טלויזית סוני Bravia 9 mark II - חוות דעת
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4789
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 768 פעמים
הבהרה בבקשה: הבעיות ב-DV הן רק בנטפליקס/אמזון/דיסני/HBO וכו' או גם ברימוקסים שאתה מנגן בקודי ?
מעניין עם CoreELEC עם TV-LED (במכשירים תומכים כמובן) יבטל את הבעיה.
מעניין עם CoreELEC עם TV-LED (במכשירים תומכים כמובן) יבטל את הבעיה.
-
ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1494
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
לא בטוח שאפשר לקרוא לזה בעיה, בעיניי זה יותר עניין של הרגלי צפייה והעדפה אישית.
הסוני מכוילת מראש לדיוק ולנאמנות למקור, כך שהתמונה אמורה לשקף ככל האפשר את החוויה שיוצר התוכן התכוון אליה.
סוני אפילו מתגאים שהמסך מכוייל או הכי קרוב למסך המקצועי שלהם master monitor BVM-HX3110 שעולה איזה 40K$
אצלי, דווקא המעבר ל-HDR10 במקום Dolby Vision נותן תמונה שאני מעדיף יותר. היא מרגישה לי חיה ומרשימה יותר.
ברור לי שיהיו לא מעט אנשים שיעדיפו דווקא את Dolby Vision ואת התמונה המדויקת יותר לכוונת היוצר, אבל בסופו של דבר זה טעם סובייקטיבי.
הסוני מכוילת מראש לדיוק ולנאמנות למקור, כך שהתמונה אמורה לשקף ככל האפשר את החוויה שיוצר התוכן התכוון אליה.
סוני אפילו מתגאים שהמסך מכוייל או הכי קרוב למסך המקצועי שלהם master monitor BVM-HX3110 שעולה איזה 40K$
אצלי, דווקא המעבר ל-HDR10 במקום Dolby Vision נותן תמונה שאני מעדיף יותר. היא מרגישה לי חיה ומרשימה יותר.
ברור לי שיהיו לא מעט אנשים שיעדיפו דווקא את Dolby Vision ואת התמונה המדויקת יותר לכוונת היוצר, אבל בסופו של דבר זה טעם סובייקטיבי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יש נטיה ליוצרי התוכן לעשות מאסטרינג כהה מדי לתכנים ב-DV. זה דווקא לרוב לטובה עם מסכי OLED, אבל כנראה שיש להם קושי עם זה ב-MicroRGB.
חייב לציין שזה מוזר וסביר מאוד שזה יתוקן בשלב כזה או אחר עם עדכון תוכנה (יתכן מאוד שזה פשוט עקומות לא נכונות שמותאמות ל-OLED או פרופיל tone mapping בעייתי). ראיתי את זה בעבר במסכי miniLED.
קח בחשבון שעם כן ה-tone mapping העדכני, ההבדל בין HDR10 לבין DV הוא זניח יחסית. לפחות בעיניים שלי.
חייב לציין שזה מוזר וסביר מאוד שזה יתוקן בשלב כזה או אחר עם עדכון תוכנה (יתכן מאוד שזה פשוט עקומות לא נכונות שמותאמות ל-OLED או פרופיל tone mapping בעייתי). ראיתי את זה בעבר במסכי miniLED.
קח בחשבון שעם כן ה-tone mapping העדכני, ההבדל בין HDR10 לבין DV הוא זניח יחסית. לפחות בעיניים שלי.
אם אתה מסכם את ההתנסות שלך עם הדגם הזה לאחר שבוע, היית חוזר שוב על הרכישה בעיניים עצומות ובהסתמכות מלאה על סקירות של אחרים, או שהיית מעדיף להכיר אותה יותר לעומק בטרם אתה מחליט אם לקנות?ambar כתב: אז אחרי אינסוף ניסיונות, משחקים עם ההגדרות ובדיקות כמעט מכל כיוון אפשרי, פשוט לא הצלחתי להגיע לאיכות תמונה שמספקת אותי בדולבי ויז'ן. לא באפליקציית נטפליקס המובנית בטלוויזיה ולא בסטרימינג דרך ה־NVIDIA Shield....
-
ambar
- חבר ותיק

אם הייתי רואה את המסך לפני כנראה שהייתי לוקח אותו בלי להתבלבל שכן בדרך כלל בחנות בצפיה בסרטוני HDR התמונה פנטסטית ולא חושב שהייתי נכנס עכשיו לבדיקות עומק של תכנים שונים או צפיה מהצד...lasik כתב: אם אתה מסכם את ההתנסות שלך עם הדגם הזה לאחר שבוע, היית חוזר שוב על הרכישה בעיניים עצומות ובהסתמכות מלאה על סקירות של אחרים, או שהיית מעדיף להכיר אותה יותר לעומק בטרם אתה מחליט אם לקנות?...
היום שאני עם המסך אז איכות התמונה לא נופלת ממסך OLED שזה מעולה.
אין את החשש מצריבות שזאת היתה אחת הסיבות המרכזיות מבחינתי לעבור למיני-לד.
יש קצת בלומינג אבל לא דרמטי.
צפייה מהצד על הפנים, הרבה יותר גרוע ממה שחשבתי ומה שהביקורות מהללות...
השאלה אם הייתי עדיין רוכש את המסך הזה היום? וואלה, לא יודע? אני צריך עוד קצת זמן עם הסוני בשביל להחליט (אבל אולי עצם זה שאני מתלבט בעניין זה כבר התשובה)
גם אצלי הפורמט המועדף עם HDR-10 , במקום דולבי-ויז'ן .ambar כתב: ב־HDR10, נראה שמנוע עיבוד התמונה של סוני מקבל יותר חופש לבצע מיפוי גוונים, לשפר את הניגודיות ולנצל טוב יותר את עוצמת הבהירות והיכולות של המסך. במקרה שלי, התוצאה פשוט נראית משמעותית טוב יותר....
כמו שכתבת : כנראה זה קשור לעיבוד של סוני
יתכן שבטלוויזיה אחרת תיהיה העדפה אחרת
אגב : אני עם OLED SONY AG-9 בגודל 77 . טלוויזיה פנומנלית !
אני גם משתמש בקודי ב SONY ,ambar כתב: כשאני משתמש לדוגמא ב־Kodi לניגון תוכן מקומי,...
חשוב שתדע : אם ה KODI מותקן על הטלווויזיה של סוני :הוא לא מציג 4K ,אלה מבצע DownSample ל 1080p .
אם אני רוצה לנגן 4k אני חייב להשתמש בנגן אחר (NOVA במקרה שלי)
יתכן שכן מציג 4K אם מותקן על ה Nvidia - אין לי סטרימר חיצוני לכן לא בדקתי .
-
ambar
- חבר ותיק

תודה על הפידבק.pessik כתב: אני גם משתמש בקודי ב SONY ,
חשוב שתדע : אם ה KODI מותקן על הטלווויזיה של סוני :הוא לא מציג 4K ,אלה מבצע DownSample ל 1080p .
יתכן שכן מציג 4K אם מותקן על ה Nvidia - אין לי סטרימר חיצוני לכן לא בדקתי ....
אני מנגן קודי דרך הסטרימר והמסך של קודי, התפריטים והתמונות חדים בטירוף והתמונה ממש בוהקת.
דרך האפליקציה בטלויזיה שאני על אותו פרופיל תמונה, איכות התמונה משמעותית פחות טובה, כנל גם לגבי כל ממשק הבית בסוני, משום מה התמונה הרבה יותר רכה ושוב אני על אותו פרופיל הגדרות תמונה ומקבל איכות שונה בין מסך הבית בסוני לבין מסך הבית בסטרימר.
בניגון סרט, זה אכן 4K, אני בודק גם בהגדרות של הטלויזיה (ה 3 נקודות בשלט) איזה אות התקבל וגם ברסיבר. ועוד פיצר נחמד עם ה 3 נקודות זה לראות בנטפליקס את הביטרייט
חיסרון יחידי של ה Nvidia shield זה שהוא לא מציג HDR ביוטיוב
זה לא מדוייק. הקודי מנגן 4k, רק הממשק שלו מוצג ב-1080p.pessik כתב: אני גם משתמש בקודי ב SONY ,
יתכן שכן מציג 4K אם מותקן על ה Nvidia - אין לי סטרימר חיצוני לכן לא בדקתי ....
יש קליפים ברשת לבדוק את זה.
-
ambar
- חבר ותיק

מעדכן שאחרי עוד קצת טוויקים בהגדרות, הגעתי סוף סוף למצב שאני ממש אוהב.
התמונה סופר איכותית וחדה בטירוף, הצבעים עזים וחיים אבל לא רוויים או מוגזמים.
דווקא ב-SDR השיפור אפילו יותר דרמטי מבחינתי מאשר ב-HDR. עיבוד התמונה של סוני באמת ליגה בפני עצמה. אני צופה בערוצים ליניאריים, ואיכות התמונה פשוט מדהימה, במיוחד כשמדובר במסך 85" שצריך לבצע upscale לתוכן עד 4K.
החיסרון היחיד מבחינתי הוא הצפייה מהצד, שם בהחלט מורגשת ירידה באיכות התמונה. אבל ביחס לכל היתרונות ולתמורה הכוללת, זו פשרה סבירה לחלוטין מבחינתי.
דווקא ב-SDR השיפור אפילו יותר דרמטי מבחינתי מאשר ב-HDR. עיבוד התמונה של סוני באמת ליגה בפני עצמה. אני צופה בערוצים ליניאריים, ואיכות התמונה פשוט מדהימה, במיוחד כשמדובר במסך 85" שצריך לבצע upscale לתוכן עד 4K.
החיסרון היחיד מבחינתי הוא הצפייה מהצד, שם בהחלט מורגשת ירידה באיכות התמונה. אבל ביחס לכל היתרונות ולתמורה הכוללת, זו פשרה סבירה לחלוטין מבחינתי.
תודה על העידכון ,ambar כתב: מעדכן שאחרי עוד קצת טוויקים בהגדרות, הגעתי סוף סוף למצב שאני ממש אוהב.
...
דווקא בביקורות בחו"ל כתוב שההגדרות סבבה גם כשהן Out Of Box .
כל אחד עם העין שלו

גם אני חשבתי כל בהתחלה : אבל התאכזבתי מאוד שזה לא נכון ....
כדי לבדוק : תוך כדי ניגון תוכן ב 4K - תחבר מקלדת לטלוויזיה ותלחץ על האות Z
אתה תראה : 4K ---> 1920:1080 , משמע : קודי משנמך .
אני בטוח בזה ואני זוכר שחפרתי בזה המון כדי לוודא. ליתר ביטחון שאלתי גם את gemini וזו תשובתו:pessik כתב: גם אני חשבתי כל בהתחלה : אבל התאכזבתי מאוד שזה לא נכון .
כדי לבדוק : תוך כדי ניגון תוכן ב 4K - תחבר מקלדת לטלוויזיה ותלחץ על האות Z
אתה תראה : 4K ---> 1920:1080 , משמע : קודי משנמך ....
Kodi plays 4K video as-is at its native resolution (3840x2160); it does not inherently downgrade or downscale 4K files to 1080p.
However, there is a very common point of confusion regarding Kodi's settings and interface that often makes users think it's downgrading:
1. The Interface (GUI) Resolution vs. Video Resolution
In Kodi's Settings > System > Display, you will often see the resolution locked at 1920x1080p (and you might not even be able to change it to 4K on certain devices).
What this means: This setting only dictates the resolution of Kodi's menus, skins, and user interface (GUI). Keeping the UI at 1080p saves system resources and prevents UI lag.
When you play a 4K video: Kodi dynamically hands off the video stream to your hardware player/TV at its native 3840x2160 resolution.
יש לך אסמכתא לזה ?idabari כתב: צריך אנדרויד מגרסה 12 ומעלה...
אני מקווה שלא מהצ'ט כי הוא עושה המון טעויות :
הנה ה ג'מני :
התשובה הקצרה:
ה-Sony AG9 (עם אנדרואיד 9/10) מציגה תוכן וידאו ב-4K טבעי לחלוטין (3840x2160) ב-Kodi,
ללא שום Downsample או ירידה באיכות הווידאו.
מה כן השתנה באנדרואיד 12?
ב-Android TV 12, גוגל הוסיפה תמיכה מובנית ב-4K UI Rendering. זה אומר שאפליקציות יכולות לרנדר גם את התפריטים, הפונטים והקאברים שלהן ב-4K טבעי, מה שגורם לטקסט בתפריט של Kodi או נטפליקס להיראות מעט חד יותר מקרוב. לנגן הווידאו עצמו אין לזה שום השפעה — הווידאו ב-4K נוגן ב-4K גם קודם.