כיצד ניתן לדעת את טיבו של תקליט
שלום,
יש לי 2 תקליטים זהים.
באחד מהם שומעים מעולה ובשני עם המון!! רעשים ופצפוצים מוגברים.
2 התקליטים למראית עין נראים זהים וללא שריטות.
מה יכולה להיות הסיבה?
איך אני יכול לקנות תקליט ולהיות שלם עם הקנייה? איך אני יכול לדעת שהוא תקין אם בעין הוא נראה חלק וללא שריטות, אבל בעת נגינה מרעיש?
תודה, שי.
יש לי 2 תקליטים זהים.
באחד מהם שומעים מעולה ובשני עם המון!! רעשים ופצפוצים מוגברים.
2 התקליטים למראית עין נראים זהים וללא שריטות.
מה יכולה להיות הסיבה?
איך אני יכול לקנות תקליט ולהיות שלם עם הקנייה? איך אני יכול לדעת שהוא תקין אם בעין הוא נראה חלק וללא שריטות, אבל בעת נגינה מרעיש?
תודה, שי.
- shaysharon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 326
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
הסיבה יכולה להיות, בין השאר, חשמל סטטי וחלקיקי אבק / לכלוך בחריצים.
אני נוהג לנקות את התקליטים לפני ההשמעה עם מברשת אנטי-סטטית, שמנקה את האבק ה"רופף" ואינה גורמת לחשמל סטטי בתקליט עצמו.
הבעיה היא שאם התקליט נשמר בתנאים לא טובים (היה במרתף של מישהו 10 שנים, עם כל שינויי הטמפ' והלחות הכרוכים בכך) - הלכלוך שבחריצים הופך ל"בוץ" ואינו יוצא עם מברשת.
ישנן שיטות שונות ומשונות לנקות תקליטים, שעל יעילותן קיים ויכוח גדול.
מעבר לכל הנ"ל, יש גם את איכות הויניל עצמו - ישנם תקליטים עבים יותר (ניתן לחוש זאת כשמריצים אצבע על היקף התקליט, וניתן גם לחוש שהם כבדים יותר), כאלה שמוקלטים בצורה איכותית יותר (יש הטוענים שרוב התקליטים מתוצרת הארץ איכותיים פחות) ועוד.
אני ממליץ לך להאזין לתקליט בחנות, טרם הרכישה. בנוסף, ברוב חנויות יד שנייה שמכבדות את עצמן יש אחריות, וניתן להחליף את התקליט.
אני בטוח שלאחרים יש הסברים נוספים לתופעה, אבל אין ספק שקניית תקליט היא מאתגרת יותר... אולי זה חלק מהכיף
אני נוהג לנקות את התקליטים לפני ההשמעה עם מברשת אנטי-סטטית, שמנקה את האבק ה"רופף" ואינה גורמת לחשמל סטטי בתקליט עצמו.
הבעיה היא שאם התקליט נשמר בתנאים לא טובים (היה במרתף של מישהו 10 שנים, עם כל שינויי הטמפ' והלחות הכרוכים בכך) - הלכלוך שבחריצים הופך ל"בוץ" ואינו יוצא עם מברשת.
ישנן שיטות שונות ומשונות לנקות תקליטים, שעל יעילותן קיים ויכוח גדול.
מעבר לכל הנ"ל, יש גם את איכות הויניל עצמו - ישנם תקליטים עבים יותר (ניתן לחוש זאת כשמריצים אצבע על היקף התקליט, וניתן גם לחוש שהם כבדים יותר), כאלה שמוקלטים בצורה איכותית יותר (יש הטוענים שרוב התקליטים מתוצרת הארץ איכותיים פחות) ועוד.
אני ממליץ לך להאזין לתקליט בחנות, טרם הרכישה. בנוסף, ברוב חנויות יד שנייה שמכבדות את עצמן יש אחריות, וניתן להחליף את התקליט.
אני בטוח שלאחרים יש הסברים נוספים לתופעה, אבל אין ספק שקניית תקליט היא מאתגרת יותר... אולי זה חלק מהכיף
התקליט המרעיש יוצר בצרפת ב-1984, התקליט הטוב יוצר בארץ (לא רשומה שנה).
2 התקליטים נבדקו באור ונראים תקינים לחלוטין וללא לכלוך. כמו כן נוקו טרם הנגינה ע"י מברשת פחמית.
יש לציין שהתקליט הצרפתי יותר דק מהתקליט הישראלי.
יכול להיות שהתקליט הצרפתי פשוט נוגן ע"י פטיפון לא תקין?
2 התקליטים נבדקו באור ונראים תקינים לחלוטין וללא לכלוך. כמו כן נוקו טרם הנגינה ע"י מברשת פחמית.
יש לציין שהתקליט הצרפתי יותר דק מהתקליט הישראלי.
יכול להיות שהתקליט הצרפתי פשוט נוגן ע"י פטיפון לא תקין?
אז לא מדובר בתקליטים זהים. ייתכן והתקליט הצרפתי נוגן בפטפון שפגע בו (מחט שחוקה, משקל יתר וכולי). מברשת פחמית לא מסירה לכלוך עיקש, חובה לנקות את התקליט על "רטוב", וכן, לדעתי, האשם העיקרי הוא חשמל סטאטי.
ישנם מקרים שראש של פטפון ברמות הגבוהות, מתעלם מהפרעות מסויימות, אגב.
ישנם מקרים שראש של פטפון ברמות הגבוהות, מתעלם מהפרעות מסויימות, אגב.
The Black Wax