ביקרות סרט Sunshine

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
crusader פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #1 

הסרט מגולל את סיפורו הטראגי של כדור הארץ בעוד כמה עשורים,כאשר השמש למעשה גוססת ועל כדור הארץ שורר קור ואפלה כמעט מוחלטת,כאשר בני האדם על סף הכחדה...
כמו כל הפקה הוליוודית אחרת,העולם ריכז את כל חומר הנפץ והמידע בספינה שאמורה היתה לטוס לכיון השמש ולפוצץ אותה,ובכך ליצור כוכב חדש שיפריח חיים חדשים על כדור הארץ...
עד פה הכל תקין,אבל משום מה המשלחת הראשונה לא צלחה ואבדו עיקבותיה אי שי בתוך החלל עמוק,וישנה החלטה נוספת לשלוח חללית נוספת,כאשר באם זו תכשל,לא תהיה אחת אחריה,היות ואין יותר משאבים וזמן ליצור חללית נוספת כזו.
העלילה כמובן מסתבכת כמו כל סרט מדע בדיוני טוב,המשלב קורטוב של אימה חבוי בתוכו בדיוק ברגעי השיא.
בקיצור חברים,סרט מד"ב אימתי טוב,שעשוי טוב,וסוחף,אם כי לא בצורה מושלמת,אבל בכל זאת,משב רוח קריר,או חמים במקרה שלנו,לאוסף הסרטים שפוקדים אותנו לאחרונה.
פסקולDD 5.1 משכנע מאוד,וסאונד מטריד ומושקע לאורך כל הסרט...בייחוד ברגעי השיא.
מבית היוצר של הבמאי דני בוייל,הבחור שהביא לנו את טריינספוטניג,28 יום אחרי ואחרים...
כאשר בתפקיד הראשי משחק השחקן הבריטי שליווה אותו בסרטו המצליח האחרון 28 יום אחרי,Cillian Murphy.
בקיצור המלצה שלי,להשכיר ולראות,בהחלט שווה.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

d-tox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1858
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

גם אני אהבתי אותו. ולדעתי לא כולם יאהבו, אלא רק מעריצי מד"ב הארד קורים.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ent&id=116
מה שכן האפקטים שם מצויינים.
באיזה פורמט צפית בו?

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

Eye Candy מרהיב, אחת ההפקות היפות של הזמן האחרון. הבעיה היחידה הייתה החורים בעלילה וצוות שחקנים לא ממש משכנע. אבל בהחלט מהנה ושווה צפיה
Need more cowbell

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

זה הסרט שאיתו עשיתי את הסיפתח של הפלזמה. מרוב שהתלהבתי מהשחורים (טוב גם משאר הצבעים אבל השחורים 8O ) היה לי קשה להתרכז המון בסרט אבל ממה שהספקתי לקלוט דווקא אהבתי מאוד.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #5 

הלכתי עם אשתי, אני דווקא די נהניתי והיא הרבה פחות.
סרט עם הרבה סממנים דתיים, דילמות והחלטות שכמובן מתעצמות עקב העובדה שגורל האנושות תלוי במשימה ודווקא הפסיכולוג שמתמכר לשמש...
דרך אגב הכוונה הייתה לעשות KICKSTART לשמש ולא לפוצץ אותה...

omegashadow
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה #6 

במקרה יצא לי לראות את הסרט הזה היום, ובהחלט נהניתי.

אהבתי כל מיני ניגודים שהיו בסרט :
למשל שה- captain וה- second in command שונים באופי שלהם
ולמשל שהפסיכולוג עצמו קצת מוזר.

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #7 

ראיתי אתמול ונהנתי רק מהסאונד והאפקטים.
ובניגוד לשאר התגובות פה , מבחינת סיפור העלילה - אכזבה גדולה , בלי לראות את הסרט לפני כן , ידעתי בדיוק מה הולך לקרות " הכל צפוי מראש " "הוליווד במיטבה" .לא ברור לי איך בעוד כמה עשורים עדיין רמת הרובוטיקה כזאת נמוכה (פחות מהיום אפילו) צוות אסטרונאוטים נחשל כל כך ושהם הסיכוי האחרון להציל את כדור הארץ? (אולי זה הגירסה העתידית של האסטרונאוטים השיכורים של נאסא ). ים של חורים בעלילה ואי דיוקים מדעיים . אם ככה ניראים המיטב של המוחות של המין האנושי בעוד כמה עשרות שנים (בטח שלחו את הכי מוכשרים למשימה ) עדיף שיתנו למין האנושי לגווע ודי . (n)

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #8 

דודי, אני חושב שרמת הרובוטיקה או דיוק מדעי כזה או אחר הם לא ממש העיקר בסרט הזה.
גם לרמת האינטליגציה שמפגינות הדמויות לא הייתי מייחס חשיבות כמו לאינטראקציה ביניהם, בינם לבין ה"יישות" הזו שבתוכה הם יחיו או ימותו, נטל האחריות שהם צריכים לחיות איתה והכבשן הפסיכולוגי שמופעל עליהם באופן פאסיבי להצליח במשימה (במיוחד אחרי שהמשימה הקודמת "נעלמה" לה).

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #9 

crusader, "בעוד כמה עשורים"?! ממש לא, אולי מיליארדי שנים.... השמש תישאר ככה גם בעוד 100 שנה, כשיגיעו לארץ טלוויזיות 4K.

crusader פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #10 

eldad_z,
קראת את הביקרות בכלל?
כי אם כן,היית מבין שזו עלילת הסרט...ולא השערה כיאותית שלי...
dudib,
אני מקווה שאתה לא לוקח סרטים הוליוודיים בכזו רצינות כמו הביקורת שלך כלפי הסרט... :wink:
בסה"כ סרט חביב להעביר איתו את ימי הקיץ החמים.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #11 

crusader, לא, לא קראתי ביקורות ולמען האמת אני אף פעם לא קורא ביקורות מקצועיות. סתם היה לי חשק לחשיבה מדעית "מציאותית" :) מקווה שלא נפגעת.

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #12 

crusader
אני לא לוקח סרטים הוליוודיים רציני מידי , אבל בתור סרט שתפקידו הוא לגרום לי להנאה , הוא לא עשה זאת.
אני אוהב סרטי אסונות בגלל היכולות שיש היום (בעיקר עם מחשבים) ליצור מציאות לא אמיתית שנראית טוב ובעיקר מרשימה בגודל האסון.
זה היה יפה בארמגדון וגם נחמד ב-core (אם אני לא טועה , כך קראו לו). והיו עוד רבים בין אם לפוצץ את כדור הארץ או להקפיא אותו ועוד , אבל זה לא מספיק לשנות את נושא האסון ובזה ליגמור את העבודה על הסרט .
מחר יצלמו סרט אסון על סוף כדור הארץ על ידי דובי ענק שיבלע את כל כדור הארץ ותאמין לי שאני לא ארוץ לראות את זה רק בגלל שזה סרט אסונות , מעבר לאסון גם צריך להיות משהו שמקשר את הסרט אפילו בצורה כשלהי למציאות (אפילו בהארי פוטר יש קשר לעולם האמיתי , ובחן רב מאוד , פשוט על ידי יצירת עולם מקביל של קסמים) אבל ליצור מציאות אינפנטילית לא מושך אותי לראות .
בסיכום אני אוהב לראות סרטים שבסוף הסרט אני אצא עם הרגשה "וואלה , אולי זה יכול לקרות" ושהסרט יתמוך בזה ולא יהיו סצינות אויליות שמובילות לזה שהגיבור בסוף מציל את העולם ,במחיר חייו כמובן , צריך לגרום לי להאמין בזה , ואת זה אין בסרט הזה .

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”