כיצד לפנות מקום מיותר בדיסק שעליו מותקנת מערכת ההפעלה?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
ברשותי מחשב עם ווינדוס 11
מערכת ההפעלה מותקנת על כונן C- דיסק SSD בנפח 500GB.
להבנתי ווינדוס יכול לתפוס כ- 100GB ואולי אף יותר.
כרגע יש אצלי רק כ- 48GB פנויים.
זאת גם אחרי שהשתמשתי בכלי ניקוי דיסק, דרך הגדרות האחסון כדי למחוק קבצים זמניים וקבצים שאינם בשימוש.
השטח הפנוי שנותר ממש לא מספיק, היות שאני עובד על פוטושופ עם תמונות בנפחים עצומים.
בזמן השימוש, התוכנה יוצרת קבצים זמניים שתופסים כמעט את כל שטח הדיסק, זה תוקע את כל העבודה.
ניסיתי לחפש בכונן C קבצים גדולים שאותם אולי ניתן להסיר, אך לא מצאתי.
לכן השאלה אם יש אולי תוכנה/יישומון שיודעת לאתר קבצים גדולים כאלה, שהסרתם אינה פוגעת במערכת ההפעלה.
או שאולי זה המצב איתו עליי להשלים, ואם כך הדבר אולי אצטרך לשקול רכישה של דיסק SSD בנפח גדול יותר.
אשמח לכל עזרה בנושא.
תודה רבה.
ברשותי מחשב עם ווינדוס 11
מערכת ההפעלה מותקנת על כונן C- דיסק SSD בנפח 500GB.
להבנתי ווינדוס יכול לתפוס כ- 100GB ואולי אף יותר.
כרגע יש אצלי רק כ- 48GB פנויים.
זאת גם אחרי שהשתמשתי בכלי ניקוי דיסק, דרך הגדרות האחסון כדי למחוק קבצים זמניים וקבצים שאינם בשימוש.
השטח הפנוי שנותר ממש לא מספיק, היות שאני עובד על פוטושופ עם תמונות בנפחים עצומים.
בזמן השימוש, התוכנה יוצרת קבצים זמניים שתופסים כמעט את כל שטח הדיסק, זה תוקע את כל העבודה.
ניסיתי לחפש בכונן C קבצים גדולים שאותם אולי ניתן להסיר, אך לא מצאתי.
לכן השאלה אם יש אולי תוכנה/יישומון שיודעת לאתר קבצים גדולים כאלה, שהסרתם אינה פוגעת במערכת ההפעלה.
או שאולי זה המצב איתו עליי להשלים, ואם כך הדבר אולי אצטרך לשקול רכישה של דיסק SSD בנפח גדול יותר.
אשמח לכל עזרה בנושא.
תודה רבה.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה לכולם!
אנסה את התוכנות שהומלצו כאן.
לגבי השאלה -אם יש רק כונן ומחיצה אחת במחשב, אז התשובה היא ממש לא.
ישנם עוד שלושה דיסקים בנפחים גדולים, עליהם אני באמת שומר את הקבצים היותר כבדים.
הבעיה היא שכאשר פוטושופ יוצרת קבצים זמניים, היא פונה אל הדיסק עליו מותקנת מערכת ההפעלה.
אנסה לדבר עם התמיכה של adobe, יתכן וקיימת אופציה לכוון את ההגדרות כך שהקבצים הזמניים יישמרו על כונן אחר.
הבעיה היא שכאשר פוטושופ יוצרת קבצים זמניים, היא פונה אל הדיסק עליו מותקנת מערכת ההפעלה.
אנסה לדבר עם התמיכה של adobe, יתכן וקיימת אופציה לכוון את ההגדרות כך שהקבצים הזמניים יישמרו על כונן אחר.
20/01/2026 21:23bariko כתב: תודה לכולם!
אנסה לדבר עם התמיכה של adobe, יתכן וקיימת אופציה לכוון את ההגדרות כך שהקבצים הזמניים יישמרו על כונן אחר....
חפש בגוגל "change photoshop temp directory location" ותמצא את התשובה, אין צורך לפנות לתמיכה…
Batnun
.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
הרבה תיקיות, כמו למשל My Documents, Downloads, Videos
אתה יכול להעביר מכונן C לדיסק אחר.
דווקא את התיקיה לקבצים זמניים של פוטושופ לא הייתי מעביר, כי עדיף מבחינת ביצועים שהם יהיו על SSD.
מבחינת נפח, יש המון תיקיות וקבצים חבויים, כך שאם לא איפשרת הצגה שלהם, הם לא מוצגים ואתה לא רואה אותם בתוצאות חיפוש במנהל הקבצים.
יש כמה מקומות שחלונות שומרת קבצים שונים ומשונים, שאפשר למחוק, אבל צריך לדעת מה עושים כדי לא למחוק דברים שאסור או לא כדאי למחוק.
אתה יכול להעביר מכונן C לדיסק אחר.
דווקא את התיקיה לקבצים זמניים של פוטושופ לא הייתי מעביר, כי עדיף מבחינת ביצועים שהם יהיו על SSD.
מבחינת נפח, יש המון תיקיות וקבצים חבויים, כך שאם לא איפשרת הצגה שלהם, הם לא מוצגים ואתה לא רואה אותם בתוצאות חיפוש במנהל הקבצים.
יש כמה מקומות שחלונות שומרת קבצים שונים ומשונים, שאפשר למחוק, אבל צריך לדעת מה עושים כדי לא למחוק דברים שאסור או לא כדאי למחוק.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

Batnun
תודה
כבר דיברתי אמש עם התמיכה.
לדבריו, לא רק שניתן לבחור בכונן אחר, אפילו מומלץ לעשות זאת.
יש אצלי דיסק בנפח 2 טרה, זה כרגע היעד.
כך שהבעיה למעשה נפתרה.
Amir64
למשתמש בלתי מיומן כמוני, באמת עדיף שלא למחוק קבצים שעלולים לפגוע במערכת ההפעלה, או בתוכנות קריטיות אחרות.
בכל מקרה, הסרתי המון תוכנות שאינני משתמש בהם כלל, גם זה פינה אצלי מקום.
להבא כאשר יקרוס אצלי הכונן שעליו מותקן ווינדוס, כנראה שאבחר בדיסק בעל נפח של 1 טרה, אולי אפילו גדול יותר.
תודה
כבר דיברתי אמש עם התמיכה.
לדבריו, לא רק שניתן לבחור בכונן אחר, אפילו מומלץ לעשות זאת.
יש אצלי דיסק בנפח 2 טרה, זה כרגע היעד.
כך שהבעיה למעשה נפתרה.
Amir64
למשתמש בלתי מיומן כמוני, באמת עדיף שלא למחוק קבצים שעלולים לפגוע במערכת ההפעלה, או בתוכנות קריטיות אחרות.
בכל מקרה, הסרתי המון תוכנות שאינני משתמש בהם כלל, גם זה פינה אצלי מקום.
להבא כאשר יקרוס אצלי הכונן שעליו מותקן ווינדוס, כנראה שאבחר בדיסק בעל נפח של 1 טרה, אולי אפילו גדול יותר.