יש לכולנו - הנתב שלנו... אני חייב להגיד שעל ה FLINT2 שלי (וכנראה על עוד אחרים, בטח אם מבוססי OPENWRT) יש תמיכה גם בלקוח VPN וגם בשרת , OPENVPN או WIREGUARD לזכרוני, והייתי מנסה להשתמש בו. אז אם יש מזל ויש אפשרות כזו - זו כנראה חלופה יותר טובה מטלפון ישן...sigamore כתב: אין לך NAS או מכשיר אחר שמחובר לרשת הביתית 24x7 ? חיבור לטלפון בן 9 הוא אפעס לא ממש פרקטיקה מומלצת...
שימוש בvpn כדי לראות יס
ל-Flint 2 (בגרסאות הקושחה של היצרן) יש תמיכה מובנית ב-Tailscale שאפשר פשוט להדליק ואז לצרף את המכשיר ל-Tailnet של המשתמש.
זה חוסך את הצורך לקנפג הגדרות מיוחדות בנתב.
אגב, באמת התרשמת שפותח השרשור הוא משתמש שיודע מה זה OpenWrt ושיש לו נתב כזה? צריך להתאים את ההמלצות למשתמש.
זה חוסך את הצורך לקנפג הגדרות מיוחדות בנתב.
אגב, באמת התרשמת שפותח השרשור הוא משתמש שיודע מה זה OpenWrt ושיש לו נתב כזה? צריך להתאים את ההמלצות למשתמש.
התרשמתי שהשרשור התפתח לדיון כללי סביב VPN מתאים לטובת יס וצורת השימוש ב VPN פרטי... הנקודה היתה - שימוש בנתב כלשהו תומך VPN, כל השאר זו רק דוגמא להמחשה... כמידע לקוראי השרשור באשר הם...
אולי יפליא אותך אבל אכן יודע מה זה ואפילו ריבונו של עולם משתמש בזה. מקווה שלא איכזבתי אותך.sabres כתב: אגב, באמת התרשמת שפותח השרשור הוא משתמש שיודע מה זה OpenWrt ושיש לו נתב כזה? צריך להתאים את ההמלצות למשתמש....
יכול אכן לאשר שאחרי שישבתי עם התמיכה של nord אתמול קרוב לשעתיים השירות חזר לפעול היום ואכן אפשר לראות יס פלוס שוב. תודה לכל העוזרים ולכל ההצעות.
אגב, באמת התרשמת שלפותח השרשור יש בכלל נתב שתומך שרת VPN ועוד של Tailscale?... 
@shaharza
תשאיר אותנו במתח מה היה שורש הבעיה? של השרות עצמו או קינפוג כלשהו שלך שדרש שינוי?...
@shaharza
תשאיר אותנו במתח מה היה שורש הבעיה? של השרות עצמו או קינפוג כלשהו שלך שדרש שינוי?...
כמו שכתבתי, לא. עכשיו כשהוא אומר שהוא אכן מריץ נתב עם OpenWrt, אני לא חושב שתהיה לו בעיה להריץ עליו Tailscale....
זה הדבר הראשון שהייתי מנסה במקרה הזה לפני שהייתי פונה לספק VPN חיצוני.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78760
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
אני פשוט חושב ש-VPN פומבי בסוף תמיד יפסיק לעבוד כל עוד הם עובדים בלנסות ולעצור את התופעה. אני מאמין שככל ששירות ה-VPN יותר איזוטרי זה יקרה פחות. הבעיה שאני לא מניח שיש המון ספקים שיש להם שרתי VPN בישראל.
אגב, אפשר גם לבקש מהספק VPN שיחליף שרת אם צריך. אם הם נחסמים הם צריכים לעבור כתובת...
אגב, אפשר גם לבקש מהספק VPN שיחליף שרת אם צריך. אם הם נחסמים הם צריכים לעבור כתובת...
הבעייה הייתה בשרתים שלהם בארץ לא בקינפוג אצלי. לא הסכימו לחשוף מה בדיוק שינו (תוך כדי השיחה אמרו שיטופל תוך 24 שעות כך שאני מניח שזה היה או dns שדלף והיו צריכים לחכות שהdhcp ינפיק חדש או ששינו כתובות ip של השרתים לא באמת בדקתי והאמת... לא ממש איכפת לי).rafi_d כתב: אגב, באמת התרשמת שלפותח השרשור יש בכלל נתב שתומך שרת VPN ועוד של Tailscale?...
@shaharza
תשאיר אותנו במתח מה היה שורש הבעיה? של השרות עצמו או קינפוג כלשהו שלך שדרש שינוי?......
הסיבה שהותקן על s8 זה כי זה מה שהיה להורים שלי שהם יכלו לתפעל. בפעם הבאה שאהיה בארץ אתקין על חומרה כמו שצריך ונבדוק שוב.
- amdr1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 731
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
רק דבר קטן.
tailscale זה שרות ענן של צד שלישי.
מצדי עדיף ספק אינטרנט בארץ עם ip חיצוני ולהמנע משירותי ענן נוספים.
וגם צריך לקחת בחשבון שצפויה בתוכן 1080p יום יומי לוקחת עשרות גיגאבייט בחודש מינימום ואיך על זה יכול להגיב שרות חינמי זה שאלה.
יש כל מני פרוטוקולים לחיבור ישר מאתר רחוק עד הבית מבלי להשתמש בשירותים כאלה האחרים.
tailscale זה שרות ענן של צד שלישי.
מצדי עדיף ספק אינטרנט בארץ עם ip חיצוני ולהמנע משירותי ענן נוספים.
וגם צריך לקחת בחשבון שצפויה בתוכן 1080p יום יומי לוקחת עשרות גיגאבייט בחודש מינימום ואיך על זה יכול להגיב שרות חינמי זה שאלה.
יש כל מני פרוטוקולים לחיבור ישר מאתר רחוק עד הבית מבלי להשתמש בשירותים כאלה האחרים.
Tailscale רק יוצרת את הקישור בין ה-Peers.
פרט למקרים חריגים, המידע עצמו לא עובר דרך השרתים שלה ולא משנה לה בכלל אם הורדת 5 מגה או 500 טרה.
מי שרוצה להימנע מתלות בצד שלישי יכול לעבוד עם כלי Mesh VPN אחרים כמו Headscale\Netbird\Netmaker וכו'.
הם מבוססים על קוד פתוח ואפשר להתקין אותם לוקאלית.
פרט למקרים חריגים, המידע עצמו לא עובר דרך השרתים שלה ולא משנה לה בכלל אם הורדת 5 מגה או 500 טרה.
מי שרוצה להימנע מתלות בצד שלישי יכול לעבוד עם כלי Mesh VPN אחרים כמו Headscale\Netbird\Netmaker וכו'.
הם מבוססים על קוד פתוח ואפשר להתקין אותם לוקאלית.
- amdr1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 731
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
לא תמיד.תלוי בסוג cgnat אצל ספק אינטרנט ביתיsabres כתב: Tailscale רק יוצרת את הקישור בין ה-Peers.
פרט למקרים חריגים, המידע עצמו לא עובר דרך השרתים שלה...
איפוה נמצא exit node.
יש סיכוי שימוש ב-relay.