שארפ הכריזה על רכישת 14% בחברת פיוניר!
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
http://online.wsj.com/article/SB1190284 ... _wsj&apl=y
מדובר על השקעה של כ-350 מיליון דולר בחברה. חלק מהעסקה גורמת לפיוניר לרכוש בתמורה כ- 130 מיליון דולר במניות של SHARP.
מדובר על תחילת מהלך שיתכן וימשך ויגיע למצב שבו החברות מאוחדות, אם כי זה צפוי (אם בכלל) לקרות רק בעוד זמן רב מאוד.
שארפ היא אחת מהיצרניות הבולטות בתחום ה-LCD, בעוד ש-פיוניר היא מהיצרניות הבולטות בתחום הפלזמה.
קשה מאוד לצפות את המשמעויות הרבות של מהלך כזה. אין ספק שזה מהלך מאוד דרמטי בתחום!
מדובר על השקעה של כ-350 מיליון דולר בחברה. חלק מהעסקה גורמת לפיוניר לרכוש בתמורה כ- 130 מיליון דולר במניות של SHARP.
מדובר על תחילת מהלך שיתכן וימשך ויגיע למצב שבו החברות מאוחדות, אם כי זה צפוי (אם בכלל) לקרות רק בעוד זמן רב מאוד.
שארפ היא אחת מהיצרניות הבולטות בתחום ה-LCD, בעוד ש-פיוניר היא מהיצרניות הבולטות בתחום הפלזמה.
קשה מאוד לצפות את המשמעויות הרבות של מהלך כזה. אין ספק שזה מהלך מאוד דרמטי בתחום!
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
החברות פרסמו עוד מידע. ככל הנראה המטרה של פיוניר היא להפחית הפסדים, כתוצאה משלוש שנים רצופות שהחברה מפסידה, בין היתר בגלל השקעות מטורפות בפיתוח (למשל KURO). ריכוז הפיתוח של שתי החברות יחסוך לשתיהן הון עתק.
החברות נתנו כמה דוגמאות לשיתוף פעולה - פיתוח של נגני Blu-ray, כאשר פיוניר היא בין המומחיות הגדולות בתחום ה-TRANSPORT, בעוד ש-SHARP היא בעלת הזכויות על דיודת הלייזר הכחולה/סגולה שחברות רבות זקוקות לה עבור ניגון הדיסקים הללו...
פיתוחים רבים בתחום עיבוד התמונה עבור המסכים, טכנולוגיות דור הבא של מסכים דקים כגון OEL (סוג אורגני של תאורת רקע, שדווקא סוני מובילה אותו):
http://www.metacafe.co.il/watch/529819/ ... elevision/
פיוניר הכריזה שהיא מתכננת להוסיף מסכי LCD קטנים יותר לטווח המסכים שלה (היא תרכוש את הפאנלים משארפ, כמובן).
החברות גם ישתפו פעולה בתחום הנייד - סלולרי, נגנים ניידים, רדיו לרכב תוך שילוב טכנולוגיות משתי החברות (למשל מסכי LCD של שארפ בנגנים של פיוניר).
כאמור, פיוניר מדממת כסף כבר 3 שנים (כ-60 מ' דולר הפסד בשנה שעברה). הכסף מרכישת המניות (בסביבות 200 מ' דולר רווח לפיוניר) ילך לטובת חיזוק עסקי הפלזמה של פיוניר שכיום מדורגים מס' 3 בשוק האמריקאי. זה תזמון מעולה למהלך כזה, מכיוון שהשוק האמריקאי בדיוק לפני פוש רציני של קניות החגים, לפיוניר יש היצע מסכים מעולה, וכפי שהבאנו בידיעה אחרת, סקרים מעלים שהמתנה הכי נחשקת כיום במרבית בתי האב האמריקאים בעונת החגים הקרובה זה מסך דק HDTV...
החברות נתנו כמה דוגמאות לשיתוף פעולה - פיתוח של נגני Blu-ray, כאשר פיוניר היא בין המומחיות הגדולות בתחום ה-TRANSPORT, בעוד ש-SHARP היא בעלת הזכויות על דיודת הלייזר הכחולה/סגולה שחברות רבות זקוקות לה עבור ניגון הדיסקים הללו...
פיתוחים רבים בתחום עיבוד התמונה עבור המסכים, טכנולוגיות דור הבא של מסכים דקים כגון OEL (סוג אורגני של תאורת רקע, שדווקא סוני מובילה אותו):
http://www.metacafe.co.il/watch/529819/ ... elevision/
פיוניר הכריזה שהיא מתכננת להוסיף מסכי LCD קטנים יותר לטווח המסכים שלה (היא תרכוש את הפאנלים משארפ, כמובן).
החברות גם ישתפו פעולה בתחום הנייד - סלולרי, נגנים ניידים, רדיו לרכב תוך שילוב טכנולוגיות משתי החברות (למשל מסכי LCD של שארפ בנגנים של פיוניר).
כאמור, פיוניר מדממת כסף כבר 3 שנים (כ-60 מ' דולר הפסד בשנה שעברה). הכסף מרכישת המניות (בסביבות 200 מ' דולר רווח לפיוניר) ילך לטובת חיזוק עסקי הפלזמה של פיוניר שכיום מדורגים מס' 3 בשוק האמריקאי. זה תזמון מעולה למהלך כזה, מכיוון שהשוק האמריקאי בדיוק לפני פוש רציני של קניות החגים, לפיוניר יש היצע מסכים מעולה, וכפי שהבאנו בידיעה אחרת, סקרים מעלים שהמתנה הכי נחשקת כיום במרבית בתי האב האמריקאים בעונת החגים הקרובה זה מסך דק HDTV...
- tiptip
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
- נתן תודות: 298 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
כן כמו אצלנו שהשקל התחזק והמחירים ירדו
פעם היית מקבל 138 ין ל$ היום אני חושב זה ירד ל 114
גם הדולר קנדי התחזק מאוד והיום הוא 1ל1 מול $ האמריקאי
למרות שהנגיד הוריד את הריבית ב2\1 % הדולר נחלש בכל העולם
בענף שלי בחיים לא היה כזה חלש בסחר עולמי בייחוד בארה"ב (שהיא הצרכנית הכי גדולה)
כך שאם פיוניר ושארפ בונים על כריסטמס חזק יש לי חדשות בשבילם
המיתון העולמי ובייחוד באמריקה חזק מאוד אבל יש להם עוד חודשיים לצאת מזה
פעם היית מקבל 138 ין ל$ היום אני חושב זה ירד ל 114
גם הדולר קנדי התחזק מאוד והיום הוא 1ל1 מול $ האמריקאי
למרות שהנגיד הוריד את הריבית ב2\1 % הדולר נחלש בכל העולם
בענף שלי בחיים לא היה כזה חלש בסחר עולמי בייחוד בארה"ב (שהיא הצרכנית הכי גדולה)
כך שאם פיוניר ושארפ בונים על כריסטמס חזק יש לי חדשות בשבילם
המיתון העולמי ובייחוד באמריקה חזק מאוד אבל יש להם עוד חודשיים לצאת מזה
אור שפע ואהבה
- zivperlman
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 65
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0