נראה שאכן יש הבדלים בין אכויות כבלי HDMI אחרי הכל
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73257
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
שלום אנשים.
ראיתי פה לא פעם ולא פעמיים שאומרים לאנשים ששואלים מה ההבדל בין בל HDMI של "דולר" לכבל יקר ממותג שאין שום הבדלים. היום קראת את המאמר הזה שדי מפריך את הטענות הללו. אני טועה?
http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=3084
ראיתי פה לא פעם ולא פעמיים שאומרים לאנשים ששואלים מה ההבדל בין בל HDMI של "דולר" לכבל יקר ממותג שאין שום הבדלים. היום קראת את המאמר הזה שדי מפריך את הטענות הללו. אני טועה?
http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=3084
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני ממש לא חושב שאתה יכול לקרוא לסקירה של תערוכה , צילומי מצגת עם שאלות ותשובות שניתנו על ידי נציג חברה שיש לה מוניטין כל כך רע בתור "מאמר".
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

נראה לך שחברה מוכרת תעשה מעצמה צחוק בהצהרות שיקריות?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כן. כי הם כבר עושים את זה בתחום האודיו מספר שנים לא מבוטל והמנהג שלהם לתבוע לדין כל חברה שבשמה מופיע המילה monster המאיס את החברה בעיני. אם אתה מעדיף, תקרא לזה עיגול פינות ופרסום נתונים שיש מאחריהם יותר תקווה מעובדות.
אילו הייתה לי גם מוטיבציה הייתי מנתח את הטענות שלהם עם מהנדס אלקטרוניקה המתמחה בסיגנלים אבל אני לא מחנך הדור ומצידי שכל אחד יקנה כבלים ממי שהוא רוצה ובאיזה מחיר שמצליחים לתקוע לו.
אילו הייתה לי גם מוטיבציה הייתי מנתח את הטענות שלהם עם מהנדס אלקטרוניקה המתמחה בסיגנלים אבל אני לא מחנך הדור ומצידי שכל אחד יקנה כבלים ממי שהוא רוצה ובאיזה מחיר שמצליחים לתקוע לו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אני עדיין ספקני. זה דבר שניתן לבדוק אמפירית ואם יבדקו את זה והם יצאו שקרנים הם יכולים לקרוס.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
נו באמת, Huber, מה אתה חושב שמונסטר יגידו? זאת חברה שעושה מליונים על גבי מליונים ממכירת כבלים דיגיטאליים במחירים מטורפים. איזה תשובות ציפית לקבל מהם?
ואי אפשר לבדוק כלום אמפירית כל עוד כולם מסרבים לבדיקות עיוורות ומספרים כמה המדע לא יודע מה למדוד...
ואי אפשר לבדוק כלום אמפירית כל עוד כולם מסרבים לבדיקות עיוורות ומספרים כמה המדע לא יודע מה למדוד...
Silence speaks louder than words
-
Huber
- חבר במועדון HT

אי אפשר למדוד עוצמת אות? כמות הנתונים שעוברת בקצה? נשמע לי ממש מוזר...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אפשר. ועוד איך אפשר. אבל בעיני הרבה זה לא מספיק.
אתה אפילו לא צריך לבצע את הבדיקות האלה. הרבה יותר פשוט: קח כבל יקר (נניח... לא יודע... מתוצרת מונסטר) וכבל זול, חבר בין כמה מסכים ותראה אם אתה מוצא הבדל. לא תמצא.
אתה אפילו לא צריך לבצע את הבדיקות האלה. הרבה יותר פשוט: קח כבל יקר (נניח... לא יודע... מתוצרת מונסטר) וכבל זול, חבר בין כמה מסכים ותראה אם אתה מוצא הבדל. לא תמצא.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78795
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5381 פעמים
huber,
לא עברתי על הכל, אבל הבנתי את הרעיון הכללי.
סה"כ הם צודקים. יש הבדלים בכך שכבלים שונים מסוגלים להעביר קצבים שונים של מידע.
בתחילת הדרך (בעיקר ב-DVI) היו המון בעיות של תאימות כתוצאה מכך (כולל חברות ידועות). כלומר, היית מביא כבל פחות טוב מחברה פחות דקדקנית, ובקצב נתונים מסויים לא היית מקבל תמונה, או שהיא היתה מעוותת (RED AND GREEN SPARKLIES למשל).
ככל שהזמן עבר, הבעיות הללו פחתו. כיום אני לא רואה בעיות באף כבל שיש לי (כולל זולים שהגיעו עם נגן כזה או אחר) בקצבים עד 1080i60. מצד שני יש כבר דיבורים על 1080P60, 1080P72/75 ועל 1440P.
מה שצריך פשוט מאוד זה שעל כל כבל יהיה כתוב את קצב הנתונים המקסימלי שהוא מגיע אליו ומאחורה טבלא פשוטה של פורמטים שנבדקו ועובדים.
מצד שני, חשוב לציין שאם יש שני כבלי HDMI אחד עולה דולר והשני 1000 דולר ושניהם מעבירים 1080P - התמונה בשניהם תהיה זהה לחלוטין. אני מעריך שעם הזמן יהיו כאלה שיטענו שגם זה לא נכון (יתכן שיש כאלה כבר היום).
אהבתי את ה-BOTTOM LINE של אחד מהשלטים שצולמו "תעשיית HDMI תסבול בהכנסות". חשוב להבין שתעשיית הכבלים היא תעשייה מהרווחיות ביותר מהתעשיה. זה לא משנה איך תשזרו את החוטים, כמה כסף/זהב/יהלומים תשבצו בהם וכמה שכבות דיאלקטריות תצפו אותם בהם - מתח הרווחים בתעשיית הכבלים היא מטורפת...
לא עברתי על הכל, אבל הבנתי את הרעיון הכללי.
סה"כ הם צודקים. יש הבדלים בכך שכבלים שונים מסוגלים להעביר קצבים שונים של מידע.
בתחילת הדרך (בעיקר ב-DVI) היו המון בעיות של תאימות כתוצאה מכך (כולל חברות ידועות). כלומר, היית מביא כבל פחות טוב מחברה פחות דקדקנית, ובקצב נתונים מסויים לא היית מקבל תמונה, או שהיא היתה מעוותת (RED AND GREEN SPARKLIES למשל).
ככל שהזמן עבר, הבעיות הללו פחתו. כיום אני לא רואה בעיות באף כבל שיש לי (כולל זולים שהגיעו עם נגן כזה או אחר) בקצבים עד 1080i60. מצד שני יש כבר דיבורים על 1080P60, 1080P72/75 ועל 1440P.
מה שצריך פשוט מאוד זה שעל כל כבל יהיה כתוב את קצב הנתונים המקסימלי שהוא מגיע אליו ומאחורה טבלא פשוטה של פורמטים שנבדקו ועובדים.
מצד שני, חשוב לציין שאם יש שני כבלי HDMI אחד עולה דולר והשני 1000 דולר ושניהם מעבירים 1080P - התמונה בשניהם תהיה זהה לחלוטין. אני מעריך שעם הזמן יהיו כאלה שיטענו שגם זה לא נכון (יתכן שיש כאלה כבר היום).
אהבתי את ה-BOTTOM LINE של אחד מהשלטים שצולמו "תעשיית HDMI תסבול בהכנסות". חשוב להבין שתעשיית הכבלים היא תעשייה מהרווחיות ביותר מהתעשיה. זה לא משנה איך תשזרו את החוטים, כמה כסף/זהב/יהלומים תשבצו בהם וכמה שכבות דיאלקטריות תצפו אותם בהם - מתח הרווחים בתעשיית הכבלים היא מטורפת...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בוודאי שאפשר. ובכל המבחנים שנעשו בכבלי אודיו נמצא שלא היו הבדלים שסטו מעבר לטעות המדידה. מה שמעולם לא הפריע ליצרני הכבלים לטעון שיש הבדלים שרק אוזן אנושית מסוגלת להבחין בהם ושלא יבלבלו את השכל עם מבחני DB השוואתיים.Huber כתב:אי אפשר למדוד עוצמת אות? כמות הנתונים שעוברת בקצה? נשמע לי ממש מוזר......
לא מאמין לי? וואלה אתה צודק וחבל שאתה לא מחיל את אותה ספקנות בריאה גם לגבי טענות היוצאות מבית היוצר של מחלקות השיווק בחברות הכבלים. אבל אולי כדאי לך להאמין למה שרוג'ר ראסל, לשעבר מנהל הפיתוח האקוסטי במקינטוש לבורטורי (היצרנים של רמקולי מקינטוש), היה לו להגיד על כל הנושא בכלל ועל מונסטר בפרט.
http://web.archive.org/web/200110041600 ... r/wire.htm
מכאן שכל טענה היוצאת מאותן חברות על היתרונות האדירים והטכנולוגיה הייחודית של כבלי הווידאו הדיגיטאליים שלהם צריך ממש לקבל בספקנות או לדחות על הסף מפאת הגיחוך.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
חברה יש ועוד איך הבדלים בין הכבלים השונים.
לגבי כבלים דיגיטליים ההבדלים יכולים להתבטא כמו שכתב עופר בכל מיני הפרעות.
אבל ... ברוב המקרים במיוחד במרחקים קצרים ההבדלים הם מינוריים.
כל עוד שהכבל בנוי בצורה תקינה עם עובי מתאים של חוטים לתדר המשודר וסיכוך מתאים (אם צריך) ומכיוון שבד"כ עובר בכבלים פרוטוקול שבד"כ מכיל תיקון שגיאות מובנה
אז באמת תחסכו את הכסף שלכם.
ההבדל הגדול בכבלים כן בא לידי ביטוי במערכות אנלוגיות במיוחד בתחום האודיו
אבל גם פה כל עוד שאנו בתחום של בערך עד 10,000 ש"ח ורכשנו כבלים באיכות טובה אז כבלים יקרים יכולים רק להרוס !
במקרה של מערכות HI END שרוכשים CD ב 9000 ש"ח מינימום אז כבלים איכותיים נדרשים ופה יש הבדלים גדולים וכמובן שמבצעים השוואה רק בשמיעה ולא לפי תג המחיר.
לגבי כבלים דיגיטליים ההבדלים יכולים להתבטא כמו שכתב עופר בכל מיני הפרעות.
אבל ... ברוב המקרים במיוחד במרחקים קצרים ההבדלים הם מינוריים.
כל עוד שהכבל בנוי בצורה תקינה עם עובי מתאים של חוטים לתדר המשודר וסיכוך מתאים (אם צריך) ומכיוון שבד"כ עובר בכבלים פרוטוקול שבד"כ מכיל תיקון שגיאות מובנה
אז באמת תחסכו את הכסף שלכם.
ההבדל הגדול בכבלים כן בא לידי ביטוי במערכות אנלוגיות במיוחד בתחום האודיו
אבל גם פה כל עוד שאנו בתחום של בערך עד 10,000 ש"ח ורכשנו כבלים באיכות טובה אז כבלים יקרים יכולים רק להרוס !
במקרה של מערכות HI END שרוכשים CD ב 9000 ש"ח מינימום אז כבלים איכותיים נדרשים ופה יש הבדלים גדולים וכמובן שמבצעים השוואה רק בשמיעה ולא לפי תג המחיר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46343
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
סטיב ונוטי, סגן נשיא HDMI Licensing (החברה שמקבלת רשיונות עבור שימוש במחברי HDMI) יוצא בהכרזה כי לא כל כבלי ה HDMI הם שווים.
http://www.cepro.com/article/hdmi_cable ... :12:34:01Z
http://www.cepro.com/article/hdmi_cable ... :12:34:01Z
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78795
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5381 פעמים
עקרונית, מה שצריך זה שכל כבל יכלול גם הגדרות מה המקסימום רזולוציה / תדר שהוא נבדק ותומך בו.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אז אחרי הכל באמת יש הבדלים אם מדברים על כבל האורך מסויים ומעלה - לא סתם "קישקשו בקומקום" כמו ששהבחור שהגיב לי חשב 
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Huber, זה שסטיב יצא בהכרזה כזאת זה לא אומר הרבה, לבחור יש אינטרסים לשמור עליהם.
דבר אחרון שאני יכול להגיד על החבר Catskinner זה שהוא מדבר שטויות.
דבר אחרון שאני יכול להגיד על החבר Catskinner זה שהוא מדבר שטויות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

חס וכרפס - דבריי הוצאו מהקשרם. לא אמרתי שהבחור שהגיב לשאלתי דיבר שטויות אלא שההצהרה של ה"בחור עם האינטרסים" בעצמה אינה שטות וקישקוש אלא יש באמת משהו מאחוריה, מה שאומר שאם מישהו שואל "איזה כבל HDMI כדאי לי לקנות" יש להתחשב באורך הכבל בעת מתן תשובה ולא כמו שראיתי בעבר ישר להכריז "לא משנה, כל הכבלים אותו הדבר". 
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני לא חושב שהוצאתי את דבריך מהקשרם. למי התכוונת כשהזכרת "בחור שהגיב לך"?Huber כתב:אז אחרי הכל באמת יש הבדלים אם מדברים על כבל האורך מסויים ומעלה - לא סתם "קישקשו בקומקום" כמו ששהבחור שהגיב לי חשב...
-
Huber
- חבר במועדון HT

Catskinner. הבחור טען שהאמירה לגבי הבדלים בסוגי הכבלים היא לא נכונה ואינטרסנטית לחלוטין. כרגע הולכת ומתבהרת העובדה שזה לא כך ואכן בכבלים באורך מסויים יש הבדלי איכויות.
אתה אמרת "דבר אחרון שאני יכול להגיד על החבר Catskinner זה שהוא מדבר שטויות" ואני אומר שלא אמרתי לרגע שהבחור מדבר שטויות אלא שההצהרה ההתחלתית שעליה מבוסס הת'רד הזה, למרות שבאה מפי "בעל אינטרסים", הולכת ומסתברת כנכונה. אני טועה?
אתה אמרת "דבר אחרון שאני יכול להגיד על החבר Catskinner זה שהוא מדבר שטויות" ואני אומר שלא אמרתי לרגע שהבחור מדבר שטויות אלא שההצהרה ההתחלתית שעליה מבוסס הת'רד הזה, למרות שבאה מפי "בעל אינטרסים", הולכת ומסתברת כנכונה. אני טועה?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

זיו, הוא לא אמר ש-Catskinner קישקש, אלא ש-Catskinner טען שקישקשו לו בקומקום
ככה או ככה, אני לא מאמין לאף מילה ממה שהאדונים הנכבדים מחברת מונסטר מוציאים מפיהם.
ככה או ככה, אני לא מאמין לאף מילה ממה שהאדונים הנכבדים מחברת מונסטר מוציאים מפיהם.