התחדשתי ברמקולים SONETTO VIII של SONUS FABER
מיקום רמקולים קטסטרופלי ובמיוחד כזה שרמקול
גדול צמוד לקיר צדדי ואחורי ישמע לרוב קטסטרופה
עם כל מגבר עלי האדמות.
לגבי כיול , יש סיכוי סביר שהוא יועיל מעט או יותר
זה כבר עניין שצריך לבדוק . אבל האמירות שלך קצת
חד משמעיות בתחום שהוא מאוד מורכב.
אין ספק לפחות לדעתי שרמקולים קטנים יותר,
בשילוב עם סאבים, היה משפר את המצב הנתון פה
בסלון לאין ארוך. זה אפשר להגיד בוודאות.
גדול צמוד לקיר צדדי ואחורי ישמע לרוב קטסטרופה
עם כל מגבר עלי האדמות.
לגבי כיול , יש סיכוי סביר שהוא יועיל מעט או יותר
זה כבר עניין שצריך לבדוק . אבל האמירות שלך קצת
חד משמעיות בתחום שהוא מאוד מורכב.
אין ספק לפחות לדעתי שרמקולים קטנים יותר,
בשילוב עם סאבים, היה משפר את המצב הנתון פה
בסלון לאין ארוך. זה אפשר להגיד בוודאות.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9006
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
@molvy
משה יקירי, אם אני לא טועה אני חושב שלגבי הרמקול הימני ניתן להוציא אותו מהקרבה לקיר האחורי בעוד איזה 10-15 ס"מ החוצה וכך "ליישר" את הפרונט שלו עם קצת לפני היציאה למרפסת. כל ס"מ פה החוצה יתרום להפחתת ההשפעות של הפינה ולכן עדיף למקסם את מה שניתן במסגרת (כלל) האילוצים הקיימים.
במזל (כך יצא) עיצוב תיבת הרמקול בצדדים מאפשרת גם משחק עם הכיווניות שלו שזה גם משהו שיכול להשפיע על הבמה.
משה יקירי, אם אני לא טועה אני חושב שלגבי הרמקול הימני ניתן להוציא אותו מהקרבה לקיר האחורי בעוד איזה 10-15 ס"מ החוצה וכך "ליישר" את הפרונט שלו עם קצת לפני היציאה למרפסת. כל ס"מ פה החוצה יתרום להפחתת ההשפעות של הפינה ולכן עדיף למקסם את מה שניתן במסגרת (כלל) האילוצים הקיימים.
במזל (כך יצא) עיצוב תיבת הרמקול בצדדים מאפשרת גם משחק עם הכיווניות שלו שזה גם משהו שיכול להשפיע על הבמה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
בתחום כה מורכב...
לא באתי להיות נחמד ולהחליק דברים...
כאשר אני רואה תמונה של אדם שהשקיע במיטב כספו ברמקול שמאוד רצה...ואני שמח מאוד בשבילו.
ובסופו של יום לפי המצב הנתון והתעלמות כמעט טוטלית מהטיפים המועילים שמקבל.
רק מרחיק עצמו מלהנות מהרכישה שלו.
אז כן, אני חד משמעי ! לגמרי.
ולהבא אל תעיר לי הערות.
תודה.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
קראתי את ההערות על המיקום של החברים פה,20/02/2026 11:11molvy כתב: קראתי המון על התאמה של הרמקולים הללו למגברים והדיעה הרווחת והשולטת היא שקלאס D גורם להם להשמע פחות טוב
אני בינתיים מתמקד בקלאס A - מונובלוקים
או
ב A/B
חייב לומר שהמחירים די מפחידים...
בגלל שהפיר באס שלך תחתון - יש מצב שהבעיה ממש קטנה ולא תפריע לך...תנסה...
יש מצב שעם כבילה שלא עשירה בבאס תתגבר על בעיה זאת...
מה התקציב שחשבת לרכוש מגבר ( שבמבחן עיוור לא תשים לב בכל מקרה- אני צוחק כמובן....)
כיף חיים.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

משה, אני היום אחה"צ עובר בפיוצ'ר ודיברתי עם מאי מקודם בשבילך....
בשביל שנתקדם בדיון יש לך מגבר לינגדורף 3400 או 2210 מאושר לבדיקה אצלך בבית בסופ"ש הקרוב (חמישי עד ראשון).
יש לך כמה ימים לבחור את הדגם הרצוי לך ולדעתי אין יותר טוב ממשמע אוזניים ע"פ השערות וספקולציות כאלו או אחרות.
https://www.futureav.co.il/items/799653 ... -TDAI-2210
https://www.futureav.co.il/items/588618 ... -TDAI-3400
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
תודה על ההארה22/02/2026 7:08istarmini כתב: רק שים לב שלמגבר המדובר הכולל מערכת כיול יש הגברה דיגיטלית, שפסלת אותה....
אתה צודק, על פניו באמת קיבלתי הרבה דיעות ומאמרים שלרמקולים הללו עדיף הגברה אנלוגית
ואמנם בדקתי את הרמקולים עם מערכת הגברה A/B של חברת HEGEL והם נשמעו טוב מאוד, לא חסרה לי במה נוכח המיקום של הרמקול
אני עדיין בבחינה של המגבר ולמגבר המדובר יש מערכת כיול שאולי תשמיע לי צלילים אחרים שלא הייתי מודע להם
כך שלמרות הפסילה של מערכת הגברה דיגיטלית אני אנסה אותה עם הכיול שקיבל כל כך הרבה סופרלטיבים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
כמי שהיה לו את הפרוססור שלהם את מערכת הכיול אני מכיר מקרוב.22/02/2026 23:55molvy כתב: תודה על ההארה
אתה צודק, על פניו באמת קיבלתי הרבה דיעות ומאמרים שלרמקולים הללו עדיף הגברה אנלוגית
ואמנם בדקתי את הרמקולים עם מערכת הגברה A/B של חברת HEGEL והם נשמעו טוב מאוד, לא חסרה לי במה נוכח המיקום של הרמקול
אני עדיין בבחינה של המגבר ולמגבר המדובר יש מערכת כיול שאולי תשמיע לי צלילים אחרים שלא הייתי מודע להם
כך שלמרות הפסילה של מערכת הגברה דיגיטלית אני אנסה אותה עם הכיול שקיבל כל כך הרבה סופרלטיבים...
בהצלחה
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
תתחדש על הרכישה ,רמקול דוגמן.
כאשר עולים ברמה לרמקול כזה יש הרבה מאוד חוויות חיוביות אבל לצערי גם הרבה כאבי ראש אם באמת רוצים גם לחוות את ההיתרונות של הרמקולים האלה.
כאשר יש רמקולים כאלה לחלל יש השפעה גדולה מכל רכיב שתוסיף ולצערי לא תפיק הרבה מהמיקום של הרמקולים כפי שבתמונה ,מדובר ברמקול עם נמוכים מאוד חזקים ,הרמקול חייב מקום לנשום .
במצב מתוקן רמקול כזה עם מגבר A/B ישמע טוב מאוד ,החלל שלך הוא כשל לכל רמקול במידות של הסונטו 8 ולכן לדעתי הצנוע במצב הקיים רמקול בעשירית מחיר וקטן יותר יתן תוצאה טובה יותר.
באופן כללי אני לא בעד כיולים בסטראו אבל החלל שלך מחייב ,גם רסיבר חמוד בתוספת כוח ידע לעשות עבודה טובה.
לפי התמונה אין לך מקום לסאבים , רמקול כזה בדרך כלל לא צריך בכלל סאב שיעזרו לו אבל במקרה שלך סאב יכול לעזור אקוסטיט
כאשר עולים ברמה לרמקול כזה יש הרבה מאוד חוויות חיוביות אבל לצערי גם הרבה כאבי ראש אם באמת רוצים גם לחוות את ההיתרונות של הרמקולים האלה.
כאשר יש רמקולים כאלה לחלל יש השפעה גדולה מכל רכיב שתוסיף ולצערי לא תפיק הרבה מהמיקום של הרמקולים כפי שבתמונה ,מדובר ברמקול עם נמוכים מאוד חזקים ,הרמקול חייב מקום לנשום .
במצב מתוקן רמקול כזה עם מגבר A/B ישמע טוב מאוד ,החלל שלך הוא כשל לכל רמקול במידות של הסונטו 8 ולכן לדעתי הצנוע במצב הקיים רמקול בעשירית מחיר וקטן יותר יתן תוצאה טובה יותר.
באופן כללי אני לא בעד כיולים בסטראו אבל החלל שלך מחייב ,גם רסיבר חמוד בתוספת כוח ידע לעשות עבודה טובה.
לפי התמונה אין לך מקום לסאבים , רמקול כזה בדרך כלל לא צריך בכלל סאב שיעזרו לו אבל במקרה שלך סאב יכול לעזור אקוסטיט
-
molvy
- חבר במועדון HT

אז כתבתי בתחילת השרשור שאני חיברתי אותם למגבר של HEGEL והתוצאה היתה טובה מאוד לאוזן שלי. הבמה היתה כמעט מושלמת את הזמרים שמעו בבירור באמצע והפירוט של הכלים בחומר המושמע היה ברור ובהיר. הצליל של הרמקולים עם המגבר הזה היה מענג הבאסים היו מאוד הדוקים ולא מרוחים והמיד היה מרגש. לטעמי הגבוהים מעט חזקים כאשר עומדים מול הרמקולים אבל כשיושבים על הספה ממול הם מתמזגים עם שאר המוזיקה. הדילמה היחידה לגבי ה HEGEL היא אם ללכת עם ה H150 או ה H190V23/02/2026 11:55mulder כתב: משה, הרמקולים כבר חוברו ושמעת בהם?
או שכולם פה נותנים עיצות על תיקונים כשעוד לא ברור אם (ומה) יש לתקן ולשפר ?
...
אבל בסך הכול אני מאוד מרוצה מהתוצאה,
אני לא מזלזל בתגובות של החברים פה ואנסה לנסות מגבר עם מערכת כיול כדי לראות אם אני חש בהבדל
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
אם אהבת את התוצאה אצלך בחלל של המגבר עם הרמקולים שלך אז תרכוש אותו,שילוב רכיבים זה דבר חשוב ולא חובה שדגם אחר של אותה חברה ישמע אותו דבר.23/02/2026 17:29molvy כתב: אז כתבתי בתחילת השרשור שאני חיברתי אותם למגבר של HEGEL והתוצאה היתה טובה מאוד לאוזן שלי. הבמה היתה כמעט מושלמת את הזמרים שמעו בבירור באמצע והפירוט של הכלים בחומר המושמע היה ברור ובהיר. הצליל של הרמקולים עם המגבר הזה היה מענג הבאסים היו מאוד הדוקים ולא מרוחים והמיד היה מרגש. לטעמי הגבוהים מעט חזקים כאשר עומדים מול הרמקולים אבל כשיושבים על הספה ממול הם מתמזגים עם שאר המוזיקה. הדילמה היחידה לגבי ה HEGEL היא אם ללכת עם ה H150 או ה H190V
אבל בסך הכול אני מאוד מרוצה מהתוצאה,
אני לא מזלזל בתגובות של החברים פה ואנסה לנסות מגבר עם מערכת כיול כדי לראות אם אני חש בהבדל...
-
molvy
- חבר במועדון HT

זו אופציה מאוד ריאלית23/02/2026 17:32claudia5 כתב: אם אהבת את התוצאה אצלך בחלל של המגבר עם הרמקולים שלך אז תרכוש אותו,שילוב רכיבים זה דבר חשוב ולא חובה שדגם אחר של אותה חברה ישמע אותו דבר....
אני עדיין רוצה לנסות את האופציה של הכיול לפני שאני מחליט סופית
-
molvy
- חבר במועדון HT

מבטיח לעדכן23/02/2026 21:27movieman כתב: משה ידידי ,
השקעת ממיטב כספך - גם אני חושב כמוך שאתה צריך לנסות את האופציה של הכיול.
נחכה לרשמים ולמסקנות
כל פעם שאני מסתכל - הרמקולים האלה נראים ממש ממש טוב !!!...
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5142
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 697 פעמים
משה תתחדש ותהנה אחלה רמקולים
את מה הם החליפו? היה לך קף רפראנס?
ועוד שאלה, לפני שרכשת שמעת עוד רמקולים אחרים?
יש המון מקום לביקורת על העמדה בחלל, אני בטוח שלהוסיף עוד אחת לא ישנה דבר, ובכל מקרה אחרי שהאזנת להם אצלך ועדיין נהנת חשוב שתזכור ולא תשכח, העמדה של הרמקולים בחלל האזנה היא קריטית
שתהנה מהם עוד שנים רבות
יש המון מקום לביקורת על העמדה בחלל, אני בטוח שלהוסיף עוד אחת לא ישנה דבר, ובכל מקרה אחרי שהאזנת להם אצלך ועדיין נהנת חשוב שתזכור ולא תשכח, העמדה של הרמקולים בחלל האזנה היא קריטית
שתהנה מהם עוד שנים רבות
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
-
molvy
- חבר במועדון HT

תודה רבה24/02/2026 18:53FastandFurious כתב: משה תתחדש ותהנה אחלה רמקולים
שתהנה מהם עוד שנים רבות...
אכן היה לי ועדיין יש לי KEF רפרנס 3 והם מותקנים בחדר הקולנוע היעודי שלי
הרמקולים הללו החליפו את ה VENERE 2.5,
כך שאני נאמן לסונוס פאבר בסלון, ול KEF בחדר הקולנוע
נערך לאחרונה על ידי molvy ב 25/02/2026 11:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
molvy
- חבר במועדון HT

שלום לכולם
תם המסע לרכישת מגבר!!
התחדשתי אתמול במגבר HEGEL H393 ופתחתי שרשור "התחדשתי" נפרד בקישור הזה
viewtopic.php?t=401774
אני מאוד מרוצה ו"הכנסתי ל PARKING" בנושא השדרגת
תודה על כל התגובות וההצעות שנמשיך להנות מהתחביב התובעני הזה
תם המסע לרכישת מגבר!!
התחדשתי אתמול במגבר HEGEL H393 ופתחתי שרשור "התחדשתי" נפרד בקישור הזה
viewtopic.php?t=401774
אני מאוד מרוצה ו"הכנסתי ל PARKING" בנושא השדרגת
תודה על כל התגובות וההצעות שנמשיך להנות מהתחביב התובעני הזה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

משה, תתחדש ותהנה - הסתדרו הכוכבים בשמיים ויצא לך פיקס.
ת ע נ ו ג
ת ע נ ו ג
.
.