איך לשדרג את הסאונד בסלון ? אשמח לעזרתכם.
-
bmoti2024
- חבר פעיל

- תגובות: 82
- שם מלא: מוטי ברקוביץ
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
צירפתי תמונות
היי חברים,
אפרט לכם את הציוד שברשותי ואשמח להארות לשיפור הסאונד .
רסיבר - Marantz Cinema 60
קדמיים - 5010 Q Acoustics (מדפיים)
סנטר - Q Acoustics - Concept Centre
סראונד - MOREL SP2
סראונד עליון (אטמוס) - MOREL SP2
סאב - SVS SB1000 PRO
המערכת מכויילת דרך Audacity דרך A1 עם שינוי עקומות לפי הטעם.
העניין שאני מחפש יותר פירוט וחדות, הסנטר לא פורץ דרכים.
אמנם לא שמעתי את הסנטר של SVS ULTRA שהוא מסקרן אותי מאוד..
התכנית שלי הייתה למכור את הקדמיים ואת הסנטר ולרכוש קדמיים SVS נאנו או מדפיים ואת הסנטר ULTRA החדש.
מה אתם הייתם עושים? פתוח להצעות.
משתף תמונה של הסלון הלא גדול שלי.
היי חברים,
קדמיים - 5010 Q Acoustics (מדפיים)
סראונד - MOREL SP2
סאב - SVS SB1000 PRO
התכנית שלי הייתה למכור את הקדמיים ואת הסנטר ולרכוש קדמיים SVS נאנו או מדפיים ואת הסנטר ULTRA החדש.
משתף תמונה של הסלון הלא גדול שלי.
נערך לאחרונה על ידי bmoti2024 ב 13/05/2026 16:03, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
תתחיל עם TOE IN לרמקולים.
הגובה שלהם לא נראה נכון...
הסנטר תמשוך לקצה המזנון ושים ספוג עם שיפוע לכיוון הישיבה.
לא יודע אם אני רואה נכון אבל מה זה בתקרה מעל הקדמיים ? הם מופנים לתקרה ??
תמונה של הסראונד?
הגובה שלהם לא נראה נכון...
הסנטר תמשוך לקצה המזנון ושים ספוג עם שיפוע לכיוון הישיבה.
לא יודע אם אני רואה נכון אבל מה זה בתקרה מעל הקדמיים ? הם מופנים לתקרה ??
תמונה של הסראונד?
-
bmoti2024
- חבר פעיל

הקדמיים עם הטייה כלפי הספה, הסנטר אכן יושב בגובה הישיבה ,הסרואנד הקדמי (אטמוס) אכן מופנה לתיקרה. הסראונד אמנם לא צילמתי הוא משני צידי השפה מופנה כלפי הספה.
אני חושב שמבחינת הסאונד אני מפיק את המקסימום מהרמקולים, השאלה למה כדאי לשדרג... לרמקולים עומדים (טווח מלא) אין לי כ"כ מקום.
אני חושב שמבחינת הסאונד אני מפיק את המקסימום מהרמקולים, השאלה למה כדאי לשדרג... לרמקולים עומדים (טווח מלא) אין לי כ"כ מקום.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5136
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
עצות לשיפור הסאונד, להוריד את הרמקולים מהקיר ולמקם אותם על מעמדים יעודיים, בנוסף לסגור קצת את המפתח בינהם שנראה גדול בייחס לגודל הרמקולים וליכולותיהם וגם בגלל הקירבה לקיר צדדי ווטרינה! ולבצע toe in, את הסנטר למשוך לתחילת המזנון ולהוסיף לו משכך עם זווית לעמדת האזנה על מנת למנוע רזוננסים ולכון אותו לעמדת האזנה לגובה האוזן, הייתי ממליץ להשאיל מיקרופון מדידה umik 1/2 ולמדוד היכן הסב מנגן עם גרף הכי שטוח מבין האפשרויות מיקום שלו, תנסה מהצד השני של המזנון
לא צילמת איך הסראונד האחורי ממוקם, עדיף שימוקמו בגובה האוזן במצב ישיבה, אם לא ניתן אז מעל גובה האוזן עם הטעיה לכיון המאזין
אתה לא ממצא את יכולות הרמקולים הקדמים שלך מפני שהם צמודים לקיר ולוטרינה ובנוסף ממוקמים גבוהה מידי ועוד על תפסנים במקום מעמדים, יש מה לשפר במצב הנתון
גם בסנטר יש מה לשפר מבחינת המיקום שלו והעדר שיכוך, בקשר לרמקולי גובה שמכוונים לתקרה, לא הבנתי מה אתה מנזה להשיג במצב הנ"ל? כי זה בטוח לא מגיע אליך לאוזן, תנסה לשנות להם מיקום להיכן שאמורים למקם רמקולים לתצואת אטמוס
אחרי הכל תעשה כיול מחדש
בקשר לרמקולים רצפתיים, יש לך מקום אתם פשוט רוכשים מזנונים ארוכים מאוד לא יודע למה, יפה זה לא וגם לא מתאים לאזור של מערכת שמנגנת, בכל מקרה תתחיל עם מה שכתבתי לך וגם אחרים ותעדכן מה יצא
לא צילמת איך הסראונד האחורי ממוקם, עדיף שימוקמו בגובה האוזן במצב ישיבה, אם לא ניתן אז מעל גובה האוזן עם הטעיה לכיון המאזין
אתה לא ממצא את יכולות הרמקולים הקדמים שלך מפני שהם צמודים לקיר ולוטרינה ובנוסף ממוקמים גבוהה מידי ועוד על תפסנים במקום מעמדים, יש מה לשפר במצב הנתון
גם בסנטר יש מה לשפר מבחינת המיקום שלו והעדר שיכוך, בקשר לרמקולי גובה שמכוונים לתקרה, לא הבנתי מה אתה מנזה להשיג במצב הנ"ל? כי זה בטוח לא מגיע אליך לאוזן, תנסה לשנות להם מיקום להיכן שאמורים למקם רמקולים לתצואת אטמוס
אחרי הכל תעשה כיול מחדש
בקשר לרמקולים רצפתיים, יש לך מקום אתם פשוט רוכשים מזנונים ארוכים מאוד לא יודע למה, יפה זה לא וגם לא מתאים לאזור של מערכת שמנגנת, בכל מקרה תתחיל עם מה שכתבתי לך וגם אחרים ותעדכן מה יצא
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- niko
- חבר מביא חבר

כלפי מטה אבל כדאי TOE IN כלשהו, תתחיל מהמצב הזה ותבדוק מה קורה בכל פעם שאתה מוסיף TOE IN.bmoti2024 כתב: הקדמיים עם הטייה כלפי הספה, הסנטר אכן יושב בגובה הישיבה ,הסרואנד הקדמי (אטמוס) אכן מופנה לתיקרה. הסראונד אמנם לא צילמתי הוא משני צידי השפה מופנה כלפי הספה.
אני חושב שמבחינת הסאונד אני מפיק את המקסימום מהרמקולים, השאלה למה כדאי לשדרג... לרמקולים עומדים (טווח מלא) אין לי כ"כ מקום....
לגבי הסנטר גם FastandFurious נתן אותה המלצה.
אין דבר כזה סרואנד בתקרה מקדימה, זה מוגדר אטמוס? אם כן תפנה אותם כלפיך למרות שכבר אומר שהמיקום שלהם לא אופטימלי.
רמקול רצפתי יכול לתת יותר ויכול שלא - תלוי איזה רמקול רצפתי.
הכי קל להמליץ לך להחליף דברים, לדעתי תתחיל בדברים שהצענו ותראה מה קורה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מה המרחק בין הרמקולים הקדמיים, ומה מרחק הישיבה מהטלויזיה?
אין ספק שהם ממוקמים גבוה מידי, וכנראה רחוק מידי אחד מהשני.
זה ששני המורלים מופנים לתקרה לא נותן לך כלום.
כוון אותם לכיוון הספה, ואולי אפילו עדיף בלעדיהם כי במיקום שלהם הם לא עושים את העבודה שהם אמורים לעשות.
אין ספק שהם ממוקמים גבוה מידי, וכנראה רחוק מידי אחד מהשני.
זה ששני המורלים מופנים לתקרה לא נותן לך כלום.
כוון אותם לכיוון הספה, ואולי אפילו עדיף בלעדיהם כי במיקום שלהם הם לא עושים את העבודה שהם אמורים לעשות.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
איפה אתה מרגיש בעיה? רק בסנטר?12/05/2026 14:08bmoti2024 כתב: היי חברים,
קדמיים - 5020 Q Acoustics (מדפיים)
סראונד - MOREL SP2
סאב - SVS SB1000 PRO
משתף תמונה של הסלון הלא גדול שלי.image.png...
יכול להיות שכל הכיול לא נעשה בצורה נכונה, רק השערה.
אי אפשר לשים ככה את הקדמיים, הם צריכים להיות כמה שיותר באותו קו של הסנטר, ולא הבנתי למה האטמוס מופנים לתקרה? ...
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

תנסה להסביר מה חסר לך, ומה החוויה שלך בזמן האזנה, יכול להיות שזה יושב בול עם המצב הויזואלי של הסטאפ שלך, אולי גם עניין של כיול לא נכון , בכל מקרה כתבתי לך איפה הבעיות הבסיסיות שלך
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
-
bmoti2024
- חבר פעיל

תודה רבה על ההיענות שלכם חברים,
TOE IN - סליחה על הבורות אבל מה זה בדיוק?
לגבי הקדמיים, אתם אומרים שאם הם יהיו על מעמדים מהריצפה וקצת מורחקים מהקיר ויותר קרובים אחד לשני אז אקבל שיפור משמעותי?
האםת את סט ה Q רכשתי לפני שנה ולא ידעתי שהם יותר מאוזנים ופחות מפורטים, אני מאוד אוהב טרבל וחסר לי פה.
את הסראונד שמופנה לתיקרה הוא מוגדר כאטמוס, ובעבר אמרו לי להפנות לתיקרה שאכן הצליל אמור להגיע משם.
הסנטר שלי נחמד אך לא מעבר, לפעמים הקול של הדובר קצת נבלע.. ואם אניח אותו בקצה המזנון זה פשוט יראה רע חח
אז במילים אחרות אם הייתי משדרג לקדמיים וסנטר של SVS אתם אומרים שלא הייתי מקבל תוצאה אחרת?
אשתדל היום להעלות תמונה יותר טובה של הסלון.
לגבי הקדמיים, אתם אומרים שאם הם יהיו על מעמדים מהריצפה וקצת מורחקים מהקיר ויותר קרובים אחד לשני אז אקבל שיפור משמעותי?
האםת את סט ה Q רכשתי לפני שנה ולא ידעתי שהם יותר מאוזנים ופחות מפורטים, אני מאוד אוהב טרבל וחסר לי פה.
את הסראונד שמופנה לתיקרה הוא מוגדר כאטמוס, ובעבר אמרו לי להפנות לתיקרה שאכן הצליל אמור להגיע משם.
הסנטר שלי נחמד אך לא מעבר, לפעמים הקול של הדובר קצת נבלע.. ואם אניח אותו בקצה המזנון זה פשוט יראה רע חח
אז במילים אחרות אם הייתי משדרג לקדמיים וסנטר של SVS אתם אומרים שלא הייתי מקבל תוצאה אחרת?
אשתדל היום להעלות תמונה יותר טובה של הסלון.
רוצה שדרוג, תקנה כבר סט שלם חמישייה קדמי/סנטר/סראונד של svs מיקומים אל תשנה, את המורל רביעיה תהפוך לאטמוסים, קדמי שלך סראונד פרונט היי. תהיה חייב גם מגבר כוח לכל הערוצים, וגם סאב נוסף. קיצר, תכין 20k וזה בתור התחלה.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

רמקול מאוזן הוא לא פחות מפורט. כעיקרון, ברוב המקרים הוא להפך, מפורט יותר ומדויק יותר, פשוט הדרך שבה הוא מציג את המידע שונה מרמקול עם אופי בהיר או מודגשbmoti2024 כתב: תודה רבה על ההיענות שלכם חברים,
אשתדל היום להעלות תמונה יותר טובה של הסלון....
ההבדל נמצא בתפיסה של האוזן האנושית
המון רמקולים שנתפסים כמפורטים הם פשוט רמקולים עם הדגשה בתדרי המיד-גבוה והטרבל
כאשר תדרי הטוויטר מוגברים, הצלילים כמו נשיפות של זמר, חיכוך אצבעות על מיתרי גיטרה נדחפים קדימה ובולטים באופן מיידי
החיסרון הוא הדגשה מלאכותית!
לאורך זמן, רמקול כזה גורם לעייפות האזנה ויכול להישמע למאזין צורם או בהיר מדי.
רמקול מאוזן שומר על תגובת תדר שטוחה הוא לא מדגיש שום תדר על חשבון תדר אחר...
ברמקול מאוזן, הפירוט קיים אבל הוא נמצא במקומו הטבעי בתוך ההקלטה.
אתה תשמע את אותם הפרטים הקטנים, אבל הם לא יצעקו לך באוזן, בגלל שהבאס והמיד לא נבלעים או מודגשים יתר על המידה, רמקול מאוזן נותן לך לשמוע פרטים בתדרים הנמוכים, שרמקול בהיר יכול לפספס.
רמקול מאוזן יכול להישמע פחות מפורט
בהאזנה ראשונה קצרה באולם תצוגה, האוזן נמשכת אוטומטית לרמקול הבהיר יותר והוא נשמע מרשים יותר בדקות הראשונות.
לדוגמא בהקלטות באיכות נמוכה רמקול מאוזן ישמיע את האמת. אם השיר הוקלט בצורה אטומה, הוא יישמע אטום.
רסיבר איכותי ברמה גבוהה מאוד עם הגברה חזקה ונקייה, הוא ידע לדחוף רמקול מאוזן ולהוציא ממנו את המקסימום של הפירוט הדינמי והטבעי שלו, מבלי להזדקק לעזרה מלאכותית מהרמקול.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- niko
- חבר מביא חבר

TOE IN זה הטייה של הרמקולים הקדמיים לנקודת האהאזנה הראשית(איפה שאתה יושב) - ראה סקיצהbmoti2024 כתב: תודה רבה על ההיענות שלכם חברים,
אשתדל היום להעלות תמונה יותר טובה של הסלון....
אמור להיות שיפור בהצבה על סטנד, תניח על כסאות או או משהו יציב אחר כדי לראות אם זה השינוי שאתה מחפש.
תזיז את את הסנטר כשאתה רואה סרט ותחזיר אחורה.
לא מפנים אטמוס לכיוון התקרה - ראה סקיצה
-
bmoti2024
- חבר פעיל

זה לא הכיוון, לא מתיימר להיות אודיופיל..Moshe984 כתב: רוצה שדרוג, תקנה כבר סט שלם חמישייה קדמי/סנטר/סראונד של svs מיקומים אל תשנה, את המורל רביעיה תהפוך לאטמוסים, קדמי שלך סראונד פרונט היי. תהיה חייב גם מגבר כוח לכל הערוצים, וגם סאב נוסף. קיצר, תכין 20k וזה בתור התחלה....
-
bmoti2024
- חבר פעיל

הקדמיים אכן מכוונים למיקום הישיבהniko כתב: TOE IN זה הטייה של הרמקולים הקדמיים לנקודת האהאזנה הראשית(איפה שאתה יושב) - ראה סקיצה
אמור להיות שיפור בהצבה על סטנד, תניח על כסאות או או משהו יציב אחר כדי לראות אם זה השינוי שאתה מחפש.
תזיז את את הסנטר כשאתה רואה סרט ותחזיר אחורה.
לא מפנים אטמוס לכיוון התקרה - ראה סקיצה...
-
bmoti2024
- חבר פעיל

אין ספק שיש לך ידע רב..FastandFurious כתב: רמקול מאוזן הוא לא פחות מפורט. כעיקרון, ברוב המקרים הוא להפך, מפורט יותר ומדויק יותר, פשוט הדרך שבה הוא מציג את המידע שונה מרמקול עם אופי בהיר או מודגש
ההבדל נמצא בתפיסה של האוזן האנושית
המון רמקולים שנתפסים כמפורטים הם פשוט רמקולים עם הדגשה בתדרי המיד-גבוה והטרבל
כאשר תדרי הטוויטר מוגברים, הצלילים כמו נשיפות של זמר, חיכוך אצבעות על מיתרי גיטרה נדחפים קדימה ובולטים באופן מיידי
החיסרון הוא הדגשה מלאכותית!
לאורך זמן, רמקול כזה גורם לעייפות האזנה ויכול להישמע למאזין צורם או בהיר מדי.
רמקול מאוזן שומר על תגובת תדר שטוחה הוא לא מדגיש שום תדר על חשבון תדר אחר...
ברמקול מאוזן, הפירוט קיים אבל הוא נמצא במקומו הטבעי בתוך ההקלטה.
אתה תשמע את אותם הפרטים הקטנים, אבל הם לא יצעקו לך באוזן, בגלל שהבאס והמיד לא נבלעים או מודגשים יתר על המידה, רמקול מאוזן נותן לך לשמוע פרטים בתדרים הנמוכים, שרמקול בהיר יכול לפספס.
רמקול מאוזן יכול להישמע פחות מפורט
בהאזנה ראשונה קצרה באולם תצוגה, האוזן נמשכת אוטומטית לרמקול הבהיר יותר והוא נשמע מרשים יותר בדקות הראשונות.
לדוגמא בהקלטות באיכות נמוכה רמקול מאוזן ישמיע את האמת. אם השיר הוקלט בצורה אטומה, הוא יישמע אטום.
רסיבר איכותי ברמה גבוהה מאוד עם הגברה חזקה ונקייה, הוא ידע לדחוף רמקול מאוזן ולהוציא ממנו את המקסימום של הפירוט הדינמי והטבעי שלו, מבלי להזדקק לעזרה מלאכותית מהרמקול....
יצא לך לשמוע את הסידרה של Q ACUSTICS?
מה שאני כן יודע שSVS זה כמה רמות מעל, אבל לא רוצה להגיע למצב שאשקיע ברמקולים חדשים ועדיין לא אהיה בגלל מיקום וכד..
היום אעלה תמונות נוספות, תודה