שנות השבעים, מהפיכת ילדי הפרחים, שגשוג כלכלי וטכנולוגי, קונצרטים המוניים, התחלת עידן הקלטות בסטריאו (מאוחר יותר אף קוואטרו – ה"סראונד" של פעם), ו"גדול הוא יפה". מאפייני התקופה לא פסחו על שוק האודיו, וגרמו ל"מלחמה" של ממש בין יצרני מערכות הקול הביתיות, מלחמה שלובתה על ידי רשתות הקמעונאות הגדולות, שדרשו לספק את טעם קהל הקונים שלהם במערכות חזקות, איכותיות, ובעלות נראות כובשת עין ולב.
שנים אלו (1971-1981) נחשבו לעידן הזהב בתחום מערכות הסטריאו הביתיות.
החברות הגדולות שאפו להוציא לשוק את הרסיבר הגדול ביותר, החזק ביותר, עשיר בוואטים ודל באחוזי עיוות הצליל.
קישור למאמר המלא:
מלחמת הרסיברים
-
GurMelamed
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- שם מלא: Gur Melamed
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
גור מלמד
תודה רבה על מאמר מחכים ומעולה
החזרת אותי שנים רבות אחורה
אני הייתי חסיד של מרנץ ומשפט השיווק שלהם היה we sound better ואכן הם נשמעו טוב יותר
עברתי כמה וכמה רסיברים של מרנץ, עד ששמעתי את הרסיבר של לקסמן 1050 שכיכב אצלי המון זמן (משום מה הלקסמן לא הופיע במאמר שלך)
כחוק אצבע, אצלי הרסיבר תמיד היה במקום השני ובמקום הראשון היו הרמקולים, באותה תקופה החלום הרטוב שלי היה קף קונצ'רטו (KEF Concerto) עם קופסאות תוצרת חו"ל, בגלל בעיות פיננסיות קשות הסתפקתי בקפ קורלי (KEF Corelli) עם קופסאות תוצאת הארץ
החלום הלך ונבנה ועם ההתבגרות התפתחתי ונדבקתי בחיידק השדרגת והיום יש לי מערכות שלטעמי הן האולטימטיביות גם בתחום הסטיריאו וגם בווידאו
שוב תודה רבה על המסע בזמן מהרסיברים הראשונים עד למערכות היום
תודה רבה על מאמר מחכים ומעולה
החזרת אותי שנים רבות אחורה
אני הייתי חסיד של מרנץ ומשפט השיווק שלהם היה we sound better ואכן הם נשמעו טוב יותר
עברתי כמה וכמה רסיברים של מרנץ, עד ששמעתי את הרסיבר של לקסמן 1050 שכיכב אצלי המון זמן (משום מה הלקסמן לא הופיע במאמר שלך)
כחוק אצבע, אצלי הרסיבר תמיד היה במקום השני ובמקום הראשון היו הרמקולים, באותה תקופה החלום הרטוב שלי היה קף קונצ'רטו (KEF Concerto) עם קופסאות תוצרת חו"ל, בגלל בעיות פיננסיות קשות הסתפקתי בקפ קורלי (KEF Corelli) עם קופסאות תוצאת הארץ
החלום הלך ונבנה ועם ההתבגרות התפתחתי ונדבקתי בחיידק השדרגת והיום יש לי מערכות שלטעמי הן האולטימטיביות גם בתחום הסטיריאו וגם בווידאו
שוב תודה רבה על המסע בזמן מהרסיברים הראשונים עד למערכות היום