כלי פשוט לשיפור יכולת ניתוח של הסאונד בחלל שלנו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
נעול
claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #1 

לרבים בפורום הזה יש אהבה לתחום הסאונד .
זה כלי קטן שעזר לי לאמן את האוזן והמוח להבין את החלל שלי ,את הציוד שלי ,ניתוחים טכנים של מה שקורה לי בסלון.

תיכנסו לצאט גיפיטי ,אולי אפילו בינה אחרת (עם גיפיטי זה בטוח)
תדביקו את הפרומפט הבא :תתפקד כמהנדס סאונד ואודיופיל ביקורתי. המטרה: ללמוד לנתח סאונד במערכת ביתית באמצעות שיר אחד שתבחר בעצמך, שמתאים לניתוח טכני מדויק. כללים: אתה בוחר שיר אחד בלבד שמתאים לניתוח על השיר להיות מוקלט היטב, לא מעובד יתר על המידה יש לציין דקה/שנייה מדויקת לכל בדיקה להסביר מה לשמוע בפועל להסביר בקצרה את המושג הטכני הנבדק בלי מסקנות כלליות בלי המלצות ציוד בלי שפה שיווקית או רגשית מבנה התשובה הנדרש: שם השיר שנבחר באס – דקה/שנייה | מה לשמוע | מושג טכני מיד / קול אנושי – דקה/שנייה | מה לשמוע | מושג טכני הפרדת כלים – דקה/שנייה | מה לשמוע | מושג טכני במה (רוחב / עומק) – דקה/שנייה | מה לשמוע | מושג טכני גבוהים / אוויר – דקה/שנייה | מה לשמוע | מושג טכני מיקרו־דינמיקה – דקה/שנייה | מה לשמוע | מושג טכני קוהרנטיות כללית – דקה/שנייה | מה לשמוע | מושג טכני דגשים: ההסבר חייב להיות פשוט ובר־שמיעה כל מושג מוסבר במשפט אחד בלבד אין להשוות למערכות אחרות אין להסיק מסקנות

מה שתקבלו זה שיר ,הסברים איך לנתח את התוצאה הנשמעת ,הסברים פשוטים על מושגים טכניים .
בסוף תשתפו את הבינה במה ששמעתם או לא שמעתם ותמשיכו איתה התכתבות.

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

שאל אותו אם סוויץ רשת משפיע על השמע.

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

28/12/2025 14:27  
IsportaR כתב:
שאל אותו אם סוויץ רשת משפיע על השמע.
...
שאלתי גם אותו גם את גמיני וגם את גרוק ,שלושתם אמרו שברוב המערכות זה לא שמיעה ,רק במערכות סטראו מתקדמות ,שלושתם הסבירו שמדובר באות אנלוגי שמתואסף לדאטה דיגיטלי

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אל תהיה דרדלה.

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

gemini

ה-Dela S100 (או ה-S50, שניהם מבית Melco היפנית) נחשב לאחד הסוויצ'ים המוערכים ביותר בשוק ה-High-End. הוא לא סתם סוויץ' סיני עם מדבקה; יש בו ספקי כוח ליניאריים, קלוקים (Clocks) מדויקים וסינון רעשים אלקטרומגנטיים כבד.

הנה ההסברים האפשריים למה שהרגשת, שמנסים לגשר על הפער בין המדע לתחושה:

1. הפחתת רעש חשמלי (Electrical Noise)
למרות שהמידע הדיגיטלי (ה-0 וה-1) לא משתנה, כבל רשת הוא מוליך נחושת. דרך הכבל הזה יכול לעבור רעש בתדר גבוה (RFI/EMI) מהראוטר הביתי ישירות לתוך הסטרימר שלך. סוויץ' כמו ה-Dela מתוכנן לבודד את הרעש הזה חשמלית. כשרעש כזה נכנס ל-DAC, הוא יכול להעלות את רצפת הרעש האנלוגית ולפגוע בתחושת ה"שקט" והבמה.

2. דיוק תזמון (Clocking)
חובבי Dela ו-Melco טוענים שהדיוק של השעון הפנימי בסוויץ' מפחית עומס מהסטרימר. אמנם מבחינה מדעית הסטרימר אמור לבצע "תיקון זמן" בעצמו, אך מאזינים רבים מדווחים על סאונד "נינוח" יותר ופחות "דיגיטלי" כשהשעון המקורי מדויק.

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

הטיעון שלך מרשים בדמיון שלו, אבל הוא שייך לעולם האנלוגי, לא הדיגיטלי.
1. בידוד: תקן ה-Ethernet מחייב טרנספורמטור בכל כניסה. זה אומר שאין קשר חשמלי ישיר בין הסוויץ' לרסיבר - הרעש החשמלי שתיארת לא יכול לעבור פיזית.
2. השעון: הסוויץ' מתזמן חבילות מידע, לא גלי קול. המידע נכנס ל-Buffer ברסיבר ועובר תזמון מחדש על ידי השעון הפנימי של ה-DAC. השעון של הסוויץ' הופך ללא רלוונטי ברגע שהמידע נכתב לזיכרון.

'סאונד נינוח' זה תיאור של חוויה פסיכולוגית, לא תוצאה של ביטים. אם המידע הגיע בלי שגיאות, הסוויץ' עשה את העבודה שלו ב-100% - כל השאר זה פלצבו יקר.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7437
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #7 

אז התחלנו עכשיו פשוט להדביק תגובות "מהונדסות" של CHAT שסותרות זו את זו ב 180 מעלות, בדיוק כמו חלק מהמשתמשים עצמם…
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #8 

28/12/2025 15:17  
claudia5 כתב:
gemini

ה-Dela S100 (או ה-S50, שניהם מבית Melco היפנית) נחשב לאחד הסוויצ'ים המוערכים ביותר בשוק ה-High-End. הוא לא סתם סוויץ' סיני עם מדבקה; יש בו ספקי כוח ליניאריים, קלוקים (Clocks) מדויקים וסינון רעשים אלקטרומגנטיים כבד.

הנה ההסברים האפשריים למה שהרגשת, שמנסים לגשר על הפער בין המדע לתחושה:

1. הפחתת רעש חשמלי (Electrical Noise)
למרות שהמידע הדיגיטלי (ה-0 וה-1) לא משתנה, כבל רשת הוא מוליך נחושת. דרך הכבל הזה יכול לעבור רעש בתדר גבוה (RFI/EMI) מהראוטר הביתי ישירות לתוך הסטרימר שלך. סוויץ' כמו ה-Dela מתוכנן לבודד את הרעש הזה חשמלית. כשרעש כזה נכנס ל-DAC, הוא יכול להעלות את רצפת הרעש האנלוגית ולפגוע בתחושת ה"שקט" והבמה.

2. דיוק תזמון (Clocking)
חובבי Dela ו-Melco טוענים שהדיוק של השעון הפנימי בסוויץ' מפחית עומס מהסטרימר. אמנם מבחינה מדעית הסטרימר אמור לבצע "תיקון זמן" בעצמו, אך מאזינים רבים מדווחים על סאונד "נינוח" יותר ופחות "דיגיטלי" כשהשעון המקורי מדויק.
...
בהתחלה חשבתי שרק פה האנשים הרגילים לא מבינים מדוע אתה שומע הבדלים בין סוויצים/ כבלי רשת וכו.. אבל פתאום נתקלתי באנשים דומים לנו (הלא מבינים אלו שאין להם ניסיון ו/או ציוד שמאפשר להבחין בהבדלים התהומיים האלו), שלא מבינים מה אתה רוצה גם בפורום האנגלי, רק ששם הבהירו לך בבום מה הם חושבים על מה שכתבת.
האמת איש יקר לדעתי וזו רק דעתי כל הברברת הזו לא מתאימה לפורום שלנו היא מתאימה לפורום האחר, ששם יש כאלו שמרגישים הבדלים בסאונד, כשמחליפים את אחד הברגים שתופסים את אלמנט הרמקול לתיבה , כן כן גם את זה כבר קראתי שם לפני מספר שנים.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #9 

28/12/2025 14:51  
claudia5 כתב:
שאלתי גם אותו גם את גמיני וגם את גרוק ,שלושתם אמרו שברוב המערכות זה לא שמיעה ,רק במערכות סטראו מתקדמות ,שלושתם הסבירו שמדובר באות אנלוגי שמתואסף לדאטה דיגיטלי
...
הם אמרו ? וואהו ומאיפה לקחו את מה שאמרו ? מחיפוש ברשת , באתרים של "מבינים" שמאמינים בוודו .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7437
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #10 

29/12/2025 8:28  
istarmini כתב:
הם אמרו ? וואהו ומאיפה לקחו את מה שאמרו ? מחיפוש ברשת , באתרים של "מבינים" שמאמינים בוודו .
...
מסכים פה עם יואב.
לא הייתי מסתמך יותר מידי על בינה שלוקחת האינפורמציה מכל אדם קיים בגלקסיה שרשם משהו ברשת...
בינה יכולה להיות כלי אבל לא תחליף (לכלום לדעתי) וברוב המקרים רק הורסת מאשר מועילה.
אוי, מה צפוי לנו העתיד.....
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7394
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #11 

פה גם אני אם יואב ומצטרף למה שכתבת בסוף אוי ואבוי לנו בעתיד
Sony 1040
Monitor mass

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #12 

אני מחכה שהבינות יעשו מבחן עיוור יחד.

gwx
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 102
שם מלא: גדעון וקסלר
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #13 

29/12/2025 8:28  
istarmini כתב:
...
"מבינים" זה אליטות אשכנזיות שאוהבים את היועמ"שית. אני סתם מרוקאי פשוט שלא שומע הבדלים בין מגבר של MBL למגבר של קנווד, בתכל'ס בפנים זה גורם לי למרמור וקנאה עמוקים כמו שיש לי לאשכנזים עם התואר אז אני משפיל כל אחד מהם שמעיז לכתוב פה באתר שהוא שלי ולא שלהם, ראאאק ביבי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46326
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5067 פעמים

שליחה #14 

השרשור התדרדר, אין בו תועלת ולכן יסגר.

נעול

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”