תופעה ממש מוזרה - ASUS AX88U

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #1 

אני עם הראוטר הזה תקופה דרך נטוייז'ן (סלקום) 1G פייבר. הוא לא הודיע לי על עדכון תוכנה (גם מוזר, היו לפחות שני עדכונים מאג'וריים של הקושחה שלו שהוא שכח לעדכן אותי לגביהם).

אתמול פתאום התחילו לי בעיות - X/Youtube/Reddit הוידאו איטי עד כדי לא שמיש. מצד שני, הכל יורד מהר, speedtest תקין לחלוטין ויס/סלקום/HBO לא מגמגמים - הכל רץ.

כלומר, בעיה של וידאו אבל מאתרים מאוד ספציפיים. נכנסתי ללוגים של הראוטר. מלא מלא הודעות. העתקתי ל-Gemini והוא אומר שהוא רואה לופ ברשת (המליץ להפעיל Spanning Tree Detection אבל אין לי תפריט כזה בראוטר). ריסטארט ועדכון קושחה ואין בעיות כרגע.

לפחות לפי הטענה שלו, זה כאילו נראה שהוא מקבל בחזרה פאקטים שהוא שולח (לופ רשת) אבל בדקתי את הרשת, אין לי שום לופים שאני יכול לזהות. ג'מיני טוען שיתכן שזה מגיע מהרשת של DECO (רשת יעודית שאני מריץ את ה-WIFI של הבית עליו - אבל המכשירים בוודאות בלי לופ). מה שכן, ה-DECO משתמשים בסוויצ'ים לא מנוהלים ורצים מעליהם.

מה יכול לגרום לבעיה כזו מוזרה?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #2 

יוטיוב כרגע מנסים להעניש את מי שהם מגלים שמשתמש בחוסם פרסומות. התוצאה טעינה איטית של הסרטונים ותקיעות.
https://support.google.com/youtube/answ ... d-blockers
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

avob
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #3 

אני גם חווה את אותן התופעות, גם סרטונים בפייסבוק ככה. סלקום תשתית IBC חבילת 5,000/1,000

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #4 

מוזר, אז כולנו בסלקום וחווים את אותו הדבר. כנראה שבאמת הבעיה בסלקום.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #5 

אחרי שעשיתי ריבוט לראוטר ועדכון זה הסתדר. אם יש כאן תקלת תשתית זה בנוסף לכל זה...

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #6 

לא הייתי בבית כמה ימים, יש לי גם את הראוטר הזה על סיבים של פרטנר, כרגע לא מצליח להתחבר לרשת, מלא לוגים לא ברורים, לשכנים שבפרטנר אין בעיה. נבדוק ונעדכן.

עדכון - עשיתי ריבוט (פעמיים) ועדכון גרסה באמצע וזה הסתדר, מאד מוזר.
נערך לאחרונה על ידי emage ב 31/03/2026 17:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

ChaoscripT
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 919
שם מלא: חביב
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #7 

אני משתמש בראוטר אחר לא הייתי מקבלים עדכונים אבל זה בגלל בעיית DNS פנימי,
אני משתמש ב- AdGuardHome והסתבר לי שהוא לא היה מוציא תקשורת פנימית החוצה, אז נוצר מצב שהראוטר לא קיבל עדכונים ולא עדכן אותי בכלל כי הוא לא הוציא את התקשורת החוצה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”