היי,
בהמשך לנושא הזה - viewtopic.php?t=403336 - תודה רבה לכל העוזרים שם.
אז בשעה טובה ביצענו את ההשחלות בבית, לצערי הצינורות היו דקים מידי והצלחנו להשחיל רק כבל אחד (גם משהו),
חייב לציין שלעבוד עם מחברי נקבה RJ45 ללא לחיצה זה יחסית פשוט (לאחד כמוני שלא לחץ אף פעם - אבל כן ראיתי איך לוחצים), אז מומלץ, זה כן אולי טיפה יותר יקר ממחבר RJ45 של לחיצה.
אז עכשיו הגעתי למצב כזה,
יש לי 8 נקודות שמגיעות לארון חשמל (שם ישב הסוויץ/ראוטר וכל הציוד) ויש נקודות/מקומות שאני צריך יותר מנקודה אחת ולכן אשים שם סוויץ.
בגדול, הייתי מעדיף שהכל יעבוד על PoE ולא אצטרך להשתמש בחשמל על מנת להפעיל את הסוויץ, אבל גם אשמח לשמוע מכם.
האינטרנט עצמו 1 גיגה ולא רואה את עצמי משדרג בקרוב למהיר יותר (אלא אם יהיה ממש מבצע מפתיע)
הציוד הקיים:
ראוטר - Unifi UCG Fiber
סוויץ - Switch USW Lite 8 PoE (עם 4 יציאות PoE+)
נקודת גישה - Unifi U6 Pro
מבחינת הנקודות גישה, ככל הנראה יצטרפו עוד 2 U6 Pro.
מבחינת הנקודות רשת:
(תמונה מצורפת)
מה שקלוד הציע,
מהראוטר יהיה חיבורים:
- 10 גיגה לNAS
- 2.5gbe PoE שיפעיל סוויץ UniFi Flex-2.5G-5 לחדר הורים 2 כי שם אני רוצה חיבור 2.5 (שיהיה פנימי)
בנוסף, אשדרג את הסוויץ הקיים ל USW-Ultra-210W שהוא ישב בארון חשמל ואליו יחוברו כל הנקודות כולל 2 סוויצים UniFi Switch Flex שמקבלים הזנה של PoE++ ויכולים להוציא PoE+ לנקודות רשת (2 הסוויצים האלו UniFi Switch Flex ישבו ב ממ״ד וסלון2)
או לחלופין,
להשאר עם הסוויץ הקיים ולהשתמש במזרקי PoE++ רק ל-2 הסוויצים האלו,
יכול להיות אופציה זולה יותר, אבל קצת יותר ״מכוערת״ ושימוש בנקודת חשמל גם.
ברמת העיקרון גם עם הסוויץ הקיים אני יכול להפעיל את הסוויצים UniFi Switch Flex אבל אז ה PoE out יהיה מן הסתם נמוך יותר, יהיה מרווח נמוך מאוד של חשמל אם אחבר גם U6 Pro.
אשמח לשמוע מה אתם אומרים, מה עדיף?
האם אין בעיה בחיבור מכשירים ישירות לראוטר? כי יש VLANs על רשת ה- וויפי, מאמין שלא תהיה השפעה, נכון?
תודה רבה.
עזרה עם פריסת ציוד תקשורת
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים