פיטר ג'קסון מעוניין להוציא סדרת סרטים המבוססים על הסילמריליון
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73215
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
https://www.nme.com/news/film/peter-jac ... ms-3945593
הבמאי פיטר ג'קסון נמצא במגעים רשמיים לעיבוד ספר המיתולוגיה "הסילמריליון" (The Silmarillion) לסדרת סרטי קולנוע חדשה.
הפרויקט השאפתני מסתמן כקאמבק הגדול ביותר של ג'קסון לעולם של הארץ התיכונה, עשור לאחר שהשלים את טרילוגיית "ההוביט".
הסיבה ש"הסילמריליון" מעולם לא עובד לקולנוע או לטלוויזיה עד היום (כולל בסדרה של אמזון פריים, שקיבלה זכויות רק על נספחי שר הטבעות) היא השמירה הקפדנית של עזבון טולקין (Tolkien Estate) על זכויות היצירה.
לפי הדיווח, השינוי הגדול התאפשר בעקבות מגעים ממושכים שהובילה חברת Embracer Group (המחזיקה כיום בזכויות המדיה הרחבות של המותג) יחד עם אולפני Warner Bros. Discovery וניו ליין סינמה, שהגיעו לפריצת דרך מול עזבון טולקין לפיתוח עיבודים קולנועיים ישירים מתוך הספר.
בשל ההיקף האדיר, המורכבות והאופי הכרונולוגי של "הסילמריליון" – המגולל את ההיסטוריה, בריאת העולם, ועידני הארץ התיכונה אלפי שנים לפני אירועי פרודו והטבעת – הפרויקט אינו מתוכנן כסרט בודד. המטרה היא להקים סדרת סרטים קולנועיים מרובים (פוטנציאלית שתי טרילוגיות נפרדות או סדרה של סרטי ענק ממוקדים) שיתמקדו בסיפורים המרכזיים והאפיים ביותר של העידן הראשון, כמו סיפורם של ברן ולות'יין, נפילת גונדולין ומלחמת החורבן מול מורגות'.
פיטר ג'קסון לא צפוי לחזור לבדו. הדיווח מציין כי הוא נמצא במגעים יחד עם שותפותיו הקבועות לכתיבה וההפקה, פרן וולש (Fran Walsh) ופיליפה בויאנס (Philippa Boyens), כדי להבטיח את שימור הטון והרמה האומנותית של הסרטים המקוריים.
ההכרזה על הפרויקט מייצרת טלטלה משמעותית בתעשיית הבידור בהוליווד. בעוד שאולפני אמזון (Amazon Studios) ממשיכים להפיק את סדרת הטלוויזיה "טבעות הכוח" תחת הגבלות זכויות קשיחות, וורנר ברוס ופיטר ג'קסון עוקפים אותם כעת ומקבלים גישה ישירה אל "הגביע הקדוש" של המיתולוגיה הטולקינאית. המהלך הזה צפוי להציב את סדרת הסרטים החדשה בראש סדר העדיפויות של האולפנים לשנים הבאות.
הבמאי פיטר ג'קסון נמצא במגעים רשמיים לעיבוד ספר המיתולוגיה "הסילמריליון" (The Silmarillion) לסדרת סרטי קולנוע חדשה.
הפרויקט השאפתני מסתמן כקאמבק הגדול ביותר של ג'קסון לעולם של הארץ התיכונה, עשור לאחר שהשלים את טרילוגיית "ההוביט".
הסיבה ש"הסילמריליון" מעולם לא עובד לקולנוע או לטלוויזיה עד היום (כולל בסדרה של אמזון פריים, שקיבלה זכויות רק על נספחי שר הטבעות) היא השמירה הקפדנית של עזבון טולקין (Tolkien Estate) על זכויות היצירה.
לפי הדיווח, השינוי הגדול התאפשר בעקבות מגעים ממושכים שהובילה חברת Embracer Group (המחזיקה כיום בזכויות המדיה הרחבות של המותג) יחד עם אולפני Warner Bros. Discovery וניו ליין סינמה, שהגיעו לפריצת דרך מול עזבון טולקין לפיתוח עיבודים קולנועיים ישירים מתוך הספר.
בשל ההיקף האדיר, המורכבות והאופי הכרונולוגי של "הסילמריליון" – המגולל את ההיסטוריה, בריאת העולם, ועידני הארץ התיכונה אלפי שנים לפני אירועי פרודו והטבעת – הפרויקט אינו מתוכנן כסרט בודד. המטרה היא להקים סדרת סרטים קולנועיים מרובים (פוטנציאלית שתי טרילוגיות נפרדות או סדרה של סרטי ענק ממוקדים) שיתמקדו בסיפורים המרכזיים והאפיים ביותר של העידן הראשון, כמו סיפורם של ברן ולות'יין, נפילת גונדולין ומלחמת החורבן מול מורגות'.
פיטר ג'קסון לא צפוי לחזור לבדו. הדיווח מציין כי הוא נמצא במגעים יחד עם שותפותיו הקבועות לכתיבה וההפקה, פרן וולש (Fran Walsh) ופיליפה בויאנס (Philippa Boyens), כדי להבטיח את שימור הטון והרמה האומנותית של הסרטים המקוריים.
ההכרזה על הפרויקט מייצרת טלטלה משמעותית בתעשיית הבידור בהוליווד. בעוד שאולפני אמזון (Amazon Studios) ממשיכים להפיק את סדרת הטלוויזיה "טבעות הכוח" תחת הגבלות זכויות קשיחות, וורנר ברוס ופיטר ג'קסון עוקפים אותם כעת ומקבלים גישה ישירה אל "הגביע הקדוש" של המיתולוגיה הטולקינאית. המהלך הזה צפוי להציב את סדרת הסרטים החדשה בראש סדר העדיפויות של האולפנים לשנים הבאות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5374 פעמים
-
Huber
- חבר במועדון HT

כל עוד זה תחת פיטר גקסון ורב הצוות שעשה את הטרילוגיה המקורית, the more the merrier 
בכיניי הטרילוגיה המקורית היא אחת הטרילוגיות/סרטים הכי טובים שיצא לי לראות, אחד הסרטים היחידים שאני צופה שוב ושוב (ושוב), ואצפה שוב ושוב בעתיד, ואחד הסרטיפ היחידים שלמרות היות בין מעל ל 2 עשורים עדיין ברובו עומד יפה במבחן הזמן.
בכיניי הטרילוגיה המקורית היא אחת הטרילוגיות/סרטים הכי טובים שיצא לי לראות, אחד הסרטים היחידים שאני צופה שוב ושוב (ושוב), ואצפה שוב ושוב בעתיד, ואחד הסרטיפ היחידים שלמרות היות בין מעל ל 2 עשורים עדיין ברובו עומד יפה במבחן הזמן.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5374 פעמים
אני חייב ציין שממש לא אהבתי את ההוביט כשיצא
אבל בצפיה חוזרת די נהנתי ממנו ...
אבל בצפיה חוזרת די נהנתי ממנו ...
-
Huber
- חבר במועדון HT

הבעייה של ההוביט היא אופטיקה. אם הוא היה יוצא לפני הטרילוגיה המקורית, הוא היה מתקבל בחום ואהבה, אבל בגלל שהוא יצא אחרי - כולם השוו אותו למקור, ולמרות היותו טוב בפני עצמו הוא פחות טוב מהמקור. המעבר בחלק מהמיקרים מאפקטים מעשיים ל CGI גם לא עשה עימו חסד ויכלו בקלות להפוך את זה מ 3 ל 2 סרטים. אבל כן, בגדול אני נהניתי גם ממנו.
טרילוגיית ההוביט היתה מה שנקרא באנגלית cash grab , פרוייקט שנעשה נטו בשביל בצע כסף. זה ספר קטן ודק שהיה צריך להיות מעובד לסרט אחד בלבד באורך של שעתיים גג (וגם זה בהגזמה). הוא היה אמור להיות ממתק קטן ונחמד בשביל המעריצים בדרך לסדרת טלוויזיה רצינית או לעוד טרילוגיה קולנועית שתעסוק בעידן הראשון או השני, אבל האולפנים דחפו להפוך אותו למגה פרוייקט וכמובן שהרסו את הסיפור לחלוטין עם דמויות מומצאות (כן, אזוג האורק הלבקן המעפן, אני מסתכל עליך) ועם קווי עלילה לא קשורים. אני ממש מקווה שהם הפיקו מזה לקח ואת הסילמריליון האדיר הם כבר יעשו כמו שצריך.
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4806
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 948 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
הסיפור בסרט כולל גם סיפרי מסגרת של טולקין, שמלמדים מה קרה וגרם לאירועים (לא מתואר בספר הדק). אבל גם דברים מומצאים...manola כתב: זה ספר קטן ודק שהיה צריך להיות מעובד לסרט אחד בלבד באורך של שעתיים גג (וגם זה בהגזמה)....
בכל מקרה, היה מספיק 2 סרטים, כי המריחות שם מוגזמות.