שידרוג הרשת בבית - שאלה
יש לי 3 סוויצים של 1 גיגה בבית ורציתי לשדרג את השלד ל 10 גיגה וסוויצים של 2.5.
ראיתי באמזון ציוד של יצרן sodola שמייצרים סוויצים עם יכולת שליטה ומחירים ממש זולים.
לדוגמה:
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0DTKGCW ... 8WR6&psc=1
מישהו יכול להמליץ או שלא לגעת?
תודה
ראיתי באמזון ציוד של יצרן sodola שמייצרים סוויצים עם יכולת שליטה ומחירים ממש זולים.
לדוגמה:
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0DTKGCW ... 8WR6&psc=1
מישהו יכול להמליץ או שלא לגעת?
תודה
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
לשאלתך לגבי היצרן, הוא בסדר, בזמנו Servethehome -STH בחנו את המתגים האלו או דומים והרושם היה חיובי
דוגמא לביקורת לדגם דומה:
https://www.servethehome.com/sodola-sl9 ... -port-10g/
עבור מתג מנוהל זה מחיר די טוב, ניתן להשיג אולי יותר זול באלי אקספרס תחת שמות מותג שונים - אבל לא בהרבה.
כמו כן כדאי לחפש דגם דומה עם שני פורטים של SFP PLUS, אני משתמש בתצורה כזו עבור מתג לא מנוהל, סביר שקיים גם עבור מתג מנוהל.
דוגמא לביקורת לדגם דומה:
https://www.servethehome.com/sodola-sl9 ... -port-10g/
עבור מתג מנוהל זה מחיר די טוב, ניתן להשיג אולי יותר זול באלי אקספרס תחת שמות מותג שונים - אבל לא בהרבה.
כמו כן כדאי לחפש דגם דומה עם שני פורטים של SFP PLUS, אני משתמש בתצורה כזו עבור מתג לא מנוהל, סביר שקיים גם עבור מתג מנוהל.
- ziv67
- חבר פעיל

- תגובות: 62
- שם מלא: ziv
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
- יצירת קשר:
מתג ג'נרי, בערך כמו ה SKS8300-8X ודומיו. לא ברמה של מותגים , אבל לרשת ביתית יעשה לדעתי את העבודה. דוגמא לביקורת על מתג שלהם , לא חושב שזה הדגם המנוהל
- DanielGR
- גורו רשתות

המטרה בלינק היא לתת משוב על היצרןziv67 כתב: מתג ג'נרי, בערך כמו ה SKS8300-8X ודומיו. לא ברמה של מותגים , אבל לרשת ביתית יעשה לדעתי את העבודה. דוגמא לביקורת על מתג שלהם , לא חושב שזה הדגם המנוהל...
- DanielGR
- גורו רשתות

דוגמא לתצורה שאני מריץ וזה כן משנה שיש שני פורטים של SFP PLUS:י-א כתב: אני רוכש מתג של 5 פורטים 10גיג כדי לחבר את המתגים האלה כמתגי קצה....
מתג 16 פורטים SFP PLUS מרכזי
בכל חדר מתג של 8 פורטים של 2.5G ושני פורטים של SFP PLUS
פורט אחד של SFP PLUS משמש כ-UPLINK, פורט שני משמש לחבר Desktop על 10G למתג המרכזי (על ידי חיבור כבל DAC לסוויץ׳ הנ״ל)
נכון שזה נחמד אבל מתג 16 מנוהל עם 2 פורטים sfp זה סיפור הרבה יותר יקרDanielGR כתב: דוגמא לתצורה שאני מריץ וזה כן משנה שיש שני פורטים של SFP PLUS:
מתג 16 פורטים SFP PLUS מרכזי
בכל חדר מתג של 8 פורטים של 2.5G ושני פורטים של SFP PLUS
פורט אחד של SFP PLUS משמש כ-UPLINK, פורט שני משמש לחבר Desktop על 10G למתג המרכזי (על ידי חיבור כבל DAC לסוויץ׳ הנ״ל)...
- DanielGR
- גורו רשתות

לא לא....י-א כתב: נכון שזה נחמד אבל מתג 16 מנוהל עם 2 פורטים sfp זה סיפור הרבה יותר יקר...
כל הטיעון היה מדוע כדאי לחפש דגם דומה למה ששלחת (מתג קצה - לא המרכזי) רק עם שני פורטים של SFP PLUS במקום אחד, ושמונה פורטים של RJ45. לכן נתתי דוגמא לתצורה הממחישה מדוע זה שימושי.
המתג המרכזי אצלי הוא 16 פורטים (לא מתגי הקצה) אבל באותה מידה זה יכול להיות 5 פורטים. המתגי קצה הם 8 פורטים של 2.5 ועוד שני פורטים של SFP PLUS. המתגים האלה שיש אצלי הם לא מנוהלים, ועלו כ-35 דולר ליחידה, ואם זה רלוונטי אפשר למצוא כאלה עם אותה תצורת פורטים אבל מנוהלים.
מקווה שהסברתי את עצמי.
לפני שאתה מזמין מתגים ומתאמים RJ45 תבדוק אם התשתית שלך בכלל תתמוך ב 10G
אם לא פרוס לך כבל CAT6 לפחות זה לא בהכרך יעבוד.
כמו כן רוב המתאמים של SFP-RJ45 תומכים רק עד 30מ.
אצלי עם פריסה של CAT5E בפחות מ 20מ זה לא עבד.
והכבלים תפוסים בתעלות כך שאי אפשר למשוך/להחליף.
אם לא פרוס לך כבל CAT6 לפחות זה לא בהכרך יעבוד.
כמו כן רוב המתאמים של SFP-RJ45 תומכים רק עד 30מ.
אצלי עם פריסה של CAT5E בפחות מ 20מ זה לא עבד.
והכבלים תפוסים בתעלות כך שאי אפשר למשוך/להחליף.
חשבתי לנצל את הפריים דיי בשביל לשדרג אבל בסוף חשבתי מה זה בעצם ייתן לי והגעתי למסקנה שמעבר לתחושת הפתיחות זה לא ייתן לי שום תוספת בניצול הרשת שלי. בזמן שחשבתי הפריים דיי נגמר אז נחשוב שנית בהזדמנות הבאה.
תודה על עזרתכם
תודה על עזרתכם
לדעתי, הפריים דיי באמזון ארה"ב לא היה בכלל אטרקטיבי השנה, אז לא הפסדת כלום. לא הרגשתי בכלל הטבות לשילוח חינם לישראל, והמיסוי חזר מ-75 דולר ומעלה. לכן, למרות שהיה לי זיכוי אצלם וממש רציתי לקנות, פשוט לא היה שווה.י-א כתב: חשבתי לנצל את הפריים דיי בשביל לשדרג אבל בסוף חשבתי מה זה בעצם ייתן לי והגעתי למסקנה שמעבר לתחושת הפתיחות זה לא ייתן לי שום תוספת בניצול הרשת שלי. בזמן שחשבתי הפריים דיי נגמר אז נחשוב שנית בהזדמנות הבאה.
תודה על עזרתכם...