שרשור תגובות: מאה שנים של טלויזיה: האבולוציה מהקופסה הרועדת למסך השקוף
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3320
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
אלי חבוש
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73215
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
רק לי יש תחושה של סטגנציה? ב 2016 רכשתי את ה OLED 4K הראשונה שלי. מאז שידרגתי פעמיים ועם יד על הלב? אני לא רואה שינוי של שמיים וארץ, לא קפיצת דרך משמעותית ולא קפיצה טכנולוגית אמיתית כמו שהיה לדוגמא במעבר בין CRT לטלוויזיות LCD או בקפיצה הבאה לטכנולוגיית פלזמה ואז ל OLED.
יש תחושה שבעשור האחרון כל מה שמשפרים זה עוד קצת בהירות, עוד קצת עיבוד תמונה, עוד קצת גודל. אין שום טכנולוגייה שמהווה פריצת דרך או קפיצה משמעותית כמו בדוגמאות שלעיל.
זו התחושה שלי.
יש תחושה שבעשור האחרון כל מה שמשפרים זה עוד קצת בהירות, עוד קצת עיבוד תמונה, עוד קצת גודל. אין שום טכנולוגייה שמהווה פריצת דרך או קפיצה משמעותית כמו בדוגמאות שלעיל.
זו התחושה שלי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78773
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5375 פעמים
הטכנולוגיה באמת לא השתנתה בהרבה מאז DV והמעבר ל-HDR.
התקווה היא שאחרי DV2 ועם המעבר ל-MicroRGB נעבור מ-DCI-P3 ל-REC2020 שהוא באמת משמעותית יותר רחב בצבעים שלו.
התקווה היא שאחרי DV2 ועם המעבר ל-MicroRGB נעבור מ-DCI-P3 ל-REC2020 שהוא באמת משמעותית יותר רחב בצבעים שלו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78773
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5375 פעמים
בעיני השינוי הגדול הבא תיהיה הטמעה של AI בטלביזיות. אני תולה הרבה ציפיות בזה. לא רק פקודות קוליות מורכבות, עזרה בכיול הטלביזיה, גם ניתוח לוקלי על מה שאתה צופה, יכולת לזהות מי בבית מסתכל כרגע ולפצל לפרופילים שונים והמלצות ברמות שונות וגם יכולת לרכז את כל דירוגי סרטים שעשיתי בכל מיני אתרים שונים משך השנים.
התקדמות הטכנולוגית פיסית, כמו גודל מסך, רזולוציה, וכו' , לא אכפת לי שייתקדם להט, בעצם אני מעדיף שהטכנולוגיה תתייצב לאמינה למשך שנים.
התקדמות הטכנולוגית פיסית, כמו גודל מסך, רזולוציה, וכו' , לא אכפת לי שייתקדם להט, בעצם אני מעדיף שהטכנולוגיה תתייצב לאמינה למשך שנים.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1492
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
בול!28/01/2026 15:12Huber כתב: רק לי יש תחושה של סטגנציה? ב 2016 רכשתי את ה OLED 4K הראשונה שלי. מאז שידרגתי פעמיים ועם יד על הלב? אני לא רואה שינוי של שמיים וארץ, לא קפיצת דרך משמעותית ולא קפיצה טכנולוגית אמיתית כמו שהיה לדוגמא במעבר בין CRT לטלוויזיות LCD או בקפיצה הבאה לטכנולוגיית פלזמה ואז ל OLED.
זו התחושה שלי....
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1492
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
חוץ מטלויזיה שחור לבן, עברתי את כל המהפכות, יאללה מחכה ומצפה לפריצה הבאה
1. Hyundai 25" CRT
2. Philips 29" CRT
3. Panasonic 34" CRT 480p 100hz
4. Toshiba 37" LCD 720p
5. Panasonic plasma 50" 1080p
6. LG OLED 55" 4K
7. LG OLED 65" 4K
8. LG OLED 77" 4K
1. Hyundai 25" CRT
2. Philips 29" CRT
4. Toshiba 37" LCD 720p
6. LG OLED 55" 4K
7. LG OLED 65" 4K
8. LG OLED 77" 4K
והמסך שהחזיק הכי הרבה זמן זה הCRT01/02/2026 10:31ambar כתב: חוץ מטלויזיה שחור לבן, עברתי את כל המהפכות, יאללה מחכה ומצפה לפריצה הבאה
1. Hyundai 25" CRT
2. Philips 29" CRT
4. Toshiba 37" LCD 720p
6. LG OLED 55" 4K
7. LG OLED 65" 4K
8. LG OLED 77" 4K...
האנט מחיקון לא היה מוצר שנמכר באופן פיראטי.
הנציגה והיצרנית ( מרכיבה) המקומית של טלוויזיות METZ בישראל זיהתה מייד את נקודת התורפה ושווקה בהצלחה מקלטי טלוויזיה שכללו רכיב אנטי מחיקון.
יבואניות אחרות של מקלטי טלוויזיה צבעוניים הלכו בעקבותיה והמהלך הממשלתי נכשל, תוך הוצאות לא קטנות לרשות השידור.
אחרי השידור של האירוויזיון בירושלים ( וכמובן ביקור סאדאת) הממשלה הרימה ידיים ואיפשרה את המעבר לצבעים.
שידורי צבע ראשונים נקלטו בישראל כבר במחצית השניה של שנות השבעים מלבנון שהיתה בקידמת הטכנולוגיה בתחום במזרח התיכון .
בלבנון פעל של ערוץ ממשלתי בצרפתית ( בערוץ 7 VHF) ששידר בצבעים אבל בשיטה הצרפתית SECAM והחיפאים חגגו כבר אז בצבעים...
בשנת 1968 החל להופיע בישראל שבועון הטלוויזיה הראשון בשם 8 בערב.
בשבועון הופיעו במהלך הזמן תוכניות הטלוויזיה שלח ישראל ( בהתחללה רק החינ וכית) וגם ירדן, קפריסין מצרים ולבנון.
השבועון לא שרד הרבה שנים ועם המשבר של מלחמת יום הכיפורים נסגר.
אני מצרף את העטיפה של גיליון מספר 6 וגם עמוד של תוכניות הטלווזייה של לבנון שהופיעו (בחודש מרץ 1969) שם תראו שהיה ערוץ בצבעים.
הנציגה והיצרנית ( מרכיבה) המקומית של טלוויזיות METZ בישראל זיהתה מייד את נקודת התורפה ושווקה בהצלחה מקלטי טלוויזיה שכללו רכיב אנטי מחיקון.
יבואניות אחרות של מקלטי טלוויזיה צבעוניים הלכו בעקבותיה והמהלך הממשלתי נכשל, תוך הוצאות לא קטנות לרשות השידור.
אחרי השידור של האירוויזיון בירושלים ( וכמובן ביקור סאדאת) הממשלה הרימה ידיים ואיפשרה את המעבר לצבעים.
שידורי צבע ראשונים נקלטו בישראל כבר במחצית השניה של שנות השבעים מלבנון שהיתה בקידמת הטכנולוגיה בתחום במזרח התיכון .
בלבנון פעל של ערוץ ממשלתי בצרפתית ( בערוץ 7 VHF) ששידר בצבעים אבל בשיטה הצרפתית SECAM והחיפאים חגגו כבר אז בצבעים...
בשנת 1968 החל להופיע בישראל שבועון הטלוויזיה הראשון בשם 8 בערב.
בשבועון הופיעו במהלך הזמן תוכניות הטלוויזיה שלח ישראל ( בהתחללה רק החינ וכית) וגם ירדן, קפריסין מצרים ולבנון.
השבועון לא שרד הרבה שנים ועם המשבר של מלחמת יום הכיפורים נסגר.
אני מצרף את העטיפה של גיליון מספר 6 וגם עמוד של תוכניות הטלווזייה של לבנון שהופיעו (בחודש מרץ 1969) שם תראו שהיה ערוץ בצבעים.