עלייה נוספת במכירת סינגלים של וויניל בבריטניה
נתונים מהחודש האחרון מראים כי חלה עלייה נוספת בצריכת תקליטוני וויניל בבריטניה (הן בפורמט ''7, והן בפורמט ''12). הנתונים מראים כי כמות הנמכרת כיום היא פי 5 (!) מנתוני שנת 2000, וסך הכל הם מהווים כ-3% מהמכירות.
נתון נוסף: הורדות דיגיטליות עלו תוך שנה ב-10% נוספים, וכעת הם מהווים 88% מהשוק.
בשוק תקליטורי סינגל חלה ירידה חדה וכעת הם מהווים 8% בלבד מהשוק.
בתור אחוז בודד, נכנסו פורמטים חדשים דוגמת USB SINGLE (כמו דיסק און קי), ו-SD SINGLE, (כרטיס זכרון ישירות לסלולר עם השיר).
התחזית מדברת על המשך המגמה הזו, רק לסבר את האוזן, השנה היתה שנת שיא במכירות סינגלים בוויניל, וסינגל אחד שבר שיא מכירות של 18 שנים!
לייבל המוסיקה העצמאי, ROUGH TRADE, הודיע בבריטניה כי הוא עומד לפתוח רשת חנויות מוסיקה שתתמקד בוויניל עקב הביקוש הגובר, וסניף ראשון של הרשת נפתח בלונדון לפני מספר שבועות.
נתון נוסף: הורדות דיגיטליות עלו תוך שנה ב-10% נוספים, וכעת הם מהווים 88% מהשוק.
בשוק תקליטורי סינגל חלה ירידה חדה וכעת הם מהווים 8% בלבד מהשוק.
בתור אחוז בודד, נכנסו פורמטים חדשים דוגמת USB SINGLE (כמו דיסק און קי), ו-SD SINGLE, (כרטיס זכרון ישירות לסלולר עם השיר).
התחזית מדברת על המשך המגמה הזו, רק לסבר את האוזן, השנה היתה שנת שיא במכירות סינגלים בוויניל, וסינגל אחד שבר שיא מכירות של 18 שנים!
לייבל המוסיקה העצמאי, ROUGH TRADE, הודיע בבריטניה כי הוא עומד לפתוח רשת חנויות מוסיקה שתתמקד בוויניל עקב הביקוש הגובר, וסניף ראשון של הרשת נפתח בלונדון לפני מספר שבועות.
ע"פ זה לחברות המוסיקה יהיה אינטרס לדחוף את הוויניל בחזרה . כי רק את זה קונים . אם תקליטורים בצניחה חופשית בגלל הורדות , אז הדרך היחידה היא לחזור לוויניל (לא שאין אפשרות לעשות RIP לוויניל , אבל חובבי הוויניל משלמים עבור וויניל ולא דיגיטלי )
- shaysharon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 326
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
ואולי, רק אולי, המגמה הזו תתפשט גם לישראל. ואולי נוכל להיכנס לחנות מוסיקה בארץ ולמצוא מבחר גדול של תקליטים איכותיים, כבדים וחדשים.
ואולי נוכל להפסיק לכתת רגלינו בין הזדמנות למציאה (למרות שזה חלק מהכיף)
ומצד שני, מה הסיכוי שהמגמה הזו באמת תגיע לכאן?
ואולי נוכל להפסיק לכתת רגלינו בין הזדמנות למציאה (למרות שזה חלק מהכיף)
ומצד שני, מה הסיכוי שהמגמה הזו באמת תגיע לכאן?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
משמח לשמוע על המגמה
אבל מה איתנו,חובבי הויניל של ארץ הקודש? כאן אנחנו נאלצים לקנות תקליטים מיד שניה או חדשים ביוקר,ולסבול את איכות ההוצאות הישראליות הירודה(ביד שניה) או להזמין מחו"ל..
אנחנו מדינה קטנה,ואם דיסקים כבר לא קונים כאן כמו בעבר,ומעדיפים להוריד הכל מהאינטרנט(בהתאם למגמה בעולם ואף ביתר שאת) אז הנישה שלנו,חובבי הויניל,עוד יותר קטנה ומצומקת..לא נראה לי שאצלנו יפתחו,איי פעם,חנות שמוקדשת לתקליטים בלבד,ושתכיל בעיקר תקליטים חדשים ולא רק יד שניה.(ואני לא מתכוון לחנויות כמו "החור בשחור",או "חוד המחט" שעושות את עבודתן נאמנה,ואני לקוח שלהן..) הייתי רוצה לראות בארץ חנות שמוקדשת לפטיפונים (ואביזרים כמו פונוסטייג'ים,מכונות ניקוי,וראשים מכל הסוגים) ותקליטים
בלבד,אבל כאמור,חנויות הדיסקים כאן בקושי שורדות,אז תקליטים בלבד? זה לא יקרה אף
פעם..איזה כיף לאנגלים.
אנחנו מדינה קטנה,ואם דיסקים כבר לא קונים כאן כמו בעבר,ומעדיפים להוריד הכל מהאינטרנט(בהתאם למגמה בעולם ואף ביתר שאת) אז הנישה שלנו,חובבי הויניל,עוד יותר קטנה ומצומקת..לא נראה לי שאצלנו יפתחו,איי פעם,חנות שמוקדשת לתקליטים בלבד,ושתכיל בעיקר תקליטים חדשים ולא רק יד שניה.(ואני לא מתכוון לחנויות כמו "החור בשחור",או "חוד המחט" שעושות את עבודתן נאמנה,ואני לקוח שלהן..) הייתי רוצה לראות בארץ חנות שמוקדשת לפטיפונים (ואביזרים כמו פונוסטייג'ים,מכונות ניקוי,וראשים מכל הסוגים) ותקליטים
בלבד,אבל כאמור,חנויות הדיסקים כאן בקושי שורדות,אז תקליטים בלבד? זה לא יקרה אף
פעם..איזה כיף לאנגלים.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
זה לא רק שלא קונים יותר דיסקים, היום מוכרים לך דיסקים בכל חור.
בסופרפארם בסופרמרקט סטימצקי ובתי קפה.
חנויות התקליטים מאבדות את הלחם והחמאה שהם הדיסקים הפופולרים ואז לא יכולות להציע לנו הצרכנים מבחר .
לכן גם בתחום התקליטים שזהו סיכון גדול מדיסקים ועוד משלוחים אחרים ופריטים בודדים .
אין מה לעשות.
בסופרפארם בסופרמרקט סטימצקי ובתי קפה.
חנויות התקליטים מאבדות את הלחם והחמאה שהם הדיסקים הפופולרים ואז לא יכולות להציע לנו הצרכנים מבחר .
לכן גם בתחום התקליטים שזהו סיכון גדול מדיסקים ועוד משלוחים אחרים ופריטים בודדים .
אין מה לעשות.
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
shaysharon כתב:
Kosh כתב:
נראה לי שאפילו כשזה יהיה נפוץ בחו'ל עד שתחזית כזו תהיה נכונה לארצנו הקםנה - זה יבוא באיחור של 10 שנים כמו כל דבר טוב.ואולי, רק אולי, המגמה הזו תתפשט גם לישראל. ואולי נוכל להיכנס לחנות מוסיקה בארץ ולמצוא מבחר גדול של תקליטים איכותיים, כבדים וחדשים.
ואולי נוכל להפסיק לכתת רגלינו בין הזדמנות למציאה (למרות שזה חלק מהכיף)...
Kosh כתב:
ובאותו הקשר - מישהו יודע היכן ניתן לקנות בארץ מברשות ניקוי לתקליטים ובכלל אביזרים לפטפונים?הייתי רוצה לראות בארץ חנות שמוקדשת לפטיפונים (ואביזרים כמו פונוסטייג'ים,מכונות ניקוי,וראשים מכל הסוגים)...
לו הייתי רוטשילד ...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
למי ששאל היכן נמצאת החנות החדשה של ROUGH TRADE אשר נפתחה בחודש שעבר:
Rough Trade East
'Dray Walk'
Old Truman Brewery
91 Brick Lane
London
E1 6QL
קישור לתמונות:
http://www.bbc.co.uk/london/content/ima ... lery.shtml
לגבי מברשות ושאר ירקות, אתה יכול לרכוש גם ב-"פאנקי פיש", יוחנן הסנדלר 5 תל אביב.
Rough Trade East
'Dray Walk'
Old Truman Brewery
91 Brick Lane
London
E1 6QL
קישור לתמונות:
http://www.bbc.co.uk/london/content/ima ... lery.shtml
לגבי מברשות ושאר ירקות, אתה יכול לרכוש גם ב-"פאנקי פיש", יוחנן הסנדלר 5 תל אביב.
The Black Wax
- nirses
- חבר ותיק

מרטין - כתבת ש:
ול - ROEEK תודה רבה .אבדוק שם .
את היבואנים לא שאלתי אבל בחנויות שהזכרת אין מברשות לניקוי תקליטים .בכל חנות או יבואן שמתעסק עם פטיפונים וכמובן באדר סוכנויות, רדיו כוכב, חוד המחט וכו'...
ול - ROEEK תודה רבה .אבדוק שם .
לו הייתי רוטשילד ...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
מרטין,זו המברשת לתקליטים היחידה שיש לאדר כיום..יש לי אותה,האבק שבתקליטים צוחק לה בפרצוף..היא לא מצליחה להסיר שום אבק מהתקליטים.ובחוד המחט יש מברשת מצחיקה
של פיליפס שגרועה עוד יותר..אפילו המוכר שם הודה שהיא לא אפקטיבית..
של פיליפס שגרועה עוד יותר..אפילו המוכר שם הודה שהיא לא אפקטיבית..
- nirses
- חבר ותיק

מרטין - כנראה שלא הגדרתי את שאלתי נכון . התכוונתי שאין מברשות טובות ויעילות בחנויות
השונות . לי אישית יש מברשת תקליטים מצוינת שעושה את עבודתה נהדר אבל לא ראיתי כדוגמתה בחנויות השונות . מברשת הקרבון שיש לאדר יכולה להתמודד רק עם תקליטים שכמות האבק עליהם מועטה . במידה ויש כמויות אבק גדולות היא רק מורחת אותו לתוך חריצי התקליט .
השונות . לי אישית יש מברשת תקליטים מצוינת שעושה את עבודתה נהדר אבל לא ראיתי כדוגמתה בחנויות השונות . מברשת הקרבון שיש לאדר יכולה להתמודד רק עם תקליטים שכמות האבק עליהם מועטה . במידה ויש כמויות אבק גדולות היא רק מורחת אותו לתוך חריצי התקליט .
לו הייתי רוטשילד ...
אם אתה מתבסס על חנויות בארץ- בזבוז זמן
אם אתה מוכן להשקיע קצת יותר על משהו טוב יותר אז
http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... =MHHEBRUSH
מנסיון - זו מברשת מצויינת
http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... =MHHEBRUSH
מנסיון - זו מברשת מצויינת
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אלו שני דברים שונים....
מברשת הקרבון מוציאה ליכלוך שהמחט היתה מוציאה בכל מקרה, אבל "כואב הלב" לראות את המחט סוחבת איזו שערה של החתול....
התפקיד העיקרי שלה זה לפרוק חשמל סטטי וחלקיקים או ליכלוך גס שמונח "על" התקליט ולא בתוך החריץ.
ליכלוך שבתוך החריץ, מברשת בכל מקרה לא ממש תעזור (כולל אלו עם הקטיפה למינהן....) ורק ניקוי במכונה באמת יעזור....
מברשת הקרבון מוציאה ליכלוך שהמחט היתה מוציאה בכל מקרה, אבל "כואב הלב" לראות את המחט סוחבת איזו שערה של החתול....
התפקיד העיקרי שלה זה לפרוק חשמל סטטי וחלקיקים או ליכלוך גס שמונח "על" התקליט ולא בתוך החריץ.
ליכלוך שבתוך החריץ, מברשת בכל מקרה לא ממש תעזור (כולל אלו עם הקטיפה למינהן....) ורק ניקוי במכונה באמת יעזור....