לא הבנתי.. אף אחד לא כתב את זה בשרשור סרטים...oferlaor כתב: רק מזכיר ששרשור הסרטים הראשי נשאר נקי (רק ביקורות). ממליץ דיונים על סרט ספציפי לפתוח בשרשור יעודי משלו....
[פוצל] דיבורים כללים על סרטים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78761
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
ברור שכן. אנחנו מפצלים דיבורים לא קשורים מהשרשור ההוא לשרשור הזה. כל התוכן בשרשור הזה הגיע משם.
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11453
- נתן תודות: 1181 פעמים
- קיבל תודות: 2397 פעמים
Nba
בהחלט, זה המקום לדקסס על סרטים ועל דברים לא ברורים כדי שנבין טוב יותר מה ראינו. כמובן עם כיסוי ספוילר.
בהחלט, זה המקום לדקסס על סרטים ועל דברים לא ברורים כדי שנבין טוב יותר מה ראינו. כמובן עם כיסוי ספוילר.
@oferlaor
אני לא מבין למה כתבת את מה שכתבת, הרי ההודעה שלי הזו נכתבה בשרשור הנוכחי ולא בשרשור סרטים. אתה אומר את זה כאילו כתבתי את זה שם והעברת את ההודעה שלי לפה.
@Kondo10
ברור לי, לכן אני כותב בשרשור הזה מה שיש לי להגיד על הסרטים.
אני לא מבין למה כתבת את מה שכתבת, הרי ההודעה שלי הזו נכתבה בשרשור הנוכחי ולא בשרשור סרטים. אתה אומר את זה כאילו כתבתי את זה שם והעברת את ההודעה שלי לפה.
@Kondo10
ברור לי, לכן אני כותב בשרשור הזה מה שיש לי להגיד על הסרטים.
- Kondo10

אני מעביר לכאן כל הודעה שהיא תגובה לביקורת, אין לה מקום בביקורות סרטים כי זה יוצר קשקשת מיותרת.
בעבר היינו כותבים ביקורת, והיא הייתה נעלמת כמה דפים לאחור בעקבות תגובה על תגובות שרובן היו סתם הערות מיותרות
כמו היכן יש תרגום, על כל ביקורת על סרט (זה היה משהו קבוע).
ככה זה הכי טוב וענייני, ביקורת נקייה מתגובות. הייתי רוצה שככה יהיה גם בשרשור סדרות ביקורת מלאות על סדרה
ולא ראיתי פרק שתיים ולתת ביקורת (זה לא עינייני וגם לא משקף את הסדרה כי יש התפתחות) מקומם בשרשור ייעודי לסדרה הספציפית.
בעבר היינו כותבים ביקורת, והיא הייתה נעלמת כמה דפים לאחור בעקבות תגובה על תגובות שרובן היו סתם הערות מיותרות
כמו היכן יש תרגום, על כל ביקורת על סרט (זה היה משהו קבוע).
ככה זה הכי טוב וענייני, ביקורת נקייה מתגובות. הייתי רוצה שככה יהיה גם בשרשור סדרות ביקורת מלאות על סדרה
ולא ראיתי פרק שתיים ולתת ביקורת (זה לא עינייני וגם לא משקף את הסדרה כי יש התפתחות) מקומם בשרשור ייעודי לסדרה הספציפית.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78761
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
לדעתי התבלבלתם כי ראיתם שציטטתי את הביקורת של משה.
פשוט ציטטתי אותו ומשכתי את זה לפה שיבינו על מה מדובר ומבלי להרוס את שרשור סרטים.
פשוט ציטטתי אותו ומשכתי את זה לפה שיבינו על מה מדובר ומבלי להרוס את שרשור סרטים.
- Kondo10

הכול בסדר, אני יודע שאתה העברת את ההודעה, זה ברור, רשום השם משתמש שלך - הרי זה המקום לדיונים כאלה.
רק אמרתי שהודעות לא קשורות (הערות) אני מעביר לכאן כדי ליצור עניין בפורום (ושלא יחשבו שמוחקים סתם הודעות).
רק אמרתי שהודעות לא קשורות (הערות) אני מעביר לכאן כדי ליצור עניין בפורום (ושלא יחשבו שמוחקים סתם הודעות).
העלתי תרגום לסרט Send Help לתיקיה למי שמעוניין...
- Kondo10

תודה, סרט שאני מחכה לו הרבה זמן.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
הייNba כתב: העלתי תרגום לסרט Send Help לתיקיה למי שמעוניין......
אני יודע ששלחת לי אבל לא מוצא את הקישור לתיקייה
חג שמח ובשורות טובות
- Kondo10

dons כתב:
הפקה, משחק, לוקיישן, בימוי פסקול וכד'. כלומר אם נניח יש סרט עם משחק טוב ותסריט לא מבריק, עדיין לא ניתן להתעלם מהמשחק
והציון צריך לקחת את זה בחשבון. כלומר, לא יכול להיות מצב שאהבת סרט מסוים, והסוף לא לטעמך, אז תקטול אותו בציון 0. זה לא הגיוני
ולא הוגן כי התעלמת מכל הדברים הטובים שהיו בסרט (יש אחד שנוהג לקטול סרט בגלל סיום מאכזב - שוב לא הוגן ולא רציני).
כנ"ל לעוף על סרט ולתת לו 10 גם לא הגיוני כי ברור שיש כמה דברים לא טובים (לא קיים כמעט סרט מושלם כמו בחיים)
יש סרטים יוצאי דופן באיכותם שיש עליהם קונצנזוס כמעט מלא. "הסנדק" "חומות של תקווה" "גרין מייל" "האביר האפל" "רשימת שינדלר" וכד'
ועדיין הציון שלהם בסביבות 8-9 שזה ציון מכובד בהחלט והגיוני.
סרטים זרים זוכים באופן טבעי לציון מעט יותר גבוה מסיבה פשוטה. רוב המדרגים הם מהמדינה שהסרט הופק, ובאופן טבעי הם מדרגים אותו גבוה.
קח למשל סרטים מהודו שיש בה אוכלוסייה של כמעט מיליארד וחצי איש, והם חולים על קולנוע - אז הציונים של הסרטים שלהם ממש גבוהים
זה לא אומר כלום, כי עובדה שאתה לא צופה בהם, כמו שאני לא צופה בהם מלבד במקרים מיוחדים.
כל זה משתנה בסרטים שמופקים בטורקיה, איראן, יפן, (בעבר היו לסין סרטים משובחים) קוריאה ועוד כמה מדינות זרות. דווקא שם הציון די משקף
את טעמו של הצופה המערבי שנחשף לסרטים לכאורה פשוטים, אך יש בהם הרבה אנושיות, סיפור מרגש, ומשחק מעולה שמחפה על הפקה
פחות מרהיבה כי הם מבוססים על סיפורים מהחיים שכולנו אוהבים, כולל סרטי מתח הקוריאנים, שלטעמי יודעים לעשות את זה טוב יותר מכולם.
בכל אופן, ציון צריך לשקלל לפרטים. כלומר, לדלג על ציונים של 1-2 וכנ"ל ציון של 10 ולבדוק ציונים הגיוניים שנמצאים באמצע - רק ככה ניתן
לנתח ציון של סרט. ואחרי כל זה, טעמו של כל צופה משתנה לפי אהבתו לז'אנר מסוים, שלא תמיד מתיישר עם הציון באתר imdb -וזה בסדר.
(2018) Capernaum
לפי הציון ב imdb אני מבין שהסרט מאד אהוב, עלי אישית קצת פחות. 7/10...
(2018) Capernaum
צריך לשים לב לכמה פרטים בציונים מעבר לזה שזה טעם אישי, יש פרמטרים שחייבם לקחת אותם בחשבון.
הפקה, משחק, לוקיישן, בימוי פסקול וכד'. כלומר אם נניח יש סרט עם משחק טוב ותסריט לא מבריק, עדיין לא ניתן להתעלם מהמשחק
והציון צריך לקחת את זה בחשבון. כלומר, לא יכול להיות מצב שאהבת סרט מסוים, והסוף לא לטעמך, אז תקטול אותו בציון 0. זה לא הגיוני
ולא הוגן כי התעלמת מכל הדברים הטובים שהיו בסרט (יש אחד שנוהג לקטול סרט בגלל סיום מאכזב - שוב לא הוגן ולא רציני).
כנ"ל לעוף על סרט ולתת לו 10 גם לא הגיוני כי ברור שיש כמה דברים לא טובים (לא קיים כמעט סרט מושלם כמו בחיים)
יש סרטים יוצאי דופן באיכותם שיש עליהם קונצנזוס כמעט מלא. "הסנדק" "חומות של תקווה" "גרין מייל" "האביר האפל" "רשימת שינדלר" וכד'
ועדיין הציון שלהם בסביבות 8-9 שזה ציון מכובד בהחלט והגיוני.
סרטים זרים זוכים באופן טבעי לציון מעט יותר גבוה מסיבה פשוטה. רוב המדרגים הם מהמדינה שהסרט הופק, ובאופן טבעי הם מדרגים אותו גבוה.
קח למשל סרטים מהודו שיש בה אוכלוסייה של כמעט מיליארד וחצי איש, והם חולים על קולנוע - אז הציונים של הסרטים שלהם ממש גבוהים
זה לא אומר כלום, כי עובדה שאתה לא צופה בהם, כמו שאני לא צופה בהם מלבד במקרים מיוחדים.
כל זה משתנה בסרטים שמופקים בטורקיה, איראן, יפן, (בעבר היו לסין סרטים משובחים) קוריאה ועוד כמה מדינות זרות. דווקא שם הציון די משקף
את טעמו של הצופה המערבי שנחשף לסרטים לכאורה פשוטים, אך יש בהם הרבה אנושיות, סיפור מרגש, ומשחק מעולה שמחפה על הפקה
פחות מרהיבה כי הם מבוססים על סיפורים מהחיים שכולנו אוהבים, כולל סרטי מתח הקוריאנים, שלטעמי יודעים לעשות את זה טוב יותר מכולם.
בכל אופן, ציון צריך לשקלל לפרטים. כלומר, לדלג על ציונים של 1-2 וכנ"ל ציון של 10 ולבדוק ציונים הגיוניים שנמצאים באמצע - רק ככה ניתן
לנתח ציון של סרט. ואחרי כל זה, טעמו של כל צופה משתנה לפי אהבתו לז'אנר מסוים, שלא תמיד מתיישר עם הציון באתר imdb -וזה בסדר.
- dons
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 616
- נתן תודות: 1447 פעמים
- קיבל תודות: 334 פעמים
כעיקרון מסכים איתך לגבי הציונים באופן כללי,
אני אגב, כמעט לא מייחס כלל חשיבות לציוני IMDB. אני נוטה לצפות אחרי הצפיה בסרט באתר שלהם.
כן אני נותן משקל לציון של כותבים באתר שאני מכיר את טעמם.
אני אגב, כמעט לא מייחס כלל חשיבות לציוני IMDB. אני נוטה לצפות אחרי הצפיה בסרט באתר שלהם.
כן אני נותן משקל לציון של כותבים באתר שאני מכיר את טעמם.
התרשמיות אישיות✍
! Hurray for Dixie
! Hurray for Dixie
- Kondo10

אני דווקא כן מתייחס לציונים ב-imdb, כי לא היה מקרה שסרט קיבל פחות מ -5.6 והיה סרט מרשים.
אבל כן צופה בסרטים עם ציון נמוך בפרט אקשן שמעביר לי זמן, בלי להתעמק יותר מידי בתסריט/עלילה.
יש גם כאלה שלא רוצים לדעת בכלל על מה הסרט (יש לי חבר כזה) הולכים לסרט ללא שום מידע מקדים (שום תקציר)
אני לא מסוגל לצפות בסרט ללא מידע ראשוני על מה העלילה.
אבל כן צופה בסרטים עם ציון נמוך בפרט אקשן שמעביר לי זמן, בלי להתעמק יותר מידי בתסריט/עלילה.
יש גם כאלה שלא רוצים לדעת בכלל על מה הסרט (יש לי חבר כזה) הולכים לסרט ללא שום מידע מקדים (שום תקציר)
אני לא מסוגל לצפות בסרט ללא מידע ראשוני על מה העלילה.
- dons
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 616
- נתן תודות: 1447 פעמים
- קיבל תודות: 334 פעמים
חח ואצלי זה הפוך, יש לי חבר שהולך רק לפי imdb סרטים וסדרות, והוא צורך
תכנים כבד.
לא אצפה בסרט ללא מידע מוקדם, בדר''כ אני מסתמך על דעות והמלצות של צופים
שאהבו את מה שאהבתי או חובבי הז'אנר החביב עלי,
נעזר גם לאחרונה בצ'ט ג'מיניי.
משום מה צפיה ב imdb לפני צפיה בסרט מורידה לי חשק לצפות (ציון גבוה לא עוזר)
ממש אין לי הסבר לזה.
לפעמים אחרי צפיה בסרט שמאד אהבתי אני רואה שקיבל ציון בינוני, זה ממש היה מאכזב לפעמים,
עד שהבנתי מזמן שלציונים כלליים אין כמעט אינדיקציה שאתחבר ואוהב.
אגב דיבורים על סרטים זו הזדמנות גם לומר שאני נוהג לתת ביקורות טובות ולרב מפרגנות אבל
לצד זה הרבה סרטים שאני מפסיק באמצע מחוסר עיניין, גם סרטים שיש עליהם ביקורות טובות
כמו למשל A Tale of Two Sisters, שהוא טוב, אך ממש לא הצלחתי להתחבר איליו.
תכנים כבד.
לא אצפה בסרט ללא מידע מוקדם, בדר''כ אני מסתמך על דעות והמלצות של צופים
שאהבו את מה שאהבתי או חובבי הז'אנר החביב עלי,
נעזר גם לאחרונה בצ'ט ג'מיניי.
משום מה צפיה ב imdb לפני צפיה בסרט מורידה לי חשק לצפות (ציון גבוה לא עוזר)
ממש אין לי הסבר לזה.
לפעמים אחרי צפיה בסרט שמאד אהבתי אני רואה שקיבל ציון בינוני, זה ממש היה מאכזב לפעמים,
עד שהבנתי מזמן שלציונים כלליים אין כמעט אינדיקציה שאתחבר ואוהב.
אגב דיבורים על סרטים זו הזדמנות גם לומר שאני נוהג לתת ביקורות טובות ולרב מפרגנות אבל
לצד זה הרבה סרטים שאני מפסיק באמצע מחוסר עיניין, גם סרטים שיש עליהם ביקורות טובות
כמו למשל A Tale of Two Sisters, שהוא טוב, אך ממש לא הצלחתי להתחבר איליו.
התרשמיות אישיות✍
! Hurray for Dixie
! Hurray for Dixie
- Kondo10

כמו שציינתי צריך לדעת לנתח ציונים. כלומר, להיכנס לתוך ביקורות ולראות ציונים הגיוניים, כי יש ציונים לא רלוונטיים (0-2 למשל)
שמורידים את הציון הכללי, אבל זה לא אומר כלום על איכות הסרט כי צריך לסנן אותם כמו את הציונים של 10 שגם לא רלוונטיים
ואז מקבלים ציון שמשקף את איכות הסרט.
עדיין הציונים באתר imdb קולעים פחות או יותר על איכות סרט, ראוי או לא ראוי לצפייה. להתחבר לסרט או לא כבר לא קשור לציון
אלא לטעם אישי. חלק גדול מסרטים שחברי הפורום כאן עפו עליהם, אישית פחות התלהבתי. ויש מצבים הפוכים.
שמורידים את הציון הכללי, אבל זה לא אומר כלום על איכות הסרט כי צריך לסנן אותם כמו את הציונים של 10 שגם לא רלוונטיים
ואז מקבלים ציון שמשקף את איכות הסרט.
עדיין הציונים באתר imdb קולעים פחות או יותר על איכות סרט, ראוי או לא ראוי לצפייה. להתחבר לסרט או לא כבר לא קשור לציון
אלא לטעם אישי. חלק גדול מסרטים שחברי הפורום כאן עפו עליהם, אישית פחות התלהבתי. ויש מצבים הפוכים.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
שלום לכולם
מישהו מצא תרגום ל Projec Hail Mary?
אני לא מצאתי
תודה לעוזרים
משה
מישהו מצא תרגום ל Projec Hail Mary?
אני לא מצאתי
תודה לעוזרים
משה
מי שרוצה תרגום לסרט Project hail mary
העלתי לתיקייה הקבוע בענן.
העלתי לתיקייה הקבוע בענן.
- Kondo10

מעולה, תודה. מדהים איך סרט כזה מושקע זמין לצפייה תוך כמה ימים.
ציון כזה גבוה לסרט לא ראיתי שנים, אבל מקווה לא להתאכזב כמו שקרה לי כמה פעמים לאחרונה עם סרטים שזוכים לפירגונים
וציונים מעולים כאן. כמובן שלכל אחד יש טעם אישי והעדפות, וזה טבעי.
ציון כזה גבוה לסרט לא ראיתי שנים, אבל מקווה לא להתאכזב כמו שקרה לי כמה פעמים לאחרונה עם סרטים שזוכים לפירגונים
וציונים מעולים כאן. כמובן שלכל אחד יש טעם אישי והעדפות, וזה טבעי.