צריך רמקולים לרסיבר ישן מבית sansui מודל RZ-3500

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
gbonfil פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קודם כל משהו מכיר את הרסיבר?
זה stereo receiver בעל 4 כניסות לרמקולים (כאשר זה מתחלק ל- speaker A,B)
אחד הרמקולים שקיבלתי עם הרסיבר נדפקו לי. אני מעוניין ברמקולים חדשים.
רשום לי על הרסיבר power 410 WATTS מטבע הדברים מקסימום הזרם שהוא יכול לספק הוא 410. אני מבין מכך שכדאי לי לקנות 2 רמקולים 150 W כל אחד.
אני צודק?
אז איזה רמקולים אתם ממליצים לי? התקציב נע בין 1500-2500 שקל. אני חושב שבשביל רמקולים בלבד זה מספיק לא?
אהה ועוד כמה שאלות בבקשה:
יש לי מין מתג קטנטנן שאני יכול לבחור בין 4-16 אוהם לבין 8-16 אוהם. מה לבחור? קוראים לזה speaker impedance selector.
בנוסף יש עוד מתג קטנטן קוראים לו voltage selector ואני יכול לבחור באפשרות 220 V או 240 V. מה לבחור? אם אני בוחר באפשרות הלא נכונה זה הורס?

טוב אין לי עוד שאלות לבינתיים בבקשה תענו לי כי רק עכשיו הרסיבר חזר מתיקון (400 שקל נזק) :(

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. לא מכיר את הרסיבר.
2. אלו לא כניסות אלא יציאות.
תכלס זה לשני רמקולים וזוג נוסף ל-ZONE נוסף.
אם אתה לא מתכון לחבר זוג נוסף לחדר אחר, זה לא רלוונטי בשבילך, חבר לזוג המסומן A.

3. מה שרשום הוא הצריכה המקסימלית של הרסיבר מרשת החשמל. אתה לא יכול להסיק מזה בלבד מה ההספק המקסימלי שהוא יכול לספק ולבטח זה לא אומר כלום לגבי הרמקולים שאתה אמור לקנות.
לרמקולים אין הספק.

4. קח את הרסיבר לחנויות ותשמע אותו עם רמקולים שונים. בחר את אלו שנשמעים לך הכי טוב לטעמך. אני אישית לא הייתי מתחיל מהרסיבר, אלא מרמקולים אולם במקרה שלך יש לך כבר רסיבר ולא נראה שאתה הולך להיפתר ממנו בקרוב...

5. מתג בחירת העכבה נועד להתאים את העכבה של מוצא המגבר לעכבה האופינית של הרמקולים. מכיון שאין לך עדיין רמקולים, חכה שיהיו וכוון את זה בהתאם לעכבה של הרמקולים.

6. המתח בארץ הוא 220VAC, אז כוון אותו על זה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

gbonfil כתב:קודם כל משהו מכיר את הרסיבר?
זה stereo receiver בעל 4 כניסות לרמקולים (כאשר זה מתחלק ל- speaker A,B)
אחד הרמקולים שקיבלתי עם הרסיבר נדפקו לי. אני מעוניין ברמקולים חדשים.
רשום לי על הרסיבר power 410 WATTS מטבע הדברים מקסימום הזרם שהוא יכול לספק הוא 410. אני מבין מכך שכדאי לי לקנות 2 רמקולים 150 W כל אחד.
אני צודק?
אז איזה רמקולים אתם ממליצים לי? התקציב נע בין 1500-2500 שקל. אני חושב שבשביל רמקולים בלבד זה מספיק לא?
אהה ועוד כמה שאלות בבקשה:
יש לי מין מתג קטנטנן שאני יכול לבחור בין 4-16 אוהם לבין 8-16 אוהם. מה לבחור? קוראים לזה speaker impedance selector.
בנוסף יש עוד מתג קטנטן קוראים לו voltage selector ואני יכול לבחור באפשרות 220 V או 240 V. מה לבחור? אם אני בוחר באפשרות הלא נכונה זה הורס?

טוב אין לי עוד שאלות לבינתיים בבקשה תענו לי כי רק עכשיו הרסיבר חזר מתיקון (400 שקל נזק) :(
...
הרסיבר יוצר בין השנים 90- 91, בהנחה שמדובר בדור 1 (היה גם דור 2), ההספק עומד על 50W/pc. בחר חנויות באזור מגוריך, גש אליהן עם הרסיבר ונסה להאזין לכמה שיותר רמקולים בתקציב שלך. בכל פעם האזן רק ל- 2 זוגות רמקולים, המנצח מבין השניים מול השלישי וכן הלאה. חברות רמקולים מומלצות: קף, טאנוי, מישן, קאנטון, וורפדייל, פארדיים, B&W ודאלי.

תומר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”