אינטרנט דרך סים בבית
היי
אין לי בבית יכולת להתקנת פייבר ותשתית הנחושת רקובה לגמרי.
יש לי כמה שאלות לגבי אינטרנט לבית דרך סים :
האם יש הבדל בין סים דאטה לקנות סים כביכול למכשיר סלולרי ולשים בראוטר? אפשרי בכלל?
חלק מהבית היום מחובר עם אינטרנט קווי שיוצא מהראוטר לטובת ציוד שחייב להיות מחובר 24/7 לרשת. האם ראוטרים סלולריים יתמכו וזה אני יוכל לחבר אותו כבל רשת כדי להמשיך לחבר את הציוד הנ״ל לרשת ?
תודה
אין לי בבית יכולת להתקנת פייבר ותשתית הנחושת רקובה לגמרי.
יש לי כמה שאלות לגבי אינטרנט לבית דרך סים :
האם יש הבדל בין סים דאטה לקנות סים כביכול למכשיר סלולרי ולשים בראוטר? אפשרי בכלל?
חלק מהבית היום מחובר עם אינטרנט קווי שיוצא מהראוטר לטובת ציוד שחייב להיות מחובר 24/7 לרשת. האם ראוטרים סלולריים יתמכו וזה אני יוכל לחבר אותו כבל רשת כדי להמשיך לחבר את הציוד הנ״ל לרשת ?
תודה
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3544
- נתן תודות: 1106 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
אין הבדל בין סים דאטה לסים סלולרי, זה אותו הדבר.
אתה צריך לבדוק אם הראוטר שלך תומך בסים, ומה מהירות הגלישה הסלולרית אצלך אתה יכול לעשות ניסיון דרך הסמארטפון ולפתוח נקודת גישה ולראות איך זה עובד (הסמארטפון משמש כמודם סלולרי).
מה המטרה?
מה השימושים?
אתה צריך לבדוק אם הראוטר שלך תומך בסים, ומה מהירות הגלישה הסלולרית אצלך אתה יכול לעשות ניסיון דרך הסמארטפון ולפתוח נקודת גישה ולראות איך זה עובד (הסמארטפון משמש כמודם סלולרי).
מה המטרה?
מה השימושים?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
אם הנתב שלך הוא נתב סלולרי או תומך בסים, אותו ציוד יתחבר אליו בדיוק כמו שהוא מחובר היום
הנתב הזה יתן יציאות קוויות RJ45 וגם WIFI לכל הסביבה, בהתאם להגדרות שלך.
הדבר היחיד הוא שחיבור סלולארי הוא תמיד מאחורי NAT, מה שאומר שה-IP שתקבל הוא לא IP חיצוני אמיתי
אלא IP פנימי של ספק הסלולר. יש ספקי סלולר שמאפשרים לקבל IP קבוע בתשלום נוסף, ואז ה-IP יהיה אמיתי ותוכל להתחבר אליו מבחוץ
IP קבוע לסים ניתן לקבל רק בחבילות DATA .
הנתב הזה יתן יציאות קוויות RJ45 וגם WIFI לכל הסביבה, בהתאם להגדרות שלך.
הדבר היחיד הוא שחיבור סלולארי הוא תמיד מאחורי NAT, מה שאומר שה-IP שתקבל הוא לא IP חיצוני אמיתי
אלא IP פנימי של ספק הסלולר. יש ספקי סלולר שמאפשרים לקבל IP קבוע בתשלום נוסף, ואז ה-IP יהיה אמיתי ותוכל להתחבר אליו מבחוץ
IP קבוע לסים ניתן לקבל רק בחבילות DATA .
אני כרגע עם כזה ומאוד מרוצה.. אבל כל אחד והדרישות שלו.. בדיוק פותח פוסט על משהו אחר אבל מוזמן להציץ פה לשרשור שפתחתי לפני שעברתי
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=392445
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=392445
שקלתי בעבר גם לעשות אינטרנט סלולרי, אומנם לא עשיתי אבל למדתי שאין הבדל ביניהם, כמו שרשמו לך. אל תקנה דאטה, הוא סתם יקר יותר.29/01/2026 18:20ElGabi כתב:
...
אני הייתי שוקל שנית את הפתרון הזה. הנה בדיקה שהייתי עושה לפני:
1.קח את המכשיר הסלולארי שלך, שים אותו במיקום של הנתב העתידי, פתח בו נקודה חמה, ובדוק אם מתאים לשימוש המכשירים האלחוטיים שלך.
2. קנה מתאם רשת לusb ובדוק אותה בדיקה כשאתה מקנפג את הסלולארי לנקודה חמה דרך הusb ומחבר אותו לנתב הקיים בWAN.
אם אתה מרוצה, סבבה. אם לא, שכח מזה. אם נשכח לרגע ממגבלת נפח הגלישה, קשה לי להאמין שתהיה מרוצה מקצב/ביצועי הגלישה/סטרימינג בטח שלא כשיהיה יותר ממשתמש אחד בו זמנית.
1.קח את המכשיר הסלולארי שלך, שים אותו במיקום של הנתב העתידי, פתח בו נקודה חמה, ובדוק אם מתאים לשימוש המכשירים האלחוטיים שלך.
2. קנה מתאם רשת לusb ובדוק אותה בדיקה כשאתה מקנפג את הסלולארי לנקודה חמה דרך הusb ומחבר אותו לנתב הקיים בWAN.
אם אתה מרוצה, סבבה. אם לא, שכח מזה. אם נשכח לרגע ממגבלת נפח הגלישה, קשה לי להאמין שתהיה מרוצה מקצב/ביצועי הגלישה/סטרימינג בטח שלא כשיהיה יותר ממשתמש אחד בו זמנית.