אין אפשרות להתחבר מרחוק לשירותי ענן עם ספק אינטרנט יס
היי,
עברתי לספק אינטרנט יס. ip קבוע. כשאני נמצא בבית אני מצליח לגלוש תקין ולהתחבר למצלמות provision בענן. כשאני לא מחובר לוויפי אני לא מצליח להתחבר (גם לא לשירות ענן אחר של בית חכם savant).
ראוטר פרטי עם מתאם סיב.
תמיכה טכנית של יס טוענים שאין איזו הגנת סייבר או שירות סינון תכנים על הקו.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה!
עברתי לספק אינטרנט יס. ip קבוע. כשאני נמצא בבית אני מצליח לגלוש תקין ולהתחבר למצלמות provision בענן. כשאני לא מחובר לוויפי אני לא מצליח להתחבר (גם לא לשירות ענן אחר של בית חכם savant).
ראוטר פרטי עם מתאם סיב.
תמיכה טכנית של יס טוענים שאין איזו הגנת סייבר או שירות סינון תכנים על הקו.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה!
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
קודם כל תבדוק שאכן אתה מקבל את האייפי הקבוע כמצופה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
מעריך שחסרה לך הגדרה של הפניית פורט לכל מצלמה בנתב. דאגת לזה?
לא ברור התאור לגבי שרת בית חכם. אם האפליקציה לא מצליחה או המתגים לא מצליחים. אם השתנה שם הרשת האלחוטית, יש מצב שצריך סריקה חדשה של כל הציוד.
לא ברור התאור לגבי שרת בית חכם. אם האפליקציה לא מצליחה או המתגים לא מצליחים. אם השתנה שם הרשת האלחוטית, יש מצב שצריך סריקה חדשה של כל הציוד.
תלוי מי יוזם חיבור למי. אם החיבור יזום ע"י יחידת הקצה שלך אל שרת ידוע/מקונפג לה שבענן (מצלמה/מתג חכם) אז לא. אם המצלמה מחכה לחיבור מרחוק והכתובת הציבורית שלך מקונפגת בו - אז כן..
לדעתי אם אפשר לעשות ניסוי, לכבות את חומת האש בראוטר ולבדוק האם יש שינוי.
אני לא מספיק מומחה בעניין אבל הנה מהקצת שאני מכיר:
בסופו של יום אותו "שירות ענן" הוא לרוב רק מקשר. שירות הענן מקשר בינך לבין המצלמות כי זה יותר פשוט מפתיחת פורטים והתחברות באופן ישיר.
החיבור בפועל הוא עדיין לרוב peer to peer אם כי אני מניח שיש גם שירותים שמנתבים את כלל התעבורה.
בעזרת המקשר ניתן ליצור punch hole בחומת האש שלך וכך להשיג חיבור בלי פתיחת פורטים.
דוגמא טובה תיהיה שירותים כמו anydesk או teamviewer
גם הם רק מקשרים, אך, כאשר תהליך הpunch hole נכשל, המקשר שלהם הופך להיות מתווך מלא של כלל התעבורה, זה חלק מהשירות שלהם.
בשירות ענן פשטני וזול יותר, פחות סביר שיהיה את הfallback הזה.
אפשרות אחרת היא שיש שגיאת ניתוב.
יכול להיות ששירות הענן תקוע על ניתוב לכתובת הישנה שלך כי זה מה ששמור לו בcache ועד שהוא לא יתרענן, זה לא ישתנה. זה מעט פחות סביר לטעמי.
אני לא מספיק מומחה בעניין אבל הנה מהקצת שאני מכיר:
בסופו של יום אותו "שירות ענן" הוא לרוב רק מקשר. שירות הענן מקשר בינך לבין המצלמות כי זה יותר פשוט מפתיחת פורטים והתחברות באופן ישיר.
החיבור בפועל הוא עדיין לרוב peer to peer אם כי אני מניח שיש גם שירותים שמנתבים את כלל התעבורה.
בעזרת המקשר ניתן ליצור punch hole בחומת האש שלך וכך להשיג חיבור בלי פתיחת פורטים.
דוגמא טובה תיהיה שירותים כמו anydesk או teamviewer
גם הם רק מקשרים, אך, כאשר תהליך הpunch hole נכשל, המקשר שלהם הופך להיות מתווך מלא של כלל התעבורה, זה חלק מהשירות שלהם.
בשירות ענן פשטני וזול יותר, פחות סביר שיהיה את הfallback הזה.
אפשרות אחרת היא שיש שגיאת ניתוב.
יכול להיות ששירות הענן תקוע על ניתוב לכתובת הישנה שלך כי זה מה ששמור לו בcache ועד שהוא לא יתרענן, זה לא ישתנה. זה מעט פחות סביר לטעמי.