הפעלת ראוטר לטלפון קווי אינטרנטי של נטוויז'ן דרך ראוטר סיבים של הוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yakov-yosi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: yosi
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

תודה לכל מי שיכול לעזור.
עברתי לראוטר סיבים של הוט וקיבלתי עליו גם קו טלפון אינטרנטי בחבילה.
בנוסף יש לי כבר שנים קו ביתי אינטרנטי של נטוויזן מחובר לראוטר שקיבלתי לפני שנים מהם, כשהתשתית והספק היו אצלם, (סלקום)). במשך השנים כבר התחברתי לספק אינטרנט אחר, אך הטלפון הקווי עדיין המשיך לעבוד כי הוא כבר היה מוגדר בתוך הראוטר.
כלומר, גם כשלא קיבלתי אינטרנט מסלקום/נטוויזן, עדיין קיבלתי מהם את הקו שזרם אלי דרך האינטרנט של חברה אחרת.
אני מאוד מעוניין להמשיך עם קו הטלפון של נטוויזן, גם בגלל העלות, וגם כי אני חושש שהקו האינטרנטי של הסיבים לא כ"כ במיטבו, (אני עדיין בבדיקה), ואולי ארצה מחר לחזור לראוטר נחושת רגיל, אך נטוויזן כבר לא תתן לי את הקו (נטוויזן כבר לא מוכרת קווים ביתיים היום).
אך אני לא רוצה לשלם גם עבור אינטרנט סיבים וגם עבור תשתית וספק נחושת רק בכדי להחזיק את קו הטלפון.
השאלה הגדולה: האם אני יכול להתנתק מהתשתית והספק שלי היום, ולקחת את הראוטר של נטוויזן של הנחושת, ולחברו באיזו שהיא צורה לראוטר של הוט של הסיבים, וכך הוא יקבל אינטרנט וימשיך לתת לי את הקו של נטוויזן?????
כבר ניסיתי סתם לחבר עם כבל רשת בין הראוטר, אבל זה הראה לי שאין אינטרנט.
יש איזו שהיא הגדרה שאפשר להגדיר, וזה יתחיל לעבוד?

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 731
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #2 

לפי דעתי אין בעיה.
רק צריך לוודא מול סלקום איזה פורטים צריך להפנות לעבודה תקינה וכמובן להמשיך לשלם דמי מנוי של טלפון קווי.

yakov-yosi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: yosi
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

הבעיה שסלקום אומרים לי: "זה לא יכול עבוד בסיבים וזהו" ביקשתי מתכנת או איש מקצוע יותר בכיר, והם חוזרים אלי עם תשובה אחידה: "א"א להמשיך עם הקו אם יש לי אינטרנט סיבים"

shtrodel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

בזמנו היתה לי בעיה דומה עם נטויז'ן ופרטנר.
בגדול ממה שהצלחתי להבין משניהם - אתה צריך "ספק" אינטרנט שלהם ע"מ שהנתב שלהם ידע להתחבר לקו הטלפוני.
עד לפני כשנתיים, הייתי מחבר את הנתב של נטויז'ן לכל תשתית אינטרנט והיה קו טלפון פעיל. ניסיתי להחיות את הקו לפני כחצי שנה - אחרי הרבה ברבורים עם הנציגים שלהם הסכמתי לעשות את האינטרנט סיבים שלהם בשביל לבדוק שהכל עובד כמו שהנציגים התעקשו. לאחר החיבור לסיבים אי אפשר היה להחזיר את הגלגל אחורה ואני חייב אינטרנט שלהם עם נתב שלהם בשביל קו הטלפון. כרגע ביטלתי את האינטרנט ויש לי רק קו טלפון שלא יכול לעבוד.

לעומתם, בפרטנר הודיעו לי מראש שאני חייב גם "ספק" אינטרנט שלהם ואין תוכניות כאלו יותר (קו לא דיברת-לא שילמת-אם-תסתכל-החשבונית). הם לא יכלו לעשות שום שינוי למנוי (רציתי להעביר מאבא שלי אליי) בלי לשנות את כל התכניות - ולא יכלו להתחייב שיעבוד כמו שעובד היום (על תשתית אינטרנט אחרת).

בפועל,
כשנכנסים לאיזור אישי רואים שבפרטנר יש לי בתכנית גם ספק אינטרנט שלהם, ובסלקום אין.

בניגוד לשני אלה - בהוט ניתן לקבל שם משתמש וסיסמא ולהתחבר עם כל ציוד פרטי שתרצה (שמאושר על ידם).

shtrodel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

מעדכן שביצעתי ניסוי עם הקו של פרטנר, וגם הוא לא עובד אחרי שמחברים אותו לאינטרנט של ספק אחר.
חיברתי את הראוטר שהמספר של פרטנר מוגדר עליו (ראוטר של פרטנר) לסיבים של הוט - והוא הפסיק לעבוד. נראה שאחרי כמה דק' הוא עושה אימות מול השירות של פרטנר ומפסיק לעבוד.

לעומת זאת, כשמחזירים אותו לסיבים של פרטנר - מיד חוזר לעבוד.

ממה שהבנתי זה עובד גם בקו טלפון של הוט באותו אופן.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”