מדפסת לייזר של סמסונג C480FW
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
יש לי אחת כזו כבר שנים והיתה מאוד אמינה.
היום התחילה לחשוב שיש לה paper jam ונראה שאין לה שום דבר... השאלה היא אם יש למישהו הכירות עם הדבר הזה ואם יש דרך פשוטה לאפס אותו או לזהות את התקלה. כואב לי הלב לקנות עוד מדפסת או לזרוק לפח. היתה ממש טובה.
היום התחילה לחשוב שיש לה paper jam ונראה שאין לה שום דבר... השאלה היא אם יש למישהו הכירות עם הדבר הזה ואם יש דרך פשוטה לאפס אותו או לזהות את התקלה. כואב לי הלב לקנות עוד מדפסת או לזרוק לפח. היתה ממש טובה.
הוצאת את כל המגירות ואת התופים כדי לוודא שאין דף תקוע?
צריך לפתוח גם את הדלת בצד האחורי ולוודא שלא תקוע שם נייר בין הגלגלות - כדאי לכבות את המדפסת לפני שעושים את זה כמובן.
אם עשית את כל זה ועדיין ישנה שגיאה, נסה לרסט אותה עם הצעדים הבאים:
בהצלחה.
צריך לפתוח גם את הדלת בצד האחורי ולוודא שלא תקוע שם נייר בין הגלגלות - כדאי לכבות את המדפסת לפני שעושים את זה כמובן.
אם עשית את כל זה ועדיין ישנה שגיאה, נסה לרסט אותה עם הצעדים הבאים:
Press Menu > # > 1 > 9 > 3 > 4 .
Select Tech Mode and press OK.
Go to Data Setup > Clear Counts (or Clear All Mem) and press OK.
Select your country and confirm. The printer will restart once complete. [1, 2, 3]
Select Tech Mode and press OK.
Go to Data Setup > Clear Counts (or Clear All Mem) and press OK.
Select your country and confirm. The printer will restart once complete. [1, 2, 3]
בהצלחה.
-
oferlaor
- מנהל

הרמתי את החלק העליון, בדקתי מלמטה שאין נייר ופתחתי מאחורה. הכל נראה תקין.
מה האיפוס counts עושה?
מה האיפוס counts עושה?
לפי מה שאני רואה ברשת, צריך לבחור Clear Memory. זה אמור לאפס את ה-STATE הפנימי ויכול להיות שזה ינקה את השגיאה.
שווה בכל זאת להוציא לחלוטין את התופים\טונרים אם אפשר ולראות שלא נתקע שם משהו.
שווה לנסות גם להזיז קדימה ואחורה את הגלגלות בחלק האחורי ולראות אם יוצא נייר כלשהו.
שווה בכל זאת להוציא לחלוטין את התופים\טונרים אם אפשר ולראות שלא נתקע שם משהו.
שווה לנסות גם להזיז קדימה ואחורה את הגלגלות בחלק האחורי ולראות אם יוצא נייר כלשהו.
-
oferlaor
- מנהל

את הטונרים לא ניסיתי להוציא. לחץ אוויר ניסיתי אבל הכל נראה נקי לחלוטין. מקווה שהסנסור לא נדפק. אנסה לאפס מחר את הזיכרון.
-
oferlaor
- מנהל

הוצאתי טונרים ואיפסתי זיכרון. אין הבדל. אני שומע אותו מנסה איזה שלוש פעמים להתחיל את תהליך שמיכת הנייר אבל הנייר לא זז בכלל.
מראה לי שזה משהו מכאני
מראה לי שזה משהו מכאני
יש תופעה במדפסות הללו שהן מפסיקות למשוך את הנייר. זה קורה בהדרגה, אבל בסוף הן פשוט לא מצליחות למשוך את הנייר.
יש שם גלגלת גומי באמצע, שיורדת על הנייר ומתחילה להסתובב והיא אמורה למשוך את הנייר.
הגלגלת הזו כנראה מאבדת את התכונה שלה ופשוט לא מצליחה למשוך את הנייר וכל העסק מחליק ולא משוך את הנייר.
היה לי את זה בזמנו במדפסת דומה, היא אמנם לה היתה ALL IN ONE, אבל עקרון הפעולה היה זהה. זרקתי את המדפסת.
יש שם גלגלת גומי באמצע, שיורדת על הנייר ומתחילה להסתובב והיא אמורה למשוך את הנייר.
הגלגלת הזו כנראה מאבדת את התכונה שלה ופשוט לא מצליחה למשוך את הנייר וכל העסק מחליק ולא משוך את הנייר.
היה לי את זה בזמנו במדפסת דומה, היא אמנם לה היתה ALL IN ONE, אבל עקרון הפעולה היה זהה. זרקתי את המדפסת.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ניר תקוע אינו תקלה של אי הצלחה במשיכת נייר
בכל מקרה על מנת שלול את זה הייתי מוציא את מגירת הנייר בוחן את הגלגלים במגרה ואמורים להיות גלגלים פנייים במדפסת בנוסף - אלו גלילים מחומר דומה לגומי ניתן לנקות אותם , אפילו במשהו לח אבל ממש קלות אסור להספיג אותם בלחות או רטיבות רק להוריד לכלוך ולנסות להחזיר להם מעט מהחספוס ותכונות הגומי המקוריות - ולראות מה קורה
ניתן להזמין גלגלים כאלו ולהחליף אותם ואם זו הבעיה ניתן לפתור אותה בקלות.
בהזדמנות זו לבחון טוב טוב את המגירה ומנגנון העברת הדפים בפנים לאיתור חתיכת ניר תקועה או משהו שיכול להציק ולמנוע פעולה תקינה
בכל מקרה על מנת שלול את זה הייתי מוציא את מגירת הנייר בוחן את הגלגלים במגרה ואמורים להיות גלגלים פנייים במדפסת בנוסף - אלו גלילים מחומר דומה לגומי ניתן לנקות אותם , אפילו במשהו לח אבל ממש קלות אסור להספיג אותם בלחות או רטיבות רק להוריד לכלוך ולנסות להחזיר להם מעט מהחספוס ותכונות הגומי המקוריות - ולראות מה קורה
ניתן להזמין גלגלים כאלו ולהחליף אותם ואם זו הבעיה ניתן לפתור אותה בקלות.
בהזדמנות זו לבחון טוב טוב את המגירה ומנגנון העברת הדפים בפנים לאיתור חתיכת ניר תקועה או משהו שיכול להציק ולמנוע פעולה תקינה
עכשיו אני רואה שיש גלגל כזה שניתן להחליף.
הנה הלינק לדגם שלך.
https://he.aliexpress.com/item/32860662 ... pt=glo2isr
הנה הלינק לדגם שלך.
https://he.aliexpress.com/item/32860662 ... pt=glo2isr
-
oferlaor
- מנהל

הגלגל גומי הראשי (ושני השחורים) מרגישים מחוספסים.
גם הייתי מצפה שארגיש איזה תזוזה כשהוא מנסה לתפוס את הנייר, אבל אני שומע אותו מנסה שוב ושוב, והנייר ללא תזוזה (כלומר, אין אפילו נסיון להרים אותו).
גם הייתי מצפה שארגיש איזה תזוזה כשהוא מנסה לתפוס את הנייר, אבל אני שומע אותו מנסה שוב ושוב, והנייר ללא תזוזה (כלומר, אין אפילו נסיון להרים אותו).