בניית רמקולים DIY

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
GalBogo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שבוע טוב, החלטתי לבנות רמקולים -החל משלב הרכבת הקרוס-אובר ועד בניית התיבות עצמם, מא' ועד ת'- של Paul Carmody - דגם Tarkus.

קודם כל אשמח לדעת מאנשים שכבר בנו רמקולים לבד - לקחים/דברים שכדאי לשים לב אליהם - אודה מאוד לכל חוות דעת!

ולעניין - קניית הדרייברים והרכיבים עצמם לקרוס-אובר ניתנים לקנייה רק מחו"ל. בארץ לא מצאתי ספק שמאפשר קנייה של כל מה שצריך לטובת הפרויקט. הבעיה שרק השילוח עולה מאות שקלים, וזה מבלי לדבר על המס שכנראה יפגוש אותי בשלב המכס. זה יותר ממכפיל את עניין הרכיבים ועלות כוללת. האם יש פה מישהו שהתעסק בבניית רמקולים floorstanding ויכול להמליץ על מקור לקנייה או דרך להתמודד עם כל ההוצאות השוטפות שאולי אפשר לייתר? מדובר בדרייברים של Peerless, לא משהו יוצא דופן.

תודה (Y)

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #2 

למידה, תכנון וכלי מדידה.
תעמיק כמה שרק אפשר להבין את איך דברים עובדים, זה מאוד מהותי כדי להתמודד עם קשיים בתהליך ובתוצאה הרצויה.
"תמדוד 10 פעמים תחתוך פעם אחת" נכון לכל הרכיבים, גם לעץ אבל גם לקרוסאובר.
קודם תבחר אלמנטים, אח"כ תתכנן את השאר.
תיכנון התיבה קריטי מאוד במיוחד בתיכנון הנפח, עדיף לשגות כלפי מעלה בנפח התיבה - תזכור את זה לכל אורך בניית התיבה, זה מה שיגביל אותך בבחירת האלמנטים.
אם אתה בונה את הקרוס בעצמך מרכיבים - תקנה מכשיר מדידה שמאמת את הערכים, כי ההתאמה בין רכיבים שבגבולות מנוגדים של 10% שגיאה (שמפעלים מאפשרים לשחרר) עשוי להיות בעייתי.
זה מכשיר זול יחסית וזה מכשיר המדידה היחיד שהיה לי לבנייה (מלבד מטר וסרגל זווית).
גם לגבי הקרוס - תבחר אלמנטים שמתאימים לך, לפעמים יש צורך בהוספת נגדים כדי להתאים עוצמות וחבל לוותר על אלמנט איכותי בגלל שהרגישות לא מתאימה בול.
חשוב לא פחות - תוודא שה impedance של האלמנטים זהה, יעשה לך חיים קלים יותר.
יש המון תוכנות עזר המאפשרות חישוב העקומה שצפויה, תשתמש בהם.

בניתי רמקולים מדפיים פאסיביים, לשמיעה יומיומית במשרד - אחד הפרוייקטים שהכי נהנתי לבצע והכי נהנה מהם ביומיום (עובד 100% מהמשרד בבית).

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 672
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #3 

שמע זה משהו שאני מת לעשות כבר מלא מלא זמן.
החלום שלי זה לבנות לאבא שלי רפליקות של LA SCALA (היו לו כאלו כשרק הייתי תינוק והוא מכר אותם כשהתחלתי להסתובב בבית ולהרוס הכל 😁)

בכל מקרה, הייתי מתחיל עם קיט מוכן להרכבה או תוכניות קיימות (כלומר מתמקד בבנייה עצמה) ורק אחר כך נכנס לעולם של תכנון התיבה כי זה עולם שלם (לפי מליון הסרטונים שראיתי ביוטיוב).

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #4 

emage כתב: ... רק אחר כך נכנס לעולם של תכנון התיבה כי זה עולם שלם (לפי מליון הסרטונים שראיתי ביוטיוב).
...
אין לו מה לתכנן פה. זאת תכנית קיימת, רצה כבר 15 שנים, יש מידות, הרכיבים רשומים.
רק לנסר, להדביק, להבריג ולהלחים, לפי תרשימים קיימים, ואם יש שאלות, מלוא הטנא פורומים לעזרה.

@GalBogo

תתחיל עם parts-express , יש להם נסיון בתחום, וקרמודי משתתף בפורומים שלהם, אולי תזכה לתשובה שלו.
מקווה שיש לך נסיון בנגרות בסיסית.
בהצלחה.

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #5 

ד"א, פרויקט ראוי אבל יומרני לפעם ראשונה.
בגלל הגודל ובגלל החיתוך הזויתי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”