מונדיאל 2026 4K
- LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 421
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
אכן... גם לי מורגש שהשידור לא חד כל כך ואפילו מעט מטושטש, והתנועה לא הכי טובה..elandes כתב: מישהו יכול לתת נתונים על מה שמתקבל מהאפליקציה? זה ניראה יותר "יוטיובי" מאשר שידור ספורט. אני מניח כי כמות פריימים וביטרייט נמוכים?...
לפי מה שקראתי ברשת, המונדיאל לא מועבר ב-4K טבעי,
האמריקאים החליטו לצלם רק ב-1080P@HDR, כלומר כל שידורי ה-4K הם upscale.
שידור ה-4K בכאן 11 ובערוצי 4K נוספים הוא פשוט בדיחה. רואים זאת כאשר יש רקע כהה שהביטרייט העלוב והדחיסה מתקשים עימו.
מספיק מבט חטוף בערוצים השוויצרים שהם 1080P בשביל להבין זאת.
אם הקורא לא הבין, התמונה השוויצרית פנטסטית ומתעלה על כל שידור רשת 4K של מונדיאל 2026 שיצא לי לראות ובכלל.
חפשו SRF או RSI La בשרת ה-IPTV שלכם או אם יש לכם צלחת לווין לכיוון לווין הוטבירד 13E.
(הערוצים מוצפנים, תצטרכו שיתוף לוויני במחיר מנת שווארמה...אבל הוא לשנה ופותח עוד שלל רב של חבילות על כל הלווינים)
ועוד לא התחלנו לדבר על זה שהתמונה מצולמת ב-30i\60 פריימים בשניה, כי זה בארה"ב, ועוברת המרה ל-25i/50
אם מישהו מצליח לצפות ב- FOX Sports USA 4K או FOX TV USA 4K שיעדכן.
בשידורי ספורט, 60fps זה הרבה יותר נעים לעין מאשר 50. ההבדל הזעיר הזה מורגש בעין.
אני אישית מעדיף לווין, בעיקר כי אין דיליי ואיכות התמונה גבוהה מהסטרימינג.
זה לא מכביד על האינטרנט. ממיר אחד קולט מהאוויר ויכול להזרים את הערוץ למספר טלויזיות בבית, כל זאת ברשת הפנימית.
* אגב, שידורי הלווין מועברים גם ברוב שרתי ה-IPTV בדיוק כפי שהם ללא קידוד מחדש.
שידור ה-4K בכאן 11 ובערוצי 4K נוספים הוא פשוט בדיחה. רואים זאת כאשר יש רקע כהה שהביטרייט העלוב והדחיסה מתקשים עימו.
אם הקורא לא הבין, התמונה השוויצרית פנטסטית ומתעלה על כל שידור רשת 4K של מונדיאל 2026 שיצא לי לראות ובכלל.
חפשו SRF או RSI La בשרת ה-IPTV שלכם או אם יש לכם צלחת לווין לכיוון לווין הוטבירד 13E.
(הערוצים מוצפנים, תצטרכו שיתוף לוויני במחיר מנת שווארמה...אבל הוא לשנה ופותח עוד שלל רב של חבילות על כל הלווינים)
ועוד לא התחלנו לדבר על זה שהתמונה מצולמת ב-30i\60 פריימים בשניה, כי זה בארה"ב, ועוברת המרה ל-25i/50
בשידורי ספורט, 60fps זה הרבה יותר נעים לעין מאשר 50. ההבדל הזעיר הזה מורגש בעין.
זה לא מכביד על האינטרנט. ממיר אחד קולט מהאוויר ויכול להזרים את הערוץ למספר טלויזיות בבית, כל זאת ברשת הפנימית.
* אגב, שידורי הלווין מועברים גם ברוב שרתי ה-IPTV בדיוק כפי שהם ללא קידוד מחדש.
- LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

האמת שהצלחתי אתמול לצפות ב FOX SPORTS אבל השידור היה ללא HDR ואמנם התנועה אכן הייתה טובה יותר אבל צבע מעט דהויminime כתב: לפי מה שקראתי ברשת, המונדיאל לא מועבר ב-4K טבעי,
* אגב, שידורי הלווין מועברים גם ברוב שרתי ה-IPTV בדיוק כפי שהם ללא קידוד מחדש....
בנוגע ל RSI ו SRF ראיתי שהם ערוצים 1080P , אין 4K במובן הזה?
לא יודע מאיפה כל האגדות,
השידור 4k HDR מלא , בלי upscale, עם ביטרייט מכובד ביותר (הגבוה מכל שירותי הסטרימינג המוכרים כמו נטפליקס,אפל,אמזון,hbo)
הסאונד (והאיכות) של השדרנים קצת בינונית אך ניתן לנטרלם בכפתור ייעודי וגם לצפות ברגעי שיא בקשבק
השידור 4k HDR מלא , בלי upscale, עם ביטרייט מכובד ביותר (הגבוה מכל שירותי הסטרימינג המוכרים כמו נטפליקס,אפל,אמזון,hbo)
הסאונד (והאיכות) של השדרנים קצת בינונית אך ניתן לנטרלם בכפתור ייעודי וגם לצפות ברגעי שיא בקשבק
-
fighterblast
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 328
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
עד שלא יתקנו את ה-hdr color grading השגוי של כל ה-layer שהם מוסיפים לשידור מחו"ל (לוגו, לוח תוצאות, תפריטים) השידור לא ניתן לצפייה ב-hdr מבחינתי.
דרך אגב אפשר לשחק עם ההגדרות ב-lg c4 כך שהמצב נסבל ולצמצמם ההבדל בבהירות בין ה-layer שלהם לאות מקור. אבל אז מה הפואנטה של hdr.
לגבי bitrate - למיטב ידיעתי 25 mbs. שזה לא רע בכלל.
לגבי בעיות עם תנועה מהירה - הייתי מכבה את כל ההוספת פריימים המלאכותית של המסך. מכיוון שהשידור 50fps זה רק עושה בעיות.
דרך אגב אפשר לשחק עם ההגדרות ב-lg c4 כך שהמצב נסבל ולצמצמם ההבדל בבהירות בין ה-layer שלהם לאות מקור. אבל אז מה הפואנטה של hdr.
לגבי bitrate - למיטב ידיעתי 25 mbs. שזה לא רע בכלל.
לגבי בעיות עם תנועה מהירה - הייתי מכבה את כל ההוספת פריימים המלאכותית של המסך. מכיוון שהשידור 50fps זה רק עושה בעיות.
נערך לאחרונה על ידי fighterblast ב 13/06/2026 11:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

בינתיים השידור הכי טוב שראיתי הוא Fussball.tv אבל החיסרון זה שדר בגרמנית וגם הלוגו הבולט של הערוץ בצד ימין.
ובמסך OLED זה לא תחושה הכי טובה...
ובמסך OLED זה לא תחושה הכי טובה...
-
fighterblast
- חבר פעיל מאוד

נכון אותה בעיה יש להם כמו כאן.LogicSound כתב: בינתיים השידור הכי טוב שראיתי הוא Fussball.tv אבל החיסרון זה שדר בגרמנית וגם הלוגו הבולט של הערוץ בצד ימין.
ובמסך OLED זה לא תחושה הכי טובה......
- LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

מצאת אלטרנטיבה אחרת בינתיים שאתה מגדיר שידור טוב?fighterblast כתב: נכון אותה בעיה יש להם כמו כאן....
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3720
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
מה הסיבה שהשידורים החוזרים של המשחקים באפליקציה בכאן 11 ואפילו ב"הורדות" הם ב1080 ולא ב4k.
ניחוש שלי זה רק בגלל גודל הקובץ??!
או שיש סיבה אחרת?
או שיש סיבה אחרת?
-
fighterblast
- חבר פעיל מאוד

לצערי לא. פניתי לכאן ישירות. נקווה לטובLogicSound כתב: מצאת אלטרנטיבה אחרת בינתיים שאתה מגדיר שידור טוב?...
מוזמנים גם לכתוב להם במייל הזה:
[email protected]
אולי משהו יזוז.
נערך לאחרונה על ידי fighterblast ב 13/06/2026 12:17, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
fighterblast
- חבר פעיל מאוד

לא חושב זאת הסיבה. התנהלות גרועה נראה לי יותר סביר (בספק שמודעים לכך בכלל שהשידורים חוזרים / תקצירים לא זמינים ב-4k).big007 כתב: מה הסיבה שהשידורים החוזרים של המשחקים באפליקציה בכאן 11 ואפילו ב"הורדות" הם ב1080 ולא ב4k.
או שיש סיבה אחרת?...
דרך אגב גם יכלו לשדר משחקים שהיו במקום לשים שקופית קבועה של השידור יתחדש במשחק הבא.
- LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

חייב לציין שבדיוק צופה ב FOX 4K וה 60fps באמת עושה את שלו, חלק בצורה יוצאת דופן.
אולי השידור לא הכי חד שראיתי אבל זה בהבדל קטן, אבל זה בהחלט נראה מעולה, התנועה מפצה על זה.
אולי השידור לא הכי חד שראיתי אבל זה בהבדל קטן, אבל זה בהחלט נראה מעולה, התנועה מפצה על זה.
-
fighterblast
- חבר פעיל מאוד

מצאתי דרך יצירתית "לתקן" את השידור של כאן (בהקשר של לוגו ולוח תוצאות בלבן מסנוור עם mastering שגוי של 1000 nits קבוע). פשוט לעשות zoom in עד שהם יעלמו.
עכשיו רואים תענוג (כבונוס נראה גם ש-abl ב-lg c4 לא נכנס אוטומטית להגביל בהירות של המסך כל הזמן).
עכשיו רואים תענוג (כבונוס נראה גם ש-abl ב-lg c4 לא נכנס אוטומטית להגביל בהירות של המסך כל הזמן).
- LogicSound
-
- חבר פעיל מאוד

נשמע מעניין.. איך ניתן לעשות zoom in? זה יכול לעזור בהרבה תכנים וערוצים.. מצד שני.. אתה לא תראה את לוח התוצאות וזה יכול קצת להפריע..fighterblast כתב: מצאתי דרך יצירתית "לתקן" את השידור של כאן (בהקשר של לוגו ולוח תוצאות בלבן מסנוור עם mastering שגוי של 1000 nits קבוע). פשוט לעשות zoom in עד שהם יעלמו.
עכשיו רואים תענוג (כבונוס נראה גם ש-abl ב-lg c4 לא נכנס אוטומטית להגביל בהירות של המסך כל הזמן)....
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3720
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
אתה יכול להסביר איך אתה מצליח לצפות בFOX 4K?LogicSound כתב: חייב לציין שבדיוק צופה ב FOX 4K וה 60fps באמת עושה את שלו, חלק בצורה יוצאת דופן.
אולי השידור לא הכי חד שראיתי אבל זה בהבדל קטן, אבל זה בהחלט נראה מעולה, התנועה מפצה על זה....
-
fighterblast
- חבר פעיל מאוד

במסכי lg האופציה הזאת נקראת 4-Way ZoomLogicSound כתב: נשמע מעניין.. איך ניתן לעשות zoom in? זה יכול לעזור בהרבה תכנים וערוצים.. מצד שני.. אתה לא תראה את לוח התוצאות וזה יכול קצת להפריע.....
-
fighterblast
- חבר פעיל מאוד

בשעה טובה הלוגו תוקן.fighterblast כתב: מבאס ומציק רק שהחברה בארץ לא יודעים שב-hdr לא שמים לבן אבסולוטי. תראו את ההבדל בין איך הלבן אמור להיראות (מה שמתקבל מהשידור של פיפא שנראה כמו אפור בתמונה) לעומת הלבן הבוהק בכיתובים שערוץ כאן הוסיפו.
...
עדכון: הלוגו חזר להיות בהיר כשמש. חבל