שוקל לעבור למערכת של ubiquiti ואשמח ליעוץ

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
esoreanu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 362
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

היי,
מתלבט האם להעביר את תשתית הרשת הנוכחית שלי ל- ubiquiti ואם כן מה ה-breakdown של מערכת כזאת.
קצת על המערכת הנוכחית, הבית שלי הוא דופלקס עם מלבני עם בעית קליטה כי הפיר של המעלית עובר בתוך הקונטור של הבית והנקודת כניסה לבית היא בצד אחד של הפיר וחלק מחדרי השינה הם בצד השני...
אני כבר עם דור שני של mesh בבית ואחרי שיחידות ה-netgear שלי שבתו חיים עברתי למערכת של אסוס:
הראוטר בכניסה הוא ProXt12, יש יחידה של AX במשרד בצד שני של המעלית באותה הקומה ועוד ProXt12 בחדר הקולנוע בקומה למעלה.
כל הבית מרושת קווית עם switch של 2.5Gb בכניסה ובמשרד והיה עוד אחד חדש ששבק חיים למעלה.
יש לי שרת של uraid שעובד ב 2.5Gb וגם מחשב בייתי שעובד ב- 2.5Gb כל שאר הצרכנים הקויים הם 1Gb והמון צרכנים של WiFi.

הבעיה העיקרית שלי עם המערכת שזה בלתי אפשר לעלות על בעיות, היה לי שתי 2 תקלות ציוד של סטוייצים שהפסיקו לעבוד חלקית ולקח המון זמן לעלות על הבעיה וגם היו לי בעיות ביצועים שלא היו ברורות מאיפה הם נובעות.
מכיוון שאני עובד רוב השבוע מהבית היציבות של המערכת קריטית לי.

בעיה נוספת היא שלוקח לאסוס המון זמן לחזור לעבודה בכל ריסט כזה או הפסקת חשמל. המערכת אמורה להיות עם backhaul אלחוטי והתמיכה הקווית לא מרגישה אפוייה ב-100%.

כמובן שיש פה את האספקט הרגשי של שדרגת :D ופרויקט להסיח את דעתי קצת בימים אלו.

אני כן אציין שכרגע הכיסוי והקליטה בבית מעולים ואין לי איזה בעיה איתם.

מה דעתכם? יש איזה המלצות?

ijust1q
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אני ביצעתי את השידרוג.
המערכת שלי היית מורכבת ממגוון רכיבים שלא דיברו בינהם והיה צריך לשנות כל דבר ב 3 מקומות שונים לפעמים. (לדוגמה הגדרה של VLAN לרשת אלחוטית דרש הגדרה בנקודת האלחוטית, בסוויץ ובנתב)
גם אצלי היה לי משעמם וביצעתי את ההחלפה.
כמה דברים לשים לב
1. כתלות מאיפה אתה בא זו מערכת חצי מקצועית וזה אומר שנדרש הרבה יותר ידע והבנה לתפעל אותה (ומצד שני יש הרבה יותר גמישות).
2. עלויות הכניסה הן מאוד גבוהות...בייחוד לתועלת שתקבל בסוף...לאמור, תשקיע 10,000 ש"ח בציוד ובסוף תקבל משהו עם ממשק משתמש יפה יותר אבל חווית השימוש היום יומית שלך לא תשתנה
3. אצלי יש כיסוי מלא עם שתי נקודות גישה של U7 PRO MAX... אבל יש להם כלי שאתה יכול למפות בו את הבית שלך ויעזור לך לחשב כמה נקודות WIFI אתה צריך

בסוף, למרות שאין בזה כל הגיון, אני ממליץ בחום.

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #3 

16/03/2026 16:23  
ijust1q כתב:
אני ביצעתי את השידרוג.
המערכת שלי היית מורכבת ממגוון רכיבים שלא דיברו בינהם והיה צריך לשנות כל דבר ב 3 מקומות שונים לפעמים. (לדוגמה הגדרה של VLAN לרשת אלחוטית דרש הגדרה בנקודת האלחוטית, בסוויץ ובנתב)
גם אצלי היה לי משעמם וביצעתי את ההחלפה.
כמה דברים לשים לב
1. כתלות מאיפה אתה בא זו מערכת חצי מקצועית וזה אומר שנדרש הרבה יותר ידע והבנה לתפעל אותה (ומצד שני יש הרבה יותר גמישות).
2. עלויות הכניסה הן מאוד גבוהות...בייחוד לתועלת שתקבל בסוף...לאמור, תשקיע 10,000 ש"ח בציוד ובסוף תקבל משהו עם ממשק משתמש יפה יותר אבל חווית השימוש היום יומית שלך לא תשתנה
3. אצלי יש כיסוי מלא עם שתי נקודות גישה של U7 PRO MAX... אבל יש להם כלי שאתה יכול למפות בו את הבית שלך ויעזור לך לחשב כמה נקודות WIFI אתה צריך

בסוף, למרות שאין בזה כל הגיון, אני ממליץ בחום.
...
יש בזה המון היגיון. החווית משתמש של ubiquiti מנצחת את רוב המוצרים. הורסטיליות של המוצרים שלהם והuser friendly של זה לא ניתנת לניצחון.
כמובן אני גם מאוד ממליץ, הבעיה שאחרי שתתחיל אתה כל הזמן תמצא סיבות להוסיף עוד מוצרים.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול להעלות את תוכנית הבית שלך ל-design.ui.com, לצייר את הקירות, ולהתחיל לשחק עם הציוד, כדי לקבל כיסוי אופטימלי.
זה לא עסק זול, אבל המערכת מאוד יציבה, ומבוססת PoE, אז אם תשים אל-פסק בארון התקשורת לא יהיו לך נפילות בכלל.
וכן, ה-wired backhaul באסוס עובד הרבה פחות טוב מהמצופה.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3396
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #5 

16/03/2026 16:23  
ijust1q כתב:

...
שכנעת, שלא להשקיע הון במה שלא ממש צריך...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46320
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #6 

@esoreanu
תיארת מספר בעיות שיש לך עם התצורה הנוכחית:
1. חוסר שקיפות וקושי באבחון תקלות: כמה תקלות כבר יש לך שאתה צריך להחליף את כל המערכת בגלל זה? נראה שאלו בעיות שאולי היו בפריסה ההתחלתית וכיום זה לא רלוונטי.
2. סוויצים שהפסיקו לעבוד חלקית: חלק מהפורטים לא עבדו? ספק הכח דרש החלפה? בכל מקרה, עם ציוד של Ubiquiti קל באמת לעלות על בעיות בפורטים ספציפים, אבל מה שתיארת זוהי בעיה די נדירה שקשה להצדיק החלפת ציוד עבורה.
3. זמן Boot ארוך: כמה זמן זה כבר לוקח? 3-5 דקות? עם Ubiquiti זה לא מהר יותר. וכמה הפסקות חשמל כבר יש לך שזה נהיה Issue?
4. Backhaul אלחוטי והתמיכה הקווית לא מרגישה אפוייה ב-100%: הכל אצלך מרושת קוית, זה האידיאל, למה שתצטרך Backhaul אלחוטי? איך אתה מרגיש שהתמיכה הקוית לא מספיק יציבה?

הציוד שפירטת שיש לך הוא די טוב ואני לא רואה כיצד החלפת הציוד פותרת איזה שהיא בעיה ממה שציינת.

אם יש לך כסף ספייר ואתה רוצה לשדרג, לך על זה, אבל אין הגיון מבחינה רציונאלית להוצאה הזאת לאור מה שתיארת.

esoreanu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@ziv_r

לצערי כמה תקלות קראו לאחרונה, עם שלושה סוויטצים שונים.
בכל השלושה המכשירים היו נראים תקינים כל האורות הנכונים דלקו אבל המכשיר לא באמת עבד קשורה ורק אחרי שעה שעתיים של הצלבות הצלחתי לבודד את התקלה.

חוץ מזה לאחרונה אני כן חווה בעיות רגעיות בניגון סרטים מהשרת PLEX לקליינטים ואין לי מושג איך להצביע על העבריין בשרשרת.

אני לא רוצה backhaul אלחוטי, אבל זה סוג של הברירת מחדל של אסוס (גם שמגדירים את המערכת להעדיף קווי) וזה מה שלוקח למערכת הרבה זמן להסתנכרן. ביום, יום כמו שאמרת זה לא קורה הרבה. אבל שהבחלט גורם לאבחון של המערכת לקחת הרבה יותר זמן.

כמו שאמרת זה לא 100% רציונלי, אבל בגלל שנכוותי הרבה לאחרונה והזמן שלי יקר רציתי להבין מה הסדר גודל של הרפתקה כזאת.

esoreanu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

16/03/2026 18:47  
dr0r כתב:
אתה יכול להעלות את תוכנית הבית שלך ל-design.ui.com, לצייר את הקירות, ולהתחיל לשחק עם הציוד, כדי לקבל כיסוי אופטימלי.
זה לא עסק זול, אבל המערכת מאוד יציבה, ומבוססת PoE, אז אם תשים אל-פסק בארון התקשורת לא יהיו לך נפילות בכלל.
וכן, ה-wired backhaul באסוס עובד הרבה פחות טוב מהמצופה.
...
תודה, אני אסתכל בלינק ששלחת.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #9 

17/03/2026 8:18  
esoreanu כתב:
@ziv_r

אני לא רוצה backhaul אלחוטי, אבל זה סוג של הברירת מחדל של אסוס (גם שמגדירים את המערכת להעדיף קווי) וזה מה שלוקח למערכת הרבה זמן להסתנכרן. ביום, יום כמו שאמרת זה לא קורה הרבה. אבל שהבחלט גורם לאבחון של המערכת לקחת הרבה יותר זמן.
...
לי יש נסיון שונה לגמרי ממה שאתה מתאר, עם ה-mesh של ASUS.
המערכת שיש לנו בבית מורכבת מ-3 יחידות שונות של ASUS, שתי AX שונות ואחת שהיא בכלל AC.
הכל מחובר עם כבילה ומוגדר בנתב הראשי כ-Wired mesh ולא קרה אף פעם שה-mesh ניסה לעבור ל-wireless.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #10 

יש לאסוס יחידות שבנויות ל-wired mesh ויש כאלה שבנויות ל-wireless mesh, כמו ה-XT8 וה-XT12. יש ליחידות האלה אנטנה יעודית ל-wireless mesh. אפשר להגדיר אותן כ-wired, ואז האנטנה ״מתפנה״, אבל זה לא בדוק כמו שצריך, וגם יש כל מיני מקרי קצה מוזרים. למשל, אם ה-node בראש ה-mesh הוא dual band, אז הוא לא ״רואה״ את הרשת השלישית, וכברירת מחדל מטופשת הראוטרים האלה משדרים רשת פתוחה, בלי סיסמא בכלל.
רוב המוצרים של אסוס מיועדים לשוק הפרטי, ויש הבדל גדול מאוד בינו לבין שוק ה-SMB - גם במחיר וגם ביציבות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”