התייעצות סיבים של פרטנר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
NeM פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: נ.א
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אשמח להתיעץ אתכם ולשמוע את דעתכם.
אני נמצאת היום בפרטנר בחבילת סיבים 1000/250, תשתית p2p ומאוד מרוצה.
הראוטר שלי זה השחור הישן wifi6 technicolor fga2233ptn. התקשרתי לפרטנר לברר מה הם יכולים לבוא לקראתי במחיר והציעו להחליף לי את הראוטר לפרטנר בוסט וויפי 7.
ֿ
אני מאוד מרוצה מהאינטרנט ואני לא מוכנה לזוז מהתשתית p2p, לסוג העבודה שלי מאוד נוח לי רוחב הפס שהוא פרטי שלי ואין לי כל כוונה להחליף לתשתית אחרת.

הם לא יכולים לבוא ולהחליף לי עכשיו, חוץ מהראוטר, גם את התשתית ל gpon שלהם או לחבר לזו של בזק אם זה לא משהו שסגרתי איתם או שהם הודיעו לי נכון?

גם יש לי אות וויפי חלש יותר בחדרים בסוף הבית אבל זה כבר קשור לראוטר שבסלון ואין לי יחידות מש. לרוב כשאני עובדת אני מחוברת לאינטרנט קווי שעשיתי בדירה.
אז הם הציעו לי לקחת מגדיל טווח easy mesh, אבל באתר שלהם אני רואה שהוא תומך וויפי 6 וזה פחות הגיוני אם אני עוברת לראוטר החדש שלהם של וויפי 7. מישהו יודע אם בכלל יש להם מגדיל טווח mesh וויפי 7?

חשבתי אולי לקנות ציוד פרטי והסבירו לי שהם צריכים להתקין מתאם סיב שלהם שאליו אתחבר.
אמנם כרגע אני לא מתכוונת להחליף לציוד פרטי אבל אפשר לבקש שיתקינו ממיר סיב עכשיו בכל זאת?
עכשיו הם מוכנים לשלוח טכנאי שיחליף את הראוטר ויתקין את יחידת ה-mesh ללא עלות ביקור, אז חשבתי לסגור את זה גם עכשיו ולא לשלם עלות ביקור בהמשך.

אז מה אתם אומרים על הראוטר החדש? כדאי לשדרג אליו?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #2 

1. לא ייגעו לך בתשתית ולא יעבירו אותך לבזק.

2. הנתבים שפרטנר מספקת ללקוחות שלה כוללים בד"כ כניסת סיב מובנית. זה אומר שהסיב שיוצא מהקיר מתחבר ישירות אליהם,
ולכן אי אפשר לעבוד גם עם מתאם סיב וגם עם נתב של פרטנר כי הסיב עצמו יכול להיות מחובר רק לאחד מהם.

3. לפרטנר יש נתב וגם מגדיל טווח בתקן WiFi 7: https://www.kamaze.co.il/reviews/14881/ ... ner-router
צריך לקחת רק בחשבון שמדובר במוצר טיפה "מסורס" כי הוא לא תומך בתדר ה-6Ghz של התקן הזה.

4. בכל מקרה תמיד מומלץ לעבוד עם ציוד פרטי ולא לשלם לספקית שכירות יקרה על ציוד סגור, שלרוב נחות יותר ממה שיש בשוק.
יש על זה הרבה שרשורים בפורום, ואת יכולה גם לחזור להתייעץ בעתיד אם תחליטי ללכת על זה.

בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי sabres ב 02/07/2026 17:39, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1301
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #3 

NeM כתב: אמנם כרגע אני לא מתכוונת להחליף לציוד פרטי אבל אפשר לבקש שיתקינו ממיר סיב עכשיו בכל זאת?
...
כלומר "על הדרך" שיחברו גם מתאם סיב כהכנה? אני לא חושב שניתן לעשות זאת.
NeM כתב: אז מה אתם אומרים על הראוטר החדש? כדאי לשדרג אליו?
...
כן, לדעתי כדאי. השאלה מה בתכלס את רוצה שיקרה. הגדלת טווח? שיפור המהירות? בעצם מה מניע אותך לקרוא להם ולהחליף את הקיים?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

NeM פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: נ.א
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

Jabberwock כתב: כן, לדעתי כדאי. השאלה מה בתכלס את רוצה שיקרה. הגדלת טווח? שיפור המהירות? בעצם מה מניע אותך לקרוא להם ולהחליף את הקיים?
...
למען האמת לא התכוונתי בכלל להתעסק עם זה, החבילה שלי נגמרה והמחיר עלה, אז התקשרתי לפרטנר לנסות להוריד את המחיר או לכל הפחות שלא יעלה.
בהזדמנות הזו הציעו לי לעבור לנתב פרטנר בוסט ללא עלות. אני מניחה ומקווה שבגלל שמדובר בנתב wifi 7 האות יהיה חזק יותר ברחבי הבית, שיפור מהירות זה כמובן מבורך. אבל בסך הכל מרוצה גם ככה.
פשוט מתלבטת אם בגלל שאני מקבלת את הנתב ללא עלות אם לא כדאי כבר להשתדרג לטכנולוגיה העדכנית, גם אם מה שיש לי כרגע עובד טוב.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הבנתי. הם רוצים שתמשיכי לשלם באותו סכום וכפיצוי הם נותנים לך ראוטר עדכני וביקור טכנאי בחינם. השירות יחסית טוב.
עוד מתקופת 012 סמייל הם לא היו מוכנים להוריד במחיר בקלות.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #6 

תבקשי מהם שיביאו לך SFP (הם נותנים בחינם). תקני ראוטר טוב, של Ubiquiti למשל, ונקודות גישה.
בטווח הארוך יעלה לך הרבה פחות מאשר לקחת מהם, והביצועים הרבה יותר טובים.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

dr0r כתב: תבקשי מהם שיביאו לך SFP (הם נותנים בחינם). תקני ראוטר טוב, של Ubiquiti למשל, ונקודות גישה.
בטווח הארוך יעלה לך הרבה פחות מאשר לקחת מהם, והביצועים הרבה יותר טובים.
...
למה דווקא ציוד של Ubiquiti? היא יכולה לקבל ביצועים הרבה יותר טובים אם היא תקנה (עדיף אפילו שתבנה לבד) מחשב ייעודי שישמש כנתב ותקמפל עליו OpenWrt.
היא יכולה גם ללכת על משהו כמו ה-BPI-R4 שמגיע עם תמיכה ב-WiFi 7 ומבוסס FiLogic 880. הוא אמנם לא עובד חלק עם OpenWrt, אבל היא תוכל לדבג ולשלוח פאצ'ים לקרנל כדי לשפר את זה.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

המטרה שלה מלכתחילה הייתה חסכון.
בשביל מה עכשיו להציע לה לקנות ציוד יקר, ועוד Ubiquiti? נו באמת.

כמה את משלמת כרגע? לא ציינת.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #9 

sabres כתב: למה דווקא ציוד של Ubiquiti? היא יכולה לקבל ביצועים הרבה יותר טובים אם היא תקנה (עדיף אפילו שתבנה לבד) מחשב ייעודי שישמש כנתב ותקמפל עליו OpenWrt.
היא יכולה גם ללכת על משהו כמו ה-BPI-R4 שמגיע עם תמיכה ב-WiFi 7 ומבוסס FiLogic 880. הוא אמנם לא עובד חלק עם OpenWrt, אבל היא תוכל לדבג ולשלוח פאצ'ים לקרנל כדי לשפר את זה.
...

למה אתה חושב שהיא חייבת להיות מהנדסת רשתות בשביל להשתמש בציוד של Ubiquiti? לא צריך להיות ציני בכוח.
הציוד שלהם הרבה יותר אמין ויציב מאשר Asus או TP Link, והיא לא תצטרך להסתבך עם לרדוף אחרי ניתוקים.
כן, Asus ייצא קצת יותר זול (לא באופן דרמטי אגב - BE88U עולה 1,300 ₪ מול 1,500 ₪ ל-UDR7 ב-TOMO לפני הנחות). בסופו של דבר אתה מקבל מה שאתה משלם.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

dr0r כתב: למה אתה חושב שהיא חייבת להיות מהנדסת רשתות בשביל להשתמש בציוד של Ubiquiti? לא צריך להיות ציני בכוח.
הציוד שלהם הרבה יותר אמין ויציב מאשר Asus או TP Link, והיא לא תצטרך להסתבך עם לרדוף אחרי ניתוקים.
כן, Asus ייצא קצת יותר זול (לא באופן דרמטי אגב - BE88U עולה 1,300 ₪ מול 1,500 ₪ ל-UDR7 ב-TOMO לפני הנחות). בסופו של דבר אתה מקבל מה שאתה משלם.
...
למה אתה חושב שמשתמשת שניכר מהפוסט שלה שהיא ממש לא בקיאה בתחום יכולה לקנות ולקנפג ציוד של Ubiquiti, חברה שגם המוצרים "הבסיסיים" שלה מיועדים לצרכנים ברמה טכנית גבוהה? צריך וכדאי להיות ציני עם המלצה כ"כ מנותקת מהמציאות. זה כאילו לא קראת את הפוסט שלה בכלל.
לא דיברתי בכלל על מחיר וזה גם לא משנה אם Ubiquiti היו מחלקים את המוצרים שלהם בחינם. למשתמש מתחיל שלא מבין איך החיבורים עובדים או מה עושה מתאם סיב, צריך להתאים מוצר מדף פשוט ככל האפשר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”