חיבור סיב זול כגיבוי - מה הכי זול?
יש כאן קצת הסבר על שני ה-מודים fallback ו load-balance
https://docs.gl-inet.com/router/en/4/in ... multi-wan/
לדעתי רק תוכנה (יחידה) שתומכת בריבוי connections תוכל באמת ליהנות ממהירות גדולה (למשל הורדה בטורנטים) . במצב הרגיל, הארגרגציה תהיה רק בעת שימוש בו זמנית של מספר צרכנים שונים.
לדעתי רק תוכנה (יחידה) שתומכת בריבוי connections תוכל באמת ליהנות ממהירות גדולה (למשל הורדה בטורנטים) . במצב הרגיל, הארגרגציה תהיה רק בעת שימוש בו זמנית של מספר צרכנים שונים.
לאיזה מהירות אתה מגיע יחסית לחבילות ועם מה/איך?ב Wifi?23/12/2025 14:21integral כתב: אצלי זה עובד סבבה על פלינט 2 כולל 2 קווי סיבים וחיבור עם כבל USB לסלולרי....
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8252
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
היות ושתי החבילות של הסיבים לא זהות מבחינת ביצועים לא מפעיל LOAD BALANCE אלא הטובה יותר ראשית והשנייה FAILOVER ורק מפעילה את ה PS5 של הצעיר ברגיל. רוב הבית מרושת קווית אז אין בעיה עם מי שמחובר קווית ומקבל מהירות מלאה (המינימום בין הקו הראשי 930/940 לכרטיס על הקליינט שלמשל בטלוויזיות הוא 100). הפלינט מכסה מצויין את הבית, אבל גם מפעיל קווית AX3PRO בממד ועוד אחד ליד המרפסת הרחוקה בסלון כדי לשפר מהירויות WIFI שם....
נערך לאחרונה על ידי integral ב 23/12/2025 20:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1447
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
מדויק. תמיד קישור TCP ספציפי ייצא תמיד דרך אותו חיבור, לא כנ״ל גם לגבי UDP עם אותו מקור ויעד. לכן חיבור יחיד תמיד ייצא דרך אותו קו, והמהירות בהתאם. כאשר ישנם מספר קישורים אכן המהירות המיצרפית יכולה להיות גבוהה יותר מכל חיבור נפרד.23/12/2025 13:00rafi_d כתב: יש כאן קצת הסבר על שני ה-מודים fallback ו load-balance
לדעתי רק תוכנה (יחידה) שתומכת בריבוי connections תוכל באמת ליהנות ממהירות גדולה (למשל הורדה בטורנטים) . במצב הרגיל, הארגרגציה תהיה רק בעת שימוש בו זמנית של מספר צרכנים שונים....
הסיבה היא שאם באותו קישור Packets יוצאים כל פעם מחיבור אחר יכול להיווצר מצב של Out of order packets ביעד.
אני יכול להעיד באופן אישי שגם בהפסקת חשמל חיבור IBC עובד תקין, לא יודע לומר למשך כמה זמן אך לפחטות כחצי שעה בוודאות עקב הפסקות חשמל.23/12/2025 6:20arotman כתב: ...בתשתית IBC (הוט, סלקום ,פרטנר ונוספים) למיטב הבנתי אין בכלל גיבוי אל פסק כך שיש הפסקת חשמל באזור גם אם יש לך גיבוי ,סולארי, גנרטור תחנת כוח וכו אז גם ככה האינטרנט ייפול, בתשתית בזק בד"כ יש גיבוי אלפסק ממוצע של 3 שעות....
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
כנראה שתלוי איפה כי גם שמעתי על מקומות שטענו שבשתית בזק לא היה אינטרנט בהפסקת חשמל למרות שלי בכפר חב"ד היה ואצל רוב הלקוחות שלי בבזק ברחבי הארץ.24/12/2025 13:06useru כתב: אני יכול להעיד באופן אישי שגם בהפסקת חשמל חיבור IBC עובד תקין, לא יודע לומר למשך כמה זמן אך לפחטות כחצי שעה בוודאות עקב הפסקות חשמל....
בהרצליה פיתוח ברחוב שלווה יודע בוודאות שאין גיבוי בתשתית IBC בכפר שמריהו ברחוב השדות, ברחוב קוממיות בתל אביב, ובהדר יוסף כמדומני. המכנה המשותף בתים פרטיים, אם אתה מחובר בבניין והסיב של הוט מגיע לבניין אז ייתכן שיש גיבוי כלשהוא למרות שזוכר שגם ברמת השרון ברחוב הפלמ"ח לא זוכר שהיה גיבוי שזה רחוב עם בניינים, גם ברחוב שניר ברמת השרון במתחם משותף של כמה בתים לא זוכר שהיה גיבוי.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3544
- נתן תודות: 1106 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
הפסקות חשמל די נדירות במדינה ברוב המקומות.
עברנו כמה שנים של מלחמה ואולי פעם פעמיים נפל החשמל (ולא בגלל המלחמה).
אותה תדירות אצלי אישית לנפילות אינטרנט, פעם פעמיים בכמה שנים ולזמן קצר של אולי שעה.
השאלה היא מה אפשר לעשות עם אינטרנט כשיש הפסקת חשמל?
איזה שימוש ביתי דורש אינטרנט יציב 24/7/365 שלא יכול להיות מנותק למספר שעות במקרה קיצון?
עברנו כמה שנים של מלחמה ואולי פעם פעמיים נפל החשמל (ולא בגלל המלחמה).
אותה תדירות אצלי אישית לנפילות אינטרנט, פעם פעמיים בכמה שנים ולזמן קצר של אולי שעה.
השאלה היא מה אפשר לעשות עם אינטרנט כשיש הפסקת חשמל?
איזה שימוש ביתי דורש אינטרנט יציב 24/7/365 שלא יכול להיות מנותק למספר שעות במקרה קיצון?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8252
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
יש אנשים שעובדים רבות מהבית כולל שימוש כבד בכלים כמו זום למגוון מטרות ואז נפילה היא קריטית.
לא מדובר רק בהפסקות חשמל שהן באיזור שלי הרבה יותר תכופות כנראה מאשר שלך בשל התשתית האיזורית. יכולות להיות תקלות באחת מהתשתיות והיו לא מעט כאלו באיזור שלי ואז מיידית יש לך גיבוי מהשניה. בנוסף, גם אם יש הפסקת חשמל ארוכה שמכלה את סוללות הגיבוי של התשתיות, עדיין יכול להיות שהאנטנה הסלולרית הקרובה מתפקדת ולכן אצלי הגיבוי השלישי הוא הטלפון דרך הראוטר או כמו שהוא. גם זה קרה אצלי.
לא מדובר רק בהפסקות חשמל שהן באיזור שלי הרבה יותר תכופות כנראה מאשר שלך בשל התשתית האיזורית. יכולות להיות תקלות באחת מהתשתיות והיו לא מעט כאלו באיזור שלי ואז מיידית יש לך גיבוי מהשניה. בנוסף, גם אם יש הפסקת חשמל ארוכה שמכלה את סוללות הגיבוי של התשתיות, עדיין יכול להיות שהאנטנה הסלולרית הקרובה מתפקדת ולכן אצלי הגיבוי השלישי הוא הטלפון דרך הראוטר או כמו שהוא. גם זה קרה אצלי.
דוגמא: מערכת חשמל חכם מבוססת WiFi עם שרת מרוחק (ולא מקומי) כמו שאצלי... בייחוד כשלקבלן יש באגים בכבילת החשמל..24/12/2025 19:24vivi כתב:
איזה שימוש ביתי דורש אינטרנט יציב 24/7/365 שלא יכול להיות מנותק למספר שעות במקרה קיצון?...
...
כשאין WiFi יש מפסקי תאורה שפשוט לא עובדים. כמובן שכל הסקריפטים גם לא עובדים .
לא חיים ומוות ,אבל בהחלט לא נעים...
אין לי כמובן מושג מה קורה בכל הארץ, אצלי, בית פרטי, הן IBC והן בזק מתפקדים בהפסקת חשמל. מכיוון שלא ערכתי מבחני עומס איני יכול לומר לכמה זמן מעבר לכחצי שעה שחוויתי.24/12/2025 17:31arotman כתב: כנראה שתלוי איפה כי גם שמעתי על מקומות שטענו שבשתית בזק לא היה אינטרנט בהפסקת חשמל למרות שלי בכפר חב"ד היה ואצל רוב הלקוחות שלי בבזק ברחבי הארץ.
בהרצליה פיתוח ברחוב שלווה יודע בוודאות שאין גיבוי בתשתית IBC בכפר שמריהו ברחוב השדות, ברחוב קוממיות בתל אביב, ובהדר יוסף כמדומני. המכנה המשותף בתים פרטיים, אם אתה מחובר בבניין והסיב של הוט מגיע לבניין אז ייתכן שיש גיבוי כלשהוא למרות שזוכר שגם ברמת השרון ברחוב הפלמ"ח לא זוכר שהיה גיבוי שזה רחוב עם בניינים, גם ברחוב שניר ברמת השרון במתחם משותף של כמה בתים לא זוכר שהיה גיבוי....
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
הפתרון לזה הוא לעבור ל-Home Assistant ו-Shelly...24/12/2025 20:30rafi_d כתב: דוגמא: מערכת חשמל חכם מבוססת WiFi עם שרת מרוחק (ולא מקומי) כמו שאצלי... בייחוד כשלקבלן יש באגים בכבילת החשמל..
...
כשאין WiFi יש מפסקי תאורה שפשוט לא עובדים. כמובן שכל הסקריפטים גם לא עובדים .
לא חיים ומוות ,אבל בהחלט לא נעים......
הכל עובד מקומית. בפרט המודולים לא חייבים תקשורת בשביל שהמפסק יעבוד.
חוץ מזה, אצלי כל הרשת (עם PoE) ו-HA מחוברים לאל פסק.
אבל כשהחשמל בבית נופל, מפסקי התאורה לא עובדים בלי קשר ל-WiFi...

איך ה Shelly? הסתכלתי לפני חודשיים בערך על ה Shelly 1 Mini Gen 3/4 ועדיין לא קניתי.29/12/2025 21:49dr0r כתב: הפתרון לזה הוא לעבור ל-Home Assistant ו-Shelly...
הכל עובד מקומית. בפרט המודולים לא חייבים תקשורת בשביל שהמפסק יעבוד.
חוץ מזה, אצלי כל הרשת (עם PoE) ו-HA מחוברים לאל פסק.
אבל כשהחשמל בבית נופל, מפסקי התאורה לא עובדים בלי קשר ל-WiFi...
...
באיזה פרוטוקול חיברת אותו? והאם ל HA יש אינטגרציה מול Google Assistant / Android Home Control?
זה נכון בד"כ לכל סוגי המערכות (אצלי הייגול מקבלן), מודול יכול לעבוד גם ללא תקשורת, בחיבור המקומי שלו. אממה, כשחשמלאי טועה ולא מחבר אליו מוליך מהמנורה, ומבקש מהחבר ה"חכם" שלו "לגשר" בwifi עם מפסק אחר - חוסר תקשורת משבית תפעול תאורה מהמפסק.......
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
דור 3 ו-4 מעולים. מחוברים ב-wifi, על SSID ו-VLAN יעודיים ל-IoT. ה-Matter שלהם עובד מעל WiFi, אז הוא מיותר. האינטגרציה שלהם ב-HA עובדת יותר טוב (ומתוחזקת ע״י Shelly בעצמם).02/01/2026 8:30avob כתב: איך ה Shelly? הסתכלתי לפני חודשיים בערך על ה Shelly 1 Mini Gen 3/4 ועדיין לא קניתי.
באיזה פרוטוקול חיברת אותו? והאם ל HA יש אינטגרציה מול Google Assistant / Android Home Control?...
יש אינטגרציה מול Google Home, אבל אם אתה לא רוצה לשלם תשלום חודשי על Nabu Casa, ההגדרה די מסובכת: https://www.home-assistant.io/integrati ... assistant/
אין הרבה מה לעשות נגד חשמלאים טיפשים. אני ניהלתי ממש מקרוב את החשמלאי של קבלן השיפוצים אצלנו, והוא עדיין עשה כמה טעויות מביכות, שהייתי צריך לתקן אח״כ בעצמי.02/01/2026 8:56rafi_d כתב: זה נכון בד"כ לכל סוגי המערכות (אצלי הייגול מקבלן), מודול יכול לעבוד גם ללא תקשורת, בחיבור המקומי שלו. אממה, כשחשמלאי טועה ולא מחבר אליו מוליך מהמנורה, ומבקש מהחבר ה"חכם" שלו "לגשר" בwifi עם מפסק אחר - חוסר תקשורת משבית תפעול תאורה מהמפסק....
...