התלבטות בעניין ציוד קצה במסגרת מעבר לבזק/גילת טלקום בחבילת 2500/250 - שאלה על מתאם סיב GoFiber ובנוסף ראוטר Tp-Link
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 644
- שם מלא: יובל דולב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני מחר עובר מהוט 2500/250 לחבילה אצל גילת טלקום באותה מהירות 2500/250 (היא תהיה בתשתית של בזק Gpon)
במסגרת המעבר (וכהכנה למהירויות גבוהות יותר של 5G ומעלה בעתיד) - אני ממש רוצה לרכוש ראוטר יקר מאוד של TP-LINK שעלותו 1400 ש״ח.
מדגם -
Archer BE700 BE15000 Wi-Fi 7 Router
כאמור - החבילה הנוכחית שלי בהוט, וגם זו שאעבור אליה בבזק/גילת היא תהיה על מהירות של 2500/250, ולא 5000 מגה או יותר שמצדיקה ציוד קצה כזה.
הראוטר הזה נועד למהירויות גבוהות יותר והוא תומך עד 10GB Tri-Band וגם 6GHZ + Wifi7 אמיתי, וזו אכן הוצאה כספית מוגזמת מדי עבור חבילה נוכחית של 2500/250 מגה, אבל אני מעדיף לרכוש ציוד חזק כדי שבהמשך תהיה לי גמישות במעבר לחבילות גדולות יותר.
אני רואה שהשוק מתפתח בקצב טוב, והסטנדרט תוך שנה שכבר עוברים כולם ל-2500/250, כאשר עד כה היה 1GB סטנדרט בפרסומות.
בגילת הסבירו לי שהראוטר הזה לא תומך Gpon, כי שום מכשיר של TPLink לא תומך Gpon, ושאהיה חייב מתאם סיב.
בדקתי את הנושא - הם צודקים.
השאלה שלי היא כזו, איזה מתאם סיב יעבוד עם בזק/גילת ואיזה יתאים לראוטר?
יש שני מתאמי סיב של חברת GoFiber ששמתי עליהם עין - אחד של 10GB מהירות מקסימלית, והשני עד 2.5GB
החזק יותר 10GB -
Bridge ONT GF10SK 10GB
והפחות חזק 2.5 -
GPON ONT BRIDGE 2.5GE תומך עד 2.5GB דגם GF25C מבית GOFiber
*** יש מתאם סיב נוסף שתומך במהירות של עד 2500 מגה, של חברת ZTE, אבל לא ראיתי שהוא משווק חזק כמו GoFiber, הייתם ממליצים לחשוב עליו בכל זאת?
https://www.benda.co.il/product/99369-600-50/
כמובן שהייתי רוצה לקנות את החזק מבין האופציות 10GB בשביל מהירויות גבוהות בהמשך, אבל אני לא רואה שיש לו כניסת Gpon מאחורה, למרות שבפועל באתר של מחסני חשמל נכתב שהוא כן תומך גם Gpon. אבל היכן החיבור הירוק?!
אז מה נכון? כי אם הוא תומך רק XGS-Pon
בבזק/גילת כנראה לא יתנו לי להשתמש בו ויאמרו לי שהוא לא תומך בזק...
ממה שידוע לכם, הוא תומך גם Gpon?
ובכלל - האם כדאי להשקיע עוד 150 שקל ולקחת את המתאם סיב החזק?
האם הבחירה בראוטר של TP-Link היא החלטה חכמה לעתיד?
או שבהמשך יהיו ראוטרים חזקים יותר וכדאי לי להמתין עם רכישה כזו? קצת מתלבט לגבי הציוד.... אשמח לדעתכם
תודה רבה !
במסגרת המעבר (וכהכנה למהירויות גבוהות יותר של 5G ומעלה בעתיד) - אני ממש רוצה לרכוש ראוטר יקר מאוד של TP-LINK שעלותו 1400 ש״ח.
מדגם -
Archer BE700 BE15000 Wi-Fi 7 Router
כאמור - החבילה הנוכחית שלי בהוט, וגם זו שאעבור אליה בבזק/גילת היא תהיה על מהירות של 2500/250, ולא 5000 מגה או יותר שמצדיקה ציוד קצה כזה.
הראוטר הזה נועד למהירויות גבוהות יותר והוא תומך עד 10GB Tri-Band וגם 6GHZ + Wifi7 אמיתי, וזו אכן הוצאה כספית מוגזמת מדי עבור חבילה נוכחית של 2500/250 מגה, אבל אני מעדיף לרכוש ציוד חזק כדי שבהמשך תהיה לי גמישות במעבר לחבילות גדולות יותר.
אני רואה שהשוק מתפתח בקצב טוב, והסטנדרט תוך שנה שכבר עוברים כולם ל-2500/250, כאשר עד כה היה 1GB סטנדרט בפרסומות.
בגילת הסבירו לי שהראוטר הזה לא תומך Gpon, כי שום מכשיר של TPLink לא תומך Gpon, ושאהיה חייב מתאם סיב.
בדקתי את הנושא - הם צודקים.
השאלה שלי היא כזו, איזה מתאם סיב יעבוד עם בזק/גילת ואיזה יתאים לראוטר?
יש שני מתאמי סיב של חברת GoFiber ששמתי עליהם עין - אחד של 10GB מהירות מקסימלית, והשני עד 2.5GB
החזק יותר 10GB -
Bridge ONT GF10SK 10GB
והפחות חזק 2.5 -
GPON ONT BRIDGE 2.5GE תומך עד 2.5GB דגם GF25C מבית GOFiber
*** יש מתאם סיב נוסף שתומך במהירות של עד 2500 מגה, של חברת ZTE, אבל לא ראיתי שהוא משווק חזק כמו GoFiber, הייתם ממליצים לחשוב עליו בכל זאת?
https://www.benda.co.il/product/99369-600-50/
כמובן שהייתי רוצה לקנות את החזק מבין האופציות 10GB בשביל מהירויות גבוהות בהמשך, אבל אני לא רואה שיש לו כניסת Gpon מאחורה, למרות שבפועל באתר של מחסני חשמל נכתב שהוא כן תומך גם Gpon. אבל היכן החיבור הירוק?!
אז מה נכון? כי אם הוא תומך רק XGS-Pon
בבזק/גילת כנראה לא יתנו לי להשתמש בו ויאמרו לי שהוא לא תומך בזק...
ממה שידוע לכם, הוא תומך גם Gpon?
ובכלל - האם כדאי להשקיע עוד 150 שקל ולקחת את המתאם סיב החזק?
האם הבחירה בראוטר של TP-Link היא החלטה חכמה לעתיד?
או שבהמשך יהיו ראוטרים חזקים יותר וכדאי לי להמתין עם רכישה כזו? קצת מתלבט לגבי הציוד.... אשמח לדעתכם
תודה רבה !
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
הנתב זה מן הסתם לא יהיה מתאים לחיבור של חבילה של 5G. נתבים שכן מתאימים לכך עולים בישראל "טיפה" יותר יקר.05/01/2026 4:12yuval2d כתב: במסגרת המעבר (וכהכנה למהירויות גבוהות יותר של 5G ומעלה בעתיד) - אני ממש רוצה לרכוש ראוטר יקר מאוד של TP-LINK שעלותו 1400 ש״ח.
מדגם -
Archer BE700 BE15000 Wi-Fi 7 Router...
וגם, לחיבור של 2.5G אתה צריך לקחת בחשבון, שלנתב זה יש רק פורט LAN בודד כזה, כך שגם תצטרך לרכוש בנוסף לנתב זה גם מתג עם פורטים של 2.5G, לפי הכמות חיבורים שנדרשת לך.
GF10c מתאים ומורשה ברשימת הציוד לתשתית בזק
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/%D7%A ... isp=footer
האם זו החלטה צרכנית נבונה עבורך - תחליט אתה. הציוד רק מוזל עם השנים.
לגבי התאמה ל5G - הנתב הזה בפוקוס של אגרגציה wifi עד 15 ג'יגה. אז כן, אם יהיה לך ציוד קצה שיתמוך ב 5 ג'יגה בwifi
הוא יקבל . בפרקטיקה כנראה כיוונו ל מספר מכשירים בו זמנית.
קווית לא תוכל לחבר ציוד 5G , אלא 2.5 בלבד, מתג לזה - לא יקר, כ 40$, תומך בד"כ גם ב 10 ג'יגה באחד הפורטים.
אישית, הייתי
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/%D7%A ... isp=footer
האם זו החלטה צרכנית נבונה עבורך - תחליט אתה. הציוד רק מוזל עם השנים.
לגבי התאמה ל5G - הנתב הזה בפוקוס של אגרגציה wifi עד 15 ג'יגה. אז כן, אם יהיה לך ציוד קצה שיתמוך ב 5 ג'יגה בwifi
הוא יקבל . בפרקטיקה כנראה כיוונו ל מספר מכשירים בו זמנית.
קווית לא תוכל לחבר ציוד 5G , אלא 2.5 בלבד, מתג לזה - לא יקר, כ 40$, תומך בד"כ גם ב 10 ג'יגה באחד הפורטים.
אישית, הייתי
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
לדגם הזה יש פורט יחיד של 10G, ופורט נוסף של 2.5G. תצורה כזו לא מתאימה לחיבור קווי של 5G משום שצריך שני פורטים לפחות שתומכים במהירות מעל 5G ופה זה לא מתקיים.
ולגבי החיבור האלחוטי - תאורטית מספר חיבורים אלחוטיים יחד יכולים להגיע ל-5G, בפועל זה תלוי בצרכנים ובמרחק, ומאד סביר שלא יקרה.
בנוסף לגבי התשתית, GF10C תואם לסטנדרט XGS-PON, ואם תחבר אותו לסיב עם תשתית GPON הוא לא יתחבר. ברוב המקרים מה שמותקן זה GPON, ובזק יעבירו את המנוי לתשתית XGS-PON במידה ומצטרף לחבילת 5G. אבל אם אתה על GPON ושוקל לרכוש את המתאם היקר, מבלי יעבור עדיין ל-5G זה פשוט לא יעבוד.
ולגבי החיבור האלחוטי - תאורטית מספר חיבורים אלחוטיים יחד יכולים להגיע ל-5G, בפועל זה תלוי בצרכנים ובמרחק, ומאד סביר שלא יקרה.
בנוסף לגבי התשתית, GF10C תואם לסטנדרט XGS-PON, ואם תחבר אותו לסיב עם תשתית GPON הוא לא יתחבר. ברוב המקרים מה שמותקן זה GPON, ובזק יעבירו את המנוי לתשתית XGS-PON במידה ומצטרף לחבילת 5G. אבל אם אתה על GPON ושוקל לרכוש את המתאם היקר, מבלי יעבור עדיין ל-5G זה פשוט לא יעבוד.
לדעתי תמתין עם הקניה לרגע שתצטרך. כשתעשה את המעבר יהיה ציוד יותר זול ויותר בשל במיוחד בתקני WIFI.
אני בכלל לא חושב שיהיה מעבר גדול ל2.5 אלא ישירוות ל5 ואולי אפילו ל10. פה בפורום יש הרבה אנשים עם צרכים מיוחדים שצריכים את מהירויות האלו. והחברות תמיד ישמחו לדחוף חבילות יקרות גם כשאין צורך ממשי.
לשימושים ביתיים (כלומר מי שלא מריץ NAS החוצה או עושה עריכות וידאו מרחוק) גם קו של 300M מספיק.לוקחים 1G בגלל ההעלאה וההפרש המזערי במחיר.
אני בכלל לא חושב שיהיה מעבר גדול ל2.5 אלא ישירוות ל5 ואולי אפילו ל10. פה בפורום יש הרבה אנשים עם צרכים מיוחדים שצריכים את מהירויות האלו. והחברות תמיד ישמחו לדחוף חבילות יקרות גם כשאין צורך ממשי.
לשימושים ביתיים (כלומר מי שלא מריץ NAS החוצה או עושה עריכות וידאו מרחוק) גם קו של 300M מספיק.לוקחים 1G בגלל ההעלאה וההפרש המזערי במחיר.