תודה על התיקון
בניית רמקולים DIY
barakzac
עמילות מכס איננה גביית מכס על מוצרים שנרכשים ע"י אנשים פרטיים ,למכס הישראלי יש רשימה של כל הפריטים הקיימים ברשת האינטרנט ובחנויות הישראליות ברוב התחומים למעט תחומים ספציפיים ,והם משערכים את המכס על המוצר לפי הרשימה שבידיהם ,
במידה והמוצר אינו נכלל ברשימה זאת הם לוקחים את הדגם הכי קרוב וגובים לפיו מכס + מע"מ,יתרה מזאת התרגיל של מוצר משומש או לחליפין מכשיר או מוצר שנשלח כמתנה מחו"ל לארץ כבר לא עובד עליהם למעט מוצרים שמוגדרים כמתנה בכול מקום אחר על פני כדור הארץ למשל מזכרות(כגון צלחות מעוטרות,פיסלונים קטנים,תמונות קטנות וכיו"ב),מעבר לכך קבלה על המוצר כראייה לגביית מכס גם היא אינה משכנעת אותם יותר ,כך שלמעשה מומלץ שתברר היטב את מה שאתה אומר כי לי בירר אח של חבר שזאת בדיוק העבודה שלו כי אותו חבר רצה להביא לארץ סט של רמקולים מחו"ל ששווה בארץ 30 אלף ש"ח לשני קדמיים ועוד 18 אלף ש"ח לשני האחוריים והסנטר בארץ רצו על כל הסט משומש(מתצוגה)55,000 ש"ח ובחו"ל רצו ב 25,000 ש"ח פחות כולל משלוח ,לאחר בירור מול המכס,
הסתבר שעדיף לקנות בארץ חרף העובדה שהמודל שנמצא בתצוגה בארץ הנו ישן יותר מזה המוצע בe-buy ,עמילות מכס נוגעת למטענים גדולים ולא למוצרים בודדים (למעט מכוניות)כך שהחוקים שונים בתכלית ולא ניתן להקיש מן הכלל אל הפרט כמו שאתה עשית,
ואם לדעתך אני טועה תבדוק מול האתר של המכס ולאחריי כן תודיע לי .
במידה והמוצר אינו נכלל ברשימה זאת הם לוקחים את הדגם הכי קרוב וגובים לפיו מכס + מע"מ,יתרה מזאת התרגיל של מוצר משומש או לחליפין מכשיר או מוצר שנשלח כמתנה מחו"ל לארץ כבר לא עובד עליהם למעט מוצרים שמוגדרים כמתנה בכול מקום אחר על פני כדור הארץ למשל מזכרות(כגון צלחות מעוטרות,פיסלונים קטנים,תמונות קטנות וכיו"ב),מעבר לכך קבלה על המוצר כראייה לגביית מכס גם היא אינה משכנעת אותם יותר ,כך שלמעשה מומלץ שתברר היטב את מה שאתה אומר כי לי בירר אח של חבר שזאת בדיוק העבודה שלו כי אותו חבר רצה להביא לארץ סט של רמקולים מחו"ל ששווה בארץ 30 אלף ש"ח לשני קדמיים ועוד 18 אלף ש"ח לשני האחוריים והסנטר בארץ רצו על כל הסט משומש(מתצוגה)55,000 ש"ח ובחו"ל רצו ב 25,000 ש"ח פחות כולל משלוח ,לאחר בירור מול המכס,
הסתבר שעדיף לקנות בארץ חרף העובדה שהמודל שנמצא בתצוגה בארץ הנו ישן יותר מזה המוצע בe-buy ,עמילות מכס נוגעת למטענים גדולים ולא למוצרים בודדים (למעט מכוניות)כך שהחוקים שונים בתכלית ולא ניתן להקיש מן הכלל אל הפרט כמו שאתה עשית,
ואם לדעתך אני טועה תבדוק מול האתר של המכס ולאחריי כן תודיע לי .
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ישראל שני הורי מתעסקים בתחום זה ולכן הדברים שהבאתי בפניך הם נכונים. אין הבדל אם אתה חברה שמביאה מוצרים או מיבא ביבוא אישי לגבי גובה המס ואופן התשלום למכס. הבעיה היחידה שאכן קיימת היא מוצר משומש. בהנחה שקנית מוצר חדש ויש לך עליו קבלה אותנטית מהספק לא תהיה לך שום בעיה ותשלם למכס לפי סכום זה. לגבי מוצר משומש ישנה בעיה, יכול מאוד להיות שהמכס יחליט שהערך שעליו הצהרת הוא איננו הערך הריאלי והוא אינו מוכן לקבל אותו ובמקרה כזה הוא יפנה ליבואן בארץ(או לחילופין למקורות מידע אחרים) על מנת לברר מהו המחיר של אותו מוצר חדש ומשם יקיש על הערך של המוצר המשומש לפי קריטריונים שלו (זמן השימוש, האם קיים דגם חדש יותר,מצב המוצר, וכו) גם במקרה כזה עדין קיים דיאלוג עם המכס (כלומר זה לא חד-צדדי) לגבי מחיר המוצר כשאתה רשאי להציג או "לפתוח את עיניו" של המכס ע"י הפנייתו למקורות המידע שלך לגבי המחיר, וישנם אפילו מקרים שהמכס מקבל את הערך שעליו הצהרת ובזה מסתיים העניין הבעיה היא (רק לגבי מוצר משומש) שאתה אף-פעם לא יכול לדעת. לגבי שאר הדברים (הובלה מס ומע"מ) הם נכונים לכל מקרה!! כלומר המס על מוצרי חשמל תמיד יהיה 17% והמע"מ כנ"ל ואופן החישוב ישאר דומה.