הבדל בין 1080i ל1080p

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
eli0976 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם יש הבדל משמעותי בינהם, אם כן מהו , ואם העין האנושית יכולה לשים לב בהבדל,אשמח לתגובה בתודה מראש.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

ההבדל העיקרי הוא ששידור 1080i צריך לעבור deinterlacing במסך (בנחה של LCD או פלזמה) שבו משלבים שני שדות לתמונה אחת. כך ששידור 1080i 50Hz נותן למעשה רק 25 תמונות מלאות כל שניה וזה חיסרון לגבי תוכניות שמציגים שם תמונה שנעה במהירות - כמו שידורי ספורט או סרטי פעולה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

maxim880
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 454
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

דווקא לא בטוח שיהיה הבדל(למשל בטלוויזיות שהן קטנות יחסית 26-27 אינץ') לא יראו ממש הבדל, יראו הבדל בטלווזיות גדולות זה כן.
לגבי שידורי ספורט אין לי מושג איך זה משפיע, אבל בסרטים לא יהיה ממש הבדל משמעותי בטלווזיות קטנות יחסית.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #4 

אתם יכולים להירגע, לא יהיו שידורי ספורט (או שום שידורים אחרים) ב 1080P בעתיד הנראה לעין. 1080P משמש אך ורק מתוך מדיות HD. השידורים של התחנות השונות (לווין, אוויר, כבלים, כולם) לא עוברים את 1080I בשום מצב, וגם לא יעברו. יש לזה הסברים טכניים רבים, גם בפורום. בכל אופן, כדי לראות ספורט ב 1080P צריך שהוא יהיה על-גבי HD DVD או BR, בשידור לא תהיה הזדמנות לראות דבר כזה, אולי עוד 15 או 50 שנה כשיחליפו לתקן HD עם רזולוציות עוד יותר גבוהות (לקח 70 שנה להחליף את התקן הנוכחי, בעצם לא להחליף, הוא עוד איתנו).
אגב, יצא לי לראות ווימבלדון בשידורי BBC HD, ברזולוציה 1080I. מדהים.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”