השוואת ראשים לפטיפונים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
אנדי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם,

יש ברשותי שני פטיפונים – האחד, חתיכת נוסטלגיה של 'גררד' מתחילת שנות ה-70(דגם SP25 MK3), והשני, צעיר ממנו בכמה שנים, פטיפון הנעה ישירה של טכניקס (מותג של פנסוניק) מדגם SL5, אשר הגיע לידי מקשיש שהלך לעולמו וכנראה שלא עשה בו שימוש רב.

ערכתי השוואה בין נתוני הראשים של שני הפטיפונים והגעתי למסקנה שהראש של ה'טכניקס' אמור לתת צליל איכותי יותר מזה של ה'גררד'.
המציאות היתה שונה לחלוטין – בהשוואת הקלטות למחשב שערכתי (ללא קדם מגבר, ובאמצעות רסיבר ביתי, ותוך שימוש ב-soundforge כאפליקציית ההקלטה) בתנאים זהים, התברר שאיכות הצליל שמפיק הראש של ה'גררד' עולה בהרבה על איכות הצליל של ה'טכניקס', בעיקר בטונים הנמוכים.
ההבדל הזה הופיע בצורה ברורה גם בצורה ויזואלית – תרשים ה-wave של ה'גררד' היה מעובה מאוד ביחס לזה של ה'טכניקס'.
החלטתי להחליף ל'טכניקס' ראש והרכבתי במקום הראש המקורי שלו ראש חדש של 'אורטופון' הדנית, דגם 305-U. המפרט שלו אמנם לא היה איכותי כמו המפרט של הראש המקורי של ה'טכניקס', אך על הנייר הוא אינו באיכויותיו מזה של ה'גררד'.
ואכן, אמנם חל שיפור מה, אך עדיין איכות הצליל שהופק לא השתוותה לזו שהפיק ראש ה'גררד'.

כדי לפסול אפשרות שהגורם להבדלי האיכויות נעוץ בפטיפון או בהבדלי מהירות הסיבוב של הצלחת בשני הפטיפונים, החלפתי את ראשו המקורי של ה'גררד' ושמתי במקומו את ראשו המקורי של ה'טכניקס'.
התוצאה היתה ירידה באיכות הצליל.

והשאלה היא, כיצד זה יתכן? מדוע ראש בעל מפרט טכני שאמור להיות טוב יותר ממפרט של ראש אחר, מספק בפועל צליל באיכות ירודה?

ושאלה נוספת – את הראש החדש ל'טכניקס' רכשתי ב'קילומבו' בחיפה. איזה ראש (אוניברסלי) עלי לקנות כדי להבטיח צליל איכותי יותר (במחירים הגיוניים – לא מעל ה-1000 ₪) ולאיזה חנויות תמליצו לי להגיע כדי לרכוש מוצרים כאלה?

תודה מראש.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

מפרט טכני אינו קובע את איכות המוצר, ובעיקר בציוד שמע. התוצאה הסופית הנשמעת היא הרבה יותר מאוסף מספרים ואחוזים על הנייר, הנמדדים באופן אלקטרוני.
(זו הסיבה שלא מומלץ לרכוש ציוד שמע על סמך נתוני פרוספקט בלבד).
אבל מעניין לדעת איזה ראש יש על הגרארד, ובקשר לשאלתך על רכישת ראש אוניברסלי-
אני לא מכיר כיום ראשים אוניברסליים ברמות גבוהות במיוחד, אלא רק ראשים כגון Shure M92e או AT92e שמחירם בערך $30 (ששניהם ראשים טובים למדי, אגב, בטח ביחס למחירם).
אם אני זוכר נכון ה-SL5 הוא פטיפון לינארי כך שהוא זקוק לראש T4P, לא בהכרח אוניברסלי; ייתכן שניתן להשיג ראש מסוג כזה ברמה יותר גבוהה.

אנדי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

בעקרון 'דרגון', אתה צודק בעניין רכישה על סמך נתוני פרוספקט, אך לצערי לא ניתנה לאוזניי האפשרות להתרשם מהראש טרם הרכישה. איש המכירות ב'קילומבו' טען שברגע שהוא מפעיל ראש לצורך הדגמה, הוא אינו יכול עוד למכור אותו.

ולגבי הראש המקורי של ה'גררד' - למעט מפרט טכני, אין לי כל מושג לגבי היצרן.
זה הראש שהיה על הפטיפון מיומו הראשון, ואני מניח שהיצרן הוא 'גררד'.

האם אתה מכיר חנויות בארץ שמאפשרות התרשמות טרם קנייה?

ושאלה נוספת - מהו ראש T4P?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אכן, האזנה לראשים זה נושא בעייתי, אך זה עדיין לא אומר שניתן להסתמך על נתוני היצרן.
אין סטנדרטים לגבי הבדיקות לאיך מודדים את הנתונים הללו ולכן, צריך לקחת אותם בעירבון מוגבל.

אחרי סידרת מבחני הפונו-סטייג', חשבנו אולי לעשות סידרה של בדיקות של ראשים, אבל גם בנושא זה יש הרבה בעייתיות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

מרטין סליחה על ההתעלקות , אבל מבחן הפונו סטייג' יצא כבר ? , ואם אפשר מה באמת אתה היית מציע בתור ראש מעולה לפטיפון רגיל (במקרה שלי פרוג'קט)?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

יצא לדרך, אבל המבחן הראשון עדיין לא פורסם (רק ההקדמות).
אני אשאיר את ההמלצות לאחרים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

אנדי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

בכל מקרה, אם אתם יכולים לתת לי המלצות לחנויות, ויכולים להמליץ לי על ראש איכותי שיתאים לדגם ה'טכניקס' שיש ברשותי, אהיה אסיר תודה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

התרשמות מראשי פטיפון לפני הקניה היא אכן קטע בעייתי, ואני לא מכיר חנויות שמאפשרות זאת.
לגבי ראש הגרארד - אם זה חשוב לך לדעת, ויש לך מצלמה דיגטלית, אתה יכול להעלות תמונה שלו כאן לפורום וננסה לזהות מי היצרן (למיטב ידיעתי גרארד לא ייצרו ראשים).
ראש T4P מכונה גם P-mount, או Plug-in. זה סוג ראש שמתאים רק לזרועות הבנויות לראש שנכנס ישירות לזרוע (כמו פלאג), ומחוזק בעזרת בורג אופקי אחד בצידו. היות שהטכניקס שלך לינארי, הרי שהוא צריך ראש מסוג כזה. את האורטופון שקנית אינני מכיר מניסיון (אגב, איזה דגם ראש הטכניקס המקורי שהיה עליו?), ולכן לא ידוע לי איך הוא ביחס לשור או ל-AT שהמלצתי עליהם.
בכל אופן, ראשי T4P אינם מיוצרים כמעט ברמות הגבוהות, מאחר שפטיפונים הדורשים אותם ע"פ רוב גם אינם משובחים במיוחד. ראש אוניברסלי זה ראש שמתאים גם ל-T4P וגם לחיבור רגיל (שני ברגים אנכיים שמחברים אותו לקצה הזרוע).

אנדי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

והראש שרכשתי הוא אכן מטיפוס זה 'תקע והפעל' עם בורג אפקי.
כרגע אין באפשרותי לומר לך מהו הדגם המדוייק של הראש המקורי (הוא מורכב כעת על הזרוע של ה'גררד'). אני יודע שהיצרן הוא טכניקס.
אנסה להעלות לכם תמונה של ראש ה'גררד' מחר.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

איך חיברת את הראש המקורי של טכניקס לפטיפון גררד?
השתמשת במתאם מ-T4P לסטנדרטי?

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

אל תשכח שהראשים לא חדשים..
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280

שליחה #12 

מסכים עם עינבר,
מכיוון שציינת ששני הראשים אינם חדשים, ואף יותר מכך, אינך מכיר את ההיסטוריה של הראשים,
יתכן כי אחד הראשים התקלקל במהלך השנים עקב תחזוקה לא ראויה והאחר נשמר יותר.
ידוע שתחזוקה נכונה של ראש פטיפון היא פרמטר חשוב לשמירת איכות הראש לאורך השנים.
לא מזמן פורסם בפורום אתר עם תמונות מוגדלות ע"י מיקרוסקופ של ראשי פטיפון שונים הממחיש באופן ויזואלי את החישבות נושא התחזוקה בהם.

למה התכוונת "גל מעובה" כאנדיקציה לאיכות צליל ?
לא רשמת את חוות דעתך כמאזין לראשים, כיצד והאם התבטא ה"שיפור הויזואלי" באיכות הנמוכים באופן שמיע ?

צפיר

אנדי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

בהחלט כן, צפיר.
ההבדל ניכר גם לעין וגם לאוזן, במיוחד בתדרים הנמוכים.

שכחתי לציין שאת המחט של ה'גררד' החלפתי לאחרונה במחט חדשה (הראש נשאר הראש המקורי).
בכל מקרה, ראש הגרר הפיק צליל עשיר יותר גם בהשוואה לראש החדש שקניתי.

החיבור של ראש הטכניקס לגררד אכן בוצע בעזרת מתאם אוניברסלי (תושבת ושני ברגים).

המלצות לחנויות?.....

tomernoy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 724
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #14 

אני חיברתי לטכניקס הישן שלי מחט של STANTON ופשוט הוא עשה פלאים במחיר ששוה לכל כיס מומלץ

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”