קראתי את סיפור הסרט של החבר dons ולקחתי את ההמלצה שלו יחד עם קובץ התרגום שהוא שלח לי וישבתי לראות את הסרט
ההתחלה הייתה טראומטית, המשחק מוגזם ולא מקצועי הצוות שעוטף את השחקן הראשי (שגם הוא לא ממש שחקן טוב) ממש לא משחק אלא ממלא הוראות של הבמאי ללא טיפה של אמינות
ואז נפל לי האסימון, לדעתי הסרט הוא ממש לא סרט עלילתי אלא סרט תיעודי כמעט דוקומנטרי על חיים של קבוצות כפריים ביערות יפן, אלו אנשים שדואגים לעתיד היערות ביפן הם דואגים ל:
* דילול עצים כדי למנוע מחלות ושריפות
* נטיעה מחדש
* תחזוקת שבילים ונחלים
* כריתה מבוקרת
* הגנה מפני מפולות וארוזיה
* שימור המערכת האקולוגית
את כל זה קראתי אחרי ששאלתי את AI האם הסרט מתבסס על דברים אמיתיים
הסרט מספר את סיפורם של הכפריים הללו שעושים עבודת תחזוקה של העולם מתוך שליחות בעוד הם חיים בצימצום ובכמעט סגפנות, כל זה דרך מבטו של נער עירוני שנכשם לתכנית ההכשרה ליערנות בגלל תמונה של בחורה יפה על עלון הפרסום לתכנית
הסרט מרוצף בהמון תמונות מדהימות של הנופים של היערות והטבע היפני, צד שאני לפחות לא הכרתי
אז סליחה על החפירה, אחרי שהבנתי את הייעוד של הסרט המבט שלי עליו התשנה לגמרי ופתאום ראיתי את המסר ואת החשיבות של הסרט
וכן זה FEEL GOOD MOVIE וסיפור של קשר של נער עירוני לכפריים הפשוטים אבל השורשיים, לעצים, לשמירה עליהם ולריח שהם מפיצים
וזה כאמור סרט יפני אז לא ציפיתי לסוף הוליוודי
בסיכומו של עניין אומר פה תודה רבה לחבר dons שהביא לידיעתי את קיומו של הסרט הזה
מאוד נהניתי מהסרט ואני חושב על החברה היפנית ועל ההתחייבות של הכפריים הללו לשמירת כדור הארץ די הרבה ביומיים האחרונים
סרט מקסים מחכים ואפילו מחנך- ובניגוד לחבר dons לטעמי זה לא סרט קליל
8/10