שרשור תגובות: אירוע המפתחים השנתי של אפל: WWDC 2026 | תכירו את הסוכנת סירי

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
שלח תגובה
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #1 

https://htmag.co.il?p=110102

סירי החדשה, כמו הישנה, רק אינטיליגנטית. על אמת, הפעם!

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #2 

אני באמת לא מבין מה ההתרגשות הגדולה מההכרזות האלו. בהרבה שנים האחרונות אפל פשוט קופאת על השמרים. דברים בסיסיים שפעם היו מובנים מאליו במוצרים שלה, כמו גרסאות יציבות, מהודקות ונקיות מבאגים – כבר מזמן לא פה.

חלק גדול מה"חידושים" שהוצגו הם בסך הכל תיקונים של דברים שהיו אמורים לצאת בשחרור המקורי, או תכונות שהמתחרים מציעים כבר שנים:

הידוק ויזואלי ל Liquid Glass? תיקון קוסמטי מאוחר.

הוספת EQ ל AirPods? תכונה שקיימת אצל כל המתחרים כבר עידנים והייתה חייבת לצאת עם המוצר ביום הראשון.

בקרת הורים ושליטה על חשבונות ילדים? ברוכים הבאים ל 2016! באקוסיסטם של גוגל זה סטנדרט כבר כמעט עשור. מאוד קשה להתרגש מפיצ'רים שהפכו למובנים מאליו אצל כולם. ואה, כמובן שזה מוכרז שחרור אחד אחרי שכמה ממשלות הודיעו שהם יחייבו את הפיטצ'ר הזה :lol:

שלא לדבר על סירי הנכה שלהם, שאנחנו סובלים ממנה כבר כ"כ, כ"כ הרבה זמן (אני למדתי לעבוד סביב המגבלות שלה, כמו שעובדים עם עובד מוגבל שאי אפשר לפטר). ברור שהכל נראה "מלהיב", ככה זה שמשווים פיאט פונטו מלפי 30 שנה (ההקבלה לסירי הנוכחית למי שפספס) לרכב משפחתי סטנדרטי כיום.

אה, וה UP TO הקבוע שלהם שלא אומר לנו כלום ונותן להם אפשרות להבטיח מספרים יפים וגדולים ובפועל גם אם הרב לא מתפקד ככה לצאת מזה באלגנטיות. האפליקציות לא נטענות ב"עד 30 אחוז יותר מהר" כמו שהבטחנו? אמרנו עד, לא 30%, ואה, הנה יש לנו אפליקציה אחת שנטענת ב 29% יותר מהר. בקיצור העבודה בעיניים הזו פשוט לי אישית נמאסה.

וה Apple Intelligence? אני היחיד שזוכר שמכרו לנו את ההבטחות האלו כבר בהשקה של האייפון 16 לפני שנתיים? (נצח במונחים טכנולוגיים). שנתיים שאני מסתכל בקנאה על היכולות של הגלקסי של אשתי ושוקל ברצינות לעבור אקוסיסטם.

זה פשוט מרתיח, הבטיחו את זה באייפון 16, ועכשיו מתברר שחלק מהתכונות ירוצו בכלל רק מהאייפון 17 ומעלה. אם זו לא סיבה לתביעה ייצוגית, אני לא יודע מה כן. שלא לדבר על השמועות שאפל הולכת להגביל את כמות השימוש היומי כדי להכניס לנו יד לכיס ולדרוש מאיתנו דמי מנוי חודשיים על ה AI הזה (ובניגוד לגוגל ששם זה כבר שנים חינמי, כולנו יודעים שאפל תדרוש את זה בוודאות).

לגבי סירי (Siri AI) החדשה, זה נחמד מאוד שיש לה עכשיו גישה עמוקה לאפליקציות של אפל, אבל בואו נהיה כנים – רובנו (אני בוודאות למשל) לא באמת משתמשים באפליקציות הנייטיב שלהם. אני מנהל את התמונות שלי ב Google Photos, שולח מיילים ב Gmail, שולח הודעות ב WhatsApp, מנווט ב Waze ועוד. עד שאני לא אראה בעיניים שסירי החדשה יודעת לעבוד בצורה נורמלית וחלקה עם אפליקציות צד שלישי, מבחינתי חזרנו לאותה עוזרת נכה שלא מסוגלת לעשות את מה שאני באמת צריך.

מתנצל, אבל קשה לי לשתף פעולה עם ההייפ. אני אמתין לסקירות המלאות מהשטח כדי לראות אם יש פה בשורה אמיתית או עוד מאותו הדבר.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1779
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #3 

האם יש עדכונים חדשים לאפל טיוי ? חוץ משמועות על 3 דגמים חדשים שהולכים לצאת האם הוסיפו עוד יכולות למכשירים הקיימים ?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #4 

שמעתם על זה ש SIRI AI לא יגיע באירופה?

רגולציה באיחוד האירופי: האיחוד האירופי מפעיל לחץ כבד על פלטפורמות המוגדרות כ"שומרות סף" (Gatekeepers) תחת חוק ה-DMA כדי למנוע העדפה עצמית. האיחוד אילץ את וואטסאפ להשיב את הגישה לעוזרי AI מתחרים בגרסת העסקים שלה, ומעכב את השקת תכונות ה-AI של Siri באייפון ובאייפד באירופה מאחר שאפל מסרבת להעניק למתחרים גישה שווה למערכת. בתגובה, אפל בחרה שלא להשיק את תכונות ה-AI הללו באיחוד בשלב זה ומנסה לשכנע את המשתמשים ללחוץ על הממשלות לרכך את הרגולציה.

https://www.apple.com/newsroom/2026/06/ ... ipados-27/

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #5 

זה הוזכר במאמר כמובן.

oferlaor