שרשור תגובות: סרט לסופשבוע: התגלית (Disclosure day)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78766
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #1 

https://htmag.co.il?p=110231

מה יקרה כשהעולם יגלה את האמת?

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #2 

ראיתי אתמול
לא עומד בציפיות אפילו לא הנמוכות ביותר.

חבל על הזמן

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #3 

סרט מטופש, ממש עלבון לאינטיליגנציה ואכזבה ענקית מבמאי כזה. ועוד עוד בשיא החוצפה אמר שהסאט יגרום לנוצרים לפקפק באמונה שלהם. כמובן התגובות הזועמות והחרם על הסרט לא אחרו לבוא. זה הולך להיות כשלון ענק.

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #4 

מה לעזאזל קורה לבמאים נהדרים אחרי גיל מסוים?! רידלי סקוט, קופולה, ג׳יימס קמרון ועכשיו ספילברג, פשוט נורא. כולם במאים שעשו סרטי מופת בלתי נשכחים שעד היום אני מסוגל לראות שוב ושוב, עשרות פעמים אחרי שכבר ראיתי אותם לאורך השנים (רשימה קצרה מהזכרון: הנוסע השמיני, בלייד ראנר, שליחות קטלנית, הסנדק, אפוקליפסה עכשיו, אי.טי, מפגשים מהסוג השלישי, אינדיאנה ג׳ונס).
בן אדם צריך לדעת מתי לפרוש בזמן ולהשאיר מורשת מפוארת, ולא להפוך לבדיחה מהלכת. ממש חבל

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

הבעיה היא לא הבימוי, הוא הצליח לשמור את המתח לאורך רוב הסרט. הבעיה זה תסריט שהצליח לעורר עניין רב בחלק הראשון ואז כשאתה מגלה את הפתרון, זה מעיף לך את הסכך כמה שהוא מטופש.

bilbog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #6 

נכון שעל טעם וריח וכו'.... אבל חולק לחלוטין על הביקורת שלכם. ראיתי אתמול באיימקס. סרט מותח, מרגש מאוד, אנושי ומפעים, ומשאיר המון מקום למחשבה...
ספילברג נותר ענק עם חותם ייחודי, ולזלזל בגלל גילו או להגדירו ''בדיחה מהלכת'' זה פשוט...טפשי ולא רציני. הוא נותר נלהב ומסור למיסתורין של הקיום והיקום כאילו סיים לביים את ''מפגשים'' לפני חודשיים...איתו הסרט מתכתב עם כמה רפרנסים מעניינים.
לעניות דעתי, הציניות כבר לא באמת מאפשרת להנות ''מכל הלב'' מסרטים כשמחכים כל הזמן ''לשיא הבא''...
הקאסט מצויין ומאוד אמין, ועל אמילי בלאנט המשובחת הכל כבר נאמר בהקשר לסרט.
ממליץ בחום רב, שעתיים וחצי של כיף.
Gravity cannot be held responsible for people falling in love
רשימת הציוד: B&W 603 S3/Anthem MRX 740/SVS Ultra Center/SVS PB-1000/SVS Ultra Bookshelf/LG OLED 65/Sony UBP-X700

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

אני לא כתבתי בדיחה מהלכת (לא לערבב ביקורת בתגובה בבקשה).

שמח שנהנת, היופי בסרטים ובאומנות בכלל זה שלא צריך שכולנו נסכים. יש שיאהבו ויש שפחות. אני חושב שהחצי הראשון של הסרט מצויין והרגשתי שהחצי השני היה מחופף ולא ברמה של סרטים אחרים של הבמאי. אני לא אוהב אוטומטית כל מה שהוא עושה, אבל יש לי כבוד רב לסרטים רבים מספור שהוא עשה שחלקם הקדימו את זמנם (הסרט AI למשל).

bilbog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #8 

@oferlaor

אינני חסיד שוטה של ספילברג (מעולם לא ראיתי את ''סוס מלחמה'' וגם את ''מינכן'' לא סיימתי...), אבל כשמגיע - מגיע (כמובן שסובייקטיבית).
לא טענתי שאתה כתבת ''בדיחה מהלכת'' אלא התייחסתי לאלו שהגיבו בתחילת השרשור. בכל מקרה תודה על הביקורת שכתבת😊
כן טוען שלאור שיאים שהורגלנו אליהם ב -20 שנה האחרונות (ויתכן שאף ללא קשר לכך ואני טועה פה באבחנה) יש קושי לאנשים לקבל עליהם את ''חוקי המקום'' של מציאות הסרט ופשוט לזרום, כלומר לחוות אותו ללא מחיצות (ע''ע אסקפיזם), ולכן כ''כ הרבה נקטל, בין אם ב- TV ובין אם בקולנוע. חושב שזו דרישה הכרחית ע''מ להנות באמת. וילד נאיבי אני לא...😉
Gravity cannot be held responsible for people falling in love
רשימת הציוד: B&W 603 S3/Anthem MRX 740/SVS Ultra Center/SVS PB-1000/SVS Ultra Bookshelf/LG OLED 65/Sony UBP-X700

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #9 

הדרישה היחידה שהכרחית כדי להנות מהסרט היא להנמיך ציפיות לרף מאוד מאוד מאוד נמוך. סורי.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #10 

איזה סרט מבולגן...פשוט גרוע, מצטער.

גדלתי על הסרטים של שפילברג, בעבר הרחוק היה מספיק לי רק לקרא שיוצא סרט חדש שלו בשביל לרוץ לקולנוע.

אבל משהו הלך לאיבוד, הסרט האחרון הטוב שלו מבחינתי היה "מלחמת העולמות" מ-2005 . מאז הוא פשוט מדשדש עם סרטים בינוניים שצר לי לומר, כל במאי סביר יכול לעשות. אין את ה"חתימה" היחודית שלו כבר. הסרט הזה הוא השיא של הדשדוש הזה.
הסרט קופץ בלי קשר בין כל מיני מצבים, בין סצנה שמנסה להיות מצחיקה, למרדף מסוכן ליד רכבת (הסצינה היחידה הכי טובה בסרט ולצערי קצרה מדי), דיאלוגים מביכים, ותנועת מצלמה בלתי נסבלת עם כל מיני סיבובים וקלוז אפים שלא ברור מה הם נותנים לסצינה חוץ מלעצבן את הצופה עם יותר מדי מידע ויזואלי.
עוד דוגמא, בהתחלה אמילי בלנט עוברת פתאום משום מקום למונולוג ברוסית שוטפת מול בעלה, והוא ממש לא נראה מבועת מזה או בשוק גמור, רק קצת מופתע, ואז אומר לה ביי נתראה אחר כך.
מה???
ושאני לא אכנס אפילו לנושא האפקטים הגרועים.
אני רק יכול להתנחם בזה שלא בזבזתי על זה זמן בקולנוע.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73199
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #11 

ואף אחד לא עצר לשאול את עצמו איך גזע עליון עם טכנולוגיה כל כך מתקדמת צריך לחטוף בני אדם ולהמתין עשרות שנים רק כדי להעביר מסר, במקום פשוט לשתול אותו בשידור כלל עולמי? ומשעשע לא פחות – איך צי חלליות סופר מתוחכם לא מפסיק להתרסק כאן על ימין ועל שמאל? :lol:

אנחנו נהיננו למרות כל המגרעות של הסרט, פשוט כיבינו את המח, צריך לעשות את זה באופן קבוע בסרטים בעשור או שניים האחרונים בשביל להינות לצערי.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #12 

היה עדיף אם זה היה x files: disclosure day

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #13 

איפה הסרט הזה ואיפה מפגשים מהסוג השלישי המופתי... פשוט עצוב.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”