סלקום TV - עם FPS נמוך?

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
Multimediaman פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני מנוי כרגע לסטינג טיוי. אני משתמש באפליקציה שמותקנת על טלויזית אנדרוייד טי וי (של TCL), התמונה רציפה וה FPS תקין.

התקנתי את האפליקציה של סלקום TV, על אותה טלביזיה. התוצאה מוזרה: התמונה קופצנית, הפריים רייט פשוט נמוך יותר.
זה ניכר במיוחד בשדורי ספורט (מן הסתם).
כרגע שתי האפליקציות מותקנות, ושני השרותים בתוקף (כי אתם יודעים כמה זמן לוקח להתנתק מהם), ואני משווה שוב ושוב, ואני לא טועה.

נתונים נוספים: התשתית היא פייבר של יס, הטלביזיה מחוברת עם כבל רשת (cat 5e).
אני מנוי על NBA League pass וזה עובד טוב וחלק.
אני מזרים netflix 4K בלי בעיות.

רק התמונה של סלקום (כרגע) בעייתית מהבחינה הזו.

מישהו נוסף נתקל בזה?
למישהו יש עצה לפני שאני מעיף את סלקום?

תודה מראש לכל העונים.

gvid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #2 

אני זוכר שניסיתי את סלקום דיי מזמן והסטרימינג שלהם היה על הפנים.
איכות נמוכה מאוד וזה אכן היה נראה כמו איזה 15fps עם ביטרייט ממש נמוך :-)
עצוב שזה עדיין ככה.
מיותר לציין שתוך כמה ימים כבר לא היה סלקום.

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

איך Free TV מהבחינה הזו?
או הוט?
אני מחפש חלופה ליס.

Smile
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #4 

רוח"פ זה עסק יקר, אז חוסכים במה שאפשר.
היתה לי בעיה דומה למה שאתה מתאר בטלוויזיה גנרית של מותג מדבקה כלשהו, זה היה מורגש בעיקר בשידורי ספורט.
ברגע שהורדתי את הoutput מהממיר לרזולוציה של 1080p העניין הסתדר.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #5 

יש לי סלקוםTV ואיכות התמונה לא משהו.
אבל אין קופצנות של תמונה גם במשחקי כדורגל. אולי הבעיה במעבד החלש מדי של הטלויזיה. אצלי זאת טלויזיה של סוני בת שנתיים מהסדרות הגבוהות.

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

26/02/2025 16:26  
dmitrys כתב:
יש לי סלקוםTV ואיכות התמונה לא משהו.
אבל אין קופצנות של תמונה גם במשחקי כדורגל. אולי הבעיה במעבד החלש מדי של הטלויזיה. אצלי זאת טלויזיה של סוני בת שנתיים מהסדרות הגבוהות.
...
זו בוודאות לא הבעיה. הטלביזיה מתמודדת בומבה עם yes+ , netflix 4K , NBA league pass וכו..

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78864
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 787 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #7 

נשמע כמו באג שלהם ב-googleTV

אני עם סלקום על כמה פלטפורמות אחרות וזה סבבה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4786
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #8 

אצלי יש בעיה בסלקום שלא מצאתי לה פיתרון וזה בהירות משתנה במשחקי כדורגל. משגע לי את העין. כל פעם שמשתנה זווית הצילום משתנה הבהירות.
זה לא קורה בכדורסל או כל שידור ספורט אחר. זה גם לא קורה באפליקציות אחרות.

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

עדכון: ב freeTV אין זכר לבעיה הזו. ה FPS תקין והמשחק זורם ומשודר היטב.

fun fact: העלות של freeTV זה 45 ש"ח, שתמורתם מקבלים תמורה בסדר, והכי שוב את כל ערוצי הספורט 5 ו One.

ואם יש לך מנוי YES+ ואתה מעוניין להוסיף את כל חבילת ערוצי ספורט 5? תיאלץ להיפרד מ 65 ש"ח, ועבור ONE 29 ש"ח.

כלומר, אם יש לכם YES ואתם מעוניינים להוסיף את ערוצי הספורט החסרים (בלי צ'רלסטון לצערי), אז יותר זול להוסיף מנוי של FreeTV ולשלם חצי ממה ש YES ידרשו.

ואם יש לכם סלקום, אז בכלל זה מומלץ, כיוון שמבחינתי אי אפשר לצפות שם בכדורגל.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #10 

אין תקלה ידועה בסלקום TV, יותר הגיוני שאתה מאחורי NAT או תקלת רשת אחרת.
נעשה סדר - FPS זה קצב פריימים - סלקום משדרים למיטב זכרוני ב-50FPS.
התלונה שלך היא על ביטרייט - השידורים מגיעים באופן אדפטי לפי מהירות החיבור קרי אם החיבור חלש או לא יציב אתה לא תקבל את המקסימום איכות כי אז יהיו הפרעות צפייה שיבואו לידי ביטוי בעצירות.

תמיד קל להאשים את החברה ולא להבין את המכלול והטופלוגיה, ציוד, תוכנה, ספק, תשתית... יש דרך ארוכה עד לספק שירות כזה או אחר המספק לך את השידורים כפי שמספק לכל ישראל דרך CDN שקרוב לוודאי יושבים בישראל....

(עד פה ההתייחסות לעיקר השרשור הזה שהוא בן כשנה? הקפצה רצינית עבר)

ועכשיו למקפיץ שהוא גם הפותח שרשור המקורי - איך אתה יכול לחוות דיעה כזאת באם אתה מחובר רק לשירות FREETV? אתה צריך להיות מחובר לכל השירותים במקביל כדי לספק חוות דעת עניינית שנכונה להיום לא?

ברמת התחרות לכל דבר יש יתרונות וחסרונות - FREETV זה מיזם של RGE ולכן יש שמה את כל הערוצי ספורט 5, וואן וכמה ערוצי נישה בעוד שאר הספקים צריכים לרכוש מ-RGE ולכן גם יש דרישה לגימיטית מהלקוח קצה לשלם בגינם.

סטינג ושאר החברות מספקות מנגד תוכן אחר לגמרי ואף עשיר מכל מיזם אחר רזה הקיים.
פרטנר/סלקום/פרי/נקסט טיוי - רזים לעומת המתחרים הוותיקים.

הוט/יס - שירותים מלאים וזה בא לידי ביטוי בהיצע ערוצים, טכנולוגיה נלווית, קטלוג VOD ועוד.

ואל תשכח שמי שרוצה עידן+ הפתרון הוא לגמרי חינם בישראל וזה לצפות דרך אינטרנט או אנטנה.
התשלום המגולם ב-FREETV הוא בעבור התוכן והערוצי הפרימיום ומי שהגדיל והתחבר בתקופת ה-29.9 שקל לכל החיים אז הרוויח לא רע.

אגב זה שאין לך תקלה כרגע לדברייך רק מחזק את העובדה שהספק שלך לא הצליח להתמודד עם CDN של חברה X (סלקום) וכן מצליח להתמודד עם ה-CDN של חברה Y (FREETV) אין כאמור זה אומר שמחר FREETV לא תשנה CDN ואתה תשאר עם בעיות צפייה, הכל מתחיל ונגמר אצלך הלקוח.

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

18/01/2026 18:59  
benny123 כתב:
אין תקלה ידועה בסלקום TV, יותר הגיוני שאתה מאחורי NAT או תקלת רשת אחרת.
נעשה סדר - FPS זה קצב פריימים - סלקום משדרים למיטב זכרוני ב-50FPS.
התלונה שלך היא על ביטרייט - השידורים מגיעים באופן אדפטי לפי מהירות החיבור קרי אם החיבור חלש או לא יציב אתה לא תקבל את המקסימום איכות כי אז יהיו הפרעות צפייה שיבואו לידי ביטוי בעצירות.

לא נכון, אני יודע כמה FPS מגיע לטלויזיה שלי. ברמת החוויה וההתרשמות.

תמיד קל להאשים את החברה ולא להבין את המכלול והטופלוגיה, ציוד, תוכנה, ספק, תשתית... יש דרך ארוכה עד לספק שירות כזה או אחר המספק לך את השידורים כפי שמספק לכל ישראל דרך CDN שקרוב לוודאי יושבים בישראל....

אני מכיר את התשתית ומערכות תקשורת מבוססות IP לפחות כמו ה"מבינים" ברוב האתרים, ואני לא צריך להרחיב, זו לא תחרות.

(עד פה ההתייחסות לעיקר השרשור הזה שהוא בן כשנה? הקפצה רצינית עבר)

ועכשיו למקפיץ שהוא גם הפותח שרשור המקורי - איך אתה יכול לחוות דיעה כזאת באם אתה מחובר רק לשירות FREETV? אתה צריך להיות מחובר לכל השירותים במקביל כדי לספק חוות דעת עניינית שנכונה להיום לא?

נכתב בפירוש שהושווה בו זמנית סלקום, לYES ואפילו לצד נטפליקס ו NBA League PASS. כן, בו זמנית על אותה טלויזיה כשיש מנוי בשתיהן. אתה מוזמן לקרוא שוב, הפעם בריכוז.

ברמת התחרות לכל דבר יש יתרונות וחסרונות - FREETV זה מיזם של RGE ולכן יש שמה את כל הערוצי ספורט 5, וואן וכמה ערוצי נישה בעוד שאר הספקים צריכים לרכוש מ-RGE ולכן גם יש דרישה לגימיטית מהלקוח קצה לשלם בגינם.

באמת נורא מעניין אותי #1

סטינג ושאר החברות מספקות מנגד תוכן אחר לגמרי ואף עשיר מכל מיזם אחר רזה הקיים.
פרטנר/סלקום/פרי/נקסט טיוי - רזים לעומת המתחרים הוותיקים.

הוט/יס - שירותים מלאים וזה בא לידי ביטוי בהיצע ערוצים, טכנולוגיה נלווית, קטלוג VOD ועוד.

איני צופה בשום תוכן ישראלי למעט חדשות ספורט, הבנות צופות בנטפליקס, אמאזון ודיסני. (או) באמת נורא מעניין אותי #2

ואל תשכח שמי שרוצה עידן+ הפתרון הוא לגמרי חינם בישראל וזה לצפות דרך אינטרנט או אנטנה.
התשלום המגולם ב-FREETV הוא בעבור התוכן והערוצי הפרימיום ומי שהגדיל והתחבר בתקופת ה-29.9 שקל לכל החיים אז הרוויח לא רע.

לגבי עידן פלוס, הייתי בסרט, החלפתי אנטנות.. לא עבד לי כמו שצריך. וחסר לי הדבר הכי קריטי: להגיע למצב צפייה חצי שעה אחרי תחילת המשחק, ולהעביר להתחלה, תוך דילוג על בזבוזי זמן (יעיל במיוחד בכדורסל).

לגבי FreeTV כן, יצאתי פיתה, היה שווה לעשות רק כדי לקבע את המחיר..

אגב זה שאין לך תקלה כרגע לדברייך רק מחזק את העובדה שהספק שלך לא הצליח להתמודד עם CDN של חברה X (סלקום) וכן מצליח להתמודד עם ה-CDN של חברה Y (FREETV) אין כאמור זה אומר שמחר FREETV לא תשנה CDN ואתה תשאר עם בעיות צפייה, הכל מתחיל ונגמר אצלך הלקוח.

הספק שלי הוא yes fiber 1GB , אכן עלה בדעתי שהם "מפנקים" את המתחרים ב QOS מתחכם, אבל מאחר והשוותי את YES+ וערוצי הספורט ב freeTV בוא זמנית, הסתבר דרק סלקום זה *** עופות (וני שנהנה מהם - הרוויח).

ברחל ביתך הקטנה, עבדתי במשך שנים בחברה שסיפקה תשתית CDN שפיתחתנו (הצוות שלי), לכמה מפעילים של עשרות מליוני בתי אב. אני טיפ טיפה מכיר את הנושא. רק קצת.

...

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6111
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #12 

לבריאות חבר מה שטוב לך גם טוב לכולנו, תודה על העדכון מהשטח!

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #13 

אני חווה את הבעיה שתיארת כבר מספר שנים בסלקום TV. הייתי בעבר הרחוק בקשר מול התמיכה הטכנית ואפילו שלחתי סרטונים שמראים את הבעיה אבל זה לא התקדם לשום מקום. המצב שאני חווה נכון להיום הוא כזה:

1. בטלביזית Sony XH9096 (מבוססת אנדרויד) הבעיה לא קיימת בכלל.
2. בסטרימר סלקום TV מאסטר בוקס ישן (סופק לפני 5 שנים) הבעיה היתה קיימת בעבר ונעלמה בשלב מסוים - כיום לא קיימת בכלל.
3. בסטרימר Chromecast with Google TV (נקנה לפני 3 שנים בערך) הבעיה קיימת, אבל מתחילה תמיד רק אחרי חצי שעה של צפיה. ניסיתי "לטפל" בבעיה ע"י עצירה וניגון מחדש של הערוץ, מעבר לערוץ אחר וחזרה - הבעיה ממשיכה. הדבר היחיד שכן "פותר" את הבעיה הוא מעבר לעמוד הבית של הסטרימר וחזרה לאפליקציה, וגם אז לאחר חצי שעה נוספת של צפיה הבעיה מתרחשת שוב.
4. סטרימר Xiaomi Mi Box (הישן) - אותה התנהגות כמו ב Chromecast with Google TV, אבל המכשיר כבר לא ברשותי ואני לא יודע אם הבעיה עדיין קיימת גם היום.

בעבר שיערתי שמדובר בבעיה שקשורה ל CPU או ל GPU. לפי מפרטים שמצאתי ברשת לכל המכשירים שציינתי יש Amlogi CPU (דגמים שונים לכל מכשיר) מלבד לטלביזית ה Sony. לכל המכשירים יש ARM Mali GPU (למאסטר בוקס ול Chomecast with Google TV יש את אותו אחד). יכול להיות שגם מדובר בשילוב של שניהם. שיערתי שעדכון תוכנה למאסטר בוקס פתר את הבעיה בזמנו, אבל גם זאת השערה בלבד.

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

07/02/2026 22:29  
ptrToPtr כתב:

1. בטלביזית Sony XH9096 (מבוססת אנדרויד) הבעיה לא קיימת בכלל.
...
כן, ידוע, עם החלקת התנועה של סוני אפשר להתגבר על הרבה פאשלות..

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #15 

09/02/2026 21:13  
Multimediaman כתב:
כן, ידוע, עם החלקת התנועה של סוני אפשר להתגבר על הרבה פאשלות..
...
כל מנגנוני החלקת התנועה כבויים אצלי בוודאות. הבעיה פשוט לא מתרחשת בדגם הנ"ל.

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”