בשבוע הבא מגיעים מבזק להתקין לאמא שלי חיבור סיבים - שאלות
שלום
בשבוע הבא מגיע טכנאי בזק להתקין לאמא שלי חיבור סיבים, שיחליף סוף סוף חיבור קיים xDSL.
כל מה שהצלחתי להבין בטלפון מהנציגה זה שהטכנאי יביא ראוטר ו-SFP. כמובן שהציוד מחוייב בתשלום חודשי.
יש לי ראוטר ASUS RT-AX86U ששוכב ללא שימוש. אפשר פשוט לקנות מתאם SFP-to-Ethernet? כמו למשל TP-Link MC220L?
אם זה לא מתאים, יש המלצות למתאם שיעבוד ואפשר לרכוש באמזון?
עריכה: לפי השרשור הזה נראה שזה מתאים:
viewtopic.php?t=393082&start=120#p3379614+
Batnun
.
בשבוע הבא מגיע טכנאי בזק להתקין לאמא שלי חיבור סיבים, שיחליף סוף סוף חיבור קיים xDSL.
כל מה שהצלחתי להבין בטלפון מהנציגה זה שהטכנאי יביא ראוטר ו-SFP. כמובן שהציוד מחוייב בתשלום חודשי.
יש לי ראוטר ASUS RT-AX86U ששוכב ללא שימוש. אפשר פשוט לקנות מתאם SFP-to-Ethernet? כמו למשל TP-Link MC220L?
אם זה לא מתאים, יש המלצות למתאם שיעבוד ואפשר לרכוש באמזון?
עריכה: לפי השרשור הזה נראה שזה מתאים:
viewtopic.php?t=393082&start=120#p3379614+
Batnun
.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
רוב הסיכויים שהטכנאי של בזק יביא רק את הנתב שכולל כבר בתוכו את מודול ONT שהוא לא נתיק. ואת SFP במקרה זה הוא לא מספק.
אם זה המקרה, עדיף לך לרכוש גשר שכבר כולל מצד אחד את ONT מובנה ומצד השני את חיבור RJ45 לחיבור של נתב פרטי. לדוגמה את GF25C של GOFiber.
למשל מכאן:
https://ksp.co.il/web/item/409629?srslt ... DjLMnzl5g8
לגשר זה אתה כבר יכול לחבר את פורט WAN של כל נתב, במקרה שלך את ASUS RT-AX86U. כל מה שיישאר לך, זה לבקש מבזק לרשום במערכת שלהם את מספר סידורי של גשר ONT, לקבל מהם את שם משתמש וסיסמה של חשבון חיוג PPPoE ולהגדיר את הפרטים אלה כממשק WAN של הנתב.
אחרי שהכל עובד תקין, אתה יכול להחזיר את הנתב של בזק.
רק מה, במקרה זה, אתה תצטרך לעשות לבד את כל התמיכה בהמשך, אם יהיו תקלות, מכיוון שלא ניתן יהיה לקבל תמיכה טכנית מבזק.
אם זה המקרה, עדיף לך לרכוש גשר שכבר כולל מצד אחד את ONT מובנה ומצד השני את חיבור RJ45 לחיבור של נתב פרטי. לדוגמה את GF25C של GOFiber.
למשל מכאן:
https://ksp.co.il/web/item/409629?srslt ... DjLMnzl5g8
לגשר זה אתה כבר יכול לחבר את פורט WAN של כל נתב, במקרה שלך את ASUS RT-AX86U. כל מה שיישאר לך, זה לבקש מבזק לרשום במערכת שלהם את מספר סידורי של גשר ONT, לקבל מהם את שם משתמש וסיסמה של חשבון חיוג PPPoE ולהגדיר את הפרטים אלה כממשק WAN של הנתב.
אחרי שהכל עובד תקין, אתה יכול להחזיר את הנתב של בזק.
רק מה, במקרה זה, אתה תצטרך לעשות לבד את כל התמיכה בהמשך, אם יהיו תקלות, מכיוון שלא ניתן יהיה לקבל תמיכה טכנית מבזק.
סבבה, מקסימום שהטכנאי ישאיר את הראוטר של בזק, העיקר שיעבוד...
כשאגיע אראה אם זה בסדר ואולי אחליף משהו, כרגע לדרישות של אמא שלי זה מעל ומעבר.
Batnun
.
כשאגיע אראה אם זה בסדר ואולי אחליף משהו, כרגע לדרישות של אמא שלי זה מעל ומעבר.
Batnun
.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
אתה יכול להשאיר את הראוטר של בזק כדי לשמור על אופצית השירות, לכבות לו את ה WIFI, להוציא ממנו כבל לאסוס ולתת לאסוס לנהל הכול.
ככה עשיתי אצל שכנה לא צעירה שגם רוצה את הראוטר של בזק מאותה סיבה, וחיברתי בצורה דומה את ה AX3 PRO לשיפור הווייפי ומהירות התגובה.
ככה עשיתי אצל שכנה לא צעירה שגם רוצה את הראוטר של בזק מאותה סיבה, וחיברתי בצורה דומה את ה AX3 PRO לשיפור הווייפי ומהירות התגובה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@integral
הצעה זו, זו אחת האפשרויות הגרועות ביותר שרק אפשר לחשוב עלייהם. ואני אנסה להסביר רק כמה מהסיבות הרבות לכך.
דבר ראשון, כך מקבלים NAT כפול, עם כל הצרות של זה ועם כל מה שמשתמע מכך על בהקשר של בעיות תקשורת. דבר שני, יוצרים עומס מיותר על הנתב של בזק. דבר שלישי, לא מנצלים בכלל את היכולות האלחוטיות שלו. ויש עוד הרבה שיקולים נוספים, כמו, אם הנתב הפרטי מפסיק לתפקד, עדיין מקבלים מצב שאין תקשורת ואין תמיכה של בזק, כי מבחינתם קיים נתב פרטי בדרך.
אם רוצים בכל זאת להשמיש נתב פרטי בנוסף לנתב של בזק, אז בטח שלא מכבים את הממשק האלחוטי של נתב שקיבלנו מבזק ובטח שלא משתמשים בנתב פרטי כבנתב, אלה רק כבנקודת גישה שקופה L2, וממקמים אותו באזור שבו הכיסוי של נתב של בזק חלש או לא קיים בדירה ורוצים שם כן שתהייה רשת אלחוטית. למשל בממ''ד או בחדר מרוחק. לשם כמובן שצריך לפרוס כבל רשת שיחובר בין נתב של בזק לנתב פרטי שיהיה מוגדר כנקודת גישה שקופה בלבד.
הצעה זו, זו אחת האפשרויות הגרועות ביותר שרק אפשר לחשוב עלייהם. ואני אנסה להסביר רק כמה מהסיבות הרבות לכך.
דבר ראשון, כך מקבלים NAT כפול, עם כל הצרות של זה ועם כל מה שמשתמע מכך על בהקשר של בעיות תקשורת. דבר שני, יוצרים עומס מיותר על הנתב של בזק. דבר שלישי, לא מנצלים בכלל את היכולות האלחוטיות שלו. ויש עוד הרבה שיקולים נוספים, כמו, אם הנתב הפרטי מפסיק לתפקד, עדיין מקבלים מצב שאין תקשורת ואין תמיכה של בזק, כי מבחינתם קיים נתב פרטי בדרך.
אם רוצים בכל זאת להשמיש נתב פרטי בנוסף לנתב של בזק, אז בטח שלא מכבים את הממשק האלחוטי של נתב שקיבלנו מבזק ובטח שלא משתמשים בנתב פרטי כבנתב, אלה רק כבנקודת גישה שקופה L2, וממקמים אותו באזור שבו הכיסוי של נתב של בזק חלש או לא קיים בדירה ורוצים שם כן שתהייה רשת אלחוטית. למשל בממ''ד או בחדר מרוחק. לשם כמובן שצריך לפרוס כבל רשת שיחובר בין נתב של בזק לנתב פרטי שיהיה מוגדר כנקודת גישה שקופה בלבד.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

רוב האנשים פשוט לא מודעים שהבעיות שיש להם הן מה NAT כפול ולא יודעים גם איך לאפיין אותן או אפילו להצביע עלייהן.
גם לבן אדם מבוגר או פשוט לא טכני להתחיל להגיד לנתק נתבים, כבלים, לחבר מחשב למקום אחר, זה לא דבר שמוביל לשום דבר מועיל וגם גורם לסיבוכים מיותרים, בנוסף לכל הצרות שחיבור כזה גורם וגם לזה שבכל זאת ממשיכים לשלם על נתב מושכר שלא לנצל אותו בצורה מלאה וגם לא את האפשרות של מכשיר פרטי שיכול לתת כיסוי אלחוטי במקום נדרש בבית כנקודת גישה נוספת במקביל לנתב של בזק.
גם לבן אדם מבוגר או פשוט לא טכני להתחיל להגיד לנתק נתבים, כבלים, לחבר מחשב למקום אחר, זה לא דבר שמוביל לשום דבר מועיל וגם גורם לסיבוכים מיותרים, בנוסף לכל הצרות שחיבור כזה גורם וגם לזה שבכל זאת ממשיכים לשלם על נתב מושכר שלא לנצל אותו בצורה מלאה וגם לא את האפשרות של מכשיר פרטי שיכול לתת כיסוי אלחוטי במקום נדרש בבית כנקודת גישה נוספת במקביל לנתב של בזק.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה מכליל וכמו שאמרתי עובד מצויין ויש כיסוי וייפי הרבה יותר טוב משל בזק. אין שום בעיה לבזק להיכנס לראוטר שלהם גם אם האסוס מחובר ואין שום בעיה להוציא ישירות מהבזק עוד כבל שיהיה זמין לחיבור למחשב ואז גם אפשר לכבות אם רוצים את האסוס.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4808
- נתן תודות: 347 פעמים
- קיבל תודות: 770 פעמים
@Batnum -
אני גם צמוד להורים ומוצא את עצמי מתפעל תקלות שונות ומשונות לפחות פעם בחודש. מציע לך, אם אתה לא זמין, לשקול שוב את העניין. הסכום הוא לרוב זעום לעומת השקט של תמיכה טכנית. עד 120 ובריאות איתנה, אבל היום לחצני מצוקה וכו' תלויים גם הם ברשת ביתית בהרבה מקרים.
אני גם צמוד להורים ומוצא את עצמי מתפעל תקלות שונות ומשונות לפחות פעם בחודש. מציע לך, אם אתה לא זמין, לשקול שוב את העניין. הסכום הוא לרוב זעום לעומת השקט של תמיכה טכנית. עד 120 ובריאות איתנה, אבל היום לחצני מצוקה וכו' תלויים גם הם ברשת ביתית בהרבה מקרים.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 165 פעמים
מסכים 100% עם sys_admin, אתה מנסה לפתור בעיה בדרך לא נכונה.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
אם הנתב תומך בdmz אפשרלנטרל את הNAT כפול.יש אפילו מדריך אונליין עבור open wrt- לא יודע עד כמה יעיל כי לא היה לי צורך.sys_admin כתב: רוב האנשים פשוט לא מודעים שהבעיות שיש להם הן מה NAT כפול ולא יודעים גם איך לאפיין אותן או אפילו להצביע עלייהן.
גם לבן אדם מבוגר או פשוט לא טכני להתחיל להגיד לנתק נתבים, כבלים, לחבר מחשב למקום אחר, זה לא דבר שמוביל לשום דבר מועיל וגם גורם לסיבוכים מיותרים, בנוסף לכל הצרות שחיבור כזה גורם וגם לזה שבכל זאת ממשיכים לשלם על נתב מושכר שלא לנצל אותו בצורה מלאה וגם לא את האפשרות של מכשיר פרטי שיכול לתת כיסוי אלחוטי במקום נדרש בבית כנקודת גישה נוספת במקביל לנתב של בזק....
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1474
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
תמיד צריך לזכור איזה בעיה רוצים לפתור.
במקרה הזה חיבור אינטרנט למשפחה שאולי מבוגרים, וללא מיומנות טכנית כלשהיא. לכן צריך את התצורה הכי פשוטה שיכולה להיות, עם מינימום דברים שיכולים להשתבש, וכולל אפשרויות לניטור והגדרה מרחוק.
המשמעות של כל זה היא ציוד של הספקית, בלי שום תוספות. חיסכון בזה יהיה לא כדאי כבר אחרי הבילבול מוח הראשון.
במקרה הזה חיבור אינטרנט למשפחה שאולי מבוגרים, וללא מיומנות טכנית כלשהיא. לכן צריך את התצורה הכי פשוטה שיכולה להיות, עם מינימום דברים שיכולים להשתבש, וכולל אפשרויות לניטור והגדרה מרחוק.
המשמעות של כל זה היא ציוד של הספקית, בלי שום תוספות. חיסכון בזה יהיה לא כדאי כבר אחרי הבילבול מוח הראשון.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

שום נתב ביתי עם תוכנת יצרן, שבו כתוב שהוא תומך ב DMZ, כלל לא תומך באמת בזה. אלה כל מה שאפשרות זו בסבוניות אלה בגרוש עושה, זה דבר כלל לא קשור ב DMZ, אלה, סתם מפנה כל הפורטים לכתבות IP פנימית בודדת. מן הסתם שזה בשום מקרה לא מבטל NAT כפול, אלה מכניס לתוכו עוד צרות נוספות.tolaat01 כתב: אם הנתב תומך בdmz אפשרלנטרל את הNAT כפול.יש אפילו מדריך אונליין עבור open wrt- לא יודע עד כמה יעיל כי לא היה לי צורך....
במערכת OpenWRT באמת שאפשר לממש את תת רשת שהיא DMZ על ממשק רשת נפרד, רק מה, בשביל כך נדרש שהספק אינטרנט ינתב ללקוח זה את תת רשת של כתובות חוקיות ושהנתב זה שמריץ את OpenWRT לא יהיה מחובר אחרי נתב של ספק שמבצע את ה NAT בצד של הלקוח.
כמובן שללקוח ביתי, שום ספק לא יתן טווח CIDR של כתובות חוקיות בשום מקרה. כך שזה גם לא רלוונטי לדיון זה בכלל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תיאורטית ברור ש sys_admin צודק. פרקטית, התקנתי לא מעט קונפיגורציות כאלו אצל חברים שעובדות שנים ואין בעיות או תלונות. להפך, אצל חלקם החלפתי משים ומגבירי טווח שעולים לא מעט כל חודש בדברים הרבה יותר יעילים בעלות חד פעמית לא גבוהה. ברוב השימושים הסטנדרטיים כנראה שמשמעות הדאבל נאט זניחה.
שכחתם לעדכן אותי שהראוטר שבזק מספקת (Sagemcom Fast5670IL) הוא ערימת אשפה מהבילה. אפשר לגשת לממשק הניהול רק אם מנתקים את חיבור הסיבים, שזה אומר שאני לא יכול לעשות שום שינוי מרחוק. בנוסף, אי אפשר להגדיר SSID שונה ל-5GHz ו-2.4GHz. לבזק יש אפליקציה איומה לניהול, אבל ברגע שרוצים לשנות משהו, האפליקציה עוברת לצ'אט עם הבוט שלהם. כמובן שאין שום אפשרות לניטור SNMP כמו שהיה לי בראוטר הקודם (TP-Link Archer VR400).
נציגת התמיכה שאליה התקשרתי 10 דקות אחרי שהטכנאי עזב טענה שאי אפשר לגשת לממשק הניהול כי "הגנת הסייבר שלנו חוסמת את הגישה". כשציינתי שאי אפשר לשנות כלום גם מהאפליקציה, הציעה במלוא הרצינות להסיר את האפליקציה ולהתקין מחדש (כידוע, בכל פעם שמתקינים את אותה אפליקציה נוספות לה אופציות חדשות).
בסופו של דבר היא הציעה להחליף את הראוטר בראוטר "שנראה בדיוק אותו דבר אבל מיוצר על ידי חברה אחרת, ועובד יותר טוב עם האפליקציה שלנו".
היום הגיע שליח עם הראוטר החדש ואסף את הישן.
פתחתי את האריזה - ראוטר זהה לחלוטין, כמובן מאותו יצרן ואותו דגם בדיוק.
התקשרתי שוב לתמיכה הטכנית. שוב ענתה מישהי עם המון ביטחון עצמי ("אני עובדת כבר שנים בתמיכה טכנית"), שהסבירה לי בטון סמכותי שהאפליקציה לא עובדת כי לא עברו 96 שעות מזמן ההתקנה (לא קראתי בשום מקום על החוק הזה), ואמרה שהיא לא מבינה למה החליפו את הראוטר, ושאין להם ראוטר מיצרן אחר (חוץ מדגם יותר טוב עם Wi-Fi 7 שאותו מקבלים רק לקוחות חדשים). הסברתי לה שנציגת התמיכה מאתמול הציעה להחליף את הראוטר וטענה שזה יפתור את הבעיות, אבל זה היה כמו לדבר לקיר.
בקיצור, האינטרנט עובד, אבל כמובן שהייתי יותר מרוצה עם ה-ASUS RT-AX86U, ויש תמיכה מבזק, אבל עם תומכים חסרי כל ידע טכני.
Batnun
.
נציגת התמיכה שאליה התקשרתי 10 דקות אחרי שהטכנאי עזב טענה שאי אפשר לגשת לממשק הניהול כי "הגנת הסייבר שלנו חוסמת את הגישה". כשציינתי שאי אפשר לשנות כלום גם מהאפליקציה, הציעה במלוא הרצינות להסיר את האפליקציה ולהתקין מחדש (כידוע, בכל פעם שמתקינים את אותה אפליקציה נוספות לה אופציות חדשות).
בסופו של דבר היא הציעה להחליף את הראוטר בראוטר "שנראה בדיוק אותו דבר אבל מיוצר על ידי חברה אחרת, ועובד יותר טוב עם האפליקציה שלנו".
היום הגיע שליח עם הראוטר החדש ואסף את הישן.
פתחתי את האריזה - ראוטר זהה לחלוטין, כמובן מאותו יצרן ואותו דגם בדיוק.
התקשרתי שוב לתמיכה הטכנית. שוב ענתה מישהי עם המון ביטחון עצמי ("אני עובדת כבר שנים בתמיכה טכנית"), שהסבירה לי בטון סמכותי שהאפליקציה לא עובדת כי לא עברו 96 שעות מזמן ההתקנה (לא קראתי בשום מקום על החוק הזה), ואמרה שהיא לא מבינה למה החליפו את הראוטר, ושאין להם ראוטר מיצרן אחר (חוץ מדגם יותר טוב עם Wi-Fi 7 שאותו מקבלים רק לקוחות חדשים). הסברתי לה שנציגת התמיכה מאתמול הציעה להחליף את הראוטר וטענה שזה יפתור את הבעיות, אבל זה היה כמו לדבר לקיר.
בקיצור, האינטרנט עובד, אבל כמובן שהייתי יותר מרוצה עם ה-ASUS RT-AX86U, ויש תמיכה מבזק, אבל עם תומכים חסרי כל ידע טכני.
Batnun
.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

קיצר, תוציא כבל מהנזק לאסוס. אם יש לנזק אפשרות ל BRIDGE והם עדיין יכולים לראות אם הקו תקין אז עדיף. תנסה. מקסימום תמיד תוכל לחזור לנזק.
ממה שאני זוכר, הם גם יכולים לאות את ה ZTE 601 באופן מסויים. אם מעניין, יכול לוודא מול חבר שם.
ממה שאני זוכר, הם גם יכולים לאות את ה ZTE 601 באופן מסויים. אם מעניין, יכול לוודא מול חבר שם.
איך זה יכול להיות שאתרים שבודקים את כתובת ה-IPv4 שלי נותנים לי כתובות שונות?
האתר הזה:
https://protonvpn.com/what-is-my-ip-address
נותן כתובת שונה מהאתר הזה:
https://whatismyipaddress.com
זה עוד משהו מוזר עם חיבור הסיבים של בזק?
Batnun
.
האתר הזה:
https://protonvpn.com/what-is-my-ip-address
נותן כתובת שונה מהאתר הזה:
https://whatismyipaddress.com
זה עוד משהו מוזר עם חיבור הסיבים של בזק?
Batnun
.
- Adigaforever
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 296
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מה זה משנה לך הכתובת שאתר מסויים חושב שה IP שלך נמצא בו?
כתובת של IP זה דבר מאוד דינמי שיכול להיות שונה ברמת המדינה בין ספקי IP DATABASE,
כתובת של IP זה דבר מאוד דינמי שיכול להיות שונה ברמת המדינה בין ספקי IP DATABASE,