החלפת נתב Xiaomi AX3600 בנתב Linksys EA9500 V2.0

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
הנתב הראשי של הבית שממוקם בסלון הוא נתב של Xiaomi מדגם AX3600 ומוגדר כ AX3000, סה"כ הוא יציב ועושה את העבודה.
החסרונות שלו: אין כניסות USB, רק 3 יציאות LAN והממשק הסיני (לזה יש פתרון - Google translate) ומכשיר ה APPLE TV שבמטבח מסרב בתוקף לעבוד איתו.
יש לי אפשרות להחליף אותו בנתב של Linksys EA9500 V2.0 שמוגדר AC5400, היתרונות שלו שיש לו 2 כניסות USB 3.0, כמו כן יש לו 8 יציאות LAN. אני מאמין שמכשיר ה APPLE TV לא יעשה בעיות לעבוד איתו.
החסרונות שלו הם הגודל העצום שהוא תופס לעומת ה Xiaomi שהוא די קומפקטי, צריכת החשמל: 60 וואט לעומת 24 וואט ב Xiaomi והטכנולוגיה המיושנת יותר בדור אחד לעומת ה Xiaomi.

הצרכנים האלחוטיים הם מחשב שמחובר 24/7 דרך מתאם של Linksys AC1900, מכשיר ה APPLE TV שבמטבח ועוד 5 טלפונים סלולריים.
הצרכנים החוטיים הם: טלוויזיה, מחשב HTPC, שרת מוזיקה ביתי, מכשיר Logitech SqueezeBox, רסיבר קולנוע ביתי, מכשיר מוקה שמעביר את האינטרנט לשאר החדרים.

מה דעתכם?

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3397
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #2 

דעתי שהסיבה "לא מסתדרת" לא ברורה... זה כולה נתב, מה יש להסתדר...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

כנראה שיש!
לא משנה מה ניסיתי לעשות, מכשיר ה APPLE TV אמנם מתחבר לנתב, אך לא מוכן להזרים כלום וטוען שאין חיבור, אם אני מחבר אותו לנתב של החדר שינה (NETGEAR R7000), אז הוא עובד בלי בעיות.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3397
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #4 

חיבור חוטי כן עוב? תקפג את הנתב בwifi בדומה לשני (תדר , #ערוץ, הצפנה ,הגבלה למוד ac, שינוי Mac וכו ), כי זה בזבוז להחליף רק מהסיבה הזו...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

במקרה של ה APPLE TV חיבור חוטי לא רלוונטי משתי סיבות:
1. הוא מוצב במטבח והנתב מוצב בסלון ואי אפשר לחבר אותם חוטית.
2. חיבור הרשת ב APPLE TV לא תקין, כך שגם אם הייתי מחבר אותו חוטית זה לא היה עוזר.
מעבר לכך, ה APPLE TV הוא רק אחת הסיבות, אני מתייחס לחבילה הכוללת, בכל מקרה הנתב XIAOMI שבסלון במידה ויוחלף יועבר לחדר שינה. או להפך, ה LINKSYS יוצב בחדר שינה וה XIAOMI יוותר בסלון.
ה NETGEER שבחדר השינה הוא מעולה ועובד יציב, הוא כבר ישן יחסית והוא גם לשוק האמריקאי - אז חסרים לו תדרים, לכן הוא יוחלף.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”