מנעול חכם Smart Lock U200 AQARA

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1779
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #1 

משהו משתמש במנעול לדלת של Smart Lock U200 Aqara
האם ממליצים ? רוצה לעבור מנוקי 5 פרו תקול
האם צילינדר מולטילוק MTL800 למנעול Yale Linus מתאים למנעול הזה ?
יותר נוטה אליו בגלל HOME KEYS
מתחבר לאפל טיוי / הום פוד , האם צריך רכזת נוספת ?

joey1799
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
שם מלא: אמיר שלום
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

אני משתמש ומאד מרוצה. התקנה קלה. קניתי בגלל החיבור לאפל אבל בסוף הקורא אצבע כל כך מהיר שאני משתמש רק בזה.

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1779
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #3 

עוד שאלה , יש לי בצד השני ידית קבועה ולא ידית שפותחת , הוא יודע לעשות יותר מסיבוב כדי לפתוח גם את הלשונית שהדלת תיפתח ?

האם ללא רכזת של AQARA אפשר לפתוח את הדלת מרחוק ?

joey1799
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

16/03/2026 16:54  
dudis כתב:
עוד שאלה , יש לי בצד השני ידית קבועה ולא ידית שפותחת , הוא יודע לעשות יותר מסיבוב כדי לפתוח גם את הלשונית שהדלת תיפתח ?

האם ללא רכזת של AQARA אפשר לפתוח את הדלת מרחוק ?
...
כן. מבוצעת פתיחה כולל לשונית למצב פתוח בלי צורך ללחוץ על הידית. זה חלק מתהליך הכיול בהתקנה

מרחוק (מניח שהכוונה מעבר לטווח בלוטות') צריך רכזת.
או שלהם או כל רכזת matter over thread - כמו apple tv 4k 128gb או אפילו הום פוד מיני.

rotemitz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

joey1799 כתב: אני משתמש ומאד מרוצה. התקנה קלה. קניתי בגלל החיבור לאפל אבל בסוף הקורא אצבע כל כך מהיר שאני משתמש רק בזה.
...
האם אתה עדיין מרוצה? כמה זמן המוצר כבר בשימוש? היו לי 2 מנעולים של נוקי, עבדו מצויין שנה ובשניהם הלך המנוע אחרי שנה. נראה שהנעילה של הפלדלת קשה מידי למנוע הזה. מנסה להבין אם הAqara יהיה יותר אמין מהבחינה הזו או שגם פה זו תקלה שתחזור.

joey1799
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

rotemitz כתב: האם אתה עדיין מרוצה? כמה זמן המוצר כבר בשימוש? היו לי 2 מנעולים של נוקי, עבדו מצויין שנה ובשניהם הלך המנוע אחרי שנה. נראה שהנעילה של הפלדלת קשה מידי למנוע הזה. מנסה להבין אם הAqara יהיה יותר אמין מהבחינה הזו או שגם פה זו תקלה שתחזור.
...
אצלי בשימוש 10 חודשים. כרגע עדיין מרוצה מהרוב.

rotemitz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

יכול לפרט למה מהרוב? ממה אתה פחות מרוצה?

ממש תודה על העזרה

joey1799
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@rotemitz
אני מאד מרוצה כמעט מהכל, למעט מדבר אחד: אין כפתור לחיצה או נגיעה בחלק הפנימי לפתיחה. כלומר פתיחה מבפנים היא על ידי סיבוב המנעול. בעקרון, המנעול מזהה את זה וממשיך את התנועה בעצמו (motor assist(, אבל זה עובד אצלי פחות טוב. זה כמובן זניח במכלול הגדול של הדברים. (סגירה אוטמטית בכל מקרה) דברים שאני מאד אוהב: הסורק אצבע עובד פשוט מעולה. מעולם לא הייתי צריך להשתמש באף כלי אחר (קוד, NFC, אפליקציה). הוא מהיר מאד ומזהה את טביעות האצבע היטב. שליטה מרחוק טובה מאד דרך matter ונעילה אוטמטית, המנעול מזה שהדלת נסגרה ונועל את עצמו (אצלי מוגדר אחרי 5 שניות). כך אני יודע שלא משנה מה הדלת תמיד נעולה גם כשיוצאים וגם כשנכנסים - זה מאד נוח.

rotemitz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

ממש תודה על התגובה המפורטת 🙏

rotemitz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

מעדכן למקרה שמישהו יתקל בשרשור הזה בעתיד, קניתי את הAqara u200

רשמים מהיום הראשון:
1. התקנה פשוטה, אחרי ההתקנה על הצילינדר, שדומה מאוד לנוקי, ההתאמה הראשונית לצילינדר, הרבה הרבה יותר פשוטה, הוא פשוט הסתובב לבד כמה פעמים, הבין כמה צריך לסובב כדי לפתוח/לסגור עד הסוף, והתהליך נגמר. בנוקי היה צריך ממש ידנית להגדיר את כמות הסיבוב כדי שינעל/יפתח, לפחות בדלת שלי, בשני מנעולים שונים.
2. הזיהוי של סגירת דלת עובד מושלם בנתיים, גם פה ההגדרה הראשונית היתה קצרה ופשוטה, בנוקי, גם צריך את המגנט הנוסף על הדלת והמשקוף, וגם שם אחרי כמה פעמים של ניסוי וטעיה זה אף פעם לא עבד לי ב100%, מה שהצריך להגדיר נעילה אוטומטית אחרי פרק זמן כדי שגם אם הזיהוי לא עבד, הדלת תינעל. פה בנתיים לא נתקלתי בתופעה כזו.
3. כמו שכתבו מעליי, הזיהוי אצבע בקודן כ״כ מהיר ומדויק, אין מה להשוות בכלל לקודן הנוכחי של נוקי, וגם העובדה שאפשר להגדיר בקלות ובמהירות טביעות אצבע בלי להגדיר לכל אחד גם קוד מספרי בנוסף, היה שינוי מרענן.
המנעול עצמו מרגיש כבד ומסיבי יותר מהנוקי, מקווה שזה אומר שהמנוע אמיד יותר ויחזיק מעמד לאורך זמן, אבל את זה נרגיש רק בעתיד.

בנתיים מאוד מרוצה מהבחירה

rotbard
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #11 

אני הוספתי כפתור של HA כי באמת היה חסר

יש דיליי קטן ועדיין משתמשים בו במקום לסובב.

הטביעת אצבע כל כך מהירה שמדי פעם אני מנסה אצבע שגויה כדי לוודא....
עובד אצלי כמה חודשים

הזמנתי נוסף לדלת שתהיה מסובכת להתקנה

(גלגלי שיניים ורצועות - אעדכן שהכל יעבוד)

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”