אמינות ציון זאפ? חנות סלולרים, ציון חיובי, אבל בקושי אפשר לתקשר איתם

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #21 

28/12/2025 11:52  
jtk כתב:
מערכות הפעלה אמורות לשמור על תאימות קדימה ואחורה.
אמנם כל השוק באנדרויד לא מצטיין בזה, אבל בגדול זה עדיין פועל.
יש גם בעיה הפוכה. תוכנות ישנות יותר מפסיקות לפעול על גרסאות אנדרויד חדשות.
...
נתקלתי בעבר שעל טלפון ישן לא היה ניתן לעדכן אפליקציה, או להתקין חדשה. בגלל שמערכת ההפעלה לא תומכת בפיצ'ר כלשהו שדרוש עבור העדכון. או שהעדכון של האפליקציה מצליח, אבל האפליקציה מקרטעת כי הטלפון לא חזק מספיק. ובשביל לחזור אחורה מהעדכון, צריך לעבוד קשה.
קח בחשבון שאם אתה קונה היום טלפון שיצא לפני 3-4 שנים, ואתה מתכוון לעבוד איתו כמה שנים, הוא יהיה בן 5-7 כבר. יהיה קשה להתקין עליו משהו.
כל אחד וההעדפות שלו. לי גרסה חדשה של OS יותר חשוב מהצעקה האחרונה במהירות המעבד נניח. למדתי את הלקח שלי.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #22 

סדרת ה-S22 קיבלה לא מזמן את עדכון התוכנה הגדול הרביעי והאחרון שלה. היא עוד תקבל עדכונים משניים השנה, אבל ב-2027 כבר לא. בסדרת ה-S24 הם האריכו את התמיכה מ-4 גרסאות ל-7. ברור שה-24 עולה יותר, אבל זה עוד 5 שנות תמיכה.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 478 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #23 

לא מדאיג אותי גרסאות מערכת הפעלה.
גם כך אני לא ממהר לעדכן, ובמיוחד כשזה כולל שינויים בממשק. חלקם לחיוב, אבל נפוצים גם שינויים לרעה.

אבל עם הדחיה בכיבוי רשות 3G, נדחה הצורך להחליף טלפון. אולי עוד כמה חודשים ה-S23 יפול מספיק במחיר.
לא של-S23 אני רואה חנויות שעושות רושם טוב. בגדול, אותן חנויות כמו ה-S22.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #24 

מניסיון האתר זאפ אמין ומדוייק בבמה שהוא נותן לחנויות ולחוות הדעת אודות החנויות.
יותר מכך אם יש בעיה בחנות שהגעת אליה דרך זאפ אתה יכול להתלונן לזאפ והם עוזרים.
החוות דעת מועברות רק לאחר שיש חשבונית קנייה שאתה מצרף לחוות הדעת כלומר הכל אמיתי ולא פקטיבי...
יכול להיות שחנויות משתנות עם הזמן לטוב ולרע, לכן מומלץ לחפש חוות דעת עדכניות ככל שניתן.

לגבי הדיבור על מכשירים כאלה ואחרים קראתי פה ברפרוף ואני יכול לומר שלא כדאי ולא רצוי לרכוש מוצר ישן שנמכר כחדש לא רק בזאפ אלא בכללי מכמה סיבות
1. עדכוני תוכנה ואבטחה - סבירות גבוהה שהמוצר כבר לא זמין לקבלתם מצד היצרן, מה שאומר שדי מסוכן מבחינת אבטחת מידע להכניס פרטים רגישים ואת החשבון ג'ימייל.
2. חיי סוללה - המוצר לא יוצר אתמול אלא לפני שנים קרי הוא שכב שנים באלוהים יודע אילו תנאי אכסון והראשון לסבול מזה תיהיה הסוללה בתוכו ככה שמרגע הפתיחה הביצועים יהיו בהתאם וגם תקלות בהמשך ולא בהכרח שהיבואן אם קיים בכלל רשמי למוצר שכזה יכול לספק עדיין חלקים מקוריים...

אנדרואיד מול אפל זה סיפור רציני
אנדרואיד מצד אחד לכאורה גן פתוח ומכשירים זולים אך מצד שני שוק פרוץ, מלא פריצות, עדכונים מוגבלים בזמן וגם מדברים על כך שרוצים לסגור אפשרות להתקנת APK חיצוניים אז נראה איך זה יעבוד לחובבי האנדרואיד בהמשך.

אפל - יקרים הרבה יותר אך במבחן התוצאה העדכוני תוכנה זמינים להם שנים על גבי שנים, החומרה חזקה במבחן הזמן ויציבות התוכנה היא מהטובות אם לא הכי טובות שיש. לצד זה גן סגור אבל מאובטח וזה לדעתי אחד הדברים החשובים ביותר בשימוש בנייד - אבטחה ויציבות.

אגב - אנדרואיד זה הרוב מסין, עם רוגלות מפה עד הודעה חדשה בקטע הכי רע שתעלו בדעתכם - חפשו במכשירי שיאומי/רידמי את התוכנה המהוללת getapps ומה היא עושה לחווית המשתמש, למכשיר וכמה שלא ניתן להסירה...

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

25/01/2026 16:41  
benny123 כתב:
מניסיון האתר זאפ אמין ומדוייק בבמה שהוא נותן לחנויות ולחוות הדעת אודות החנויות.
יותר מכך אם יש בעיה בחנות שהגעת אליה דרך זאפ אתה יכול להתלונן לזאפ והם עוזרים.
החוות דעת מועברות רק לאחר שיש חשבונית קנייה שאתה מצרף לחוות הדעת כלומר הכל אמיתי ולא פקטיבי...
יכול להיות שחנויות משתנות עם הזמן לטוב ולרע, לכן מומלץ לחפש חוות דעת עדכניות ככל שניתן.

לגבי הדיבור על מכשירים כאלה ואחרים קראתי פה ברפרוף ואני יכול לומר שלא כדאי ולא רצוי לרכוש מוצר ישן שנמכר כחדש לא רק בזאפ אלא בכללי מכמה סיבות
1. עדכוני תוכנה ואבטחה - סבירות גבוהה שהמוצר כבר לא זמין לקבלתם מצד היצרן, מה שאומר שדי מסוכן מבחינת אבטחת מידע להכניס פרטים רגישים ואת החשבון ג'ימייל.
2. חיי סוללה - המוצר לא יוצר אתמול אלא לפני שנים קרי הוא שכב שנים באלוהים יודע אילו תנאי אכסון והראשון לסבול מזה תיהיה הסוללה בתוכו ככה שמרגע הפתיחה הביצועים יהיו בהתאם וגם תקלות בהמשך ולא בהכרח שהיבואן אם קיים בכלל רשמי למוצר שכזה יכול לספק עדיין חלקים מקוריים...

אנדרואיד מול אפל זה סיפור רציני
אנדרואיד מצד אחד לכאורה גן פתוח ומכשירים זולים אך מצד שני שוק פרוץ, מלא פריצות, עדכונים מוגבלים בזמן וגם מדברים על כך שרוצים לסגור אפשרות להתקנת APK חיצוניים אז נראה איך זה יעבוד לחובבי האנדרואיד בהמשך.

אפל - יקרים הרבה יותר אך במבחן התוצאה העדכוני תוכנה זמינים להם שנים על גבי שנים, החומרה חזקה במבחן הזמן ויציבות התוכנה היא מהטובות אם לא הכי טובות שיש. לצד זה גן סגור אבל מאובטח וזה לדעתי אחד הדברים החשובים ביותר בשימוש בנייד - אבטחה ויציבות.

אגב - אנדרואיד זה הרוב מסין, עם רוגלות מפה עד הודעה חדשה בקטע הכי רע שתעלו בדעתכם - חפשו במכשירי שיאומי/רידמי את התוכנה המהוללת getapps ומה היא עושה לחווית המשתמש, למכשיר וכמה שלא ניתן להסירה...
...
השוואה שלך לגמרי מגוחכת. אם אתה משווה טלפון סיני סוג ז׳ לאייפון שעולה יותר מפי 10, ברור שלא תקבל אותו דבר.

תשווה תפוחים לתפוחים: סדרה S של סמסונג מקבלת היום תמיכה בעדכוני תוכנה ל-7 גירסאות קדימה - S25 שיצא עם גירסה 15 יעודכן עד גירסה 22. אפל נותנים 6 גירסאות - iOS 26 (שהיא למעשה 19), היא הגירסה האחרונה שקיבל iPhone 11, שיצא יום אחרי השקת iOS 13. זה כולל כמובן עדכוני אבטחה וכו׳.

״אנדרואיד זה הרוב מסין עם רוגלות מפה עד הודעה חדשה״ זה קישקוש מטופש. אתה נשמע כמו fanboy.

אגב, גם מבחינת התקנת APKs כבר הרבה מאוד שנים שיש הגבלות, והמשתמש צריך לעבור דרך סדרה של אישורים כדי להתקין. ההגבלה המדוברת החדשה לא רלוונטית בכלל לעולם המערבי. במדינות כמו הודו, אין לאנשים WiFi, והתקשורת הסלולרית יקרה. כתוצאה, כשהם רוצים להתקין אפליקציה, הם הולכים לחנות ושם מבצעים להם side loading ל-APK - ותוך כדי מתקינים להם גם רוגלות. המגבלה החדשה רק קובעת שעל ה-APK להיות חתום ע״י אחת מחנויות האפליקציות הגדולות, כדי לחסום את הפירצה הזו. כמובן שרוב ״כתבי״ הטכנולוגיה בישראל לא טרחו להתעמק ולהבין את זה.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 478 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #26 

iOS זה לא בשבילי. אלא אנדרויד + rooting.

אגב, החנות שהוזכרה בתחילת הדיון (בלי שם) הפכה ללא פעילה בזאפ. לא יודע אם בגלל מקרים כמו כאן.
ניסו תרגילים. ביטלתי עסקה מולם באותו יום שהם לכאורה ביצעו את ההזמנה. שום דבר לא סופק, אבל הם עיכבו זיכוי. אחרי שבוע+ בלי זיכוי ובסוף גם בלי תגובה, ביטלתי עסקה בחברת האשראי. החנות מנסה להתנגד. זה עדיין בתהליכים.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #27 

26/01/2026 19:14  
dr0r כתב:
השוואה שלך לגמרי מגוחכת. אם אתה משווה טלפון סיני סוג ז׳ לאייפון שעולה יותר מפי 10, ברור שלא תקבל אותו דבר.

תשווה תפוחים לתפוחים: סדרה S של סמסונג מקבלת היום תמיכה בעדכוני תוכנה ל-7 גירסאות קדימה - S25 שיצא עם גירסה 15 יעודכן עד גירסה 22. אפל נותנים 6 גירסאות - iOS 26 (שהיא למעשה 19), היא הגירסה האחרונה שקיבל iPhone 11, שיצא יום אחרי השקת iOS 13. זה כולל כמובן עדכוני אבטחה וכו׳.

״אנדרואיד זה הרוב מסין עם רוגלות מפה עד הודעה חדשה״ זה קישקוש מטופש. אתה נשמע כמו fanboy.

אגב, גם מבחינת התקנת APKs כבר הרבה מאוד שנים שיש הגבלות, והמשתמש צריך לעבור דרך סדרה של אישורים כדי להתקין. ההגבלה המדוברת החדשה לא רלוונטית בכלל לעולם המערבי. במדינות כמו הודו, אין לאנשים WiFi, והתקשורת הסלולרית יקרה. כתוצאה, כשהם רוצים להתקין אפליקציה, הם הולכים לחנות ושם מבצעים להם side loading ל-APK - ותוך כדי מתקינים להם גם רוגלות. המגבלה החדשה רק קובעת שעל ה-APK להיות חתום ע״י אחת מחנויות האפליקציות הגדולות, כדי לחסום את הפירצה הזו. כמובן שרוב ״כתבי״ הטכנולוגיה בישראל לא טרחו להתעמק ולהבין את זה.
...
זו דעתך, רדודה ככל שאפשר תוך ניסיון לפגוע אישית ולחזק את דברייך כדי להשמע מבין.
אני בעל מכשירי אנדרואיד ואני בעל מכשירי אייפון ומבין פחות או יותר מה אני אומר על סמך ניסיון של שנים.
כשאני מסתכל על חתך הרוכשים אפשר לראות זאת שרוב הישראלים הולכים על מכשירי שיאומי/רידמי/פוקופון דווקא כי הם פונים לשוק העממי וברי השגה. סמסונג לא ממש מעניין אותי, בסופו של יום אנדרואיד תמיד ישאר ויהיה פתוח ליותר וירוסים/רוגלות/פריצות מאשר מכשיר סגור מחברת אפל, המערכת שלהם IOS פשוט טובה יותר גם באופטימצזיה למעבד ולראם המערכת הזאת מהירה ויציבה (לא קרה לי מעולם שהטלפון קרס/התרסט/קפא) והוא בשימוש יומיומי, מאידך במכשירים המבוססי אנדרואיד נפלתי גם במכשירי סמסונג יהיו חזקים באשר הם המערכת הפעלה היא כשלון והחגיגה בשיאה ומי שלא מבין ולא מתקין אפילו אנטי וירוס בסיסי בתשלום יאכל חצץ בהמשך.

בבקשה בנימה אישית - תכבד פה את חברי הפורום, דעתך יכולה להשמע וככה גם דיעה של כל אדם אחר - צא מנקודת הנחה שאתה לא מבין פה יותר מהכלל והכלל לא מבין פה יותר ממך, זכותך לקבל את הדברים של האחרים פה וזכותך שלא, אבל מכאן ועד שימוש בשפה נמוכה הדרך ארוכה במיוחד כאשר הפורום ציבורי ואנשים גם מחוץ לכותלי הפורום קוראים את דברייך - זה בשבילך תעשה עם זה מה שבא לך, אם תעבור על חוקי האתר יש מנהלים כבר אבל אם תמשיך לדבר "נמוך" ולתייג פה חברים אני פשוט אפסיק להתייחס אלייך אישית כי דברייך לי לפחות לא תורמים בכלום.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

27/01/2026 18:34  
benny123 כתב:
זו דעתך, רדודה ככל שאפשר תוך ניסיון לפגוע אישית ולחזק את דברייך כדי להשמע מבין.
אני בעל מכשירי אנדרואיד ואני בעל מכשירי אייפון ומבין פחות או יותר מה אני אומר על סמך ניסיון של שנים.
כשאני מסתכל על חתך הרוכשים אפשר לראות זאת שרוב הישראלים הולכים על מכשירי שיאומי/רידמי/פוקופון דווקא כי הם פונים לשוק העממי וברי השגה. סמסונג לא ממש מעניין אותי, בסופו של יום אנדרואיד תמיד ישאר ויהיה פתוח ליותר וירוסים/רוגלות/פריצות מאשר מכשיר סגור מחברת אפל, המערכת שלהם IOS פשוט טובה יותר גם באופטימצזיה למעבד ולראם המערכת הזאת מהירה ויציבה (לא קרה לי מעולם שהטלפון קרס/התרסט/קפא) והוא בשימוש יומיומי, מאידך במכשירים המבוססי אנדרואיד נפלתי גם במכשירי סמסונג יהיו חזקים באשר הם המערכת הפעלה היא כשלון והחגיגה בשיאה ומי שלא מבין ולא מתקין אפילו אנטי וירוס בסיסי בתשלום יאכל חצץ בהמשך.

בבקשה בנימה אישית - תכבד פה את חברי הפורום, דעתך יכולה להשמע וככה גם דיעה של כל אדם אחר - צא מנקודת הנחה שאתה לא מבין פה יותר מהכלל והכלל לא מבין פה יותר ממך, זכותך לקבל את הדברים של האחרים פה וזכותך שלא, אבל מכאן ועד שימוש בשפה נמוכה הדרך ארוכה במיוחד כאשר הפורום ציבורי ואנשים גם מחוץ לכותלי הפורום קוראים את דברייך - זה בשבילך תעשה עם זה מה שבא לך, אם תעבור על חוקי האתר יש מנהלים כבר אבל אם תמשיך לדבר "נמוך" ולתייג פה חברים אני פשוט אפסיק להתייחס אלייך אישית כי דברייך לי לפחות לא תורמים בכלום.
...
לא סתרת את העובדה שההשוואה שלך היא לדברים שונים בתכלית, בפרט ברמת המחיר.
גם לא ברור על סמך אילו נתוני חתך רוכשים אתה מסתמך. למשל לפי כתבה משנה שעברה, סמסונג מחזיקה 42% מהשוק, ואפל 28%. גם אם (כמעט) כל היתר מסין, זה ממש לא ״הרוב״, ובמכירות הפער גדול בהרבה. כך שגם זה, בפירוש לא נכון.

מעבר לכך, בינתיים מי שמדבר נמוך וגם נוקט באיומים זה אתה, ועל איזה ״תיוג חברים״ אתה מדבר??

זכותך להאמין במודל הגן הסגור של אפל, שיש לו הרבה יתרונות וגם הרבה חסרונות, וגם לחשוב שהטלפונים של אפל הכי טובים שיש.
רק בבקשה בלי דמגוגיה. טיעונים כמו ״אנדרואיד זה הרוב מסין עם רוגלות מפה עד הודעה חדשה״ או ״מערכת ההפעלה היא כשלון והחגיגה בשיאה״ ממש לא עוזרים לנהל דיון ענייני.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”