כמו שסיפרתי פה, יש לי רכב קיה נרו פלאגין..

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1601
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #1 

הראשון שלי אחרי תקופה ארוכה של רכבי חברה שהיו ברובם היברידיים; ושהדגם הכי מוצלח לדעתי היה יונדאי איוניק נדמה לי שנת 2020...
אז אחרי עוד 5 שנים, יצאנו לפנסיה וקנינו את הקאיה נרו פלאגין עם סוללה לטווח של 50 ק"מ (בפועל קיבלנו אותו עם טווח של 46 ק"מ), שמספיק לסידורים וקניות בעיר (חיפה) אבל לא להרבה יותר מזה. בנוסף לסוללה יש לרכב גם מנוע "בנזין" שבעיקרון, כשעובד ביחד עם הסוללה מקבלים את האפקט של ההיברידי..

הבקשה שלי מהפורום הזה. כשאתם ממליצים (או מספרים) על רכב חשמלי/ הברידי/ פלאגין; אשמח אם תוכלו לומר כמה מילים על טווחי הנסיעה בסוללה 'בלבד' וגם לכמה ליטרים מיכל דלק מספיק.

הכוונה היא שהסוללה תספיק ל-100 ק"מ ויתר.. ומיכל הדלק רק למקרה ונתקעתם באמצע הדרך כשהסוללה עומדת להגמר ואז... עוברים להיברידי עד שמגיעים הביתה או לעמדת טעינה.

אם יש אתר שמציג את הנתונים הללו בטבלה (כמו שהיו אתרי השוואה לסלולרי.. ) אשמח להכירו.

ג'יימס

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #2 

היה מעניין לשמוע ממך מה בדיוק מפריע לך ברכב שלך ?
מה בדיוק אתה מחפש ?

אני יכול להגיד לך שלפני כמה שבועות קיבלתי רכב פלאג-אין מדגם ג'ילי סטאריי.
הרכב אמור לנסוע 83 ק"מ על סוללה. בפועל זה עומד על כ 60-70 ק"מ. המנוע (בנזין) משמש כגנרטור ומטעין סוללה. הוא לא מניע את הרכב !
בפועל כמעט לא מבחינים מתי מנוע הבנזין נכנס לעבודה.
אני משתדל לטעון כל יום וזה מספיק לי בדיוק להלוך/חזור מהעבודה. תדלקתי מיכל מלא בהתחלה והוא נשאר כמעט מלא עד היום. לא היו לי נסיעות כל כך רחוקות...כנראה בגלל המלחמה. לא יודע להגיד כרגע מה היא הצריכה האמיתית של הרכב.

בדיעבד היתי צריך אולי להזמין רכב חשמלי. נורא רציתי לקחת את דיפאל S05, אבל באותו הזמן הרכב הזה היה חדש לגמרי ובחברת הליסינג לא היה אותו.

אין כמעט רכבים פלאג-אין שיכולים להגיע ל 100 ק"מ. ישנם דגמים בודדים שעוברים את ה 100 ק"מ, אבל מחירם גבוה משמעותית ואני לא חושב שמחירם שווה את התמורה.

JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

Arie10 כתב: היה מעניין לשמוע ממך מה בדיוק מפריע לך ברכב שלך ?
מה בדיוק אתה מחפש ?
...
דיסקסתי כעת עם ג'ימיני והוא סיפר על כמה שיטות נהיגה שמאוד מעניינות אותי וייתכן שיאפשרו לי להגביר טעינה בירידות.

בגדול, אני מבסוט מהאוטו, אבל הקטע של ה-46 ק"מ, זה מספיק אם אני נוסע לאיזור מסוים וכל הסידורים הם באיזור ההוא.
אבל אם אני צריך לנסוע לשניים או יותר של מקומות שונים ברחבי העיר, אזי הטווח הזה הופך להיות גבולי.

זו הסיבה שאני מעוניין ברכב עם טווח סוללה ארוך יותר, ומיכל דלק קטן יותר.

ג'יימס

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #4 

תשאל את גמיני עוד פעם.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #5 

לפי דעתי אתה צריך רכב חשמלי, במיוחד אם יש לך טעינה בבית.
כמעט כל דגם היום עושה 400 ק"מ או יותר ולכן אם רוב הנסיעות שלך עירוניות ומסתכמות בעשרות ק"מ- רכב חשמלי בול בשבילך !

JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Arie10 כתב: לפי דעתי אתה צריך רכב חשמלי, במיוחד אם יש לך טעינה בבית.
כמעט כל דגם היום עושה 400 ק"מ או יותר ולכן אם רוב הנסיעות שלך עירוניות ומסתכמות בעשרות ק"מ- רכב חשמלי בול בשבילך !
...
חשמלי זה אחלה, אבל אני מעוניין לטעון לא יותר מ-8 שעות ובקצב טעינה איטי (~6Ah).

אבל בכ"ז הייתי מעוניין באחד עם מיכל דלק קטן, (שיהיה ליתר ביטחון).. וגם, מבחינת מחיר רכב חדש - קצת מוגזם.
הרכב הנוכחי, נקנה בן 3 שנים במחיר של 103,000 ש"ח. לדעתי אין הגיון לשלם x2 או x3 כאשר הקונספט זהה.

יש לך דגם ושנתון מומלץ??

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”