אקטיבציה ל-ONT פרטי של Nokia (מאושר IBC) בקו 5000/1000 של סלקום
אהלן,
הקו שלי בסלקום (5000/1000) על גבי תשתית IBC כבר חי ובועט.
כרגע הציוד המותקן הוא הראוטר המשולב של סלקום (דגם ה-Star Pro), אבל במטרה לשמור על טופולוגיית רשת נקייה מול מערכת ה-Mesh העיקרית שלי – ASUS ZenWiFi BT10 (כוללת פורטים 10GbE ובתקן Wi-Fi 7) – אני מעוניין להוציא את הראוטר של סלקום מהמשוואה. המטרה היא להתחבר ישירות ל-ONT פרטי כ-Bridge שקוף ולמנוע Double NAT.
הדגם שאני מתכנן לחבר הוא ה-Nokia XS-010X-Q (דגם XGS-PON נקי עם פורט 10GbE LAN).
חשוב לציין: מדובר בציוד קצה מוכר שנמצא ברשימת הציוד המאושר של חברת IBC.
השאלות:
1. מכיוון שהציוד מאושר רשמית על ידי התשתית (IBC), כיצד נראה בפועל תהליך ה-Provisioning מול סלקום בקצב 5Gbps?
2. האם מסירת MAC ו-Serial Number דרך מוקד התמיכה מספיקה כדי שהם יעדכנו את ה-OLT, או שיש צורך לדרוש התערבות של Tier 2 / הנדסת רשת?
3. האם נתקלתם בהקשחות כלשהן ברמת ה-OMCI או דרישה לגרסאות קושחה ספציפיות שסלקום דורשת עבור ציוד זה, למרות שהוא מאושר על ידי ספקית התשתית?
אשמח לתובנות ממי שעבר תהליך זהה. תודה!
כרגע הציוד המותקן הוא הראוטר המשולב של סלקום (דגם ה-Star Pro), אבל במטרה לשמור על טופולוגיית רשת נקייה מול מערכת ה-Mesh העיקרית שלי – ASUS ZenWiFi BT10 (כוללת פורטים 10GbE ובתקן Wi-Fi 7) – אני מעוניין להוציא את הראוטר של סלקום מהמשוואה. המטרה היא להתחבר ישירות ל-ONT פרטי כ-Bridge שקוף ולמנוע Double NAT.
השאלות:
1. מכיוון שהציוד מאושר רשמית על ידי התשתית (IBC), כיצד נראה בפועל תהליך ה-Provisioning מול סלקום בקצב 5Gbps?
2. האם מסירת MAC ו-Serial Number דרך מוקד התמיכה מספיקה כדי שהם יעדכנו את ה-OLT, או שיש צורך לדרוש התערבות של Tier 2 / הנדסת רשת?
3. האם נתקלתם בהקשחות כלשהן ברמת ה-OMCI או דרישה לגרסאות קושחה ספציפיות שסלקום דורשת עבור ציוד זה, למרות שהוא מאושר על ידי ספקית התשתית?
אשמח לתובנות ממי שעבר תהליך זהה. תודה!
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1458
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 222 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
מה שידוע לי מהתקנות GPON ( לא XGS-PON ) בסלקום על IBC:
סלקום משאילים ONT ללא תשלום, באופן הזה אפשר להימנע מבעיות ״תואמות״ כלשהן
כדי לבצע אקטיבציה בהנחה שיסכימו, הדגם לא מספיק, צריך גם גרסת קושחה תואמת. מסיבה זו רצוי מאד להימנע מרכישת ONT ב-EBAY וכו׳ - רוב הסיכויים שתקבל גרסת קושחה המתאימה לספקית שממנה נלקח המלאי הספציפי ולא בהכרח התואם לבזק. תהיה בעיה למצוא ולעדכן גרסה תואמת
לא רשמת במפורש מי יהיה הנתב, מניח שה-BT10. במידה והחיבור עם PPPOE - אז תהיה בעיית ביצועים, ל-BT10 כנתב אין האצת חומרה עובדת ולא ניתן לקבל את מלוא הקצב. יש מספר פוסטים על זה בפורום.
ישנם משתמשים שיש להם את סוג החיבור הזה, הם בוודאי יגיבו.
סלקום משאילים ONT ללא תשלום, באופן הזה אפשר להימנע מבעיות ״תואמות״ כלשהן
כדי לבצע אקטיבציה בהנחה שיסכימו, הדגם לא מספיק, צריך גם גרסת קושחה תואמת. מסיבה זו רצוי מאד להימנע מרכישת ONT ב-EBAY וכו׳ - רוב הסיכויים שתקבל גרסת קושחה המתאימה לספקית שממנה נלקח המלאי הספציפי ולא בהכרח התואם לבזק. תהיה בעיה למצוא ולעדכן גרסה תואמת
לא רשמת במפורש מי יהיה הנתב, מניח שה-BT10. במידה והחיבור עם PPPOE - אז תהיה בעיית ביצועים, ל-BT10 כנתב אין האצת חומרה עובדת ולא ניתן לקבל את מלוא הקצב. יש מספר פוסטים על זה בפורום.
ישנם משתמשים שיש להם את סוג החיבור הזה, הם בוודאי יגיבו.
לא ראיתי התייחסות לשיקול המחיר? בדקת מול סלקום אם לשיטתם החזרת נתב תוזיל?eli7100 כתב: אהלן,
כרגע הציוד המותקן הוא הראוטר המשולב של סלקום...
אם כן, בהחלט הייתי מבקש החלפת פשוטה ב ont שלהם ללא עלות (כפי שכבר נאמר. הם גם מציעים נוקיה לזכרוני).
אם אין השפעה על המחיר, תוכל גם לשקול קינפוג הנתב כ Bridge,
התוצאה תהיה זהה, עם פחות התעסקות מולם...
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 136
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 38 פעמים
eli7100 כתב: אהלן,
השאלות:
אשמח לתובנות ממי שעבר תהליך זהה. תודה!...
לפני שאתה מתחיל, טוב ששאלת!
1. הציוד XS-010X-Q אינו מאושר לשימוש ברשת סלקום. רק מה שברשימה הזו מאושר:
https://contentepi.cellcom.co.il/global ... ssible.pdf
2. למרות שהציוד עצמו מאושר לשימוש על תשתית IBC, סלקום מסרבים לחבר דברים שאינם ברשימה שלהם. כך גם כל ספקית אחרת - נראה שהציוד הזה גם לא מופיע ברשימה של HOT וכו'. סלקום ידועים ברשימה ה"קמצנית" שלהם ביחס לספקיות אחרות, כך שהם מגבילים עוד יותר ומאפשרים תת רשימה קטנה מאוד של הרשימות שחברות התשתיות מאשרות (בזק, IBC).
3. גם אם היית בספקית אחרת שכן מאפשרת (למשל פרטנר - הם מעתיקים 1:1 את הרשימה של חברות התשתית ומאשרים כל מה שיש בהן), עדיין היית זקוק לגרסת התוכנה המדוייקת שמופיעה ברשימות. זו חובה. IBC לא מסכימים, בצדק, לאקטב ציוד שאינו מגרסה מאושרת. הם מאקטבים רק ציוד כזה שהם יודעים מהבדיקות שלהם שלא יגרום נזק לתשתית עצמה.
4. מכיוון שלכל מדינה יש את הדרישות שלה, כמעט תמיד הגרסאות המופיעות ברשימות הן גרסאות מותאמות במיוחד שאינן ניתנות לרכישה כלל. כך שכל מה שתקנה כמעט בוודאות יהיה מגרסה לא תואמת ולא מאושרת לשימוש. אם מצאת XS-010X-Q עם גרסת תוכנה 3FE49337BOCK10 אז אשריך
לכן, מה שאתה מתאר אינו אפשרי. תחסוך מעצמך את עוגמת הנפש ותבקש מסלקום להביא לך ONT שלהם (זה חינם). אם תחפש בפורום תראה כל מיני חוויות מפוקפקות מאוד של מקרים בהם ניסו לחבר לסלקום ONT פרטי - אפילו כזה מדגם וגרסת תוכנה מאושרת... לי יש פוסט ארוך כזה מלפני כשנה.
לגבי ה-BT10 - כפי שכבר נאמר, סלקום כמו הרוב המוחלט של הספקיות בארץ, משתמשים בפרוטוקול PPPoE. חיבור כזה דורש מהנתב כח עיבוד או האצת חומרה יעודית. כל הנתבים שהספקיות מחלקות נבנו במיוחד כדי לתמוך בזה, אבל לרוב החומרות המסחריות הרגילות אין מספיק כח כזה כדי להחזיק חיבור PPPoE במהירות 5 ג'יגה (הרבה פעמים גם 2.5 ג'יגה יחנוק אותם). BT10 בסבירות גבוהה ע"פ חוויות משתמשים פה, לא יצליח להחזיק PPPoE במהירויות כאלה.
לכן, התצורה המומלצת היא:
א. ONT חינם של הספקית
ב. נתב חזק יעודי שידוע שיכול לעמוד בקצבים הללו (יש הרבה שרשורים בפורום על אופציות כאלה)
ג. Mesh בתצורת AP ולא נתב
גם אני בחנתי את התצורה הזו - Mesh של BT10ים שמתפקדים במצב AP ולא מנתבים, נתב חזק יעודי, ו-ONT של סלקום על תשתית IBC במהירות 5000/1000. עובד מעולה.
עריכה:
בעצם, ממה שאני מכיר, בסלקום אין NAT. אז למה התכוונת ב"למנוע Double NAT"? לא מספיק לך להעביר את ה-BTים למצב AP וזהו?
תודה לכולם על המענה והחידודים המקצועיים.
לאחר שבדקתי את הנושא מול התמיכה של סלקום, התברר שיש להם מדיניות קשיחה: הם מספקים מתאמי ONT לציוד פרטי אך ורק עד מהירות של 2Gbps. עבור חבילת ה-5000/1000, הם מחייבים את השימוש בנתב המשולב שלהם (Star Pro) ולא מאפשרים קבלת ONT 10G עצמאי.
לאור המצב הזה, שמתי עין על מתאם ה-GF10C, שהוא נפוץ מאוד בקרב חברות התשתית בארץ. אני שוקל ללכת בכיוון הזה כ-ONT פרטי כדי לעקוף את המגבלה של סלקום.
יש לי שתי שאלות להמשך התכנון:
1. תאימות מול סלקום/IBC: האם ה-GF10C פותר את בעיות התאימות שדיברנו עליהן קודם? האם מישהו הצליח לבצע אקטיבציה למתאם הזה מול ה-OLT בקצב 5Gbps מבלי להיתקל בחסימות OMCI או מגבלות קושחה?
2. עומס חיוג (PPPoE): בהנחה שה-GF10C יעבוד בהצלחה כ-Bridge שקוף, פעולת חיוג ה-PPPoE תיפול במלואה חזרה על ה-ASUS BT10 שלי. לאור מה שנאמר בשרשור על מגבלות ה-Hardware Offloading במעבדים האלו בקצבי 5Gbps – האם יש דרך ריאלית (הגדרות או קושחה חלופית ב-ASUS) למנוע ממנו להוות צוואר בקבוק, או שההכרח הפיזי יהיה להשאיר את ה-Star Pro כראוטר מנהל ולשנמך את ה-ASUS ל-Access Point בלבד?
אשמח לתובנות מניסיון.
לאחר שבדקתי את הנושא מול התמיכה של סלקום, התברר שיש להם מדיניות קשיחה: הם מספקים מתאמי ONT לציוד פרטי אך ורק עד מהירות של 2Gbps. עבור חבילת ה-5000/1000, הם מחייבים את השימוש בנתב המשולב שלהם (Star Pro) ולא מאפשרים קבלת ONT 10G עצמאי.
לאור המצב הזה, שמתי עין על מתאם ה-GF10C, שהוא נפוץ מאוד בקרב חברות התשתית בארץ. אני שוקל ללכת בכיוון הזה כ-ONT פרטי כדי לעקוף את המגבלה של סלקום.
1. תאימות מול סלקום/IBC: האם ה-GF10C פותר את בעיות התאימות שדיברנו עליהן קודם? האם מישהו הצליח לבצע אקטיבציה למתאם הזה מול ה-OLT בקצב 5Gbps מבלי להיתקל בחסימות OMCI או מגבלות קושחה?
2. עומס חיוג (PPPoE): בהנחה שה-GF10C יעבוד בהצלחה כ-Bridge שקוף, פעולת חיוג ה-PPPoE תיפול במלואה חזרה על ה-ASUS BT10 שלי. לאור מה שנאמר בשרשור על מגבלות ה-Hardware Offloading במעבדים האלו בקצבי 5Gbps – האם יש דרך ריאלית (הגדרות או קושחה חלופית ב-ASUS) למנוע ממנו להוות צוואר בקבוק, או שההכרח הפיזי יהיה להשאיר את ה-Star Pro כראוטר מנהל ולשנמך את ה-ASUS ל-Access Point בלבד?
אשמח לתובנות מניסיון.
היwhatevernevermind כתב: בעצם, ממה שאני מכיר, בסלקום אין NAT. אז למה התכוונת ב"למנוע Double NAT"? לא מספיק לך להעביר את ה-BTים למצב AP וזהו?...
כשאמרתי "למנוע Double NAT", התכוונתי לתרחיש שבו הראוטר של סלקום (Star Pro) מנהל את הרשת ומחלק כתובות IP פנימיות (NAT ראשון), ואליו משורשר ה-ASUS במצב ראוטר שמייצר תת-רשת פנימית נוספת (NAT שני). כפילות ניתוב כזו שוברת הפניית פורטים (Port Forwarding), שירותי DDNS, שרתי VPN פנימיים.
לגבי ההצעה להעביר את ה-BT10 למצב AP (Access Point) – אתה צודק טכנית, אבל המטרה המקורית בחיפוש ONT שקוף הייתה לשמור על ה-ASUS כנתב הראשי של הרשת (Layer 3). המטרה הייתה להשתמש בכל תכונות הניתוב, האבטחה וה-QoS המתקדמות של ASUS. להעביר מערכת Mesh כל כך מתקדמת למצב AP משמעותו לסרס אותה, להפוך אותה ל"אנטנה אלחוטית" טיפשה, ולהפקיד את כל ניהול הרשת והחיוג בידי הראוטר הבסיסי, זו פשוט זריקה של הרבה כסף לפח.whatevernevermind כתב: לגבי ה-BT10 - כפי שכבר נאמר, סלקום כמו הרוב המוחלט של הספקיות בארץ, משתמשים בפרוטוקול PPPoE. חיבור כזה דורש מהנתב כח עיבוד או האצת חומרה יעודית. כל הנתבים שהספקיות מחלקות נבנו במיוחד כדי לתמוך בזה, אבל לרוב החומרות המסחריות הרגילות אין מספיק כח כזה כדי להחזיק חיבור PPPoE במהירות 5 ג'יגה (הרבה פעמים גם 2.5 ג'יגה יחנוק אותם). BT10 בסבירות גבוהה ע"פ חוויות משתמשים פה, לא יצליח להחזיק PPPoE במהירויות כאלה.
לכן, התצורה המומלצת היא:
א. ONT חינם של הספקית
ב. נתב חזק יעודי שידוע שיכול לעמוד בקצבים הללו (יש הרבה שרשורים בפורום על אופציות כאלה)
ג. Mesh בתצורת AP ולא נתב
גם אני בחנתי את התצורה הזו - Mesh של BT10ים שמתפקדים במצב AP ולא מנתבים, נתב חזק יעודי, ו-ONT של סלקום על תשתית IBC במהירות 5000/1000. עובד מעולה.
...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1324
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
לא ניתן לקנות ממיר אופטי פרטי ולקוות שסלקום יחברו לך אותו. הם לא מאפשרים זאת.
הטכנאי מגיע עם GoFiber GF10C ומאקטב אותו. מועד הגעת טכנאי שבוע +. וייתכן שכבר הם לא מצליחים להשיג את הדגם הספציפי הזה ולכן אמרו לך שלא ניתן.
יש את הדגם החדש שהוא GoFiber GF10SK, אבל סלקום בינתיים לא תומכים בו. גם פרטנר ניסו לאקטב את הדגם החדש עבורי על תשתית IBC ללא הצלחה. נראה שזאת מגבלה טכנית.
החיבור הוא חיבור חייגן PPPoE. לכן נדרשת תמיכה בהאצת חומרה בראוטר שלך. לדוגמה UCG-Fiber.
בינתיים אין לך מה לעשות. תישאר עם ה- Star Pro. ותגיש תלונה למשרד התקשורת.
הטכנאי מגיע עם GoFiber GF10C ומאקטב אותו. מועד הגעת טכנאי שבוע +. וייתכן שכבר הם לא מצליחים להשיג את הדגם הספציפי הזה ולכן אמרו לך שלא ניתן.
יש את הדגם החדש שהוא GoFiber GF10SK, אבל סלקום בינתיים לא תומכים בו. גם פרטנר ניסו לאקטב את הדגם החדש עבורי על תשתית IBC ללא הצלחה. נראה שזאת מגבלה טכנית.
החיבור הוא חיבור חייגן PPPoE. לכן נדרשת תמיכה בהאצת חומרה בראוטר שלך. לדוגמה UCG-Fiber.
בינתיים אין לך מה לעשות. תישאר עם ה- Star Pro. ותגיש תלונה למשרד התקשורת.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
היrafi_d כתב: לא ראיתי התייחסות לשיקול המחיר? בדקת מול סלקום אם לשיטתם החזרת נתב תוזיל?
אם כן, בהחלט הייתי מבקש החלפת פשוטה ב ont שלהם ללא עלות (כפי שכבר נאמר. הם גם מציעים נוקיה לזכרוני).
אם אין השפעה על המחיר, תוכל גם לשקול קינפוג הנתב כ Bridge,
התוצאה תהיה זהה, עם פחות התעסקות מולם......
לגבי עניין המחיר וההצעה להעביר ל-Bridge: השכירות על הראוטר של סלקום עולה כ-40 שקלים בחודש, שזה כ-480 שקלים בשנה. להעביר את הראוטר למצב Bridge אומר בעצם לכבות לו את כל יכולות הניתוב ולהפוך אותו ל-ONT "טיפש". אין שום היגיון לזרוק כמעט 500 שקל בשנה על ציוד שלא עושה כלום. מעבר לזה, ההצעה "לבקש החלפה פשוטה ל-ONT ללא עלות" פשוט לא רלוונטית במקרה הזה – סלקום מצהירים מפורשות שאין להם בכלל מתאם ONT שתומך במהירות של 5 גיגה, אלא רק עד 2 גיגה. לכן, כדי לקבל קצב של 5 גיגה על התשתית שלהם, הם מכריחים אותי להישאר עם הראוטר היקר שלהם (Star Pro) ולשלם עליו את דמי השכירות המלאים.
>בינתיים אין לך מה לעשות. תישאר עם ה- Star Pro. ותגיש תלונה למשרד התקשורת.
יש מה לעשות, להתעקש על ont של סלקום, או, כפי שכבר הצעתי, לקנפג אותו כ BRIDGE ... כסף זה לא יחסוך וחבל...
יש מה לעשות, להתעקש על ont של סלקום, או, כפי שכבר הצעתי, לקנפג אותו כ BRIDGE ... כסף זה לא יחסוך וחבל...
לא ברור לי על סמך מה אתה כותב את זה. המערכות של IBC נוהגות לעדכן את גרסת הקושחה של מכשירים שמחוברים אליהן (בפרט בשלב האקטיבציה) ולדעתי יכול מאוד להיות שאם מבצעים על תשתית IBC אקטיבציה למכשיר מאושר שמריץ קושחה לא מאושרת, אז גרסת הקושחה פשוט תעודכן לגרסה מאושרת. כמובן שיתכן גם שזה לא יעבוד או שניסיון העדכון פשוט יקלקל את המכשיר (כפי שלפעמים קורה אצלם עם מכשירים שדווקא כן מריצים גרסת קושחה מאושרת), אבל יתכן שלמי שכבר מחזיק ממילא מכשיר כזה שווה פשוט לנסות....
12/08/2026 0:38DanielGR כתב: לא רשמת במפורש מי יהיה הנתב, מניח שה-BT10. במידה והחיבור עם PPPOE - אז תהיה בעיית ביצועים, ל-BT10 כנתב אין האצת חומרה עובדת ולא ניתן לקבל את מלוא הקצב....
לא ברור לי על סמך מה אתם כותבים דברים כאלה. יתכן שאני טועה, אבל זכור לי משום מה ש-@avob כתב פה בפורום שהוא משתמש ב-BT10 בחיבור 5000/1000 של סלקום ומקבל את מלוא הקצב בלי קושי. אני מקווה שהוא יוכל להבהיר פה את העניין.12/08/2026 9:11whatevernevermind כתב: BT10 בסבירות גבוהה ע"פ חוויות משתמשים פה, לא יצליח להחזיק PPPoE במהירויות כאלה....
ככל הידוע לי, הדרך היחידה לבצע אקטיבציה של מכשירי ONT ע"ג תשתית IBC היא באמצעות טכנאי שאמור להגיע ולבצע את החיבור בפועל ואת האקטיבציה מול IBC (וזה כחלק מהמדיניות של חברת IBC). כנראה שיש מקרים שבהם הטכנאי מתקשר ושמח לבצע את האקטיבציה בלי להגיע בפועל (אם שולחים לו תצלום של המדבקה עם המספר הסידורי על גב המכשיר), אבל מבחינת הפרוצדורה, נדרש לתאם ביקור טכנאי. בנוגע לסלקום ספציפית, הפרוצדורה של מעבר לשימוש בנתב פרטי אמורה לכלול הגעה של טכנאי שלוקח את הנתב שלהם ומתקין במקומו מכשיר מסוג Bridge ONT שלהם. כפי שכבר נכתב פה, אין תשלום שכירות חודשית על ה-ONT הנ"ל, אבל יתכן בהחלט שירצו לגבות תשלום על ביקור הטכנאי (ובמקרה כזה יתכן שאפשר לגרום להם לוותר על התשלום הנ"ל אם מסבירים להם שלא יהיה תשלום עבור ביקור טכנאי של חברה אחרת שיבוא להעביר אותך לאותה חברת אחרת).12/08/2026 0:12eli7100 כתב: 2. האם מסירת MAC ו-Serial Number דרך מוקד התמיכה מספיקה כדי שהם יעדכנו את ה-OLT, או שיש צורך לדרוש התערבות של Tier 2 / הנדסת רשת?...
זה לא נכון. יש פה בפורום כמה וכמה אנשים שמחוברים עם נתב פרטי לחבילת 5000/1000 בסלקום וכולם קיבלו Bridge ONT מסלקום. אתה צריך להתקשר לשירות הלקוחות (לא לתמיכה הטכנית, שזה אנשים אחרים) ולנסות להזמין את החלפת הציוד.12/08/2026 11:03eli7100 כתב: לאחר שבדקתי את הנושא מול התמיכה של סלקום, התברר שיש להם מדיניות קשיחה: הם מספקים מתאמי ONT לציוד פרטי אך ורק עד מהירות של 2Gbps. עבור חבילת ה-5000/1000, הם מחייבים את השימוש בנתב המשולב שלהם (Star Pro) ולא מאפשרים קבלת ONT 10G עצמאי....
למרבה הצער, הוא כבר לא זמין לרכישה.לאור המצב הזה, שמתי עין על מתאם ה-GF10C...
תודה על התיוג. כן, ל Bt10 יש האצת חומרה ונראה לי שגם רשמתי פה באחד האשכולות האחרים לגבי ניצול ליבות של עד 20% כשמריצים ספידטסט.
בנוסף יש לי בדיקות מהירות ליליות שמגיע בהן למקסימום כמעט תמיד, הורדה בטורנטים חמים סביב 300-400 ויוזנט סביב 400-500 MB/s. תמיד מעודכן לגרסאות קושחה אחרונה.אין revision ים חומרתיים לנתב הזה נכון?
חיבור PPPOE כמובן לסלקום 5,000/1,000
בנוסף יש לי בדיקות מהירות ליליות שמגיע בהן למקסימום כמעט תמיד, הורדה בטורנטים חמים סביב 300-400 ויוזנט סביב 400-500 MB/s. תמיד מעודכן לגרסאות קושחה אחרונה.אין revision ים חומרתיים לנתב הזה נכון?

חיבור PPPOE כמובן לסלקום 5,000/1,000
- DanielGR
- גורו רשתות

@itfan
viewtopic.php?t=402546&hilit=%D7%97%D7% ... #p3406158+
וגם את הפוסטים העוקבים. לא נכון לחוות דעה על סמך מקרה בודד משום שזה יכול להיות Isolated case, ולכן ביצעתי עוד בדיקה בפורומים של אסוס ואחרים.
מסתבר שאסוס הורידו את ה- Toggle של NAT Acceleration בגרסאות האחרונות. הסיבה לא ברורה, יש דעות שזה בשל חוסר יציבות או לא עובד כמו שצריך. יש גם דעות שכעת זה מנוהל אוטומטית (שגם זה בעייתי שמשום שלא ברור על סמך מה, ומדוע אי אפשר לשלוט בזה ידנית.
https://zentalk.asus.com/t5/networking/ ... d-p/506588
והתיעוד של ASUS על כך שה-Toggle לא יופיע ברוב הדגמים:
https://www.asus.com/support/faq/1011711/
ועוד פידבקים לגבי חוסר יציבות של הפונקציונאליות הזו. לצערי לא שמרתי או תיעדתי את תוצאות החיפוש בנושא, אז אפשר לפתוח את הנושא שוב. על מנת לדייק - החומרה בוודאי תומכת בהאצת חומרה, לגבי מידת התמיכה בתוכנת הנתב זה לא ברור.
כעת אם אצל משתמש אחר זה עובד כמצופה צריך להבין מה ההבדלים בגרסאות ובסביבה. לאחר שעברתי על המקורות יש לי ספקות לגבי המידה שבה זה בשל.
ראה כאן:לא ברור לי על סמך מה אתם כותבים דברים כאלה. יתכן שאני טועה, אבל זכור לי משום מה ש-@avob כתב פה בפורום שהוא משתמש ב-BT10 בחיבור 5000/1000 של סלקום ומקבל את מלוא הקצב בלי קושי. אני מקווה שהוא יוכל להבהיר פה את העניין....
וגם את הפוסטים העוקבים. לא נכון לחוות דעה על סמך מקרה בודד משום שזה יכול להיות Isolated case, ולכן ביצעתי עוד בדיקה בפורומים של אסוס ואחרים.
מסתבר שאסוס הורידו את ה- Toggle של NAT Acceleration בגרסאות האחרונות. הסיבה לא ברורה, יש דעות שזה בשל חוסר יציבות או לא עובד כמו שצריך. יש גם דעות שכעת זה מנוהל אוטומטית (שגם זה בעייתי שמשום שלא ברור על סמך מה, ומדוע אי אפשר לשלוט בזה ידנית.
ועוד פידבקים לגבי חוסר יציבות של הפונקציונאליות הזו. לצערי לא שמרתי או תיעדתי את תוצאות החיפוש בנושא, אז אפשר לפתוח את הנושא שוב. על מנת לדייק - החומרה בוודאי תומכת בהאצת חומרה, לגבי מידת התמיכה בתוכנת הנתב זה לא ברור.
כעת אם אצל משתמש אחר זה עובד כמצופה צריך להבין מה ההבדלים בגרסאות ובסביבה. לאחר שעברתי על המקורות יש לי ספקות לגבי המידה שבה זה בשל.
בדיוק, אין הגיון, לכן רצוי להפטר ממנו... על תוותר להם על ont, חינם...eli7100 כתב: הי
לגבי עניין המחיר וההצעה להעביר ל-Bridge: השכירות על הראוטר של סלקום עולה כ-40 שקלים בחודש, שזה כ-480 שקלים בשנה. להעביר את הראוטר למצב Bridge אומר בעצם לכבות לו את כל יכולות הניתוב ולהפוך אותו ל-ONT "טיפש". אין שום היגיון לזרוק כמעט 500 שקל בשנה על ציוד שלא עושה כלום. מעבר לזה, ההצעה "לבקש החלפה פשוטה ל-ONT ללא עלות" פשוט לא רלוונטית במקרה הזה – סלקום מצהירים מפורשות שאין להם בכלל מתאם ONT שתומך במהירות של 5 גיגה, אלא רק עד 2 גיגה. לכן, כדי לקבל קצב של 5 גיגה על התשתית שלהם, הם מכריחים אותי להישאר עם הראוטר היקר שלהם (Star Pro) ולשלם עליו את דמי השכירות המלאים....
אני מבין מהפוסט שקישרת אליו בהודעה שלך שאנחנו מדברים על שתי צורות שונות לאותה בדיקה. אתה מבצע את הבדיקות שלך באמצעות הראוטר עצמו, ואני מבצע אותן דרך שרת שמחובר לראוטר. גם כשאני בדקתי בהתחלה את המהירות דרך הראוטר עצמו נתקלתי בבעיות. כשאתה עושה את זה אתה בעצם מבקש מהראוטר גם להיות הלקוח וגם להיות הנתב וזה חונק אותו בבדיקת מהירות, כי פשוט המעבד שלו מותאם רק לבצע את הניתוב בקצבים האלה.DanielGR כתב: @itfan
ראה כאן:
כעת אם אצל משתמש אחר זה עובד כמצופה צריך להבין מה ההבדלים בגרסאות ובסביבה. לאחר שעברתי על המקורות יש לי ספקות לגבי המידה שבה זה בשל....
יש לך אפשרות לבדוק מהירות עם מחשב תומך ב5gbit עם speed test cli כדי שנוכל לשלול את זה?
- DanielGR
- גורו רשתות

בהחלט, אתה צודק, זה פרט חשוב שלא ברור לי איך לא שמתי לב אליו, זה בהחלט יכול להסביר את התופעה.
מפנה לכותב במקור @Flash.Fiber תוכל לבדוק?
מפנה לכותב במקור @Flash.Fiber תוכל לבדוק?
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

itfan כתב: לא ברור לי על סמך מה אתה כותב את זה. המערכות של IBC נוהגות לעדכן את גרסת הקושחה של מכשירים שמחוברים אליהן (בפרט בשלב האקטיבציה) ולדעתי יכול מאוד להיות שאם מבצעים על תשתית IBC אקטיבציה למכשיר מאושר שמריץ קושחה לא מאושרת, אז גרסת הקושחה פשוט תעודכן לגרסה מאושרת. כמובן שיתכן גם שזה לא יעבוד או שניסיון העדכון פשוט יקלקל את המכשיר (כפי שלפעמים קורה אצלם עם מכשירים שדווקא כן מריצים גרסת קושחה מאושרת), אבל יתכן שלמי שכבר מחזיק ממילא מכשיר כזה שווה פשוט לנסות....
ההסכמה שדיברתי עליה היא עוד לפני הביצוע הפועל - וגם טכנית זה לחלוטין תלוי הגדרה בציוד של IBC. כביכול אמור להגיע טכנאי של הספקית אליך והוא זה שיבצע את האקטיבציה (לפחות מנסיוני סלקום - זה דרך טכנאי נוסף בטלפון שהוא מול טכנאי מקביל של IBC). זה נכון שהטכנאים מסתכלים במדבקה ובעיקר מוודאים את דגם הציוד ולא את הגרסה לפני שמעבירים לשלב הבא. נסיתי גם מרחוק - לשלוח להם בעצמי את תמונות המדבקות והם טענו שזה עבר הלאה ואוקטב, מה שלא היה נכון, ואז נזכרו שצריך גם טכנאי. אם כבר הSN מאושר במערכת של IBC אז הכל יכול לקרות כבר... כל המקרים הבאים קרו לי ולאחרים, לאחר התחלה הדגם נתמך עם גרסה נתמכת:
1. שדרוג לגרסה חדשה יותר שגם נתמכת
2. שדרוג לגרסה שלא נתמכת והורסת את המכשיר
3. העברת בקשת שדרוג לONU שנכשלת, שוב ושוב (ובכך בעצם הציוד לא שמיש כי הוא עדיין לא עובר לשלב התפעול השוטף).
היכולת של הטכנאים להבין מה קורה לצערי מוגבלת ביותר - הם לא מבינים בזה. מתסכל גם שאין עם מי לדבר שכן מבין בזה ואפילו להסביר בעצמך איך לתקן את ההגדרה...
אם בשלב הזמנת הטכנאי תגיד להם שיש לך ציוד מדגם שמופיע ברשימה אבל מגרסת תוכנה שלא מופיעה ברשימה, הם אמורים ע"פ התקנות של עצמם לא לאשר את זה.
לגבי ה BT10 - יש לי כמה כאלה. לא עקבתי אחרי עדכוני הגרסה האחרונים אבל בזמנו כן זכורות לי תלונות בפורומים שונים על האצת החומרה. בכל מקרה הפיצ'רים של הנתב שלו משמעותית פחות בשלים משל נתב שנועד להיות נתב מקצועי (ראה למשל את סיפור ה-clamp mss to pmtu שלא עובד, וזה דרוש בסלקום כדי שIPv6 יעבוד חלק מול מספר אתרי מיקרוסופט למיניהם). מודה שלא דמיינתי להשתמש בו שלא כAP.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

eli7100 כתב: תודה לכולם על המענה והחידודים המקצועיים.
אשמח לתובנות מניסיון....
לפני כשנה התחברתי לסלקום על תשתית IBC במהירות 5000/1000.
1. הם הסכימו לאקטב את הGF10C הפרטי שלי (אך נכשלו בכך באופן מחפיר - שרשור ארוך בנושא זה קיים בפורום).
2. הם לא הסכימו לאקטב GF10SK כי אינו מופיע ברשימה שלהם, למרות שכן מופיע ברשימה של IBC. לא טרחו לבדוק מול IBC בכלל, מבחינתם זה היה לא על הפרק בכלל.
3. הם השאילו לי בחינם GF10C שלהם ואקטבו אותו בהצלחה. לגרום להם להגדיר אותו בפרופיל של 5000/1000 לקח עד קצת שכנועים מול הטכנאים... אבל בסוף זה עובד. מניח שהיום כבר יש להם יותר נסיון עם זה אצל לקוחות וזה אמור לעבור חלק יותר.
לכן אני לא מכיר שהם מספקים רק ONTים של GPON (עד 2.5G). זה שאמרו לך 2 ולא 2.5 כבר כנראה מעיד על כך שדיברת עם מישהו שלא מבין בזה (הטכנולוגיה היא עד 2.488 אבל מי סופר). בפועל מאוד סביר יש להם ציוד להשאלה, בפרט כזה שלקוחות מחזירים כשעוברים דירה או ספקית; גם מה שהשאילו לי היה משומש. אבל עבד.
לגבי GF10C - אני מניח שיהיה קשה להשיג כזה פרטי כיום, כי דראקו (היבואנים בעלי המותג) כבר תקופה עובדים עם יצרן אחר שמייצר להם את GF10SK ואת GFD172. למרות זאת, אתה יכול לנסות בבזקסטור. קניתי מהם כמה בעבר, למרות שזה דרש הגעה פיזית לחנויות שלהם במקומות-לא-מקומות. בכל מקרה אני מאוד לא ממליץ. אם זה סלקום אז תנסה להתעקש לקבל את מה שסלקום נותנים, בחינם.
לגבי BT10 - אני עובד איתם במוד AP בלבד. כך גם עם דורות קודמים של אותו מוצר. מבחינתי זה לא לזרוק כסף לפח אלא בדיוק להיפך, כAP הם יותר מתקדמים ועונים על הצרכים שלי מאשר ציוד enterprise AP יקר הרבה יותר. כנתבים יש להם גם באגים מוכרים (לפחות אחד משפיע על משתמשי סלקום בIBC ונידון כאן בפורום, זה באג בפיצ'ר מסויים בIPV6). לגבי מחיר - נתב מקצועי יותר יכול לעלות גם בין חמישית לרבע מהמחיר של צמד BT10...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1324
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
החבילה עצמה עד 2000/200.whatevernevermind כתב: זה שאמרו לך 2 ולא 2.5 כבר כנראה מעיד על כך שדיברת עם מישהו שלא מבין בזה (הטכנולוגיה היא עד 2.488 אבל מי סופר)....
בכל מקרה, לפותח הדיון: אתה צריך להגיש תלונה מקוונת למשרד התקשורת. זה לא אשמתך שאין להם במלאי ממיר אופטי ONT.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
זה נכון ולכן אין שום סיבה הגיונית להגיד להם כזה דבר. הלקוח לא אמור לדעת מה גרסת הקושחה שמותקנת וכמו שכתבת בעצמך, הטכנאים לא מנסים לבדוק את זה לפני שהם מחברים את המכשיר. אם המכשיר מהסוג הנתמך, הם מחברים אותו ואז קורה מה שקורה. כמו שחווית וכתבת בעצמך, קשה לחזות מה יקרה ולפעמים קורים דברים שבבירור לא אמורים לקרות. אני די בטוח שמה שאמור לקרות זה בדיקה של גרסת הקושחה שפועלת על המכשיר ושדרוג שלה לגרסה נתמכת אם מלכתחילה היא לא כזו. נראה לי סביר להאמין שבחלק והמקרים זה גם באמת קורה ככה.12/08/2026 18:18whatevernevermind כתב: אם בשלב הזמנת הטכנאי תגיד להם שיש לך ציוד מדגם שמופיע ברשימה אבל מגרסת תוכנה שלא מופיעה ברשימה, הם אמורים ע"פ התקנות של עצמם לא לאשר את זה....
מכל מקום, כמו ש-@DanielGR כתב, אין ספק שעדיף להימנע מהזמנת מכשירי ONT מחו"ל, כי גם אם הם מסוג שבאופן עקרוני נתמך ע"י חלק מהספקים בארץ, לא בטוח שניתן יהיה לעשות בהם שימוש. עם זאת, ככל שבידי מישהו כבר נמצא מכשיר כזה, לדעתי לא בלתי אפשרי שניסיון לחבר אותו לתשתית IBC דווקא יצליח (תשתית בזק זה סיפור שונה, כי שם, למעט מקרים חריגים, לא מתבצעים עדכוני קושחה).
קודם כל, תודה רבה לכל מי שעזר, כיוון והקדיש מזמנו לענות לי בשרשור הזה. העזרה שלכם הוכיחה את עצמה.
לקחתי את העצה שלכם ופניתי שוב לסלקום. לשמחתי, נפלתי הפעם על נציגה נחמדה מאוד שהבינה בדיוק על מה אני מדבר, ותיאמה לי התקנת טכנאי כבר ליום המחרת.
הטכנאי הגיע וחיבר לי מתאם ONT מדגם GoFiber GF10C. הציוד הסתנכרן בצורה מושלמת ועובד נהדר מול ראוטר ה-ASUS ZenWiFi BT10 שלי.
כרגע הרשת פשוט חיה ובועטת, ללא שום תקלות. ה-BT10 מתמודד עם החבילה של סלקום בצורה חלקה ויפה. אמנם המהירות עדיין לא מנוצלת עד הסוף מכיוון שאני בהמתנה לכרטיס רשת קווי שתומך במהירות 10 גיגה, אבל על פניו, ה-BT10 לא מראה שום סימן לצוואר בקבוק או למאמץ במעבד תחת תקורת ה-PPPoE.
שוב תודה לכולם על התמיכה המקצועית!
לקחתי את העצה שלכם ופניתי שוב לסלקום. לשמחתי, נפלתי הפעם על נציגה נחמדה מאוד שהבינה בדיוק על מה אני מדבר, ותיאמה לי התקנת טכנאי כבר ליום המחרת.
הטכנאי הגיע וחיבר לי מתאם ONT מדגם GoFiber GF10C. הציוד הסתנכרן בצורה מושלמת ועובד נהדר מול ראוטר ה-ASUS ZenWiFi BT10 שלי.
כרגע הרשת פשוט חיה ובועטת, ללא שום תקלות. ה-BT10 מתמודד עם החבילה של סלקום בצורה חלקה ויפה. אמנם המהירות עדיין לא מנוצלת עד הסוף מכיוון שאני בהמתנה לכרטיס רשת קווי שתומך במהירות 10 גיגה, אבל על פניו, ה-BT10 לא מראה שום סימן לצוואר בקבוק או למאמץ במעבד תחת תקורת ה-PPPoE.
שוב תודה לכולם על התמיכה המקצועית!