שדרוג זיכרון

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
haifaboy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

שלום לכולם

נכון להיום יש לי מחשב נייח מלפני כ 5 שנים עם מעבד אינטל דור 10 ולוח אם Z490E של אסוס . לפני כחודש שידרגתי את כרטיס המסך ל 5060ti 16gb של אסוס ( אני לא גיימר אין לי צורך במפלצות החזקות יותר ) ועכשיו אני שוקל לשדרג את הזיכרונות DDR4 הישנים שלי מ 16 גיגה היום ( 2X8 ) ל 32 גיגה ( 2X16 ) 3600 CL16-18 . אני מודע לעניין המחירים המטרפים ולמשבר ( שיצרו בכוונה לדעתי ) וראיתי בKSP מחירים שנעים באזור ה 1500-1800 שח למה שאני מחפש והשאלה אם זה באמת ייתן לי שדרוג ןהקלה כי היום אני מרגיש שמידי פעם המחשב פשוט תקוע וטוחן את עצמו לדעת עד שאני מבצע ריסטארט .

תודה לעונים
לא מוכן להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותי כחבר .

https://www.facebook.com/groups/samsungsmart

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2401
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 197 פעמים

שליחה #2 

שדרוג הזכרונות לא בהכרח יתן לך פתרון לבעיה בהנחה והם תקינים, לי נראה הבעיה היא בתוכנה ולא בחומרה.
אני הייתי מדלג לשלב הסופי, להתקין ווינדוס מחדש על דיסק קשיח אחר ואז לראות אם בעית ה-"תקיעות" וכו... חוזרת על עצמה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4767
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #3 

השאלה היא מה הישומים שלך ? רק גיימינג ? אני לא חושב שהשקעה ב-32 או 64 של DDR יתנו לך איזה בוסט ביצועים משמעותי. בטח שלא בגיימינג עם כרטיס המסך הזה. אם בכל זאת אתה מחליט ללכת על זה, באמזון יעלה לך סביב ה-300 דולר.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #4 

זה יכול לנבוע ממספר גורמים התקלה שלך כלה בתוכנה וכלה בחומרה...
וירוסים/רוגלות - התקן תוכנה מקצועית לסריקת הנוזקות ונקה אותן.
תוכנות רבות שרצות ברקע ובולעות משאבים - כנס למנהל היישומים ותראה את כל היישומים הרצים ברקע וכמה הן לוקחות מבחינת מעבד/ראם.
כונן קשיח של מערכת ההפעלה עייף - בדוק עם תוכנה שמנטרת SMART ותראה כמה זמן חיים נותר לכונן לפני שהוא יפסיק לעבוד, הוצא מידע חשוב וקנה כונן חדש.
מעבד בטמפרטורות קיצון - בדוק כמה מעלות המעבד במצב מאמץ וכן במצב רגיל אם אתה מזהה עליה דרסטית בטמפרטורות - החלף משחת קירור והחלף את הקירור למעבד באם צריך.

אם אין לך את כל הידע לזה - פנה למעבדה מקצועית שיריצו בדיקות ויתקנו... 16 גב ראם זה מעל ומעבר לעבודה רגילה במחשב, השאלה היא אם אתה עובד כבד בתוכנות שדורשות באמת מעל ומעבר לראם הקיים... זה מצריך בדיקות לא סתם לרוץ לשפוך כסף על משהו שלווא דווקא יעזור במשהו.

בהצלחה

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #5 

אם אתה הולך לכיוון של הגדלת נפח הזיכרון, אז שדרוג לזיכרון במהירות 3600 לא ישנה כל כך עקב זה שהמעבדים בסדרה 10 תומכים במקסימום DDR4-2933.
סביר להניח שיש לך בלוח אם 4 סלוטים של זיכרון ששניים מהם כבר תפוסים, יהיה לך יותר זול ומשתלם לקנות ביד 2 עוד סט דומה של 2X8GB במהירות 2933 אם יש לך I7/I9 או 2666 אם יש לך מעבד I5.
כך יהיו לך 32GB של זיכרון שמספיקים לרוב הדרישות היום.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 749
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #6 

איזה מעבד יש לך, בדור 10 היו הרבה מעבדים.
אני מניח שאתה עובד עם SSD ולא דיסק מגנטי - כמו שכבר כתבו לך תבדוק נתוני SMART שלו.
אם המחשב מדי פעם נתקע הייתי ממליץ להתקין ווינוס 11 בהתקנה נקייה, ב 5 שנים הווינדוס התמלא בזבל.
בכל מקרה לא הייתי ממליץ לשלם אלפי שקלים על DDR4, לא שווה את ההשקעה בזכרון מיושן.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”