הקמת עמדת Dual-Monitor עם KVM מובנה – שילוב לפטופ ו-Dell AIO

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם,
אני מתכנן שדרוג לעמדת העבודה שלי ואשמח ל-"Sanity Check" על הארכיטקטורה והחיבורים.

הציוד הקיים:
1. לפטופ: Dell Pro Max 14 דגם MC14250 (תומך Thunderbolt 4 ו-MST).
2. מחשב AIO: Dell Inspiron 5400 (כולל כניסת HDMI-IN ויציאת HDMI-OUT).
3. ציוד היקפי: מקלדת ועכבר אלחוטיים (שני דונגלים USB-A).

הציוד החדש בתכנון:
1. מסך: Dell UltraSharp U2724DE (כולל Thunderbolt Hub ו-KVM מובנה).

הארכיטקטורה המוצעת:
1. חיבור הלפטופ: כבל USB-C (Thunderbolt) יחיד למסך ה-U2724DE (מעביר וידאו, נתונים וטעינה של 90W).
2. שרשור מסכים (Daisy Chain): חיבור כבל Active DP-to-HDMI מיציאת ה-DP-Out של המסך החדש אל כניסת ה-HDMI-In של ה-AIO. המטרה: שהלפטופ יזהה את ה-AIO כמסך שני דרך הכבל היחיד.
3. חיבור ה-AIO (כמחשב): כבל HDMI מיציאת ה-HDMI-Out של ה-AIO אל כניסת ה-HDMI של המסך החדש + כבל USB-A to USB-C (נתונים) לטובת ה-KVM.
4. ציוד היקפי: הדונגלים של המקלדת והעכבר יחוברו ישירות ליציאות ה-USB של מסך ה-Dell החדש.

השאלות שלי:

1. האם שרשור מסכים (Daisy Chain) יעבוד בצורה יציבה מיציאת ה-DP-Out של המסך לכניסת ה-HDMI-In של ה-AIO (בשימוש בכבל אקטיבי)?
2. האם זו הדרך האופטימלית להשיג פתרון של "כבל אחד" ללפטופ עבור שני המסכים עם החומרה הזו?
3. בשורה התחתונה, האם אוכל להשיג את שתי התצורות הבאות:
- עבודה על הלפטופ כאשר גם מסך ה-27" וגם מסך ה-AIO משמשים כצגים מורחבים (Extend)?
- עבודה על ה-AIO כאשר מסך ה-27" משמש כצג מורחב עבורו?

תודה מראש על העזרה!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20172
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2606 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

יש לי UP2516D עם תמיכה ב-KVM, לא בדיוק thunderbolt hub, אבל עם שני USB uplinks עבור שני מחשבים וניתן לקשר כל uplink לכניסת וידאו שונה.
כך אני עובד כבר שנים וממתג בין המחשב בבית למחשב של העבודה ע"י מעבר בין שתי הכניסות במסך.
1. שרשור DP ל-HDMI עובד אצלי טוב מאד ב-99.9% מהמקרים.
2. מאחר ויש רק כבל אחד בין המחשב למסך, לא נראה לי שיש הרבה איך לייעל את החיבור מעבר לזה.
3. אני מניח שזה אמור לעבוד כמו שאתה מצפה. כמו שאמרתי, התצורה אצלי דומה אבל שונה. אני מניח שתצטרך להעביר את הכניסה גם במסך וגם במחשב ה-AIO.

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה!

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #4 

תבדוק את הפתרון Mouse without borders . זה פתרון KVM רק ב-SW לא דורש HW
הכלי מאפשר לעבוד על כמה מחשבים במקביל עם מקלדת ועכבר אחד, המקלדת אקטיבית לפי איזה מסך נמצה העכבר, נדמה לי עד שישה מחשבים שונים
זה פותח ע"י עובד Microsoft וניתן להוריד אותו מ-Microsoft Garage או, אם יש לך מותקן Microsoft Powertoys הוא אחד הכלים הכלולים שמה
אני משתמש בזה שנים כדי לעבור מה לפטופ של העבודה למחשב האישי עם סט מקלדת/עכבר אחד

בנוסף, עם הכלי controlmymonitor אני מסוגל להחליף מקור במוניטור ב-SW גם כן, ללא צורך ללחוץ על כפתור במוניטור עצמו. וכך אני משתף את המוניטור הביתי גם ללפטופ כ-extended
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”