שרשור תגובות: סרט לסופשבוע: התגלית (Disclosure day)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
סרט מטופש, ממש עלבון לאינטיליגנציה ואכזבה ענקית מבמאי כזה. ועוד עוד בשיא החוצפה אמר שהסאט יגרום לנוצרים לפקפק באמונה שלהם. כמובן התגובות הזועמות והחרם על הסרט לא אחרו לבוא. זה הולך להיות כשלון ענק.
מה לעזאזל קורה לבמאים נהדרים אחרי גיל מסוים?! רידלי סקוט, קופולה, ג׳יימס קמרון ועכשיו ספילברג, פשוט נורא. כולם במאים שעשו סרטי מופת בלתי נשכחים שעד היום אני מסוגל לראות שוב ושוב, עשרות פעמים אחרי שכבר ראיתי אותם לאורך השנים (רשימה קצרה מהזכרון: הנוסע השמיני, בלייד ראנר, שליחות קטלנית, הסנדק, אפוקליפסה עכשיו, אי.טי, מפגשים מהסוג השלישי, אינדיאנה ג׳ונס).
בן אדם צריך לדעת מתי לפרוש בזמן ולהשאיר מורשת מפוארת, ולא להפוך לבדיחה מהלכת. ממש חבל
בן אדם צריך לדעת מתי לפרוש בזמן ולהשאיר מורשת מפוארת, ולא להפוך לבדיחה מהלכת. ממש חבל
- oferlaor
- מנהל

הבעיה היא לא הבימוי, הוא הצליח לשמור את המתח לאורך רוב הסרט. הבעיה זה תסריט שהצליח לעורר עניין רב בחלק הראשון ואז כשאתה מגלה את הפתרון, זה מעיף לך את הסכך כמה שהוא מטופש.
- bilbog
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
נכון שעל טעם וריח וכו'.... אבל חולק לחלוטין על הביקורת שלכם. ראיתי אתמול באיימקס. סרט מותח, מרגש מאוד, אנושי ומפעים, ומשאיר המון מקום למחשבה...
ספילברג נותר ענק עם חותם ייחודי, ולזלזל בגלל גילו או להגדירו ''בדיחה מהלכת'' זה פשוט...טפשי ולא רציני. הוא נותר נלהב ומסור למיסתורין של הקיום והיקום כאילו סיים לביים את ''מפגשים'' לפני חודשיים...איתו הסרט מתכתב עם כמה רפרנסים מעניינים.
לעניות דעתי, הציניות כבר לא באמת מאפשרת להנות ''מכל הלב'' מסרטים כשמחכים כל הזמן ''לשיא הבא''...
הקאסט מצויין ומאוד אמין, ועל אמילי בלאנט המשובחת הכל כבר נאמר בהקשר לסרט.
ממליץ בחום רב, שעתיים וחצי של כיף.
ספילברג נותר ענק עם חותם ייחודי, ולזלזל בגלל גילו או להגדירו ''בדיחה מהלכת'' זה פשוט...טפשי ולא רציני. הוא נותר נלהב ומסור למיסתורין של הקיום והיקום כאילו סיים לביים את ''מפגשים'' לפני חודשיים...איתו הסרט מתכתב עם כמה רפרנסים מעניינים.
לעניות דעתי, הציניות כבר לא באמת מאפשרת להנות ''מכל הלב'' מסרטים כשמחכים כל הזמן ''לשיא הבא''...
הקאסט מצויין ומאוד אמין, ועל אמילי בלאנט המשובחת הכל כבר נאמר בהקשר לסרט.
ממליץ בחום רב, שעתיים וחצי של כיף.
Gravity cannot be held responsible for people falling in love
- oferlaor
- מנהל

אני לא כתבתי בדיחה מהלכת (לא לערבב ביקורת בתגובה בבקשה).
שמח שנהנת, היופי בסרטים ובאומנות בכלל זה שלא צריך שכולנו נסכים. יש שיאהבו ויש שפחות. אני חושב שהחצי הראשון של הסרט מצויין והרגשתי שהחצי השני היה מחופף ולא ברמה של סרטים אחרים של הבמאי. אני לא אוהב אוטומטית כל מה שהוא עושה, אבל יש לי כבוד רב לסרטים רבים מספור שהוא עשה שחלקם הקדימו את זמנם (הסרט AI למשל).
שמח שנהנת, היופי בסרטים ובאומנות בכלל זה שלא צריך שכולנו נסכים. יש שיאהבו ויש שפחות. אני חושב שהחצי הראשון של הסרט מצויין והרגשתי שהחצי השני היה מחופף ולא ברמה של סרטים אחרים של הבמאי. אני לא אוהב אוטומטית כל מה שהוא עושה, אבל יש לי כבוד רב לסרטים רבים מספור שהוא עשה שחלקם הקדימו את זמנם (הסרט AI למשל).
- bilbog
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
@oferlaor
אינני חסיד שוטה של ספילברג (מעולם לא ראיתי את ''סוס מלחמה'' וגם את ''מינכן'' לא סיימתי...), אבל כשמגיע - מגיע (כמובן שסובייקטיבית).
לא טענתי שאתה כתבת ''בדיחה מהלכת'' אלא התייחסתי לאלו שהגיבו בתחילת השרשור. בכל מקרה תודה על הביקורת שכתבת
כן טוען שלאור שיאים שהורגלנו אליהם ב -20 שנה האחרונות (ויתכן שאף ללא קשר לכך ואני טועה פה באבחנה) יש קושי לאנשים לקבל עליהם את ''חוקי המקום'' של מציאות הסרט ופשוט לזרום, כלומר לחוות אותו ללא מחיצות (ע''ע אסקפיזם), ולכן כ''כ הרבה נקטל, בין אם ב- TV ובין אם בקולנוע. חושב שזו דרישה הכרחית ע''מ להנות באמת. וילד נאיבי אני לא...
אינני חסיד שוטה של ספילברג (מעולם לא ראיתי את ''סוס מלחמה'' וגם את ''מינכן'' לא סיימתי...), אבל כשמגיע - מגיע (כמובן שסובייקטיבית).
לא טענתי שאתה כתבת ''בדיחה מהלכת'' אלא התייחסתי לאלו שהגיבו בתחילת השרשור. בכל מקרה תודה על הביקורת שכתבת

כן טוען שלאור שיאים שהורגלנו אליהם ב -20 שנה האחרונות (ויתכן שאף ללא קשר לכך ואני טועה פה באבחנה) יש קושי לאנשים לקבל עליהם את ''חוקי המקום'' של מציאות הסרט ופשוט לזרום, כלומר לחוות אותו ללא מחיצות (ע''ע אסקפיזם), ולכן כ''כ הרבה נקטל, בין אם ב- TV ובין אם בקולנוע. חושב שזו דרישה הכרחית ע''מ להנות באמת. וילד נאיבי אני לא...

Gravity cannot be held responsible for people falling in love
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
איזה סרט מבולגן...פשוט גרוע, מצטער.
גדלתי על הסרטים של שפילברג, בעבר הרחוק היה מספיק לי רק לקרא שיוצא סרט חדש שלו בשביל לרוץ לקולנוע.
אבל משהו הלך לאיבוד, הסרט האחרון הטוב שלו מבחינתי היה "מלחמת העולמות" מ-2005 . מאז הוא פשוט מדשדש עם סרטים בינוניים שצר לי לומר, כל במאי סביר יכול לעשות. אין את ה"חתימה" היחודית שלו כבר. הסרט הזה הוא השיא של הדשדוש הזה.
הסרט קופץ בלי קשר בין כל מיני מצבים, בין סצנה שמנסה להיות מצחיקה, למרדף מסוכן ליד רכבת (הסצינה היחידה הכי טובה בסרט ולצערי קצרה מדי), דיאלוגים מביכים, ותנועת מצלמה בלתי נסבלת עם כל מיני סיבובים וקלוז אפים שלא ברור מה הם נותנים לסצינה חוץ מלעצבן את הצופה עם יותר מדי מידע ויזואלי.
עוד דוגמא, בהתחלה אמילי בלנט עוברת פתאום משום מקום למונולוג ברוסית שוטפת מול בעלה, והוא ממש לא נראה מבועת מזה או בשוק גמור, רק קצת מופתע, ואז אומר לה ביי נתראה אחר כך.
מה???
ושאני לא אכנס אפילו לנושא האפקטים הגרועים.
אני רק יכול להתנחם בזה שלא בזבזתי על זה זמן בקולנוע.
גדלתי על הסרטים של שפילברג, בעבר הרחוק היה מספיק לי רק לקרא שיוצא סרט חדש שלו בשביל לרוץ לקולנוע.
אבל משהו הלך לאיבוד, הסרט האחרון הטוב שלו מבחינתי היה "מלחמת העולמות" מ-2005 . מאז הוא פשוט מדשדש עם סרטים בינוניים שצר לי לומר, כל במאי סביר יכול לעשות. אין את ה"חתימה" היחודית שלו כבר. הסרט הזה הוא השיא של הדשדוש הזה.
הסרט קופץ בלי קשר בין כל מיני מצבים, בין סצנה שמנסה להיות מצחיקה, למרדף מסוכן ליד רכבת (הסצינה היחידה הכי טובה בסרט ולצערי קצרה מדי), דיאלוגים מביכים, ותנועת מצלמה בלתי נסבלת עם כל מיני סיבובים וקלוז אפים שלא ברור מה הם נותנים לסצינה חוץ מלעצבן את הצופה עם יותר מדי מידע ויזואלי.
עוד דוגמא, בהתחלה אמילי בלנט עוברת פתאום משום מקום למונולוג ברוסית שוטפת מול בעלה, והוא ממש לא נראה מבועת מזה או בשוק גמור, רק קצת מופתע, ואז אומר לה ביי נתראה אחר כך.
מה???
ושאני לא אכנס אפילו לנושא האפקטים הגרועים.
אני רק יכול להתנחם בזה שלא בזבזתי על זה זמן בקולנוע.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
ואף אחד לא עצר לשאול את עצמו איך גזע עליון עם טכנולוגיה כל כך מתקדמת צריך לחטוף בני אדם ולהמתין עשרות שנים רק כדי להעביר מסר, במקום פשוט לשתול אותו בשידור כלל עולמי? ומשעשע לא פחות – איך צי חלליות סופר מתוחכם לא מפסיק להתרסק כאן על ימין ועל שמאל?
אנחנו נהיננו למרות כל המגרעות של הסרט, פשוט כיבינו את המח, צריך לעשות את זה באופן קבוע בסרטים בעשור או שניים האחרונים בשביל להינות לצערי.
אנחנו נהיננו למרות כל המגרעות של הסרט, פשוט כיבינו את המח, צריך לעשות את זה באופן קבוע בסרטים בעשור או שניים האחרונים בשביל להינות לצערי.