יש בעיה עם המתודולוגיה הזו...
נתחיל מהמטרה: המטרה היא לבדוק את ביצועי הרשת שאליה מחוברים, לא לבדוק את ביצועי שרתי האתרים או את Cloudflare או AKAMAI
התוצאה המתקבלת מורכבת מהרבה גורמים, שצריך לזקק ממנה את החלק שהוא אינדיקציה לביצועים של הרשת. הטיעון שלך הוא למעשה שמכיוון שהדף עולה מ-Cache רשתי, אז ביצועי השרת הם לא פקטור, והמספר המתקבל משקף נטו את ביצועי הרשת.
הבעיה היא שזה לא (תמיד) נכון:
* אתרים מחזירים דפים הנוצרים דינמית, ולכן הדף בשלמותו לא נטען מ- Cache - רק אולי אלמנטים ממנו. זה היה אולי נכון אם התוכן היה סטטי בלבד
* יש תלות בביצועי ה- Cache עצמו
בנוסף, במידה ואין Caching באופן מלא אז התוצאה משקפת את המשאבים שיש לשרת, העומס על השרת, ובכלל - ה- Browser הוא לא פלטפורמה טובה לבצע מדידות של תזמון ברזולוציה גבוהה.
ככלל שמתכננים בדיקה צריך שהיא תתבסס על כמה שפחות הנחות, וללא משתנים מתערבים. זה לא מתקיים בטכניקה הזו. לשם השוואה - Ping לא תלוי בכלום, זו בקשת Echo הכי בסיסית שיש ומודדת Round trip שתלוי בניתוב ברשת בלבד, לכן התוצאה אינדיקטיבית.
הבדיקה הזו מיועדת למפתחי WEB לבצע Profiling של טעינת דפים ולאתר צווארי בקבוק בטעינה של דפי WEB, לא לבדיקה של ביצועי רשת
מאז השעה 10:00 cloudflare מעביר בקשות לגרמניה
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
לפי מה שאני יודע (או חושב שאני יודע) ברגע שמוחזר אליך header שרשום בו cache HIT, זה אומר שה-CDN התערב בבקשה והחזיר לך דף שלם שנשמר אצלו, לגבי ה-assets זה לא משנה לי בבדיקה הזו.
בכל אופן אני מבין את ההסתייגות שלך מהשיטה שלי.
בכל אופן אני מבין את ההסתייגות שלך מהשיטה שלי.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.