איך קונים / מקבלים SFP לסיבים של פרטנר
יש לי ראוטר עם פורט SFP. אני רוצה להשתמש בו ולא בראוטר שלהם ואידיאלית גם בלי ה-ONT שלהם.
הנציגת מכירות לא ממש מתמצאת ואמרה שאני אקבל ״מתאם אופטי״, האם אפשר לבקש מהטכנאי שמגיע פשוט לספק לי SFP במקום או שאפשר להוציא אותו מהמתאם האופטי?
לחלופין אשמח לרכוש אם קיימת רשימה של ציוד נתמך.
הנציגת מכירות לא ממש מתמצאת ואמרה שאני אקבל ״מתאם אופטי״, האם אפשר לבקש מהטכנאי שמגיע פשוט לספק לי SFP במקום או שאפשר להוציא אותו מהמתאם האופטי?
לחלופין אשמח לרכוש אם קיימת רשימה של ציוד נתמך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם אתה על תשתית P2P אז תוכל לקבל מהם SFP ללא תשלום בהשאלה (או פשוט לקנות לבד אחד מתאים) ולחבר אותו ישירות לראוטר.
אבל אם אתה על תשתית GPON אז תצטרך ONT שנמצא בטבלת הציוד המורשה שלהם.
אבל אם אתה על תשתית GPON אז תצטרך ONT שנמצא בטבלת הציוד המורשה שלהם.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
פרטנר עובדים עם שני סוגי תשתית:
תשתית P2P שהם פרסו, ובבעלותם, נדלג על הפרטים הטכניים, אין לתשתית הזו ONT, אבל יש אפשרות לחיבור SFP כמתאם לנתב.
תשתית בזק שפרטנר רוכבים עליה, והטכנולוגיה היא GPON, ולה נדרש ONT.
אז בראש ובראשונה צריך להבין מעבר לכל ספק באיזו תשתית מדובר.
אם מדובר בתשתית GPON אז למיטב ידיעתי פרטנר מספקים ONT ללא תשלום, המתאמים שהם מספקים הם מסוג ONT bridge עם פורט רשת ולא SFP.
עריכה: כדי לחבר ONT כזה לפורט SFP תצטרך מודול SFP מתאם ל-RJ45, ולחבר בכבל רשת סטנדרטי. מכיוון שיש ניואנסים של המהירויות צריך לדעת מה דגם הנתב עם פורט ה-SFP
עריכה: זו רשימת הציוד התואם של פרטנר:
https://u.partner.co.il/media/mgcpfh4z/gpon-list.pdf
מסתבר שיש ברשימה שני דגמים של נוקיה שניתן להשיג (בבזק סטור אגב …)
G-010S-A
G-010S-Q
ויש טעות ברשימה כאשר GF25 הוא Bridge ONT , לא SFP
פרטנר משאילים את הציוד וכנראה יסרבו לחבר ציוד קנוי, אפילו אם תואם, וכן מחייבים ביקור טכנאי להתקנה.
תשתית P2P שהם פרסו, ובבעלותם, נדלג על הפרטים הטכניים, אין לתשתית הזו ONT, אבל יש אפשרות לחיבור SFP כמתאם לנתב.
תשתית בזק שפרטנר רוכבים עליה, והטכנולוגיה היא GPON, ולה נדרש ONT.
אז בראש ובראשונה צריך להבין מעבר לכל ספק באיזו תשתית מדובר.
אם מדובר בתשתית GPON אז למיטב ידיעתי פרטנר מספקים ONT ללא תשלום, המתאמים שהם מספקים הם מסוג ONT bridge עם פורט רשת ולא SFP.
עריכה: כדי לחבר ONT כזה לפורט SFP תצטרך מודול SFP מתאם ל-RJ45, ולחבר בכבל רשת סטנדרטי. מכיוון שיש ניואנסים של המהירויות צריך לדעת מה דגם הנתב עם פורט ה-SFP
עריכה: זו רשימת הציוד התואם של פרטנר:
https://u.partner.co.il/media/mgcpfh4z/gpon-list.pdf
מסתבר שיש ברשימה שני דגמים של נוקיה שניתן להשיג (בבזק סטור אגב …)
G-010S-A
G-010S-Q
ויש טעות ברשימה כאשר GF25 הוא Bridge ONT , לא SFP
פרטנר משאילים את הציוד וכנראה יסרבו לחבר ציוד קנוי, אפילו אם תואם, וכן מחייבים ביקור טכנאי להתקנה.
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 01/01/2026 20:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
צריך לוודא אם זה SFP או SFP+.
ב-SFP+ יש מכשירים שזה אומר 1G או 10G בלבד. ואז אין אופציה ל-2.5G.
ב-SFP+ יש מכשירים שזה אומר 1G או 10G בלבד. ואז אין אופציה ל-2.5G.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
כלומר עדיף למי שעובר לבית חדש להתחבר לבזק להביא לטכנאי sfp שקניתי בבזקסטור ואחרי שהתחברתי אני יכול לעבור לכל ספק שרוכב על תשתית gpon של בזק?05/01/2026 21:13dr0r כתב: בתשתית בזק אפשר בהחלט להביא SFP פרטי מבזקסטור והם יחברו אותו. אבל חייבים ביקור טכנאי, כי לשירות הלקוחות אין גישה למערכת שבה צריך לבצע אקטיבציה....
והאם יש המלצה לsfp מסויים עבור ציוד יוביקוויטי udm pro se או ucg fiber, הם sfp+ אז אני מבין שאי אפשר להתחבר למהירות 2.5 גיגה.
כמובן שאני רוצה להתחבר ישירות עם sfp לציוד ללא ממיר אופטי בדרך.
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
כן, עדיף להביא ישר sfp, ולחסוך ביקור נוסף מיותר. אחרי שהתחברת אפשר באופן עקרוני להעביר, אבל להבנתי זה דורש שינוי הגדרות אצל בזק - צריך דה-אקטיבציה אצל הספק שמתנתקים ממנו ואז אקטיבציה לספק החדש.07/01/2026 22:37firebird כתב: כלומר עדיף למי שעובר לבית חדש להתחבר לבזק להביא לטכנאי sfp שקניתי בבזקסטור ואחרי שהתחברתי אני יכול לעבור לכל ספק שרוכב על תשתית gpon של בזק?...
אין ממש אלטרנטיבות, ה-SFP היחיד שאפשר להשיג אותו הם ה-G-010S-A ו-G-010S-Q של Alcatel Lucent (ממותגים כ-Nokia). הם עובדים טוב עם הציוד של Ubiquiti, אבל רק ב-1Gbps. עקרונית הם תומכים ב-2.5Gbps, אבל בשביל זה תצטרך לעבור דרך ממיר מדיה.07/01/2026 22:37firebird כתב: והאם יש המלצה לsfp מסויים עבור ציוד יוביקוויטי udm pro se או ucg fiber, הם sfp+ אז אני מבין שאי אפשר להתחבר למהירות 2.5 גיגה.
כמובן שאני רוצה להתחבר ישירות עם sfp לציוד ללא ממיר אופטי בדרך....