מכיוון שאמזון משחקת עם נתוני הפריט והתנאי >$49.. כדי לבטל את עלויות המשלוח

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1601
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #1 

הבעיה היא לא מחירי המשלוח עצמם, אלא העובדה שאם פריט עולה 34.99 והמשלוח (רק עליו) עוד $21.65 - תוספת של 65%
תחושתי היא שעלות המשלוח מוגזמת וכל הכדאיות של הקניה הולכת לעזאזל.

להשוואה, נניח שאתם מזמינים פיצה בדומינו'ס ב-90 ש"ח ועוד 60 ש"ח על המשלוח. הייתם קונים את הפיצה.

חשבתי לעצמי שאם יש עוד אנשים שתמיד נאלצים להוסיף פריטים שלא צריכים רק כדי לעבור את ה-$49, אולי כדאי ליישם קבוצה עם אנשים אמינים ורציניים "שמכירים זה את זה" לשיתוף פעולה וקניה משותפת של פריטים שכל אחד נזקק להם. התחשבנות הדדית יכולה להיות דרך ביט למשל או כשנפגשים להעביר את הפריטים האחד לשני.

האם יש כאן עוד אנשים שחשבו על הרעיון הזה ומוכנים ליישם אותו?

כעת אני קונה למשל כפכפים לאשתי $34.99 ועוד ווק לאינדוקציה (שאני לא לגמרי בטוח שהייתי קונה אותו אילולא היה סוגר לי את ה-$49 הללו)

אשמח לדעות ורעיונות בנושא,

ג'יימס

Aviv943
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 610
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #2 

ג'יימס, כל הרעיון של המשלוחים מאמזון זה שאתה מחליט ומזמין באותו רגע, על בסיס המחיר שראית, מבלי לחכות ומבלי לדבר עם אף אחד.

מה שאתה מציע נוגד את כל הרעיון של הזמנה מהירה, נוחה, כזאת שאתה מחליט באותו רגע, ושמגיעה אליך עד הבית.

עצה שלי, כדי לחסוך את מה שאתה מציע וכנראה לא יקרה- שים פריטים שנראים לך בעגלה. אחר כך, כשתכנס לקנות, תראה אותם ותחליט אם המחיר בסדר ואם בא לך, ככה בפעם אחת אתה מזמין בצורה מרוכזת כמה דברים, שאתה כנראה צריך.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #3 

אתה רוצה לחסוך אולי $10 ע"י קניה משותפת, אבל כמה יעלה לך להפגש עם אותו הבן אדם כדי להעביר לו את הפריט שהזמין דרכך ?
כמה דלק/חניה/זמן תבזבז בדרך לאותו האדם ?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 478 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #4 

נשמע מסובך, ולא חוסך ברמה שמצדיקה את זה. מה גם שאז עוברים את סף ה-75$, מה שגורם להוספה של עוד כ-20% מע"מ ואגרות.

כפכפים אפשר לקנות ישירות מסין.

אגב, עדיין יש משלוחים חינם לדברים מסוימים, גם אם זה פחות נפוץ כרגע.
למשל, כרגע בקצת מתחת ל-75$ ועם משלוח חינם:
https://www.amazon.com/gp/product/B0D68TLYKR
ספק Cooler Master MWE Gold V3 750W

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #5 

1. למה אתה חושב ש- 21$ למשלוח מארה"ב לישראל, עד הבית, בחבילה אישית ולא ייבוא מסחרי מסודר זה יקר?
תחשוב כמה גופים מעורבים במשלוח כזה, וכל אחד גוזר את העמלה שלו בדרך.
זה שאמאזון מאפשרת משלוח חינם זו מתנה שהיא לא חייבת לתת. נותנים? אומרים תודה.

2. יחס עלות הפריט והמשלוח שלו לא צריכים לעניין אותך.
מה שצריך לעניין אותך זה המחיר הכולל, לעומת המחיר בארץ.
בדוגמה שלך, האם הכפכפים בארץ יעלו יותר מ- 56$? אם הרבה יותר - אז כדאי לקנות.

3. אם מדובר במוצרים הזכאים למשלוח חינם בקנייה מעל 49$, הכי כדאי זה להוסיף מוצרים, ולא להתחיל לחפש מי בדיוק רוצה להזמין גם מוצר בפחות מ- 49$, כששני המוצרים שלכם ביחד יעלו פחות מ- 75$, ושבמקרה האדם הזה גר בישוב שלך.

4. תמיד אתה יכול להחזיק רשימה של דברים זולים שצריך לקנות לבית, ולנצל את ההזדמנות.
סתם לדוגמה, דברים שניצלתי בזמן האחרון בקנייה של משהו שרציתי, והייתי צריך להשלים ל- 49$:
אטבי כביסה
משחת שיניים
טושים ומרקרים
נייר ווקס להפרדת שניצלים
רגליות החלקה למכשירי חשמל למטבח (מיקסר\סיר נינג'ה)

גם אם אפשר להשיג אותם באותו מחיר בארץ, הזמנה כזו חוסכת לי את הצורך ללכת לחנויות ולחפש אותם.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1893
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

אה שרשור תלונות? Im game
אותי מעצבן שאמזון דחפו אותנו לתחתית העדיפויות במשלוחים
אם פעם הזמנה היתה נשלחת למחרת\אחרי יומיים\תוך זמן סביר (גג כמה ימים) היום אתה אוטומט מקבל יעד של חודש קדימה,וההזמנה עצמה נשלחת שבוע\שבועיים (!!) אחרי.
*כמובן אני מדבר רק על פריטים שבמלאי (IN STOCK) ולא משהו שיהיה זמין\יישלח תוך פרק זמן מוגדר (כתוב בכתום מעל המחיר לרוב)*
מדובר אומנם בסלים של 49$ ומעלה (עד 75) של השילוחינם אבל סליחה,זה עדיין כסף שאנחנו משלמים,הם לא עושים לנו טובות כמו שאנחנו לא קונים רק אצלם,אז שום תירוץ מצידם לא תקף.
לאחר בדיקה של כמה חודשים גם אם אני מזמין פריט בודד שעולה לדוגמה 20 דולר והמשלוח עוד 20-25 דולר,עדיין הזמנים מגוחכים (כאמור,חודש צפי בסהכ)
חשבתי שזה חולה רעה של משלוחים רגילים,והשנה יצא לי להזמין פריטים אומנם של 50+ דולר,אבל הוספתי לאקספרס (PRIORTY שנשלח עם UPS\DHL) - אומנם שם לא קיבלתי חודש קדימה אלא "רק" בין שבועיים לשלושה,אבל גם שם ההזמנה נשלחה ממש ממש קרוב לתאריך האחרון שאמורה להגיע כבר.

על הצ'אט יש לי בכלל בטן מלאה,תתחילו בלדבר עם נציגים עם אנגלית שבורה,תמשיכו ל"בכירים" שכל דבר דורשים CONFIRM אחרי שכתבת הכי ברור מה רצית\למה התכוונת\מה שאלת,ותמשיך לעוד יותר בכירים (TEAM LEADER) שרצים לפצות ולהחזיר כספים (לא בשביל זה באתי,אני לא ת'מע\חזיר,סה"כ רוצה טיפול נאות בהזמנה\שאלות אחרות שמן הסתם אין לי את המידע עליהן)

אבל חפרתי מספיק :)
Amir64 כתב: 3. אם מדובר במוצרים הזכאים למשלוח חינם בקנייה מעל 49$, הכי כדאי זה להוסיף מוצרים, ולא להתחיל לחפש מי בדיוק רוצה להזמין גם מוצר בפחות מ- 49$, כששני המוצרים שלכם ביחד יעלו פחות מ- 75$, ושבמקרה האדם הזה גר בישוב שלך.
4. תמיד אתה יכול להחזיק רשימה של דברים זולים שצריך לקנות לבית, ולנצל את ההזדמנות.
סתם לדוגמה, דברים שניצלתי בזמן האחרון בקנייה של משהו שרציתי, והייתי צריך להשלים ל- 49$:
אטבי כביסה
משחת שיניים
טושים ומרקרים
נייר ווקס להפרדת שניצלים
רגליות החלקה למכשירי חשמל למטבח (מיקסר\סיר נינג'ה)
גם אם אפשר להשיג אותם באותו מחיר בארץ, הזמנה כזו חוסכת לי את הצורך ללכת לחנויות ולחפש אותם.
...
תוסיף דפי כביסה למכונת כביסה,גרושים וסחורה טובה,בארץ מוכרים בודדים במחירי עושק.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #7 

l33cher כתב: אה שרשור תלונות? Im game
אותי מעצבן שאמזון דחפו אותנו לתחתית העדיפויות במשלוחים
אם פעם הזמנה היתה נשלחת למחרת\אחרי יומיים\תוך זמן סביר (גג כמה ימים) היום אתה אוטומט מקבל יעד של חודש קדימה,וההזמנה עצמה נשלחת שבוע\שבועיים (!!) אחרי.

תוסיף דפי כביסה למכונת כביסה,גרושים וסחורה טובה,בארץ מוכרים בודדים במחירי עושק.
...
צודק 100%

מחכה 10-14 ימים עד שבכלל יש תזוזה במעקב, ובסוף הפריט זז ממחסן אחד של אמאזון למחסן אחר, ועומד עוד שבוע. (למה בכלל? הזמנתי פריט אחד, לא צריך לאחד פריטים ממחסנים שונים)

פונה לנציגים, והם?
"אה, עדיין אין איחור באספקה, אז למה בכלל אתה פונה? אם יעבור התאריך האחרון לאספקה, תפנה שוב."
אני אומר: רק רוצה לדעת שההזמנה לא נפלה בין הכסאות (גם זה קרה...). למה שבועיים לא זז? פעם היה מגיע אלי תוך שבוע.
נציג: "לא, הכל בסדר. תמתין בסבלנות".

ובאלי אקספרס זה הפוך.
פעם היה חודש עד חודשיים עד לאספקה.
עכשיו תוך שבועיים ולפעמים פחות, והפריט אצלי.

יש הרבה דברים להוסיף לרכישה כדי להגיע לסף של 49$.
אנשים פשוט לא חושבים על הדברים היום יומיים כאופציה לרכישה באמאזון.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

התזוזה במחסנים היא מן הסתם כי לא כל פריט שנמצא במחסן במדינה ספציפית,יש שם שד"ת בינלאומי :)
אז ההזמנה מטיילת (או מאוחדת עם עוד הזמנות בינלאומיות אחרות) בין מדינות,עד שמגיעה לשד"ת האמור.

לגבי עלי,מסין יש הרבה יותר תנועה לארץ מאשר מארה"ב,כי לא רק פרטייים קונים משם אלא גם עסקים\יבואנים וכו'.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #9 

מצאתי מספר פעמים שאמזון מתמחרים מוצרים יקר יותר לישראל, עוד לפני שדברים על עלויות שילוח.
תוסיפו לזה את המגוון העצום של מוצרים שהם כלל לא שולחים יותר לישראל, ומיעוט מוצרים שכלול בדיל של שילוח חינם מעל 49 דולר, וקיבלתם אתר שהפך מאד לא אטרקטיבי.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אכן,אמזון של השנים האחרונות ממש לא אמזון של לפני 7-8 שנים ככה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #11 

יש דברים שקונים באמזון ויש דברים שקונים באלי. ויש גם דברים שקונים ב EBAY.
לכל מוצר יש היום חנות שמתאימה לו.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #12 

התחלתי להזמין מוצרים למלונות בחו"ל בהם אני נמצא. זה הופך את ההזמנה באמזון הרבה יותר אטרקטיבית ולעיתים היא מגיע באותו היום בו הזמנתי.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”