האם תוכן באיכות נמוכה נראה פחות טוב בOLED
אני יודע שOLED נחשב למסך הטוב ביותר, אבל האם גם תוכן באיכות נמוכה (חדשות, סרטונים ביוטיוב, סטרימינג לא ב4K) נראה טוב על מסך כזה?
ביררתי קצת באינטרנט וראיתי תשובות מנוגדות. חלק אומרים שהכל נראה טוב יותר, אבל חלק אומרים שתוכן באיכות נמוכה נראה *גרוע יותר* בOLED בגלל שהמסך חושף יותר את הפאקים והפגמים בשידור לעומת מסכי LED רגילים (ככה הבנתי).
בתור אחד שרואה יחסית הרבה תוכן באיכות נמוכה, העניין הזה חשוב לי.
מה דעתכם?
ביררתי קצת באינטרנט וראיתי תשובות מנוגדות. חלק אומרים שהכל נראה טוב יותר, אבל חלק אומרים שתוכן באיכות נמוכה נראה *גרוע יותר* בOLED בגלל שהמסך חושף יותר את הפאקים והפגמים בשידור לעומת מסכי LED רגילים (ככה הבנתי).
בתור אחד שרואה יחסית הרבה תוכן באיכות נמוכה, העניין הזה חשוב לי.
מה דעתכם?
הסתכלתי אצל חבר שיש לו אולד.08/11/2025 12:33עופרפולק כתב: אתה צריך ללכת למישהו שיש לו אולד ולראות איך רואים ערוצים רגילים ולא כמו בחנות ששמים לנו יוטיוב ורואים שם ואוו...
תכלס? לא עף לי הסכך. רואים טוב, אבל לא יצא לי להגיד ״וואו״. בדיסני פלוס למשל ראו לא משהו בכלל.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1491
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
חושב שהשאלה שלך רלוונטית ללפני 10 שנים שעוד היו שידורי SD שהיו נראים זוועה על מסך גדול.
היום השידורים הליניארים משודרים ב HD.
יש אין סוף תוכן ב 4K
סטרימיניג ב 4K
גיימינג ב 4K
הסיכוי שתפגוש תוכן לא איכותי בימינו דיי קטן כך שלא הייתי דואג.
אם מדובר בתכני DVD ישנים, תכני ילדים וכאלה אז אין מה לעשות זה יראה רע...
היום השידורים הליניארים משודרים ב HD.
יש אין סוף תוכן ב 4K
סטרימיניג ב 4K
גיימינג ב 4K
הסיכוי שתפגוש תוכן לא איכותי בימינו דיי קטן כך שלא הייתי דואג.
אם מדובר בתכני DVD ישנים, תכני ילדים וכאלה אז אין מה לעשות זה יראה רע...
אם אני אקנה אולד אני אצפה רק, או כמעט רק דרך האפליקציות המובנות בטלוויזיה. אני כנראה לא אשתמש בסטרימר חיצוני, למעט אולי סטרימר של יס.09/11/2025 8:50mrraz111 כתב: יש לי LG אולד C2 בגודל 65
ממה שראיתי התמונה מעולה בכל מצב
אני גם צופה דרך הנגן של VLC שמחובר לNAS
בכל זאת יש מגבלות
ביום רואים פחות טוב מאשר בלילה
זה בעיקר קורה בסדרות וסרטים עם רקעים חשוכים...
איך רואים בסטרימר של יס בטלוויזיה כזו? למשל B4 של LG
הייתי פעם לקוח של YES עד שניסיתי להוריד מחירים ולא הסכימו להוריד אפילו שקל בודד
עברתי ל FREE והופתעתי לראות שהם יותר איכותיים
המצחיק שאחרי שעברתי התקשרו אלי מהשימור של YES והבטיחו לי הרים וגבעות
אני זוכר שהסברתי לנציג שהאיכות של FREE הרבה יותר טובה ואין שום סיבה לחזור
אני זוכר שהסברתי לנציג שהאיכות של FREE הרבה יותר טובה ואין שום סיבה לחזור
כשהיית ביס צפית דרך הסטרימר או דרך האפליקציה?09/11/2025 13:58mrraz111 כתב: הייתי פעם לקוח של YES עד שניסיתי להוריד מחירים ולא הסכימו להוריד אפילו שקל בודד
אני זוכר שהסברתי לנציג שהאיכות של FREE הרבה יותר טובה ואין שום סיבה לחזור...
לי יש יס (סטינג) ושמתי לב שהאיכות באפליקציה יותר טובה מאשר האיכות של הסטרימר.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1491
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
הייתי לקוח של יס למעלה מ 20 שנה.09/11/2025 13:58mrraz111 כתב: הייתי פעם לקוח של YES עד שניסיתי להוריד מחירים ולא הסכימו להוריד אפילו שקל בודד
אני זוכר שהסברתי לנציג שהאיכות של FREE הרבה יותר טובה ואין שום סיבה לחזור...
עברתי לפני מספר חודשים ל free ורק מבין איזה פרייר הייתי.
מינימום כסף. אחלה איכות. מספיק לי מעל ומעבר בשביל ערוצים ליניאריים.
פעם ב יש איזה הפתעה עם איזה סדרה או סרט שמשלימים לי את הצורך
חבל שלא משדרים סאונד 5.1. שיהיו בריאים תקועים בסטריאו כאילו אנחנו בשנות ה 80 שבסטרימינג משדרים בדולבי אטמוס
יש לי S90C 77 אינץ'. אני משחק, רואה סדרות בסטרימינג וגם צופה בחדשות (דרך האפליקציות שלהן) וסרטוני יוטיוב באיכותיות משתנות. הייתה לי טלוויזית LED פשוטה בגודל 55 של סמסונג לפני כן. איכות התמונה שווה או טובה יותר בתכנים באיכות נמוכה. יש אנשים שמדברים על תנועה מקוטעת בגלל שזמני התגובה המהירים של פיקסלים של אולד לא נותנים אפקט של טשטוש טבעי, באופן אישי אני לא שמתי לב.
ותכנים באיכות גבוהה זה כמובן כיף גדול =]
ותכנים באיכות גבוהה זה כמובן כיף גדול =]
שים לב שדיסני פלוס - בכל שידור ממחשב וגם מסטרימרים לא נותנת אפילו FHD ובטח שלא 4K. זה נראה כמו HD ולא באיכות ביטרייט גבוהה... אגב, מערכת הפעלה של אפל זה תקין...
מדבר על אפליקציה תיקנית של דיסני פלוס שהורדה מהחנות במכשיר שיואמי סטימר דור1 לא פרוץ.
זה פעם היה המצב ואז הרגיעו והסטרימר xioami דור1 שלי עבר לשדר FHD , עכשיו לפני כמה חודשים כבר אולי יותר הגבילו שוב. הם טוענים שחלק מהתוכן פחות מוגבל וכן ישודר ברזולוציה גבוהה.
איפה מקבלים איכות מלאה - מכשירי סמסונג בוודאות, סטרימרים וסמארטפונים שלהם. לא יודע מה קורה בשאר מכשירי האנדרואיד.
מחשב PC intel amd מקבלים *** ללא תלות בדפדפן כלל.
לא יודע מה המצב עם שילד.
מדבר על אפליקציה תיקנית של דיסני פלוס שהורדה מהחנות במכשיר שיואמי סטימר דור1 לא פרוץ.
זה פעם היה המצב ואז הרגיעו והסטרימר xioami דור1 שלי עבר לשדר FHD , עכשיו לפני כמה חודשים כבר אולי יותר הגבילו שוב. הם טוענים שחלק מהתוכן פחות מוגבל וכן ישודר ברזולוציה גבוהה.
איפה מקבלים איכות מלאה - מכשירי סמסונג בוודאות, סטרימרים וסמארטפונים שלהם. לא יודע מה קורה בשאר מכשירי האנדרואיד.
מחשב PC intel amd מקבלים *** ללא תלות בדפדפן כלל.
לא יודע מה המצב עם שילד.
- יגאלדוד
-
- חבר פעיל

- תגובות: 51
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 0
- יצירת קשר:
מי לא משדרים סאונד 5.1?09/11/2025 15:33ambar כתב: הייתי לקוח של יס למעלה מ 20 שנה.
עברתי לפני מספר חודשים ל free ורק מבין איזה פרייר הייתי.
מינימום כסף. אחלה איכות. מספיק לי מעל ומעבר בשביל ערוצים ליניאריים.
פעם ב יש איזה הפתעה עם איזה סדרה או סרט שמשלימים לי את הצורך
חבל שלא משדרים סאונד 5.1. שיהיו בריאים תקועים בסטריאו כאילו אנחנו בשנות ה 80 שבסטרימינג משדרים בדולבי אטמוס...
Free TV
או יס?