התלבטות בין רסיברים
מבקש את דעתכם לגבי רסיבר
ההתלבטות היא בין רסיבר VSX-516-S PIONEER לבין רסיבר ימאהה באותו סדר של מחיר
ההתלבטות נובעת מזה שהגעתי לחנות לשאול לגבי רסיבר והתעניינתי בימאהה, נאמר לי ע"י המוכר שימאהה אינו רסיבר "מוסיקלי" ואם אני מאזין 50% מהזמן למוסיקה עדיף לי ללכת על רסיבר אחר.
האם יש דבר כזה רסיבר "מוסיקלי"
האם בסדר גודל של מחירים עד 1,800 ש"ח יש הבדל בין הרסיברים?
יש לי כרגע רמקולים סטליטים של בוסטון וברשותי רסיבר של TEAC מלפני 8 שנים ויש בו רק את פונקצית דולבי דיגיטל ואין לי אפשרות לשמוע בכל 5 רמקולים בפונקציה של "כאילו" סטריאו. (האם כדאי להחליף בכלל)
האם מישהו יודע איזה רסיבר עובד טוב יותר עם MS4000 של בוסטון?
תודה רבה על העזרה
ההתלבטות היא בין רסיבר VSX-516-S PIONEER לבין רסיבר ימאהה באותו סדר של מחיר
ההתלבטות נובעת מזה שהגעתי לחנות לשאול לגבי רסיבר והתעניינתי בימאהה, נאמר לי ע"י המוכר שימאהה אינו רסיבר "מוסיקלי" ואם אני מאזין 50% מהזמן למוסיקה עדיף לי ללכת על רסיבר אחר.
האם יש דבר כזה רסיבר "מוסיקלי"
האם בסדר גודל של מחירים עד 1,800 ש"ח יש הבדל בין הרסיברים?
יש לי כרגע רמקולים סטליטים של בוסטון וברשותי רסיבר של TEAC מלפני 8 שנים ויש בו רק את פונקצית דולבי דיגיטל ואין לי אפשרות לשמוע בכל 5 רמקולים בפונקציה של "כאילו" סטריאו. (האם כדאי להחליף בכלל)
האם מישהו יודע איזה רסיבר עובד טוב יותר עם MS4000 של בוסטון?
תודה רבה על העזרה
אל תיבהל !
היי דירקטסה
אל תיבהל, אין דבר כזה רסיבר מוסיקאלי ולא מוסיקאלי, זה סתם כלי מכירות ששמיש אצל הרבה אנשי מכירות. מה שכן יש זו שיטת הגברה המחולקת בגדול לשני סוגים:
1.כרטיס גבישי - כל תהליך ההגברה מתרחש על הכרטיס עצמו ואז התוצאות הרבה פחות טובות, היום רוב הרסיברים לקולנוע עד איזור ה3000 ש"ח בנויים כך על מנת לחסוך כסף לטובת מעבדי הדולבי שצריכים לממן
2.הגברה טרנזיסטורית-כשמה כן היא-בנוייה לפי מסורת ההיי פיי ארוכת השנים בה המגבר בדרגת ההספק שלו הנפרדת לחלוטין משאר הדרגות מורכבת ממעגלי הגברה משורשרים
על מנת להגיע לתוצאות מדויקות יותר עם כמה שפחות דיסטורשן.כל מעגל מושתת על טרנזיסטור הגברה עם יחס הגבר שונה בין הכניסה ליציאה.
כיום מעטים מאוד הרסיברים בטווח התקציב שלך שבנויים כך ואחד מהם הוא הימהה RXV-359, המחליף שלו-RXV-361, ואף RXV-461. לך על זה:) ואם אתה הפנייה לדובדבן שבקצפת stereodarom.co.il
אתה תקבל שם שירות, תמיכה ויחס היי אנד !
אל תיבהל, אין דבר כזה רסיבר מוסיקאלי ולא מוסיקאלי, זה סתם כלי מכירות ששמיש אצל הרבה אנשי מכירות. מה שכן יש זו שיטת הגברה המחולקת בגדול לשני סוגים:
1.כרטיס גבישי - כל תהליך ההגברה מתרחש על הכרטיס עצמו ואז התוצאות הרבה פחות טובות, היום רוב הרסיברים לקולנוע עד איזור ה3000 ש"ח בנויים כך על מנת לחסוך כסף לטובת מעבדי הדולבי שצריכים לממן
2.הגברה טרנזיסטורית-כשמה כן היא-בנוייה לפי מסורת ההיי פיי ארוכת השנים בה המגבר בדרגת ההספק שלו הנפרדת לחלוטין משאר הדרגות מורכבת ממעגלי הגברה משורשרים
על מנת להגיע לתוצאות מדויקות יותר עם כמה שפחות דיסטורשן.כל מעגל מושתת על טרנזיסטור הגברה עם יחס הגבר שונה בין הכניסה ליציאה.
כיום מעטים מאוד הרסיברים בטווח התקציב שלך שבנויים כך ואחד מהם הוא הימהה RXV-359, המחליף שלו-RXV-361, ואף RXV-461. לך על זה:) ואם אתה הפנייה לדובדבן שבקצפת stereodarom.co.il
אתה תקבל שם שירות, תמיכה ויחס היי אנד !
- joel
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
dotke, חוץ מלבלבל אותי עם שמות של טכנולוגיות לא ממש ענית על כמה שאלות פשוטות
א. האם יש הבדלים שמיעים בין מגברים עד 1800 ש"ח
תשובה:התשובה היא מאוד פשוטה: האם אתה שומע הבדלים? (רוב האנשים שאני מכיר לא)
ב. האם יש רסיבר מוזיקלי?
תשובה: בהנחה ומדובר בזה שמוזיקה נשמעת בו טוב יותר, ראה סעיף א.
ג. "כאילו דולבי"
תשובה: דולבי 2, 5 channel stereo או כל אמולציה אחרת של סטריאו ל-5 ערוצים. אני מוצא את הפונקציה הזו שימושית בסרטים, לדעתי שווה להחליף מגבר בשבילה, אבל זו דעתי. ייתכן ואם תשקיע את הכסף של המדבר בזוד קדמיים משומשים, תוכל לראות סרטים בסטריאו רגיל ללא בעיה, ואז גם המוזיקה תהיה יותר "מוזיקלית"
בקשר לרמקולים שלך, האם אתה מרוצה מהם?
שמעת משהו אחר?
יש מצב לרמקולים לא לוויניים?
מה התקציב?
(הערה כללית, תנסה למקד את השאלות שלך, זה יקל על המשיבים)
א. האם יש הבדלים שמיעים בין מגברים עד 1800 ש"ח
תשובה:התשובה היא מאוד פשוטה: האם אתה שומע הבדלים? (רוב האנשים שאני מכיר לא)
ב. האם יש רסיבר מוזיקלי?
תשובה: בהנחה ומדובר בזה שמוזיקה נשמעת בו טוב יותר, ראה סעיף א.
ג. "כאילו דולבי"
תשובה: דולבי 2, 5 channel stereo או כל אמולציה אחרת של סטריאו ל-5 ערוצים. אני מוצא את הפונקציה הזו שימושית בסרטים, לדעתי שווה להחליף מגבר בשבילה, אבל זו דעתי. ייתכן ואם תשקיע את הכסף של המדבר בזוד קדמיים משומשים, תוכל לראות סרטים בסטריאו רגיל ללא בעיה, ואז גם המוזיקה תהיה יותר "מוזיקלית"
בקשר לרמקולים שלך, האם אתה מרוצה מהם?
שמעת משהו אחר?
יש מצב לרמקולים לא לוויניים?
מה התקציב?
(הערה כללית, תנסה למקד את השאלות שלך, זה יקל על המשיבים)
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
יואל,
אני הייתי ממליץ לך לבחון גם את הארמן קארדון. מנסיוני יש להם פרוססינג אולי יותר בסיסי מימאהה אך המגברים שלהם חזקים וחמים.
ולגבי הצורך שלך בלשמוע 5.1 ממקור סטריאופוני, לדעתי הפתרון הוא DPLII במצב מוסיקה. לכל רסיבר משלושת השנים האחרונות יש את זה.
דני
אני הייתי ממליץ לך לבחון גם את הארמן קארדון. מנסיוני יש להם פרוססינג אולי יותר בסיסי מימאהה אך המגברים שלהם חזקים וחמים.
ולגבי הצורך שלך בלשמוע 5.1 ממקור סטריאופוני, לדעתי הפתרון הוא DPLII במצב מוסיקה. לכל רסיבר משלושת השנים האחרונות יש את זה.
דני
- joel
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- נתן תודות: 2 פעמים
דני,danlior כתב:יואל,
דני...
אני לא פתחתי את הת'רד. directse פתח אותו, אתה צריך לפנות אליו.
dlp2\dlpII זה Dolby Pro Logic 2, במידה ומישהו תהה.
לי אישית יש הרמן קרדון avr5500, מגבר מ-2002 עם dpl2, כן, גם למגברים בני 5+ יש dpl2 וכן, אני יודע איך הרמן קרדון נשמע.
ולדעתי directse, צריך לשמוע בעצמו ולבדוק אם הוא שומע הבדלים.
יואל.
היי directse,
1. לשאלתך הראשונה התשובה היא שאין דבר כזה רסיבר "מוסיקלי" אני חושב שברסיבר לא מוסיקלי לא שומעים כלום. כנראה שלמוכר נגמרו המילים בהם הוא מתאר מוצרים.
2. ישנם הבדלים בסוג ובאיכות הסאונד אשר ניתן להבחין בהם גם ברסיבר הזולים יחסית. כל רסיבר מוציא צליל אחר ומגביר בעוצמה שונה ובאיכות שונה גם אם הוא באותה טווח מחיר. הדרך היחידה לדעת מה נשמע טוב יותר הוא בהאזנה לרסיברים השונים.
3.הן ה-YAMAHA והפיוניר יעבדו בצורה טובה עם הרמקולים שברשותך, ושניהם מכשירים טובים. כמובן שינן עוד חברות כמו ההרמן קרדון דנון ואונקיו שמציעים גם הם מספר רסיברים בטווח המחירים שציינת.
בכל מקרה אני ממליץ להקשיב יותר למוצר ופחות לאיש המכירות שם נמצא ההבדל.
בחירה נעימה, תתחדש ותהנה.
1. לשאלתך הראשונה התשובה היא שאין דבר כזה רסיבר "מוסיקלי" אני חושב שברסיבר לא מוסיקלי לא שומעים כלום. כנראה שלמוכר נגמרו המילים בהם הוא מתאר מוצרים.
2. ישנם הבדלים בסוג ובאיכות הסאונד אשר ניתן להבחין בהם גם ברסיבר הזולים יחסית. כל רסיבר מוציא צליל אחר ומגביר בעוצמה שונה ובאיכות שונה גם אם הוא באותה טווח מחיר. הדרך היחידה לדעת מה נשמע טוב יותר הוא בהאזנה לרסיברים השונים.
3.הן ה-YAMAHA והפיוניר יעבדו בצורה טובה עם הרמקולים שברשותך, ושניהם מכשירים טובים. כמובן שינן עוד חברות כמו ההרמן קרדון דנון ואונקיו שמציעים גם הם מספר רסיברים בטווח המחירים שציינת.
בכל מקרה אני ממליץ להקשיב יותר למוצר ופחות לאיש המכירות שם נמצא ההבדל.
בחירה נעימה, תתחדש ותהנה.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
תודה לכל העונים
אבל כנראה כמה שהולכים לשמוע עוד ועוד יש יותר בלבול
עניינו אותי ברסיבר של ONKYO 503 מתצוגה, ואמרו לי שיש פונקציה של PURE AUDIO MODE שהופך את הרסיבר למגבר סטריאו טהור.
האם מישהו התנסה ברסיבר הנ"ל ובפונקציה הספציפית הזאת בכלל?
האם יש עוד רסיברים בטווחי מחיר (הציעו לי אותו מתצוגה ב- 2,300 ש"ח) באותה רמה
תודה לכולם
אבל כנראה כמה שהולכים לשמוע עוד ועוד יש יותר בלבול
עניינו אותי ברסיבר של ONKYO 503 מתצוגה, ואמרו לי שיש פונקציה של PURE AUDIO MODE שהופך את הרסיבר למגבר סטריאו טהור.
האם מישהו התנסה ברסיבר הנ"ל ובפונקציה הספציפית הזאת בכלל?
האם יש עוד רסיברים בטווחי מחיר (הציעו לי אותו מתצוגה ב- 2,300 ש"ח) באותה רמה
תודה לכולם
- haimgafter
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 58
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
[interest]נערך על ידי מרטין: הודעה מסחרית מעוסק בתחום.[/interest]
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
כדאי מאוד שתבדוק את עצמך לפני שאתה יוצא בהצהרות חסרות בסיס , במקרה הזה המוכר ציין בפניו נקודה נכונה וההגדרה של רסיבר או כל מגבר בין אם זה במתחם הביתי או במתחם המקצועי יותר , מאופיין בתכונות מסויימות ביניהן גם ההגדרה של מוסיקלי שבאה לתאר מצב של מוצר ששומר על אות המקור שנכנס ללא כל מיני תוספות "צבע" או תחומים מסויימים מטרידים שלא קיימים באות המקורי שנובעים מאיכויות ממירים שונים בכניסה ויציאה , איכות רכיבים , תצורת ההגברה (כרטיסים או טרנזיסטור) . מכאן באים הבדלים באופי סאונד שמתקבל בסופו של דבר והשוני בין מגבר X למגבר Y .1. לשאלתך הראשונה התשובה היא שאין דבר כזה רסיבר "מוסיקלי" אני חושב שברסיבר לא מוסיקלי לא שומעים כלום. כנראה שלמוכר נגמרו המילים בהם הוא מתאר מוצרים....
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
Analizer כתב:צר לי אך אני חולק עליך, ראשית אם תשים לב לשאלה שנשאלה ובהקשר שנשאלה תבין שההגדרה "מוסיקלי" באה לחפות על הידע של המוכר בתחום. סביר להניח שהמוכר לא ציין בהמשך דבריו את ההסבר שאתה ציינת, לכן כוונתי העקרית היתה שאין דבר כזה רסיבר "מוסיקלי" כהגדרת המוכרים.1. כדאי מאוד שתבדוק את עצמך לפני שאתה יוצא בהצהרות חסרות בסיס , במקרה הזה המוכר ציין בפניו נקודה נכונה וההגדרה של רסיבר או כל מגבר בין אם זה במתחם הביתי או במתחם המקצועי יותר , מאופיין בתכונות מסויימות ביניהן גם ההגדרה של מוסיקלי שבאה לתאר מצב של מוצר ששומר על אות המקור שנכנס ללא כל מיני תוספות "צבע" או תחומים מסויימים מטרידים שלא קיימים באות המקורי שנובעים מאיכויות ממירים שונים בכניסה ויציאה , איכות רכיבים , תצורת ההגברה (כרטיסים או טרנזיסטור) . מכאן באים הבדלים באופי סאונד שמתקבל בסופו של דבר והשוני בין מגבר X למגבר Y ....
שנית, המוכר טען שYAMAHA אינו רסיבר "מוסיקלי" נשמע לך הגיוני? יש לחבר שלי RXV 2800 לא הייתי מכנה אותו לא "מוסיקלי". איזה רסיבר שומר על אות המקור שנכנס ללא כל מיני תוספות "צבע", יש גם כאלו המשבחים מעבדי סאונד וטוענים שהם רק מוסיפים לצליל הבוקע מהרסיבר?
דבר נוסף הוא שאינני מסכים כלל כי ההגדרה "מוסיקלי" מתאימה להגדרה ולתיאור שציינת, וזאת מכמה סיבות אשר העקרית שבהן היא שדבר "מוסיקלי" הוא עניין סובייקטיבי אשר אינו תואם לאוזנו של כל אדם.
בהתאמה להגדרתך ניתן להגיד שהרסיבר שומר על איכות הצליל בצורתו הטבעית ביותר ללא עיבודים נוספים וללא סיוע של מעבדים אלקטרונים אשר יכולים לפגום בסאונד, ממש בדומה למיץ ללא "חומרים משמרים"![]()
אני מקווה שעכשיו אתה מסכים?...
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
שמתי לב לשאלה שנשאלה במקור ואני לא מסכים עם דברייך לגבי המוכר (לא שאני מצדד לטובתו מפני שאין לי מושג במי מדובר) במקרה הספציפי להיפך אפשר לומר שהמוכר אפילו שאל שאלה נכונה את הקונה ע"מ לתת המלצה אישית בהתאם לצרכים של הלקוח . פותח השרשרת כתב בפירוש :אם תשים לב לשאלה שנשאלה ובהקשר שנשאלה תבין שההגדרה "מוסיקלי" באה לחפות על הידע של המוכר בתחום....
ומה בדיוק לא בסדר בזה ? המוכר אמר את דעתו לגבי הרסיבר ואף דאג לציין שאם מחצית השימוש היא יותר להאזנה למוסיקה ולא יישומים לקולנוע ביתי לדעתו עדיף אפשרות אחרת.נאמר לי ע"י המוכר שימאהה אינו רסיבר "מוסיקלי" ואם אני מאזין 50% מהזמן למוסיקה עדיף לי ללכת על רסיבר אחר...
כוונתך העיקרית שגויה , אני יכול להסכים איתך לגבי זה שקיימים מוכרנים שמנפנפים בהגדרות קיימות אך אין להם מושג להסביר למה או יותר נכון להעביר ללקוח את הדברים בצורה נכונה.כוונתי העקרית היתה שאין דבר כזה רסיבר "מוסיקלי" כהגדרת המוכרים...
נשמע לי הגיוני מאוד , יש פה עניין של טעם אישי ולא קביעה אבסולוטית , לטעמך מה ששמעת אהבת אך לא מחייב שלאדם אחר ההתרשמות תהיה זהה לשלך , אני באופן אישי חושב שימאהה מצויינים בסה"כ הכללי אבל קצת צורמים בגבוהים וזו דעתי האישית.שנית, המוכר טען שYAMAHA אינו רסיבר "מוסיקלי" נשמע לך הגיוני? יש לחבר שלי RXV 2800 לא הייתי מכנה אותו לא "מוסיקלי"....
אתה שואל ועונה באותה נשימה ?איזה רסיבר שומר על אות המקור שנכנס ללא כל מיני תוספות "צבע", יש גם כאלו המשבחים מעבדי סאונד וטוענים שהם רק מוסיפים לצליל הבוקע מהרסיבר?...
השאלה היא לא איזה רסיבר לא מוסיף צבע אלא איזה מוסיף הכי פחות צבע ביחס למקור והאם זה מה שאתה מחפש באופן אישי , צבע שמתווסף לא תמיד נחשב כדבר רע יש פעמים שזה מחמיא לסאונד ופעמים שלא .
מה גרם לך להבין את הדברים בצורה הזו ? הרי בפירוש ציינתי ש X שונה מ Y מפני ש .... ולכל רסיבר יש את האופי והצבע שלו ישנם כאלו עם יותר וישנם כאלו עם פחות .בהתאמה להגדרתך ניתן להגיד שהרסיבר שומר על איכות הצליל בצורתו הטבעית ביותר ללא עיבודים נוספים וללא סיוע של מעבדים אלקטרונים אשר יכולים לפגום בסאונד, ממש בדומה למיץ ללא "חומרים משמרים"...
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
צר לי אך אני לא משתכנע.
בתגובתך אתה די סותר את מה שטענת קודם, אז ציינת כי מוסיקלי זה דבר שתלוי "ההגדרה של מוסיקלי שבאה לתאר מצב של מוצר ששומר על אות המקור שנכנס ללא כל מיני תוספות "צבע" או תחומים מסויימים מטרידים שלא קיימים באות המקורי שנובעים מאיכויות ממירים שונים בכניסה ויציאה" זהו תיאור עובדתי טכני על רכיבי המכשיר אשר אין בו עניין של טעם אלא תיאור של הגדרות המכשיר ונתוניו.
אך כעת אתה טוען כפי שאני טענתי כי "מוסיקלי" זה: "נשמע לי הגיוני מאוד , יש פה עניין של טעם אישי ולא קביעה אבסולוטית" אכן אני מסכים שזה עניין של טעם אישי לכן המוכר לא יכול להגיד את זה, זה אינו מאפיין של מוצר זה מאפיין של טעם, כאשר מוכר בחנות אשר אמור להיות "מומחה" בתחומו ויתכן שהוא אכן כזה מתאר מוצר בתיאור שהוא " עניין של טעם אישי ולא קביעה אבסולוטית " עליו לא ציין שזה עניין של טעם וזו לא עובדה לגבי המכשיר ויש לשמוע את המוצר.
אז ראשית כדאי שתחליט האם "מוסיקלי" זה עניין אישי סובייקטיבי, או שמא עניין טכני גרידא אשר הנו אוביקטיבי לכל מכשיר ומכשיר?
על המוכר להגיד ללקוח כי לטעמו "באופן אישי חושב שימאהה מצויינים בסה"כ הכללי אבל קצת צורמים בגבוהים וזו דעתי האישית" אך אל לו לומר שהוא אינו "מוסיקלי" כי זו קביעה מחמירה עם המוצר, כאשר אומרים על מוצר שאחראי להפקת צלילים ומוסיקה כי אינו "מוסיקלי", פשוט שורפים אותו (בעגה המקצועית) בפני הלקוח. כאשר תיגש לסוכנות רכב כדי לרכוש רכב חדש והמוכר יגיד לך שהרכב אינו מספק חווית נהיגה, או שתתעניין ברכישת תנור אפייה ויגידו לך שהתנור אינו אופה, אתה עדיין תהיה מעוניין לרכוש את המוצר. תחשוב טוב על המשמעות של הדברים כאשר אומרים ללקוח שרסיבר מסוים אינו מוסיקלי כאשר הוא אמור להפיק מוסיקה, אתה היית רוכש אותו?
כמה דברים לסיום:
לא הבנתי האם לדעתך הגדרת המוכר ש YAMAHA אינו מוסיקלי תואם להגדרות שלך?
ודרך אגב כשאני שואל ועונה באותה הנשימה, זאת אומרת שהשאלה היא רטורית.
בתגובתך אתה די סותר את מה שטענת קודם, אז ציינת כי מוסיקלי זה דבר שתלוי "ההגדרה של מוסיקלי שבאה לתאר מצב של מוצר ששומר על אות המקור שנכנס ללא כל מיני תוספות "צבע" או תחומים מסויימים מטרידים שלא קיימים באות המקורי שנובעים מאיכויות ממירים שונים בכניסה ויציאה" זהו תיאור עובדתי טכני על רכיבי המכשיר אשר אין בו עניין של טעם אלא תיאור של הגדרות המכשיר ונתוניו.
אך כעת אתה טוען כפי שאני טענתי כי "מוסיקלי" זה: "נשמע לי הגיוני מאוד , יש פה עניין של טעם אישי ולא קביעה אבסולוטית" אכן אני מסכים שזה עניין של טעם אישי לכן המוכר לא יכול להגיד את זה, זה אינו מאפיין של מוצר זה מאפיין של טעם, כאשר מוכר בחנות אשר אמור להיות "מומחה" בתחומו ויתכן שהוא אכן כזה מתאר מוצר בתיאור שהוא " עניין של טעם אישי ולא קביעה אבסולוטית " עליו לא ציין שזה עניין של טעם וזו לא עובדה לגבי המכשיר ויש לשמוע את המוצר.
אז ראשית כדאי שתחליט האם "מוסיקלי" זה עניין אישי סובייקטיבי, או שמא עניין טכני גרידא אשר הנו אוביקטיבי לכל מכשיר ומכשיר?
על המוכר להגיד ללקוח כי לטעמו "באופן אישי חושב שימאהה מצויינים בסה"כ הכללי אבל קצת צורמים בגבוהים וזו דעתי האישית" אך אל לו לומר שהוא אינו "מוסיקלי" כי זו קביעה מחמירה עם המוצר, כאשר אומרים על מוצר שאחראי להפקת צלילים ומוסיקה כי אינו "מוסיקלי", פשוט שורפים אותו (בעגה המקצועית) בפני הלקוח. כאשר תיגש לסוכנות רכב כדי לרכוש רכב חדש והמוכר יגיד לך שהרכב אינו מספק חווית נהיגה, או שתתעניין ברכישת תנור אפייה ויגידו לך שהתנור אינו אופה, אתה עדיין תהיה מעוניין לרכוש את המוצר. תחשוב טוב על המשמעות של הדברים כאשר אומרים ללקוח שרסיבר מסוים אינו מוסיקלי כאשר הוא אמור להפיק מוסיקה, אתה היית רוכש אותו?
כמה דברים לסיום:
לא הבנתי האם לדעתך הגדרת המוכר ש YAMAHA אינו מוסיקלי תואם להגדרות שלך?
ודרך אגב כשאני שואל ועונה באותה הנשימה, זאת אומרת שהשאלה היא רטורית.