המלצה לראוטר / מודם פרטי לפני חיבור לסיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
SInkDee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: מחמוד החמוד
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
הגעתי לפורום הזה איכשהו אז אמרתי ננסה..

רוצה להתחבר לסיבים ולקנות ראוטר (/+מודם?) משלי לפני במקום לשלם לחברה. העניין שאני לא מבין בזה כלום.

דרישה דיי אחת בסיסית..

לפחות 1G מהירות - אין לי כרגע רצון ביותר

שיהיה WIFI לפעם בחצי עשור שאני משתמש בו - אין לי צורך במגדלי טווח על המכשיר או 80 אנטנות עליו, רוב השימוש נעשה עם כבל.

זהו.

הבנתי שיש כמה חיבורים של סיבים, P2P GPON GPON-XPS ו-וואטאבר זה מישהו כתב לי.
כמו שאמרתי אני לא מבין בזה כלום, כשניסיתי להסתכל על "ציוד פרטי מאושר" יצאתי רק יותר מבולבל,
בקיצור.... תנו לי במטוטא משהו שפשוט יתאים ונמכר בKSP (כי אני כבר רוצה להזמין משם עוד כמה דברים)
בלי מתאים וממירי סיב למינהם, פשוט לחבר וזהו...
ובבקשה, תחסכו תגובות בסגנון 'תשלם לחברה'...

תודה

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3398
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #2 

תשלם לחברה? .... ראשית תחליט איזו חברה. אחרי זה אפשר להמליץ... כי חברות מסויימות נותנות לך ממיר סיב חינם. אז למה לקנות?

תבין, אין "לחבר וזהו" בארץ, אתה חייב (לצערי) טכנאי שיאקטב את המתאם. ביקור מיותר, אבל ככה זה...

רשימת קניות קצרה:
1. אם החברה לא נותנת מתאם סיב: תזמין מתאם 2.5g gofiber
ב200 שח באינטרנט עם קופון 50 שח. הוא מתאים לכל החברות.
2. קנה נתב גם עם 2 פורטים 2.5g (לעתיד) למשל be230 של TP-Link. או Cudy BE6500 או ax3000
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

SInkDee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: מחמוד החמוד
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

rafi_d כתב: תשלם לחברה? .... ראשית תחליט איזו חברה. אחרי זה אפשר להמליץ... כי חברות מסויימות נותנות לך ממיר סיב חינם. אז למה לקנות?
תבין, אין "לחבר וזהו" בארץ, אתה חייב (לצערי) טכנאי שיאקטב את המתאם. ביקור מיותר, אבל ככה זה...
רשימת קניות קצרה:
2. קנה נתב גם עם 2 פורטים 2.5g (לעתיד) למשל be230 של TP-Link. או Cudy BE6500 או ax3000
...
לא סגור אבל נראה לי שסלקום.

1. למה בעצם זה משנה?

2. תוכל לתת הסבר מה זה ממיר סיב? אני מניח שאתה מתכוון למכשיר שמחבר את הסיב לראוטר שאין לו כניסת סיב? אם ככה זה לא יוצר צוואר בקבוק כי ראוטרים כאלה בדרך כלל לא תומכים במהירויות גבוהות? אין לי ראוטר משלי כרגע.

3. מה הכוונה ללאקטב מתאם? איזה מתאם?

4. מה הכוונה בפורט?

זה הכל סינית בשבילי אחי, אני צריך עזרה 😁

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

1. כי בסלקום תקבל מתאם סיב חינם... יכול, אבל לא חייב לקנות
3/2. אין צורך בסלקום. בכללי, זה סוג של מודם ממיר מאופטיקה לנחושת - לנתב שלך.
4. פורט - החיבור הקווי למתאם/אינטרנט , והאחרים מול מחשבים ב רשת הביתית (אם יש לך גם כזאת קווית)

ursh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

rafi_d כתב: תשלם לחברה? .... ראשית תחליט איזו חברה. אחרי זה אפשר להמליץ... כי חברות מסויימות נותנות לך ממיר סיב חינם. אז למה לקנות?
רשימת קניות קצרה:
...
כתבת "אין "לחבר וזהו" בארץ, אתה חייב (לצערי) טכנאי שיאקטב את המתאם. ביקור מיותר, אבל ככה זה...?" אני התחברתי עכשיו לגילת (במבצע 69 שח ל1 גיגה) האם אצטרך טכנאי (הייתי טכנאי בעברי) ,ואמרו לי בטלפון שהחיבור של הראוטר יהיה מולי בטלפון .. מנגד שמעתי, שכל ביקור של טכנאי שלהם עולה 500 שח ,גם אם לא עשה כלום.. מה האמת?

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

אם אמרו בטלפון - אז מצויין. עושים בשכל... ביקור טכנאי ממש מיותר.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #7 

ursh כתב: מנגד שמעתי, שכל ביקור של טכנאי שלהם עולה 500 שח ,גם אם לא עשה כלום..
...
מתנים איתך שביקור טכנאי ב- 499 ש"ח במידה ונמצא שהתקלה אצלך ולא בתשתית, גם אם לא עשה כלום.

לדוגמה:
פנית לחברה בעקבות תקלה באינטרנט. -> אומרים לך במפורשות על ההתניה בטלפון -> אתה מסכים -> טכנאי מגיע לבדיקת התקלה -> קובע שהתקלה נבעה מהציוד שלך / בעיה אצלך. -> הנך מחוייב ב- 499 ש"ח.

אם נניח התקלה הייתה בארון תקשורת -> אתה לא מחוייב.

כשאני פניתי והייתה לי תקלה על LOS נורה אדומה מהבהבת בממיר האופטי, התנו את זה מולי. אני אמרתי שאני לא מוכן להסכים לדבר הזה, כי זה סיכון מיותר כשאני יכול פשוט לפנות לחברה אחרת ללא עלות, וזה אכן מה שעשיתי. פניתי להתחברות לאינטרנט של חברה אחרת ללא עלות.

אחרי יומיים ראיתי טכנאי של בזק על העמוד, מתקן את התקלה. כמובן שאני לא קראתי לו, כנראה השכנים. כבר הייתי מחובר לאינטרנט אחר בתשתית IBC. (גילת משתמשת בתשתית של בזק).
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”